Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/admin/domains/kitehigh.nl/public_html/inc/config.php on line 22

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/admin/domains/kitehigh.nl/public_html/inc/page/gear3/gear.php on line 29
 Boards - Kite Gear - Underground FLX 2009 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Underground FLX (2009) starstarstarstar


FLX (2009)

De 2009 Underground FLX in het kort.

In 2009 the legendary FLX remains the high-end freestyle and competition board.

It features the proven QUADconcave bottom shape, a strong and eco-friendly Paulownia WOODcore and a CARBON reinforced and flex tuned BIAXglass laminate. The new smooth 3D thickness flow creates thinner tips that provide exceptional flex control by using defined uni-carbon reinforcements while the new bat-wing tips and rail shape offer a smoother ride with supreme edge-control. The five available sizes have been refined carefully to provide the perfect board for the special needs of any freestyle riders pushing the limits.

This year there are two graphic styles. The Euro Ink graphics lead modern board design into the future. The Legends graphics are based on South Pacific mythology, and tells the stories of island magic on the deck of each board.


Maten
138/43
135/41
132/39
128/38
124/37


Shops
Funsport van VlietZoetermeer
Siem de JongDelft
Kite Shop TwenteOverdinkel
Vliegers en CoDeventer


Statistieken sessielogs totaaloverzicht

maten sessies dagen* uren tijd gem wind min wind wind max
132/39 cm 4 4
0.5%
12u 3:00u 15 kn 18.7 - 27.5 kn 35 kn


*Procenten geven het percentage aan van de dagen er gekite werd.
**Het totaal van het aantal sessies waar 1 of meerdere gegevens van onbreken.
***Totaal aantal sessie-aankondigingen die nog niet omgezet zijn in een sessie.
2 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Underground FLX 2009
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door Belgarath op 11/02/2011


Geteste maten:
Maatgewicht
138/43 0kg

Gekocht als lowwind boardje, zonder echt te groot willen te gaan.

Springen en upwind zijn dik in orde!
Kwaliteit is ook heel goed.

De pads en straps kunnen beter, ze zitten niet echt super, ook niet met schoentjes aan.


Totaal:
starstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstar
Springen:
starstarstarstar
Upwind:
starstarstarstar
Inzetbereik:
starstarstar
Pads/vinnen:
starstarstar

Review door (HJ) MINI-ME op 29/06/2009


Geteste maten:
Maatgewicht
135/41 0kg

UNDERGROUND FLX 135x41

Het Nieuw Zeelandse merk “Underground” draait al wat jaartjes mee en heeft een uitgebreide range. Freewave (waveriding) Steeze (wake/binding) Future (freeride/wave) Zephyr  (lightwind)en de FLX (Freestyle/competition)
De Flx en Zephyr zijn in 2 verschillende prints , Euro ink en legends graphics,  te verkrijgen. Ik heb de “euro ink graphic” uitvoering van de FLX getest.
image

image
Board:
Het board is voorzien van een houten kern en heeft over het gehele board gezien een goede flex. In de tips zit nog wat extra flex. De bodem en de top hebben een metalic glans. Erg mooi, maar voor de bodem helaas wel krasgevoelig.

Concaaf:
Als je met je hand over de bodem van het board gaat, dan voel je dat het board 4 x een concaaf heeft. 2 x grote concaaf in het midden en dan aan weerszijden nog 1x een smalle concaaf.  Het  gedeelte bij de rail is vlak. De tips van het board zijn vlak. Hopelijk is het op de foto een beetje zichtbaar geworden.

image
Pads/straps:
Het board heeft 3 insert opties (39/43/47 cm). De plaat van de pads zijn voorzien van 3 gaten, zodat je de pads in een verschillende hoek op het board kan bevestigen. De pads zijn van lekker zacht materiaal gemaakt en hebben bij de hakken een opstaande rand en ook zijn de pads voorzien van een tenen-richel.  De straps zijn lekker breed en kunnen gemakkelijk afgesteld worden, zodat ze goed over je wreef passen.
image

image

Vinnen:
50mm G10 (40mm optional)
image

Grabhandle:
De graphandel is een slap sky-leer, SM-achtig ding.  Past, naar mijn mening, niet in het totaal kwaiteitsplaatje van het board.

Testomstandigheden:
Mijn lichaamsgewicht is 95 kg en heb het board in 4 sessies op binnenwater en  Noordzee getest.

Op het water:
Het board voelt gelijk vertrouwd aan.  Het is erg koersvast en snel, maar wanneer je het board iets platter op het water legt, voelt het  los en speels aan. Het kost dan ook geen moeite om het board te switchen. 
Mede door de 4 concaaf bodem voelt het board ook erg comfortabel aan.  De landingen zijn lekker zacht en het board zoekt vrij gemakkelijk weer grip. De Flx is een behoud voor je knieen.  Wanneer je het echt de sporen wilt geven, dan is dat ook geen probleem. Het board heeft brede tips die dus ideaal van pas komen bij het uploaden van het board (lange rail), wat weer ideaal is voor wakestyle trick en het uploaden van je board in het algemeen. Hinderlijke spray in het gezicht is totaal vreemd voor de FLX. 
De FLX is ook lekker te varen in de golven.  Door de eerder genoemde concaaf kun je erg gemakkelijk jezelf staande houden in de golven.  Het board blijft  gemakkelijk op de golf liggen. Door het switch gemak en de comfort die de concaaf aan het board geeft, is het dus leuk speelgoed voor in de golven.
Bij gemiddelde en harde wind loopt het board erg gemakkelijk, bijna automatisch, hoogte. Bij minimale wind, wanneer je echt de lowend van je kite/board aan het testen bent, dan loopt het boad iets minder gemakkelijk hoogte en luistert het vrij nauwkeurig. Als je de maximale lowend uit een board wilt halen en je een board plat gaat varen dan merk je dat het board gaat schakelen tussen de verschillende concaven. De FLX heeft dan soms de neiging om, wanneer je het bovenlichaam iets te plotseling indraaid,  dwars te glijden waardoor je weer iets hoogte verliest.  Natuurlijk waait het dan zo minimaal dat je beter iets anders kan gaan doen.  Daar tegen over staat wel dat, mede door de concaaf, het board lekkere carve eigenschappen heeft en dus lekker hard door een bocht gecarved kan worden 
De straps zitten lekker en je kunt ze goed laten aansluiten op de wreef van je voet. De richel voor de tenen werk wel prima.  De rand op de pads vond ik persoonlijk wat minder. Ik heb schoenmaat 43 en had regelmatig ruzie met de rand. Ik heb dus geen uitzonderlijk grote voeten, maar stond regelmatig op de rand. Geeft ongeveer het zelfde gevoel alsof je op te kleine crocks loopt en je hak dus aan de achterzijde uitsteekt. Persoonlijk zie ik de meerwaarde van z’n rand niet echt. Heb op het droge ook even met schoentjes gepast. Met schoentjes sta je helaas ook erg vaak op de rand. Misschien zou het in mijn geval een optie kunnen zijn om de pads van vorig jaar te combineren met de nieuwe straps.

Conclusie:
Super relaxt board dat erg breed inzetbaar is. Goede pop, lekker en confortabel in chop, maar ook heerlijk  te varen in de golven. Zeker een toppertje en  testaanrader .
Met dankt aan: www.vliegerop.nl

image


Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstar
Inzetbereik:
starstarstarstarstar
Pads/vinnen:
starstarstarstar

Wie vaart hiermee?
7 Reacties
 • (HJ) MINI-ME op 29 June 2009 @ 00:44
  Meld dit bericht aan de moderator
  Wat een K.. systeem om foto's bij het verslag toe te voegen en de regels en de vette letters verspringen ook steeds :-(  Hoop dat het toch gelukt is
 • KappuhH op 29 June 2009 @ 09:37
  Meld dit bericht aan de moderator
  Je typt je verslag zeker eerst in Word ofzo? De truc is om het geheel eerst even in Kladblok ofzo te kopieren en daarvandaan hierheen te zetten. Het werkt allemaal dus inderdaad nog niet optimaal, maar komt nog...
 • Michiel. op 29 June 2009 @ 10:29
  Meld dit bericht aan de moderator
  Top verslagje weer HJ image

  Echter, het is niet te lezen zo met al die foto's op verkeerde plaatsen en dikke letters image
 • koen-tjeee op 29 June 2009 @ 10:55
  Meld dit bericht aan de moderator
  Mooi verslagje!

  Goed dat je het punt van de pads meeneemt. Voor mensen met grotere voeten wel een heel belangrijk aandachtspunt!
 • (HJ) MINI-ME op 29 June 2009 @ 11:04
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik zal nog even proberen om het voor de 6x te veranderen :-(
  Even in kladblok zetten en vervolgens weer terug zetten.... ff kijken of dat gaat helpen.  Ps die dikke letters heb ik niet aangemaakt. Doet het systeem waarschijnlijk automatisch.
 • KappuhH op 29 June 2009 @ 11:12
  Meld dit bericht aan de moderator
  HJ, mail je Word bestand maar even naar me, dan zet ik het wel goed...
 • (HJ) MINI-ME op 29 June 2009 @ 12:02
  Meld dit bericht aan de moderator
  Oke doe ik.... en stuur ook ff de foto's mee. Thx.

  Het is gelukt !!!!!
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 46 gasten 0 leden

© 2002 - 2020 Kitehigh