Kites - Kite Gear - Liquid Force Nirvana 2012 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Liquid Force Nirvana (2012) starstar


Nirvana (2012)

De 2012 Liquid Force Nirvana in het kort.

Liquid Force komt dit jaar met een nieuwe kite op de markt. De Liquid Force Nirvana, het is een compleet herontwerp van een C-kite, welke explosieve pop, veel power en natuurlijk buitengewone lekker uithaakt.

Als we wat meer in detail naar de kite kijken zien we een kite met 5 struts, een zogenaamde 'fused hybrid mini bridle' en battens in de wingtips. Dit moet de kite een zeer stijf en rigide gevoel geven en daarnaast erg reactief en krachtig, aldus Liquid Force.

Ten slotte wordt de kite op een 5 lijns bar gevaren, te weten de CPR bar.


Maten
15

13
16-24 knopen
11
18-28 knopen
9

7

5Shops
XwatersportKamperland
IntofunEdam
Fly HighNoordwijk aan zee
KiteonlyHaren
VersusDen Haag/Scheveningen
KiteoutletLaren (NH)
KitebaseHippolytushoef


Statistieken sessielogs totaaloverzicht
Helaas, nog niemand heeft een sessie gelogd met deze kite.


1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Liquid Force Nirvana 2012
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door henkert op 10/05/2016


Geteste maten:
MaatgewichtLowendHighend
11 75kg 18 28
13 75kg 16 24

Omstandigheden: Van golven tot vlak water en van te veel tot te weinig wind
Niveau: Bescheidenheid siert de mens
Plank: Wakeboard

Ik vaar nu een kleine 2 jaar met de Nirvana's (overjarig nieuw gekocht). Aangezien deze nog steeds regelmatig nieuw aangeboden worden leek het mij alsnog relevant om een review te schrijven.
De Nirvana is een recht toe recht aan 5 lijns C kite. De 5e lijn heeft een USB bridle, een marketing naam voor een 5e lijn die een paar keer is opgesplitst. 

Algemene indruk
Vlieger ziet er wel leuk uit. Ik heb de 11m in rood zwart, de 13m in wit blauw.

Vliegeigenschappen
De Nirvana vliegt redelijk. Uitgehaakt stabiel, weinig backstall maar matige pop & drop. Het is duidelijk geen low-end vlieger. Aan de andere kant is de Nirvana in de grote maten ook niet geschikt voor wat hardere wind. De wingtips klappen al snel dubbel. Er worden latjes meegeleverd omdat dit probleem blijkbaar al bekend is, maar in de praktijk zijn ze nogal onhandig en ik vergeet ze altijd. 
Springen gaat aardig, maar bij grote krachtpieken klappen de wingtips vrijwel altijd dubbel. Hoogte lopen gaat vrij slecht. De leading edge is vrij dik en de vlieger staat diep in het windvenster. Er zijn meerdere afstellingen op de powerlijnen waarmee je de upwind eigenschappen kan varieren tussen slecht en zeer slecht. Relaunch werkt goed, bij voldoende wind kan het zelfs zonder de 5e lijn te gebruiken.

Kwaliteit
Liquid Force verteld met trots dat het T9600 doek gebruikt. Het schijnt sterk te zijn, maar het is duidelijk ook erg zwaar. De rest van de constructie is eveneens zwaar, wat resulteert in een erg zware vlieger. Dit is geen wenselijke eigenschap voor maten boven de 10m. Ondanks de zware bouw is de vlieger uitzonderlijk kwetsbaar. In de eerste week na aanschaf scheurde een one-pump ventiel af. Deze is vervangen. Vervolgens is ook de rits op de LE (voor vervanging van de bladder) open gescheurd. De rits is gerepareerd en gelukkig is de bladder niet gesprongen. Vervolgens is een deel van het doek losgekomen van de middelste strut. Het lijkt weinig effect te hebben op de vaareigenschappen, die waren immers toch al matig. Het Max Flow pomp ventiel loopt regelmatig op willekeurige momenten leeg. Meestal langzaam, maar een enkele keer ook spontaan binnen enkele seconden. Het Max Flow ventiel is dichtgelijmd om dit te voorkomen. Als klap op de vuurpijl zijn na een jaar gebruik vrijwel alle one-pump ventielen uitgedroogd en lek. Ik heb degelijkere vliegers gehad.

Bar
De Liquid Force CPR bar is een 5 lijns bar met push-away safety. Push-away is letterlijk genomen, de chickenloop ontkoppeld namelijk van het depowerkoord en je ziet hem nooit meer terug. Men wordt aangeraden om de leash door de loop te doen om dit te voorkomen, maar dit is erg onhandig. Gelukkig heb ik de safety nooit nodig gehad. 
De bar is uitgerust met een swivel om te voorkomen dat de powerlijnen gedraaid raken. Deze werkt niet. Verder is er een depower trimmer onder de bar. Het blijkt vrijwel onmogelijk om deze bij te stellen als er meer dan 20 knopen staat. De 5e lijn gaat door de bar heen en slijt erg snel. Al na een jaar vertoonde deze grote slijtplekken.
De bar zelf ligt goed in de hand en heeft precies de juiste diameter. 

Conclusie
De Liquid Force Nirvana is geschikt voor mensen die niet langer dan 1 jaar met een vlieger willen doen. De vliegeigenschappen zijn redelijk, mits de vlieger op druk blijft. Dit laatste blijkt vrijwel onmogelijk aangezien de lucht er aan alle kanten uit lekt. De bar is een van de slechtere op de markt, maar de stok zelf voelt goed. Het wat dikkere doek en de stevige LE zijn erg geschikt om de tranen te drogen na het missen van een kitesessie ten gevolge van een lekke vlieger. Al met al is dit de slechtste vlieger die ik ooit heb aangeschaft. Tot op de dag van vandaag heb ik spijt van deze aankoop.

Totaal:
starstar
Kwaliteit:
starstar
Springen:
starstarstar
Upwind:
starstar
Depower:
starstarstar
Veiligheid:
starstar

Wie vaart hiermee?
 • Geen foto
5 Reacties
 • Frank82 op 10 May 2016 @ 17:34
  Meld dit bericht aan de moderator
  Haha, in ieder geval eerlijk :P
 • Michiel. op 10 May 2016 @ 18:06
  Meld dit bericht aan de moderator
  Inderdaad top dit soort reviews! Zo help je anderen deze fout niet te maken. Ongelofelijk dat ze zo lang troep verkocht hebben. In 2008 ging het al mis. Inmiddels schijnt het allemaal een heel stuk beter te zijn
 • Geen foto
  henkert op 11 May 2016 @ 09:45
  Meld dit bericht aan de moderator
  Die van mij zijn te koop, geinteresseerden kunnen contact met me opnemen.
 • Evan op 17 May 2016 @ 10:56
  Meld dit bericht aan de moderator
  Welke doelgroep had je in gedachten na deze review, de zitzakken bouwers?
 • Michiel. op 19 May 2016 @ 19:02
  Meld dit bericht aan de moderator
  Wimt ziet vaak wel uitdagingen in dit soort kites wink
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 230 gasten 0 leden

© 2002 - 2024 Kitehigh