Kites - Kite Gear - Zeeko Notus 2010 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Zeeko Notus (2010) starstarstarstarstar


Notus (2010)

De 2010 Zeeko Notus in het kort.

Notus 2 By Zeeko: The Freestyle-Freeride Kite

- Easy handling
- Performance
- Improve your level safely

Description
- Reinforced and Simplified Bridling system (only 3 attachment points/side instead of 5 or more for most of the kites in the market): Simple and easy to use
- Unbeatable balance between reactivity and rigidity: Comfortable to ride
- Exclusive profile getting one of the most powerful kites in low end and keeping easiness of control in high end: Save money buying less number of kites
- Ultra Stable kite: Be confident with your kite
- Work done on the leading edge diameters giving a fast turning kite even the big sizes and providing unrivalled reactivity

- No scale design: All sizes are optimized
- Firm bar feeling and progressive bar pressure to always know where is the kite without need to look at it
- Trimmable kite handling: C-shape Behavior/Hybrid Behavior by just mooving the back bridle
- Optimized kite for Freestyle and Unhooked tricks: Improve your level safely
- Impressive upwind ability and Gliding in jumps
- Trimmable using 20m (waveriding) or 24m (jumps and freestyle) lines length
- Easy relaunching under any circunstances. ERA (easy relaunching assistant) on every sizes
- One pump device
- Notus kite delivered with kitebag and repair kit (pump and bar are optional)
- 12m and 10m powerfull kites, 7m and 9m dedicated for stong and gusty winds


Maten
14

12
14-24 knopen
10

9
18-35 knopen
7Shops
KiteonlyHaren


Statistieken sessielogs totaaloverzicht
Helaas, nog niemand heeft een sessie gelogd met deze kite.


1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Zeeko Notus 2010
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door (HJ) MINI-ME op 30/10/2009


Geteste maten:
MaatgewichtLowendHighend
9 95kg 18 35
12 95kg 14 24

image

image
Inleiding:
Het relatief nieuwe merk “Zeeko” van de voormalige ontwerper van Takoon is al lang geen onbekende meer. Terwijl het merk nog maar 1 jaar oud is, timmert het al heel hard aan de weg en heeft het zich al snel op verschillende fronten bewezen.

Voor 2010 heeft Zeeko 2 verschillende kites op de markt gebracht.
1) De Notus zoals we hem kennen
2) De Notus LT (light) is dus de uitgeklede versie van de Notus.
De LT heeft geen one-pomp en heeft ook maar 4 i.p.v. 5 truts

De maatvoering 13m2 en 11m2 van vorig jaar zijn verdwenen en daarvoor zijn de maten 12m2 en 10m2 in de plaats gekomen. De totale Notus range bestaat uit 14,12,10,9 en 7m2.

Natuurlijk wil ik zelf ook de veranderingen van de nieuwe Notus 2010 testen en heb de 12m2 en 9m2 aan een langdurige test kunnen onderwerpen.

Tas:
De tas is nagenoeg ongewijzigd gebleven. Alleen de print en de rits zijn veranderd.
image

Bar:
De bar is voorzien van de kleurstelling grijs/rood en is aan de goede zijde voorzien van het “Z” logo en aan de andere kant staat met grote letters “NO”.
De bar heeft 24 meter lijnen, die opgebouwd zijn uit 20+4 meter extention lijnen.
De lijnen zien er erg stevig uit en zijn voorzien van een extra coating laag.
Om vergissingen te voorkomen zijn de lijnen voorzien van verschillende kleuren.

De bar is makkelijk te verstellen naar 46 0f 54 cm en wordt standaard geleverd met leash.
Wanneer je de bar wil verstellen, moet je even een floater omhoog schuiven en dan de stuurlijn los maken. De lijn kan je dan via de andere zijde door de bar halen en vervolgens weer vast koppelen aan de stuurlijn.

De bar is voorzien van een lock-systeem. Dit systeem zorgt er voor dat de chickenloop zich tijdens het uithaken in de bar fixeert, zodat de CL altijd goed blijft open staan en je dus niet hoeft te zoeken als je weer wil inhaken.

Ik heb helaas geen swivel en geen stopperbal op de bar aangetroffen.
Iets wat ik niet gemist heb overigens.

Power/depower gaat via een strap. Wanneer je de depower strap gebruikt hebt, kun je het losse gedeelte op klittenband vastzetten, zodat het niet los bungelt. Nadeel was wel dat ik regelmatig de strap gedraaid had zitten en dus iets minder ruimte over had voor depower.

De quick release en de depowerstrap zijn gedateerd, maar werken nog steeds erg goed.

De lengte van de 2010 depower koord is ingekort maar het depower bereik is behouden
image

E.R.A (Easy Relaunching Assistant):
Alle kites worden dit jaar geleverd met dezelfde bar. Deze bar wordt standaard geleverd met het E.R.A. systeem. Wanneer je deze luxe overbodig vindt, dan kan je dit makkelijk van de bar verwijderen. Het E.R.A systeem is een extra lijn die langs een van de stuurlijn geleid wordt en vervolgens d.m.v. een extra extention vast gemaakt kan worden aan het uiteinde van de strut.
Dit zorgt er voor dat de kite altijd te herstarten is. Erg gemakkelijk wanneer je op lowend dagen aan het oefenen bent of voor de lichte kiters onder ons die wel kunnen varen met 10 knp, maar moeite ondervinden met het herstarten van de kite. Waarschijnlijk is het systeem ook erg handig tijdens snowkiten.

Voor meer details zie ook de link van de productie folder onder aan het verslag.

image

image

image

Safety:
De kite heeft een mini 5th line.
De leash kan dus bevestigd worden aan het ringetje van de 5th lijn thv de CL.
Als 2de optie zou de leash bevestigd kunnen worden aan een ringetje dat aan de CL zelf bevestigd zit. De 2de optie zou ik persoonlijk niet snel gebruiken, omdat je dan toch minder goed de druk uit je kite kan kwijt raken, dan wanneer je de mini 5th gebruikt.

Kite:
De kite is erg moeilijk in een hokje te plaatsen.

De kite is voorzien van een bridle, die op 3 punten aan de LE bevestigd zit.
Aan het uiteinde van de bridle, het punt waar de stuurlijnen bevestigd worden, zit 1 katrol.
Het betreft een stevige RVS katrol, die onder andere ook door F-one gebruikt werd.

Op de wingtip zitten 3 bevestigingspunten voor de stuurlijnen. Volgens de aanduiding zou je dan de kite in meer of minder mate kunnen instellen op C-shape of Hybrid.

image

De kite is voorzien van een goed werkende one-pomp. De bevestigingspunten van de one-pomp zijn goed beschermd met een plastic hard-top. Dit zorgt voor bescherming tijdens harde crashes en weersinvloeden, zoals bijvoorbeeld zon.
image

De verschillende struts zijn afzonderlijk van elkaar af te sluiten. Op de LE zit een stopperbal in het ventiel. Makkelijk als je even wil uitrusten of wanneer de pomp er per ongeluk uit schiet. Dan ben je namelijk geen lucht kwijt. Het viel mij wel op dat er geen grote (deflate) ventiel op de kite zit. Beide ventielen zijn namelijk even groot.

De struts zijn voorzien van deflactoren, zodat de lijnen niet achter de struts kunnen blijven hangen.
image

Aan de binnenzijde van de wingtip zitten zakjes die je kan afsluiten met klittenband. Volgens de ontwerper zou je daar de 4m extentions in kunnen bewaren, maar ik gebruikte de zakjes om de katrol, aan het einde van mijn sessie, in te doen. Op die manier weet ik zeker dat de katrol geen schade zal aanrichten als ik de kite oprol om in de zak te doen.

image

Test omstandigheden:

Ik weeg zelf 95 kg en ik heb de kites met verschillende boards gevaren. Zelf vaar ik met de Bandit Dos. Omstandigheden van 14 - 35 knoop.
Ik heb de 12m2 ongeveer 15x en de 9m2 ongeveer 5x gevaren.

Het water op:
Kite oppompen en lijnen uitlopen. Ik moest wel even een paar keer kijken naar de extra blauwe E.R.A lijn, voordat ik door had wat de bedoeling was. Had ik nu maar even de folder bestudeerd ?. Oke het water op en gaan. Gelijk merk ik dat de bar ongewijzigd dun is gebleven. Zelf vind ik het wel lekker. Ik merkte wel dat de mini 5th line te mini was uitgevallen. De lijn was te kort en op doordat die te kort was kon ik in zommige omstandigheden de bar niet helemaal naar mij toe trekken. Dit kwam aan het licht toen ik de strap half introk. Nadat ik Zeeko gemaild had, stuurden ze mij direct een nieuwe bar op. Dit was dus een productie foutje en kan ook makkelijk zelf verholpen worden door een “tussen extention” te maken op de mini 5th.

Windrange:

De lowend van de kites zijn zeker oke te noemen. Zijn goed te vergelijken met de meeste Sle/hybride kites die op dit moment op de markt zijn. De 12m2 heeft een goede lowend. Duidelijk iets verbetering met de modellen van vorig jaar. De 12m2 is te vergelijken met de lowend van de 13m2 van vorig jaar.

Met mijn 95 kg kan ik op een normale 135 TT board de 12m2 Notus vanaf 14/15 knp goed varen. Je kan ook nog de CL koord, net boven de strap, met 1 knoop verlengen voor extra lowend power of inkorten om meer highend uit de kite te halen. Standaard staat de CL koord op de middelste knoop.

De 9m2 Notus kan ik goed varen vanaf 18 knoop. Dit is dus duidelijk beter dan dat ze zelf in de productiefolder vermelden. Met wat aanpassingen op de bar kon ik de 9m2 tot 35knp varen.

In het geval van mijn 95 kg is de windrange:
12m2 14/15 knoop - 24/25 knoop
9m2 18 - 35 knoop

Het valt dus op dat de 12m2 en 9m2 een grote overlap hebben.
Er is dus ook nog een 10m2 beschikbaar!!!!


Vlieggedrag:
De kite springt erg gemakkelijk. Een verkeerde afzet wordt niet gelijk afgestraft. Een duidelijke verandering, ten opzichte met vorig jaar, is de lift. De lift van het 2010 model is duidelijk iets agressiever geworden. De hangtime en spronghoogte van de Notus zijn nog steeds super te noemen.
Door het aankanten van je board voel je dat de kite veel kracht opbouwt.
Dit verschil is duidelijk te merken bij het inzetten van een trick of een sprong.
Het wel of niet goed aankanten van het board maakt dus een groot verschil. Terwijl ik met andere kites, voor het inzetten van een sprong, vaak veel voorwaartse snelheid nodig had, merk ik dat ik bij de Notus met relatief weinig snelheid ook hoog kan springen.

Wanneer de kite door, bijvoorbeeld een verkeerde sprong, over je hoofd vliegt, dan komt hij zonder problemen weer automatisch boven je hoofd te staan.
De kite voelt erg stabiel aan en vlagen zijn erg gemakkelijk op te vangen.

De combinatie van hoogte/stabiliteit en hangtime maakt dat dit een heerlijk kite is voor old school en rotatie sprongen. Zou je de kite op de SLE stand zetten, dan is het ook een heerlijke kite om te gebruiken in de waves.
De kite geeft, mede door de stabiliteit, een vertrouwd gevoel waardoor je sneller uitgedaagd zal voelen om iets nieuws te proberen.

Uithaken is niet echt mijn ding, maar natuurlijk wel even getest. Het uit en weer inhaken gaat erg gemakkelijk. Het lock-systeem werkt goed en daardoor is het ook weer gemakkelijk om in te haken. De safety van de 5th lijn die werkt prima, zodat je niet bang hoeft te zijn om wat nieuws uit te proberen.

Backstall:
Na wat aanpassingen op de bar waren de kites super. Tijdens het testen kwam ik tot de conclussie dat de 9m2 het beste afgesteld staat wanneer je die op 46cm zet en de stuurlijnen 1 knoopje verlengd. Persoonlijk vond ik dat de kite door deze kleine aanpassing iets beter in de lucht stond en beter aanvoelde.

Bardruk:
Afhankelijk van hoe je de kite instelt; dus meer C-kite of Hybrid zul je dus merken dat je meer of minder bardruk zal ondervinden, met als gevolg dat de kite ook iets sneller zal reageren op stuurbewegingen.
Basis regel voor de C-stand = meer bardruk, minder depower, iets langzamer sturen, meer voorwaartse kracht tijdens loop.
Basis regel voor de SLE-stand= minder bardruk, meer depower, sneller sturen, minder voorwaartse kracht tijdens loop.

Persoonlijk gebruikte ik vaak de middelste stand

Sturen/bochten:
Dit heeft natuurlijk ook weer te maken met de setting die je gebruikt. Hoe meer C setting, des te harder en ronder word je door de bochten getrokken. Zet je de kite echt op Hybrid en fixeer je de bar niet goed in de bocht, dan heeft de kite wat meer last van dat typische SLE bochten werk. Met typisch SLE bochten werk bedoel ik het vlieggedrag van de kite, als die half door de bocht is en dan weer naar voren schiet, zodat vervolgens de rider stil komt te vallen. Dus lekker op C of de middelste optie varen. De kite stuurt lekker direct en de bardruk en stuurdruk zijn prima in orde. Ondanks dat het geen C-kite is, komt de Notus toch erg dicht bij het C-kite gevoel.

Safety 5th line:
Als je de kite uitgehaakt crasht en je hebt je leash dus aan de mini 5th bevestigd, dan blijft de kite iets pull houden. Hij gaat dus niet helemaal op z’n rug liggen, maar doet dat voor ongeveer 80% en hierdoor hou je dus iets pull. De achterliggende gedachte is dat de kite dan sneller weer te herstarten is. Dit is natuurlijk wel het geval, maar ik had liever gezien dat de kite 100% drukloos zou zijn.

Waterstart:
De kite heeft niet de beschikking over een auto-relaunch systeem, maar het komt wel erg dicht in de buurt. Door de restdruk die er op de powerlijnen blijft staan, is het erg gemakkelijk om de kite weer te herstarten. Vaak was een klein rukje aan de bar voldoende om de kite een zetje te geven in de goede richting. Als er dan echt geen wind is, dan heb je altijd nog het E.R.A-systeem.

E.R.A -systeem:
Het testen van het ERA systeem was een uitdaging op zich. Ik had er gewoon moeite mee om de kite dusdanig op het water te leggen (crashen), zodat ik het systeem kon testen. In de meeste gevallen ging de kite weer herstarten en had ik het systeem dus niet nodig. Als ik dan eindelijk de kite op de LE had liggen, dan moet je de zijde van de bar, waar het ERA-systeem aan bevestigd zit, iets naar je toe trekken, zodat je bij de lijn van het ERA-systeem kan. Dit was vaak al voldoende om de kite weer te laten herstarten. Als de omstandigheden dan eindelijk ideaal waren en de kite lag op de LE op het water dan merk je dat het systeem feilloos werkt.
Gewoon de ERA-lijn vasthouden en de kite gaat onmiddellijk draaien. Is dus een ideaal systeem om achter de hand te hebben. Ik moet er wel bij zeggen dat ik het systeem vaak niet gemonteerd had omdat de kite, in normale omstandigheden, meer dan perfect herstart.
Ik laat dus wel die extra blauwe ERA lijn op de bar zitten, maar verwijderde de extra extention die de ERA lijn met de strut verbond.

Hoogte lopen:
Geen probleem.

Conclusie:

Op basis van de all round inzetbaarheid van de kite, het vertrouwde gevoel, en natuurlijk de hangtime/spronghoogte en de unieke prijs/kwaliteit verhouding, is dit zeker een kite om eens zelf te testen.

Bijkomend voordeel is dat door de verhoging van de productie voor 2010, i.v.m. het succes van vorig jaar, ze de productiekosten per kite hebben kunnen drukken. Dit alles heeft weer als gevolg dat ze de nadelen van vorig jaar hebben verholpen, zoals de lange depower koord. Ook is de afwerking verbeterd, bijvoorbeeld de afwerking van de one-pomp, en zijn er extra’s toegevoegd, zoals het E.R.A-systeem. Dit alles met het gevolg dat de verkoopprijs iets verder gedaald is.

Met dank aan: www.zeeko-kites.com

Link naar de productiefolder: http://docs.zeeko-kiteboarding.com/docs/ZE2010UK.pdf


image

Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Depower:
starstarstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstarstar

Wie vaart hiermee?
15 Reacties
 • (HJ) MINI-ME op 30 October 2009 @ 15:28
  Meld dit bericht aan de moderator

  Enjoy!

 • Morres op 30 October 2009 @ 18:36
  Meld dit bericht aan de moderator

  Ik vind de bardruk dus écht niet in orde, je sleurt je helemaal zot! Nog erger dan rebel 2007-2008. Verder, springen gaat wel makkelijk, maar zoals kappuh al eens zei, mijn kites springen nog een stuk makkelijker)ook hoger.
  Ik vind de hangtime wel goed van de kite en idd een erg rustig en veilig gevoel. Vooruithaken is de kite ook goed geschikt, blijft goed in positie en loopt niet te snel maar wel krachtig. Pop was wat moeilijk te vinden, maar dat is vooral omdat ie wat log is misschien.

   

  Strap vind ik fijn, hebben mn eigen kites ook. Ben totaal geen fan van clamcleat of andere systemen, vooral als de clamcleat onder bij de chickenloop zit wordt ik gek :P

  Qua constructie ga ik niet oordelen, heb de kite niet van dichtbij bekeken. Vind het onepump systeem, de manier waarop dat op de LE/struts zit, niet echt fijn eruit zien. Ziet er wel stevig uit, maar ik denk dat wanneer er iets mis mee gaat, je vies de sjaak bent.

   

  Al met al ben ik wel redelijk enthousiast over de kite, hoewel het TOTAAL niet mijn ding is. Voor beginners een prima kite, maar kan me voorstellen dat je na een jaar iets snellers zou willen hebben.

 • Reflex op 30 October 2009 @ 20:27
  Meld dit bericht aan de moderator
  Dat is gewoon hetgene waar Deltas anders in zijn. Iets meer bardruk en explosieve lift. Daarbij lever je wat stuursnelheid in. Als je trouwens de bardruk van andere kites vergelijkt met die van de jekyll dan heeft alles een enorme bardruk. De Jekyll heeft gewoon weer een te lichte bardruk (of geen). Het is net wat je lekker vind. Persoonlijk wil ik wel voelen waaar de kite hangt. Eigen smaak ;)

  Strap is inderdaad wel het beste wat je kan hebben.
 • (HJ) MINI-ME op 30 October 2009 @ 23:56
  Meld dit bericht aan de moderator
  Strap is idd een goede oplossing. Eclipse had ook een strap en toen had ik ook regelmatig het probleem dat ik de strap draaide tijdens het varen. Het zal wel aan mijn lompe gedrag liggen. Als je namelijk de strap verkeerd vast pak en dan plotseling in trekt dan kan die draaien,

  Bardruk en snelheid is moeilijk uit te leggen. De bardruk is een gevoels kwestie en snelheid is ook mede afhankelijk van het gewicht van de rider.

  De kite is geen delta en heeft ook geen typisch delta gedrag. De snelheid is meer dan voldoende. Boven gemiddeld en de bardruk is normaal. Persoonlijk hou ik wel van wat bardruk want dan weet je idd precies waar de kite staat en heeft de kite vaak minder last van backstall. Persoonlijk ervaar ik dat de bardruk minder hoog is als mijn 9m2 bandit Dos. Ik kan zonder problemen 5 uur achter elkaar op het water staan zonder dat ik last heb van de bardruk.

  In de test van het Franse kite magazine, waar de kite als testwinnaar uit de bus kwam,  wordt de kite met veel andere kites getest. De stuursnelheid wordt daar gelijk gesteld met bijv de Bandit III

  Natuurlijk moet je wel even kijken hoe de kite hebt afgesteld. Zoals ik al aangaf heeft de kite in "C stand" meer bardruk en stuurt de kite iets langzamer. Als ik mij niet vergis dan heb jij, Morres, de kite van Kappuh getest en hij heeft de kite vaak op de "C stand"staan. 

  In mijn ogen blinkt de kite juist uit in "pop". Het is erg gemakkelijk om de kracht van de kite op te bouwen.

  Ik hoor het wel als er nog vragen zijn
 • Hard2Handle op 31 October 2009 @ 09:45
  Meld dit bericht aan de moderator
  Review en foto's zien er goed uit Henk Jan.image

  Zoals gezegd is het echt een super stabiele kite, en dat valt echt gelijk op tijdens het varen. Met springen is de 9m echt explosief, spronghoogte en hangtime zijn erg goed bij alle maten die ik gevaren heb (7,9 en 11). 
  Aan de bar druk moest ik zelf ook eerst wennen, maar met dat hooge bar druk gevoel krijg je wel veel feedback terug van de kite z'n positie en dat is wel erg fijn moet ik zeggen.
  Meestal vaar ik de Hybrid stand en vind ik de fijnste stand, maar ik hou dan ook van golfjes rippen op de noordzee, voor minder wind vind ik de C-stand beter.
  Stuur snelheid is voor mij goed genoeg en ik ben zeker geen beginner meer.

  @Morres in welke condities heb jij de Notus kunnen testen en welke maat kite was het?
  Ben het wel met je eens dat als de kite op de C stand staat en je bent aan het varen in de high-end sleurt dat ding als een gek, maar dat is een kwestie van wennen.

  Persoonlijk mis ik alleen nog wel een swivel. 

  HJ dit zinnetje snap ik niet helemaal: "Nadeel was wel dat ik regelmatig de strap gedraaid had zitten en dus iets minder ruimte over had voor depower." ?
 • (HJ) MINI-ME op 31 October 2009 @ 15:47
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik heb een aantal PBtjes gehad en zal die proberen te beantwoorden:

  De Nederlandse importeur is www.kitepro.nl

  De adviesverkoopprijzen " kite compleet" zijn:

  12m2 Notus = 1278,-
  10m2 Notus = 1178,-
    9m2 Notus =  1088,-
    7m2 Notus =  948,-

  De 14m2 is vanaf het voorjaar pas leverbaar. Zoals gezegd zijn dit de adviesverkoopprijzen en uit ervaring blijkt dat je nog met gemak korting kan bedingen image

  @ H2H.... ik ga het proberen uit te leggen. De strap bestaat uit een rode en een wit gekleurde strap. Deze 2 straps liggen op elkaar en worden door een metaal (rechthoekig-ring) geleid. Dit is bij elke strap hetzelfde. Als je nu het uiteinde van de trap pakt en je trekt hem plotseling in dan kan het zijn dat de strap niet meer netjes op elkaar liggen maar dat de strap gedraaid komt te zitten. De strap is dan een slag, boven die eerder genoemde metale rechthoek, gedraaid en zorgt er voor dat je de strap niet helemaal, tot op het einde, kan depoweren omdat er dus een slag in de strap zit. Maar zoals gezegd kom ik dit probleem bij bijna alle barren tegen die een strap hebben

  Hoop dat dit helpt :-)

 • Reflex op 31 October 2009 @ 15:57
  Meld dit bericht aan de moderator

  Mijn bar heeft ook een strap maar kan me toch niet in dit verhaal vinden( Core ESP). Mischien omdat ik het niet 100% begrijp of omdat die bar een goed Swivel systeem heeft waardoor je strap altijd goed blijft staan.

  Owja niet om een merk af te kraken ofzo maar vroeg me gewoon af of dit niet af te leiden was van het wel of niet hebben van een swivel systeem.

 • (HJ) MINI-ME op 31 October 2009 @ 16:01
  Meld dit bericht aan de moderator
  Hi.hi... er wordt  te veel gewicht aan dit verhaal opgehangen. Het is gewoon iets wat mij opgevallen was maar geen drama is. Ik heb dit fenomeen met de Eclipse, Best en nu met de Zeeko strap gehad.
  Ik probeer even een foto te maken ;-)

  Oke hier de foto. Je ziet dat de strap verwisseld is en soms komt het dus ook wel eens voor dat de strap 1 slag gedraaid zit
  Hier de foto.


  @ Reflex... waarom zijn de foto's die ik bij het review heb toegevoegd nu weer misvormt :-( ?

 • Reflex op 31 October 2009 @ 16:37
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ok op die manier, dat komt dus door een verkeerde ring (met een andere ring zou hij dus wel goed moeten blijven). Ik heb daar in ieder geval geen last van.  Maar is nu ook geen punt om lang bij stil te staan nee :D  De Layout was veranderd omdat je in de reaktie hier wederom je foto er verkeerd opgezet had. img tags kan je enkel op het forum gebruiken image
 • (HJ) MINI-ME op 31 October 2009 @ 16:46
  Meld dit bericht aan de moderator

  Ik snap er echt helemaal niets van... Sorry !!! Ik doe de foto's uploaden via photobucket en zet dan idd de (img) tags in het verslag. Wat zou ik dan moeten gebruiken ??

  Hier nog een slideshow van photobucket


  [URL=http://s258.photobucket.com/albums/hh273/HJ11-250/?action=view¤t=31bb2e5c.pbw][IMG]http://s258.photobucket.com/albums/hh273/HJ11-250/th_k000.jpg[/IMG][/URL]

   

 • Reflex op 31 October 2009 @ 17:10
  Meld dit bericht aan de moderator
  Bovenin de editor staat een plaatje van een boom (naast de smiley) gewoon daar op klikken en bij image url zet je de rechtstreekse link naar je plaatje. Vervolgens kan je de size nog aanpassen indien gewenst.

  Zoals:
  www.mijnplaatje.nl/mijnplaatje.jpg
 • KappuhH op 31 October 2009 @ 19:42
  Meld dit bericht aan de moderator

  Even een reactie. Gister ook al geprobeert maar toen liep de editor op één of andere manier vast.

  Henk Jan, weer leuke review!

  @ Morres: dat is dus het verschil tussen de Jekyll en de Notus. Notus is voor echte mannen terwijl de Jekyll meer voor de metrometroman is :P

  Nee, maar je hebt mn 10 in ruim 20 knopen op C-shape stand gevaren, dus dan is het logisch dat je vrij hoge bardruk hebt. Sowieso is het vooral de hoge stuurdruk die de kite log aan doet voelen denk ik. Hierdoor geef je namelijk minder grote stuurimpulsen zodat je de kite minder snel ervaart.

  De Jekyll gaat inderdaad makkelijker hoog, vergt wat minder timing, dat ding wil alleen maar richting de wolken :P Vond de Jekyll uitgehaakt echter niks, één grote sleurbak.

  Toen ik vorig jaar net de 2009 kites had draaide mn strap ook wel eens. Dit komt vooral doordat de strap bungelt als je depowert. Daarna heb ik altijd het uiteinde van de strap op het klittenband vastgemaakt als ik depowerde en nooit weer last gehad van een gedraaide strap. Sowieso is het niet echt nodig de kite op de strap te depoweren.

  Heb de 11 vorig jaar veel gevaren en de 10 nu ook al een paar keer. Moet zeggen dat de 10 uitgehaakt echt vele malen beter is. Hij heeft echt een pop moment met daarna een drukloos moment. Dit terwijl de 11 vooral door bleef sleuren. Ook loopt de 10 harder. Sowieso heeft de 10 veel meer power dan de 11 en voelt aggressiever aan.

 • Hard2Handle op 31 October 2009 @ 19:45
  Meld dit bericht aan de moderator
  Duidelijk verhaal HJ image, snap nu wat je bedoeld, maar ik heb hier nog geen 1 keer last van gehad, niet bij de Notus, niet bij Best en ook niet gehad met de Naish strap. image 
  Dus ik weet ook niet waar dat aan zou kunnen liggen...
 • Michiel. op 01 November 2009 @ 15:35
  Meld dit bericht aan de moderator
  @ Morres: dat is dus het verschil tussen de Jekyll en de Notus. Notus is voor echte mannen terwijl de Jekyll meer voor de metrometroman is Razz

  image Idd. is elke kite met weinig bardruk voor mietjes image 

  Zelf de Jykell 2009 12m2 gevaren en vond hem net zo makkelijk hoog springen als de Zeeko Notus 2009/2010. Kon er werkelijk geen verschil tussen vinden.
  Ik denk dat velen beide kites heerlijk zullen vinden springen. Een positieve eigenschap van beide kites image

  Top verslag HJ!

  Ben druk bezig met het verslag van de 10/7 Notus 2010 quiver. Moet de 7 nog even in echt harde wind aan de tand voelen. Voor de 10m2 ben ik al ruim klaar!
 • Michiel. op 01 November 2009 @ 15:49
  Meld dit bericht aan de moderator

  Overigens afgelopen weekend op zondag de 9m2 in 25-30kn kunnen testen op 24m lijnen en middelste pigtail setting: wat een waanzinnige kite is dat!

  Met een hele kleine voorsprong de lekkerste van de 10/9/7 combo naar mijn mening image

Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 79 gasten 1 lid
edwin andelst

© 2002 - 2019 Kitehigh