Boards - Kite Gear - Xenon Boards Hop 2016 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Xenon Boards Hop (2016) starstarstarstarstar


Hop (2016)

De 2016 Xenon Boards Hop in het kort.

Xenon Hop 2016 Features:

• Step free shape - Eliminates all the week points.
• Paulownia/Oak hybrid wood core - Gives a very light yet durable board that handles all the forces related with using boots & riding cable..
• Triax laminate - Gives very direct and responsive board characteristics.
• ICP grind base - For outstanding sliding properties, increased durability and incase of bad luck it's fixable with most of the snowboard base repair kits!
• Catch free lifted rails - To push the limits on obstacles and for more forgiving landings.
• 3D multi-channel bottom profile - Gives ultimate grip & control - even finless. Softens up the hardest landings.
• Continuous rocker line - For ultimate POP and upwind abilities.
• True twin outline with in-line inserts - Enables you to mount your boots both ways!
• 6" - For wakeboard bindings compatibility.

Xenon Hop 2016 SIZES
138 x 43 / 141 x 43

EQUIPPED WITH
• Black/green G10 28 mm wake-style fins set with flexible fins washers.Maten
141/43
138/43


Shops
Vliegers en CoDeventer


Statistieken sessielogs totaaloverzicht
Helaas, nog niemand heeft een sessie gelogd met deze kite.


1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Xenon Boards Hop 2016
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door ErikFanatic op 14/03/2016


Geteste maten:
Maatgewicht
138/43 0kg

Deze plank gekocht omdat het de enige plank is van Xenon welke geschikt is voor boots/bindings. Na mijn Xenon Infra 2014 de inserts uit te hebben getrokken (bijna twee jaar oud) ben ik in overleg met Xenon gegaan. Nu bleek dat de Infra niet geschikt was voor boots ook al ging de meerderheid van riders deze plank wel hiermee gebruiken. 

Aangezien ik geen zin had in een eindelose discussie ben ik akkoord gegaan met een (fixe) korting op een nieuw deck, om vervolgens zo snel als mogelijk weer het water op te kunnen. 

Over de plank:
De bouwkwaliteit spat er vanaf, de randen zijn rondom afgewerkt met een materiaal wat beter tegen een stootje kan. De outline is rechthoekig met een lichte curve, hierbij zijn de hoeken van het board rond met tevens een ronde rand. De onderkant is van een materiaal dat gemakkelijk kan worden gerepareerd zoals dit ook kan met een snow-board. De plank is degelijk afgewerkt heeft een strakke uitstraling en verassend ligtgewicht. Te zien is dat het board in het midden een harde lat eikenhout waarin de inserts zijn verwerkt (verstevigd) met daar omheen paulownia hout wat lijkt op eiken maar lichter van gewicht is. Het board heeft geen voorkant dus welke kant je voor wilt varen mag je zelf bepalen. 

Ik heb gekozen voor de 138/43 (de kleine van de twee beschikbare maten) omdat ik bang was dat groter gaan, ten koste zou gaan van mijn high-end. Het is een wake-style georienteerde plank, maar mijn stijl is absoluut geen wake. Inmiddels 6 sessies mee gekite tussen de 15 tot 38 knopen. Ik vaar altijd ingehaakt en ga hierbij voor big-air met een overload aan rotaties en kite loops. Tijdens mijn sessies komen nogal wat (harde) landingen voorbij. 

De HOP heeft veel rocker en heeft een medium flex (beiden meer dan de Infra).

+ Geschikt voor boots / bindings
+ Garantie op board incl. de inserts
+ Medium flex waardoor de plank soepel door chop vaart.
+ Veel rocker waardoor de landingen zeer soft zijn.
+ De vinnen zijn slechts 28 mm maar door de aanwezigheid van een paar ondiepe rails heeft de plank genoeg grip om deze in de heelside-edge te parkeren.
+ geschikt voor kabelpark/sliders (geen ervaring mee)

- Nadeel van de medium flex is dat ik merkbaar iets minder energie terug krijg tijdens het poppen.
- Nadeel van de rocker is dat de low-end iets afneemt en hij iets minder snel upwind gaat. 

Ik vaar als grootste maat een 11m Edge V8 gecombineerd met deze plank gaat dit perfect. Ook al wordt er in theorie op low-end ingeleverd door de vele rocker maakt de grotere maat dan ik gewend was dit gemis weer goed. Normaliter vaar ik altijd een 134/41 en nu 138/43. Toch blijft het een speels board die niet te erg in zijn spoor blijft plakken als je deze in de stransition wilt keren.  In combinatie met de Edge 11m kan ik upwind komen vanaf 15 knopen, (188 cm / 91 kg), de high-end van de plank heb ik nog niet ervaren.

Ik vaar met boots omdat ik graag voor lange sessies ga en ik met alle straps die ik tot nu toe gehad heb uiteindelijk blaren op de bovenkant van mijn voet krijg. Met boots hoef ik nooit meer om te kijken naar blaren en spring ik tevens makkelijker hoog dan voorheen met straps. Ook voor landen met veel snelheid zijn boots werkelijk een uitkomst, nooit meer falen door een voet die grip mist. Tijdens rotaties geven boots ook vertrouwen en ben je er simpelweg niet meer mee bezig of hij wel/niet aan blijft. Nadeel is het aantrekken van je board voorgaand aan de sessie (vooral voor een high-end sessie). Daarnaast moet je je bewust zijn dat bij een harde crash eerder materiaalschade ontstaat aan de inserts en als je pech hebt de eigen knieën. 

Eigenschappen board:
De plank doet het verassend goed op de noordzee, door de afgeronde randen heb je geen tot amper last van spray, ik heb slechts 1 sessie gehad waarbij ik wat spray had en dit had te maken met een gebrek aan wind en een vervelende stroming incl. chop. De overige sessies geen druppel via het board in mijn ogen gekregen.

Een board welke voor mij tot nu toe zeer goed bevalt. Werkelijk nog geen sprong verkeerd geland, waar ik met de Infra nog wel eens de plank onder mijn zwaartepunt naar voren vloede vliegen blijft deze juist zeer betrouwbaar op de plek waar je `m nodig hebt. Ik denk dan ook dat dit board uitblinkt in het gemak van de landingen. 

De medium flex in combinatie met veel rocker, 28mm vinnen en gefreedse rails maken het een redelijk speels board, hij gaat dan ook makkelijk de bocht door. Voor mijn gevoel lever ik niet veel in wat betreft snelheid en pop. De pop is wel nog even wennen, hij geeft namelijk een andere (meer getemde) feedback dan die van de Xenon Infra (zeer stijf board) maar ben er van overtuigd hoe ik ook hier weer het maximale uit de plank weet te halen.

Komende periode zal ik het board eens 1 op 1 vergelijken met een board die kwa bouweigenschappen de tegenligger is zoals de Flysurfer Radical 5. Die heeft beduidend minder rocker en is stijver wat de vaarsnelheid en en explosieve pop ten goede zou moeten komen. De vraag is tegen welke prijs in relatie met vaareigenschappen en landingen. 

Tevens op 1 maart 2016 mijn BP gesprongen met deze plank aan mijn voeten  (WOO 17,2 m), dat geeft voor mij nu al genoeg vertrouwen dat hij geschikt is om hoog mee te vliegen. 


Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstar
Inzetbereik:
starstarstarstar
Pads/vinnen:
starstarstarstarstar

Wie vaart hiermee?
2 Reacties
 • et1961 op 16 March 2016 @ 12:57
  Meld dit bericht aan de moderator
  Super licht board, weegt slechts 0 kg....!!??
 • ErikFanatic op 17 March 2016 @ 08:50
  Meld dit bericht aan de moderator
  Et, scherp van je, knap dat je uit mijn verslag dit hebt kunnen aflezen, complimenten. 

  Ik heb geen idee hoeveel kg de plank precies weegt, dit kan ik ook niet wegen aangezien een normale weegschaal onder de 10 kg niet naukeurig te noemen is. Echter, voor mijn gevoel is het een lichtgewicht board.
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 147 gasten 0 leden

© 2002 - 2024 Kitehigh