Corona advies is dan ook blijf thuis !

Haring High Richardt

Berichten: 9207
Maart 24, 2020, 20:06:13
edit2Rapporteer  
Gelezen op face book, doe er wat mee !

Dit topic stond eerst op Face book NL Kite surfers de grootste site van Nederland.

Daar is hij weg gehaald door de beheerder, ongelofelijk, die wil het niet over Corona hebben op zijn site, kop in het zand steken en alleen zijn eigen website promoten.

Zielig gewoon !!Beste medekiters, Leon en Roeland vormen samen team Kitemedical. Zoals jullie van ons gewend zijn beantwoorden we vragen over blessures en geven hierover advies.

Nu recent worden we ook steeds meer om advies gevraagd over wel/niet kiten onder de huidige omstandigheden.

Er vanuitgaande dat we een gemeenschappelijk doel hebben (stoppen verspreiding virus) maatschappelijk is er denken wij nog een reden om niet t water op te gaan. Iedere dag meldt t RIVM ons het aantal besmettingen en patiënten op de intensieve zorg.

Vanuit de praktijk van een groot ziekenhuis kan ik met jullie delen dat de zorg voor deze patiënten intensief is en een groot beslag legt op aanwezige professionals. Ik denk dat t netjes is van ons als kiters dat we deze zorg niet nog drukker gaan maken met een relatief blessuregevoelige sport als kitesurfen.

Ons advies is dan ook blijf thuis, blijf fit en wacht tot we de coronaperiode achter ons hebben met kiten.

Stay fit,
Leon & Roeland
Japie

Berichten: 8
Antwoord #1 Maart 26, 2020, 12:41:19
edit2Rapporteer  
Ben blij na mijn melding eergisteren dat er vanuit de medische wereld hiermee een begin is gemaakt.

Neemt niet weg dat we los van de hele 1,5 meter discussie en de onnodige belasting van de medische wereld en ondersteunende diensten met nog een onbesproken factor bij het kiten te maken hebben waar je niemand over hoort...

Iedereen weet dat we desinfecterende middelen gebruiken en handen wassen omdat ook andere personen deurgrepen, tankpistolen, winkelwagentjes etc. vastpakken en daarmee onbedoeld elkaar (kunnen) infecteren.

Maar niemand hoor je over dat een ander jouw kite, jouw board oid aanpakt met blote handen en bv iemand een ander zijn luchtpomp gebruikt (gevraagd/ongevraagd). Wees bedacht dat als jij deze spullen kort erop weer door jouw handen laat gaan, je jezelf (en ook weer anderen) kan infecteren. Kans bestaat dat je kort erop even de druppen van je neus/ogen/gezicht afveegt en het leed is potentieel geschiedt

Wees je bewust en weet hoe lang het virus op plastic blijft hangen

Haring High Richardt

Berichten: 9207
Antwoord #2 Maart 28, 2020, 18:40:39
edit2Rapporteer  
ONDERDIJK – Zon, een mooie stevige noordoostelijke wind, dus tijd om de kite te pakken en naar het Nesbos bij Onderdijk af te reizen om te gaan kitesurfen. Dat er door de regering regels zijn opgesteld waaraan iedereen zich moet houden lijkt voor deze groep sporters niet op te gaan.

allemaal een boete geven van 400 euro, is het zo over.

https://www.medemblikactueel.nl/2020/03/28/de-corona-regels-tellen-niet-voor-kitesurfers/?fbclid=IwAR07BS_xMAoumJYuYT0AOiuLtadopzdspRp_rmJB-VTRwb4z9x8OoW5KeAw


Strand Horst inmiddels gesloten voor kite surfen


Haring High Richardt

Berichten: 9207
Antwoord #3 April 03, 2020, 17:11:29
edit2Rapporteer  
Ter info :

Bijgewerkt t/m 3 april 2020.

Wegens Corona heeft de lokale overheid de wegen naar de volgende kitesurflocaties afgesloten:
- Enkhuizen
- Schellinkhout
- Noordwijk
- Katwijk
- Rockanje
- Oostvoorne
- Bloemendaal
- Strand Horst
- Almere
- Zandvoort
- Hoek van Holland
- Den Haag (in ieder geval weekend 4/5 april)

Zie ook nkv spotkaart https://kitesurfvereniging.nl/spotkaart/


Update Schellinkhout:

 

Om te voorkomen dat het de komende dagen te druk wordt op het strandje van Schellinkhout heeft de gemeente in overleg met het Recreatieschap Westfriesland besloten het buitendijks parkeerterrein voorlopig af te sluiten. Op de Zuiderdijk geldt een parkeerverbod ter hoogte van het recreatiegebied. Handhavers zullen hierop toezien.

Het strandje van Schellinkhout is een geliefde kitesurfspot. Gebleken is dat een grote groep kitesurfers hun sport blijft beoefenen, met als resultaat onverantwoorde drukte. De komende dagen en weken wordt het mooi weer en wordt helaas grotere drukte verwacht.

Wij roepen iedereen op om het recreatiegebied Uiterdijk Schellinkhout met de auto te mijden. Verkeersregelaars zullen automobilisten die naar het recreatiegebied komen wegsturen. Blijf dus weg!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2020 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.