Boards - Kite Gear - Spleene Door 59 2013 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Spleene Door 59 (2013)


Door 59 (2013)

De 2013 Spleene Door 59 in het kort.

The Spleene High Tech Line Door. The original Door.

The Door stands for a unit of design and technology, which can only be provided by the original Door. As the inventor of the Door we have got this unique head start, which can be noticed immediately, in any condition, by any kiteboarder. The sporty overall impression coupled with a high level of comfort result in this special riding experience. Upwind and low-end abilities have set standards in kiteboarding within the last 10 years. Its concave outline, large surface and flat rocker line are responsible for this performance. However, these features alone are not sufficient by far to create a kiteboard that meets your and our demands.

Only consistent development turns this concept into a Spleene High Tech Door. Compared to the previous models the new Door is now equipped with the Advanced Jet Bottom. This shape detail is a double concave channel at the bottom of the boards. It causes even clearer and earlier planing. Compared to a conventional double concave this underwater hull has got a parabolic cross section, specially designed by Spleene to provide significantly more grip due to the longitudinal guide of the sideways channel rails, even in choppy water. A development you can expect from Spleene.
 


Maten
159/45


Shops
IntofunEdam
Jonker FunsportsRenesse
XwatersportKamperland


Statistieken sessielogs totaaloverzicht

maten sessies dagen* uren tijd gem wind min wind wind max
159/45 cm 47 47
1.6%
138u 2:56u 9 kn 11.5 - 17.6 kn 32 kn


*Procenten geven het percentage aan van de dagen er gekite werd.
**Het totaal van het aantal sessies waar 1 of meerdere gegevens van onbreken.
***Totaal aantal sessie-aankondigingen die nog niet omgezet zijn in een sessie.
0 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Spleene Door 59 2013
Helaas, nog niemand heeft zijn ervaring gedeeld.
Wie vaart hiermee?
22 Reacties
 • Sayootje op 04 July 2014 @ 05:56
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik heb er nog niet vaak genoeg mee gevaren om een review te kunnen schrijven. Dit board kocht ik op de gok om mijn low end van mijn 14M te verbeteren. Het was een grote gok zelf, vooral omdat ik vrijwel altijd op zee kite. Chop en golven leken mij nogal problematisch met zo'n stuk hout. Maar wat een verrassing blijkt dit board zo op het eerste gezicht te zijn. Tuurlijk geeft dit ding massa's spray op zee. Ook moet je je vaarstijl iets aanpassen zodat de neus niet in golven grijpt. Maar wat een fantastisch lichtweer wapen. Als je eenmaal snelheid maakt dan wil dit board alleen nog maar upwind. Downwind varen? Daar heeft dit board niet van gehoord en moet je afdwingen. De rit is ondanks chop heel erg comfortabel, snel en het board glijdt erg makkelijk op zee. Makkelijk wendbaar om bijv over een golfje heen te poppen en goed door de bocht heen te drukken. Springen? Ja je kan er wel meespringen... maar het is me nog niet gelukt om het board hard te poppen voor een sprong. Nou is het board daar natuurlijk ook niet voor gemaakt :)Ik ben echt positief verrast!
 • wimbers op 09 July 2014 @ 20:23
  Meld dit bericht aan de moderator
  Gaaf, ik zit ook aan zoiets te denken om te gebruiken met de naish fly.
  keuze wordt dan lastig, zoiets als dit, een flyboards razor, of een shinnster.
  alledrie compleet andere boards, maar ja, een mens moet kiezen..
 • Sayootje op 12 July 2014 @ 11:22
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ja precies. Er zijn meerdere lichtweer opties. Ik wilde een makkelijk op te bergen board die niet veel ruimte inneemt in de opslag door enorme vinnen ofzo. Die shinnster lijkt me ook wel vet, maar ik heb voor gemak gekozen. Als het 14 knopen en 25 graden is, wil gewoon in mijn shorty opstappen en cruizen. Met shinnster moet ik eerst in prestige mode en de strapless varen skill verwerfen. Daar heb ik nu nog geen zin in. 
 • wimbers op 12 July 2014 @ 21:41
  Meld dit bericht aan de moderator
  :) prestige mode...
 • Evan op 12 July 2014 @ 21:53
  Meld dit bericht aan de moderator
  Alsof strapless moeilijk is...
 • Sayootje op 12 July 2014 @ 23:46
  Meld dit bericht aan de moderator
  Als het net zo makkelijk was als topless dan had ik het niet als overweging opgenomen in mijn commentaar Evan. We zijn natuurlijk niet allemaal zo'n koning als jij bent. 
 • Peer op 13 July 2014 @ 01:04
  Meld dit bericht aan de moderator
  Savooytje. Neem het maar van Evan aan. Strapless is niet moeilijk. Met beperkte kite ervaring (2 jaar) voer ik zo weg. Mijn beginnende dochter was aan het klooien met haar voeten in de voetbanden krijgen van een tt. Toen heb ik haar strapless laten proberen, en daar maakte ze bij de tweede start haar eerste meters op. Je hoeft geen Evan te zijn om strapless te varen.
 • Sayootje op 13 July 2014 @ 07:56
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik zeg ook niet dat het moeilijk is, dat is Evan zijn interpretatie van mijn verhaal. Op een wat voor strapless board dan ook vaar ik ook zo weg. Alleen mijn homespot overwegend en de skills die je nodig hebt om daar relaxed strapless te varen, vind ik het nu de investering van tijd en moeite niet waard. Ik wil nu als wind staat gewoon kunnen varen in de beperkte tijd die ik heb. Noem het luiheid cool
 • Geen foto
  op 13 July 2014 @ 08:02
  Meld dit bericht aan de moderator
  Het is niet luiheid, gewoon verkeerde keuze. wink

  Als het 14kn en 25gr is, dan wil je juist een Shinnster-achtig board waar je mee kan spelen. Gooien, smijten, kickflips, alleen maar op je plaat gaan. Fun.

  Een Door is zoooooo 2011, zo Brouwersdam...
 • Sayootje op 13 July 2014 @ 08:09
  Meld dit bericht aan de moderator
  Dat is een kwestie van smaak Feddo. Elk type board heeft natuurlijk voordelen of nadelen. Of je een deur, een flyboard, golfsurfboard, skim of shinnster kiest, er is geen goed of fout, alleen jouw persoonlijke voorkeur. De Shinnster ziet er ziek uit en het lijkt me heel erg vet. Maar aan de andere kant heb ik al een aantal boardjes van shinn gevaren, en tot nu toe ben ik niet in jubelstemming over Shinn zoals anderen dat wel zijn. Ik vind de boards voor geen meter varen, ook als zou ik graag willen van wel. Want de looks zijn echt fantastisch :)

  Ik was daarom ook zeer verrast over deze 2013 deur. Dit board past blijkbaar goed bij mijn vaarstijl. Ik geef het toe... ik ben een Duister hihi.
 • Michiel. op 13 July 2014 @ 13:31
  Meld dit bericht aan de moderator
  De Shinnster is het enige board in de range welke niet door shinn ontworpen is. Het ontwerp is overgenomen van een boardmerk op Maui (zie website van shinn) Het is inderdaad een kwestie van smaak. Echter meer of je directional wilt varen of twintip. De meeste kiters kiezen nog steeds voor het laatste.
 • geloof68 op 13 July 2014 @ 15:48
  Meld dit bericht aan de moderator
  Als ik dit zo lees dan verwachte ik eerder dat Sayootje een RIP45 gekozen zou hebben. Zo'n RIP zal gemakkelijker te varen zijn op zee en ook nog geschikt voor sprongetjes.
 • Marc_87 op 13 July 2014 @ 15:49
  Meld dit bericht aan de moderator
  Het is een kopie van de Boardriding Maui Aiana board.
 • Faxie op 13 July 2014 @ 16:28
  Meld dit bericht aan de moderator
  Nee, da's een golfsurfboard. Je bedoelt de Paipo ;)
 • Geen foto
  op 13 July 2014 @ 20:40
  Meld dit bericht aan de moderator
  Jongens, moet ik nou alles gaan corrigeren? wink

  Marc bedoelt een Alaia, niet aiana. Dat is door Naish gekopieerd, maar is eigenlijk een generieke naam voor een bijzonder oud board, zonder vinnen, maar vroeger woog het 50kg en was 12 voet.

  De alaia zoals Naish het heeft gemaakt is een paulownia houten boardje, zonder volume, licht en klein.
  Dit wordt niet als surfboard gebruikt, want zonder kite is het kansloos om daar op te surfen. Superleuk speelding, soort skim hybride.

  Greg Drexler, eigenaar van Boardriding Maui, en designer van de Cloud en de Paipo is een ex-Naish designer.

  Hij heeft een eigen draai gegeven aan het concept skim/alaia met de Paipo, en daar is de Shinnster een regelrechte kopie van. Maar dan niet uit hout, maar ABS en TT-technieken. En met optionele 57mm vinnen.

  Nu zijn jullie weer juist geinformeerd..... cool
 • Marc_87 op 13 July 2014 @ 20:51
  Meld dit bericht aan de moderator
  Dan had ik het toch goed uiteindelijk. cheeky
 • Faxie op 13 July 2014 @ 23:02
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ah wacht ik zie het, is een type board.

  Ik dacht dat hij het op z'n site had over dat golfsurfboard dat hij vast had op de foto erboven. Overigens is de Shinnster gewoon met een houten core hoor. Staat gewoon op de site.
 • Michiel. op 14 July 2014 @ 20:14
  Meld dit bericht aan de moderator
  Moeten we nu weer Feddo corrigeren? ;)
 • Faxie op 14 July 2014 @ 22:19
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ja doe maar :D
 • Geen foto
  op 15 July 2014 @ 06:43
  Meld dit bericht aan de moderator
  Alle Shinn's hebben een houten core. Net zoals bijna alle twintips, ski's, snowboards, enz. Die wetenschap noem ik niet corrigerend optreden. Meer "stating the obvious" cheeky
 • Karel79 op 15 July 2014 @ 14:01
  Meld dit bericht aan de moderator
  Het gaat hier allang niet meer over de Spleene Door dus volgens mij moet ik jullie allemaal corrigeren :p
 • Michiel. op 15 July 2014 @ 18:47
  Meld dit bericht aan de moderator
  Idd. Karel, je hebt helemaal gelijk. Wordt tijd dat iemand de Shinn eens toe haat voegen aan Gear hier
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 27 gasten 1 lid
Evan

© 2002 - 2021 Kitehigh