Met Be Traceable sticker minder vaak ’loos alarm’

Haring High Richardt

Berichten: 9257
Juni 26, 2019, 08:38:56
edit2Rapporteer  
Gelezen gisteren in de Alkmaarse Courant: KNRM: laat je telefoonnummer achter : Casper Duin

Met Be Traceable sticker minder vaak ’loos alarm’

DEN HELDER KNRM en Kustwacht roepen watersporters met klem op om hun uitrusting te voorzien van naam en telefoonnummer en daarmee het aantal meldingen van ’loos alarm’ terug te dringen.

In 2018 waren er volgens cijfers van de KNRM in ons land 55 gevallen van vals alarm. Om dat te voorkomen, heeft de KNRM de BeTraceable sticker in het leven geroepen. Een gratis te bestellen sticker, die op board/boot en/of materiaal kan worden geplakt, voorzien van naam en mobiel telefoonnummer. ,,Het materiaal is kostbaar, dus veelal geven de eigenaren het door als ze hun spullen op zee zijn kwijtgeraakt’’, vertelt Janneke Stokroos namens de KNRM. ,,Als spullen dan in zee worden gevonden, kunnen we eenvoudig nagaan wie de eigenaar is en of er sprake is van een noodsituatie.’’

Zo wordt onnodig uitrukken van allerlei hulpdiensten voorkomen. ,,Want een loos alarm kost ons als maatschappij gewoon geld’’, stelt Edwin Granneman (Kustwacht). ,,De precieze cijfers heb ik niet. Als de SAR-helikopter wordt ingezet, kost dat sowieso brandstof.’’ De KNRM werkt met vrijwilligers, maar ook daar worden kosten gemaakt voor benzine.

De oproep van beide partijen om de sticker aan te vragen of nooit alleen te surfen, is actueel na een zoekactie naar een surfer afgelopen zondag nabij Huisduinen. Nadat een complete surfuitrusting werd aangetroffen in de branding, zochten Reddingsbrigade, drie KNRM-boten, een SAR-helikopter, politie en brandweer naar de man. Tevens werd een oproep gedaan via Burgernet, voor het geval dat de man aan vaste wal was. Dat bleek uiteindelijk het geval. Omdat de wind was weggevallen, had de surfer de uitrusting op het strand getrokken, Toen het hoog water werd, dreven de spullen weg. De man was ondertussen lopend zijn auto aan het halen. Granneman: ,,

Dit had kunnen worden voorkomen. Eenvoudig en gratis.’’


En hier gratis aan te vragen:
 
https://www.knrm.nl/veiligheid/op-het-water/surfers/betraceable-sticker Jeromez

Berichten: 3321
Logs: 1 | 417 uur
Antwoord #1 Juli 13, 2019, 20:38:30
edit2Rapporteer  
Top, bedankt!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2020 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.