Weer- en wind waarschuwing 07 + 8-06-2019

Marc_87
Moderator

Berichten: 7541
Logs: 0 | 758 uur
Juni 07, 2019, 12:50:37
edit2Rapporteer  
Vandaag nadert er een buienlijn van uit het zuidwesten van het land. Deze buien kunnen gepaard gaan met onweer en (zeer) zware windstoten. De buien worden vanaf 16:00 uur in Zeeland verwacht en trekken snel en activerend naar het noordoosten toe. Rond 18:00 uur worden de buien verwacht op het IJsselmeer.

Wanneer je vandaag dus nog plan bent te gaan kiten weet dan wat je doet en houd het weer in de gaten. Hieronder het weerbericht van het KNMI:Vanaf einde middag code oranje voor groot deel van het land wegens onweer met zware windstoten

Later vanmiddag en in de eerste helft van de avond trekt een smalle maar felle buienlijn met onweer van zuidwest naar noordoost over ons land. Naarmate de buienlijn over het land trekt, neemt deze in intensiteit toe. Daarom is een code oranje van kracht met uitzondering van de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Zuid- en Noord-Holland. In die provincies geldt voorlopig een code geel.

De buien kunnen gepaard gaan met zware windstoten van 75-100 km/uur uit een zuidelijke richting. Bij de buien is ook kans op hagel en veel neerslag in korte tijd.
 
Evan
Administrator

Berichten: 9647
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #1 Juni 08, 2019, 09:59:24
edit2Rapporteer  
Zomerstorm! Bij twijfel naar de pro's gaan kijken tijdens de Megaloop Challenge te Zandvoort.Veel wind en een enkele bui

Het is bewolkt en in de de ochtend valt vooral in het westen en noorden af en toe regen. Vanmiddag klaart het hier en daar wat op maar er kan dan ook een enkele bui voorkomen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 14°C in het noordwestelijk kustgebied tot 19°C in het zuidoosten. De wind is zuid- tot zuidwest en boven land (vrij) krachtig, langs de kust hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Vooral in de kustprovincies komen zware windstoten voor van 75-90 km/u. In de ochtend kunnen ook in het zuiden van Limburg zware windstoten voorkomen van circa 75 km/u. In de avond neemt de wind overal in kracht af.
Bron: KNMI
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2020 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.