Boards - Kite Gear - Crazyfly Raptor 2017 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Crazyfly Raptor (2017) starstarstarstarstar


Raptor (2017)

De 2017 Crazyfly Raptor in het kort.

Last year the Raptor received a complete makeover and it flew of the sales chart and immediately became our top seller.

The Raptor is a freeride freestyle high performance board for intermediate to advanced rider level, it will bring never before experienced ride feelings. Thanks to a Multi Channel bottom shape and V tips, the Raptor has the perfect balance between speed and grip. The Step Cap deck technology allows for thinner rails for ultimate edging and amazing upwind.

For 2017, we introduced a brand new Nano Glide Skin on the bottom of the board. The micro channels on this foil help the board track and go upwind better. The foil has better gliding properties and generates speed quicker, plus it is more reluctant to scratches. The top of the board has a brand new matt overprint for that eye catching premium look.

Raptor’s construction layup combines multi axial fiberglass and brand new X carbon. This construction is a little bit softer than the previous Raptor boards, making it more comfortable. The X carbon provides for plenty of pop to pull off tricks. Light Up sidewalls are stronger and lighter than ever with an attractive color changing look.

The Raptor works best with Hexa Bindings for unmatched comfort and board feel. The Raptor is also compatible with wake bindings.

The 2017 Raptor – experience future now.


Maten
140/42
137/41
137/43
135/41
135/43
132/41


Shops
Funsport van VlietZoetermeer
Intersurf SneekSneek
IntofunEdam
Kater Funsport AlkmaarAlkmaar
Kater Funsport HippolytushoefHippolytushoef
Watersport ScheveningenScheveningen
Kitesurshop HaarlemHaarlem


Statistieken sessielogs totaaloverzicht
Helaas, nog niemand heeft een sessie gelogd met deze kite.


1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Crazyfly Raptor 2017
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door et1961 op 03/01/2017


Geteste maten:
Maatgewicht
135/41 0kg

De nieuwe Raptor heb ik enkele malen gevaren in de maat 135x41. Ik ben 1.92 m en weeg ca. 80 kg.

Crazyfly heeft de populaire Raptor voor 2017 weer eens grondig onder handen genomen. Zo heeft de nieuwe Raptor een zgn. multi channel bodem. 2 concaaf channels die met vlakke stukken verbonden zijn. De tips hebben een v-shape gekregen met diepe channels voor een goede grip. Het board heeft weinig rocker en een zgn stepdeck met dunne rails. 
Ook wordt voor het eerst zgn. nano glide skin gebruikt op de onderzijde van het board. Een dergelijke ruwe bodem verminderd de glijweerstand van het board door het water. Iets wat in de windsurfwereld al vele jaren bekend is, wordt nu dan eindelijk eens bij een productie-kiteboard toegepast...
Het nieuwe Crazyfly board ziet er met zijn felle kleuren natuurlijk super uit. Het was al een heel mooi board om te zien, maar de nieuwe 2017 Raptor maakt echt de blitz zowel op het strand als ook op het water!  Door de felle kleuren valt het board icm met de blauwe Hexa bindingen en de blauwe Razor vinnen goed op en in het water is het board zeer goed zichtbaar! Prettig als je na een crash moet bodydraggen en je, je board makkelijk kunt terugvinden ;)


De nieuwe Hexa bindingen zijn in het begin wat stijf, maar zitten na korte tijd als gegoten. Veel verstelmogelijkheden zoals de North Entity en Naish Apex straps. De pads zijn goed voorgevormd en zijn comfortabel en hebben een goede grip, de verhoogde rigel bij de tenen is goed voelbaar en geeft extra grip zodra je, je tenen naar beneden drukt.

De blauwe vinnen passen qua kleur perfect bij de bindingen en de kleuren van het board. Helaas zijn de 50 mm Razor vinnen niet van GFK of G10 gemaakt, maar van een minder stijve kunststof. Uitkijken dus, als je vaak in ondiep water vaart, vinnen zijn kwetsbaar!

Crazyfly positioneerd de Raptor als een high performance freeride/freestyle board. Ik ben geen freestyler, maar kan me goed voorstellen dat dit board hier uitermate geschikt voor is. Het board is iets stijver dan de Shox Green die ik onder dezelfde omstandigheden gevaren heb, maar iets minder stijf dan zijn voorganger van 2015 en 2016. Ondanks het carbon kruis wat tussen de woodcore en het glasfiber gelamineerd zit, heeft het board voldoende flex om ook in choppy condities comfortabel te kunnen varen. Totaal geen last gehad van spray en het board werd eigenlijk ook nooit lastig te controleren. Ook niet in de situaties dat ik overpowered stond. 
Het carbon kruis verhoogd de torsiestijfheid van het board en verbeterd de pop. Het board accelereert vlot, loopt zeer goed hoogte en bereikt eenvoudig en goed controleerbaar een hoge eindsnelheid.
Ook met de Raptor heb ik heerlijk kunnen freeriden, eenvoudig carven, toeside/heelside allemaal heel comfortabel. Board voelt heel vergevingsgezind aan en ik denk dat ook een beginner veel plezier aan een dergelijk board kan hebben. Al adviseerd Crazyfly dit board aan voor de wat meer gevorderde kiter.
 
Board heeft veel pop (zeker voor de wat lichtere riders <80 kg) zonder oncomfortabel te worden in choppy condities. Check anders het filmpje wat ik tijdens het varen met de Raptor gemaakt hebt. YT-linkje staat onder de tekst. Op de beelden is duidelijk te zien, hoe relaxt dit board te varen is!


Voor diegene die een combinatie van freeride/freestyle eigenschappen in 1 board zoeken is de CF Raptor een hele goede keus. Daarnaast is het board supermooi gebouwd en afgewerkt. De kwaliteit spat er werkelijk van af!
Tja, de Raptor zal zeker 1 van mijn favo boardjes worden!


https://youtu.be/LgaZlGZiOSQ


http://www.crazyflykites.com/cf2017/boards/raptor
http://passionpowered.nl/shop/kiteboards/crazyfly-shox-green-2017/

Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Inzetbereik:
starstarstarstarstar
Pads/vinnen:
starstarstarstarstar

Wie vaart hiermee?
13 Reacties
 • et1961 op 03 January 2017 @ 13:24
  Meld dit bericht aan de moderator
 • gyttja op 30 January 2017 @ 21:04
  Meld dit bericht aan de moderator
  Lijkt meer op reclame dan een revieuw. Net als die andere 2 boards van CF die je net allemaal gerevieuwd hebt.
 • et1961 op 05 February 2017 @ 19:23
  Meld dit bericht aan de moderator
  Wat had je nog meer gereviewd willen zien dan gyttja? De belangerijkste aspecten van dit board zijn in mijn review beschreven. Kan echt niks negatiefs schrijven over de CrazyFly Raptor, nou ja, misschien dan de kwetsbare razor vinnen....

  Vaar al jaren verschillende freeride boards, waaronder de North X-ride en Ocean Rodeo Mako's en dat zijn niet de minste als het om freeride performance gaat! Maar als het nu gaat waaien neem ik de Crazyfly boards mee, want die varen voor mij gewoon super! 
 • gyttja op 05 February 2017 @ 21:45
  Meld dit bericht aan de moderator
  Naja gewoon 3 crazyfly board reviews op een rij posten met deels copy/paste (overpositieve?) teksten, plus links naar een specifieke shop die ze verkoopt. Ik weet niet maar neigt voor mn gevoel meer naar reclame.
  Daarnaast mis ik echte speciefieke vaareigenschappen, of vergelijkingen. 
  Het kan ook mijn idee zijn hoor, ieder mag zijn eigen mening vormen, maar dat gevoel bekuipt mij gewoon bij de teksten in je 3 reviews.

 • et1961 op 06 February 2017 @ 08:59
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik had al een CrazyFly board en heb er net voor mijn vakantie naar Fuerte 2 nieuwe 2017 modellen bijgekocht.
  Het is ook geen vergelijkende test, maar een review van een nieuw 2017 model. Mijn bedoeling is om met een dergelijk review een beschrijving te geven van het board en mijn bevindingen weer te geven.

  Mogelijk dat iemand die overweegt een dergelijk board te kopen hier iets aan heeft. Dat is namelijk de bedoeling van een review, toch?

  Dat CrazyFly al jaren fantastische boards maakt is op zich niets nieuws, maar daar ik erg enthousiast ben van de CrazyFly boards mag ik deze toch wel een beetje promoten? 
  Mijn CrazyFly kitespullen koop ik -met volle tevredenheid- bij passionpowered, vandaar het linkje naar hun website. En ja, dat is reclame, maar dat is op zich toch geen probleem!?

  Groet, ETienne
 • Geen foto
  damsko op 14 February 2017 @ 07:46
  Meld dit bericht aan de moderator
  Je bent toch 'teamrider'? Ergo je krijgt korting. Dus indirect betaald. Hoeveel van die korting stort je door naar Kitehigh? Als je site sponsor bent is het inderdaad helemaal prima. Ik zie net als gytta niets dat op een review lijkt nee maar ongegeneerde sluikreclame.
 • et1961 op 14 February 2017 @ 13:30
  Meld dit bericht aan de moderator
  De meeste consumenten krijgen toch korting!?  Jij toch ook? Of behoor je tot de groep domme consumenten die de adviesprijs betalen!?

  En wat betreft de review, als jullie vinden dat mijn review niet op een review lijkt, dan weten jullie kennelijk niet hoe reviews tot stand komen en ook niet hoe reviews eruit zien! Misschien verstandig om alle reviews hier op Kitehigh nog een keer na te lezen, dan kom je er vanzelf achter dat mijn reviews veel gelijkenissen vertonen met de vele andere reviews hier op Kitehigh!

  En NOGMAALS voor de DUIDELIJKHEID!!
  Het is ook geen vergelijkende test, maar een review van een nieuw 2017 model. Mijn bedoeling is om met een dergelijk review een beschrijving te geven van het board en mijn bevindingen weer te geven.


 • Geen foto
  damsko op 14 February 2017 @ 14:03
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik hoef voor de (prima) korting die ik krijg mijzelf gelukkig niet als brand- of shop-evangelist op te stellen. Je linkt zelfs door naar die toko. Dat doe jij voor je korting. Dus voor je termen als 'domme consument' rond meent te moeten slingeren moet je allicht even bij jezelf te rade gaan. Je begrijpt vast wel waar de angel zit. Erg objectief komt het niet over allemaal.
 • et1961 op 14 February 2017 @ 16:49
  Meld dit bericht aan de moderator
  Aardige video van de CrazyFly Raptor 2017

  https://youtu.be/UJZcbqgcG7U
 • Frank82 op 14 February 2017 @ 22:42
  Meld dit bericht aan de moderator
  Wat een geneuzel, zelfs al schrijft iemand een review die teamrider is dan is dat toch geen probleem? Zolang je het maar vermeld, een beetje korting krijgt iedereen.
 • Geen foto
  damsko op 15 February 2017 @ 13:09
  Meld dit bericht aan de moderator
  En als je het niet vermeld dan is het geen geneuzel dus? Wat zeg je eigenlijk? Hij vermeld het namelijk niet; dat is precies het punt.
 • Geen foto
  JokerB op 28 March 2017 @ 21:22
  Meld dit bericht aan de moderator
  ik vindt het een prima review. 
  Fijn dat hij wat verteld over de eigenschappen van het board, wat voor snufjes erop zitten etc.
  Verteld dat de bindingen effe moeten slijten. ooh wacht de vinnen zijn minder, kunnen snel kapot gaan vanwege het niet gebruik van de betere kunstoffen. niet zo pijp zeiken joh!

  volgens mij verkoopt crazyfly alleen bij passion powerd in NL 

  ik zit al aardig te twijfelen over de crazyfly raptor mijn keuze is gemaakt i want it
 • et1961 op 03 April 2017 @ 12:08
  Meld dit bericht aan de moderator
  Hoi Joker,

  Als je een keertje proef wilt varen op een Crazyfly Raptor, dan kan dat natuurlijk!
   
  Wat betreft de Razor vinnen, deze zijn kwetsbaar als je veel in ondiep water vaart of gewend bent om zo de kant op te knallen met je board. Maar Crazyfly heeft wel hun huiswerk goed gedaan bij de ontwikkeling van deze vinnen. Je kunt een vin heel sterk maken, door carbon/G10/epoxy ed. te gebruiken, maar aangezien de vinnen onder een kite board kort zijn (+/- 50 mm) is het erg lastig om voldoende flex in dergelijke vinnen te krijgen. De flex is belangrijk, om te voorkomen dat je vin grip verlies, zodra je deze gaat belasten.
  Crazyfly heeft als 1 van de weinige boardfabrikanten dit goed begrepen en vinnen ontwikkeld met voldoende flex, door deze een dun profiel te geven, wat ook nog eens de hydrodynamische eigenschappen van de vin verbeterd.
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 128 gasten 0 leden

© 2002 - 2024 Kitehigh