Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Skim bouwen Gepost op: Mei 14, 2015, 10:21:35
Thanx..;-)
ik heb eerst de laag met de graphics aangebracht: uitgesneden visjes aangebracht en daar overheen 2x witte DD lak.  Daarna 2x blanke DD lak aflakken, plus 1 x extra op de onderkant om de groene streep af te lakken.

Voor het groen heb ik een verfstift gebruikt.

tussendoor licht schuren.

Als ik het nog een keer zou doen met graphics: eerst een basislaag aanbrengen (bijv. blanke lak)  en dan pas met patronen e.d gaan werken om uitvloeien te voorkomen.

de pads komen uit een hobbywinkel en zijn van 6mm hobby rubber.. van pipoos in rotterdam
2  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Skim bouwen Gepost op: Mei 13, 2015, 23:24:56
succes..leuke klus.. heb er vorig jaar ook eentje geklust, (met dank aan de uitgebreide uitleg van karst) maar wil er nog vinnen op zetten want hij schoot wel erg makkelijk weg..
iets met aluminium hoeklijntje ...
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Discussie - wel of niet betalen om te kiten bij een vereniging? Gepost op: Augustus 28, 2014, 19:22:08


 schater schater Voel eens ff aan je hoofd, ik betaal al genoeg aan bullshit ding. Ga lekker je eigen bbq clubje oprichten....

ow sorry... dat lag zeker aan mijn manier van schrijven..... wat ik wilde zeggen is dat een lidmaatschap bij een club, of zoals jij zegt...bbq-clubje OPTIONEEL zou moeten zijn... en dus geen verplichtingen / restricties kunnen opleggen om daar te varen. Echter een lidmaatschap bij de nkv, de jongens die zich inzetten voor de sport en spots, verplicht zou kunnen zijn. Al is het alleen maar om de verzekering.

elke vorm van dergelijke regulering is nu eenmaal jammer, maar de sport blijft maar groeien, en de spots worden er niet groter op, in tegendeel. ik ben bang dat we dus echt moeten gaan zoeken naar oplossingen. en in mijn opinie is de nkv daar de eerst aangewezen partij voor, maar die jongens zitten daar vrijwillig, een betaalde functie zou ondertussen best wel eens nodig kunnen gaan zijn. en juist om de vrijheid die deze sport juist uitdraagt te waarborgen, ben ik voor een landelijke oplossing en niet voor een lokale.  (tenzij je bij een gezellig bbq clubje wil.. Grin
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Discussie - wel of niet betalen om te kiten bij een vereniging? Gepost op: Augustus 28, 2014, 18:04:51
betalen om lokaal te mogen varen vindt ik ridicuul , echter zou ik er landelijk er op zich geen problemen mee hebben.
nu vaar ik alleen in rockanje playa, sluf en nooit in noord holland, maar ik zou het niet erg vinden om te betalen als ik daar wat voor terugkrijg, toko, berging, veiligheid & regulering.
maar het is wel een beetje zuur dat dit zo lokaal is...en het mij niet helemaal duidelijk is waar dat geld naar toe gaat.  (althans voor dagjeskiters)

daarom zou ik zeggen landelijk invoeren! d.m.v verplicht lid van de nkv. bijdrage omhoog schroeven zodat er mensen in vaste dienst genomen kunnen worden welke (en dit is geen commentaar op de huidige betrokkenen) zich fulltime kunnen inzetten voor de veiligheid, en uitbreiding van spots en toko's. En uiteraard verzekering welke bij lidmaatschap is inbegrepen.

toeristen kunnen een seizoenskaart aanschaffen.

als mensen dan ook lid willen zijn van een club, om hun gear op te bergen, te bbq-en etc.. prima, en gezellig.

deel van het lidmaatschap gaat naar de knrm..

vrij varen op elke spot in NL

controle wordt echter lastig....gigantische barcode op je kite?... ;-)

en er wordt nu behoorlijk gezeken op katwijk, maar volgens mij is dat daar wel goed geregeld, en als ik soms de fb foto's voorbij zie komen erg gezellig, en een bijdrage is dan ook logisch, maar het verplicht stellen is weer dramatisch, vandaar het bovenstaande: lid van een club voor gezelligheid en comfort, lid van de nkv voor veiligheid, regulering en vrij varen.
5  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Latjes voor Best kites Gepost op: Augustus 26, 2014, 17:41:50
Wim, ik heb even gekeken. Ik heb de battens van de nemisis HP (2008) 10m2 vergeleken met de battens uit mijn Zian Aquila 10m2.
die van best zijn ovaal/plat en van glasvezel, die van zian zijn rond, en lijkt van een harder materiaal te zijn..
dit lijkt mij geen probleem, echter zijn de battens van de nemisis 5cm langer (40cm) als bij je waroo's het zelfde principe zit waarbij de battens half open in de kite zitten waarbij ze worden ingeklemd boven en onder dan gaat een kortere variant niet werken. Zian heeft dat beter opgelost door een gesloten pocket te maken welke afgedicht wordt met klitteband.

ik zou denk ik ook gewoon even naar de vliegershop gaan en een paar stukjes halen.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Zian matige materiaal kwaliteit ??? Gepost op: Augustus 24, 2014, 16:50:29
same here... vaar ook al 1,5 jaar met de aquila's, en moet zeggen dat ik er nou niet echt heel goed voor zorg, de 10 is op kaapverdie een paar keer uitgebreid door de wasmachiene gegaan, en de kites liggen vaak zat een tijd op het strand te klapperen... en zie eigenlijk ook geen noemenswaardige slijtage. (en er gaat regelmatig een kritisch oog van sebastiaan over mijn kites..;-)  in de 10 zit wel een klein scheurtje, maar dat is veroorzaakt doordat iemand over de kite heengetrokken is, plakkertje erop gedaan, en verder geen problemen mee.
7  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Augustus 24, 2014, 11:05:39
nog even volhouden mensen.. het wordt alweer kouder, en dan verdwijnen ze net als de muggen om volgend voorjaar pas weer te voorschijn te komen..;-)
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke kite na Waroo? Gepost op: Augustus 23, 2014, 22:08:47
ik ben overgestapt vanbest nemisis 2008 (niet echt vergelijkbaar met de waroo..;-) en vaar momenteel zelf met zian aquila's, en ben dik tevreden! goede kwaliteit voor een fijne prijs, en prima service. ... Ik zou zeggen test ze gewoon zelf, dat is altijd  wel te regelen. voor alle ins&outs had je al de reviews gelezen, dus die weet je al..;-)
vaar zelf nu met een 7m2best taboo, en een 9,10 en 14m2 aquila .. (een 9 en een 10 is wel wat luxe..;-) maar met jou gewicht zou ik inderdaad voor een 7,10,14 gaan.
9  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Latjes voor Best kites Gepost op: Augustus 22, 2014, 22:46:11
probeer het eens via Zian.. die gebruiken ze ook. en wellicht andere merken...weet niet of er heel veel verschil in zit?
... heb er nog  in mijn oude nemisis zitten, zal eens kijken of ze uitwisselbaar zijn.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Stickers voor op je kiteboard. Gepost op: Augustus 06, 2014, 18:55:52
ontwerp zelf iets en laat ze printen bij de betere printshop...
(of een go-joe erop...;-)
11  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Utrecht - uit auto gestolen: Core Riot XR 2010 + Naish Haze 146x39.5 Gepost op: Juni 26, 2014, 16:33:23
balen! mij ook ooit gebeurt maar toen met een paar matrasjes... check even je verzekering... volgens mij ben je tot €500,- verzekerd via je inboedel... ik heb het i.i.g vergoed gekregen..succes!
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: advies zere knieen Gepost op: Juni 18, 2014, 13:38:17
de stance ga ik eens mee testen, las net wel elders dat lange riders (ik dus) fijner varen met een wide stance, maar dit juist het meest belastende is voor de knieen. ik heb ze nu in het midden staan,  en ook de verdraaiing van de pads staat standaard. volgende keer schroevendraaier mee..even testen..

en ron, het buigen, en dus varen op de bovenbenen kan zeker een oplossing zijn aangezien ik juist de laatste tijd het tegenovergestelde doe .. ik zet mijn knieen feitelijk op slot...eerder niet eens aan gedacht thanx!
bedankt zover

@pieterK: check http://www.kitehigh.nl/forum/index.php/topic,37626.new.html#new
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / advies zere knieen Gepost op: Juni 18, 2014, 11:24:18
sinds een tijdje heb ik ook last van het bekende probleem van de zere knietjes. Ik ben de laatste tijd lekker aan het springen, en oefen wat agressieve  pops en vaar ik veel toeside. Om hoger te gaan ben ik ook veel harder gaan edgen wat ook zou kunnen bijdragen aan het kwaaltje.

Ik vaar veel op Rockanje (chop) en de laatste tijd soms op ouddorp. Ik dacht aanvankelijk dat het aan de grotere golven lag, maar al die tijd op Rockanje had ik er geen last van (en daar klapper je af en toe behoorlijk over het water), en na gisteren op vlak water op de zandmotor weer last te hebben neem ik aan dat het ligt aan mijn progressie.

van verschillende kanten hoor ik dat het mijn board kan zijn: brunotti dimension 2013 132x40 met standaard pads. 

aangezien ik nu net lekker met de TT progressie begin te maken wil ik nog niet overstappen op waveriden (een blijkbaar gangbare oplossing voor de oudere riders met gammele knieen  Grin)

dus graag jullie suggesties: andere afstelling van de hoek van mijn bindingen, andere (zachtere) pads, meer flex boardje... vaarstijl... etc

ook suggesties voor oefeningen zijn welkom... Smiley
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: selflaunch met vuilewaszak van Ikea Gepost op: Mei 01, 2014, 11:49:28
ik heb zelf een dergelijke methode ook vaak gebruikt, maar dan met een zware boodschappentas van appie, maar ik gebruik ook liever bij een paal en die zijn op mijn spot gelukkig ruim voorhanden..;-)

Overigens is zo'n boodschappen tas behoorlijk sterk, maar misschien net iets te weinig volume. iets van ikea heb ik op voorhand weinig vertrouwen in en een was zak lijkt mij niet ontworpen op het dragen van veel gewicht.... wellicht een tas van jumbo die is wat groter..;-)

15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Straps snel kapot? Gepost op: Maart 08, 2014, 20:19:40
kijk even op het forum van best misschien wordt je daar nog wijzer van i.v.m. garantie ofzo.. en al gecheckt bij de winkel waar je hem gekocht hebt? 

ik had dat ook bij mijn armada, maar die drijft ergens voor de kust van marokko

dat stoffen spul is niet bepaald stevig / slijtvast. Nu heb ik  brunotti straps, deze zijn afgewerkt met iets leerachtigs... nergens last van na ruim 2 jaar varen
16  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Maart 06, 2014, 19:48:25
ik hoop rond 11 uur op rock te zijn...18knpn met zonnetje..;-)
17  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Februari 15, 2014, 01:58:40
nou... prima mannen...dank! dat worden spectaculaire pics morgen dan..';-)
18  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Februari 14, 2014, 21:10:57
zijn er nog helden die morgen naar de slufter gaan?? ga zelf niet varen, maar wil misschien wel proberen wat fotootjes te maken..;-)
19  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Boardbag meenemen met Transavia Gepost op: November 03, 2013, 12:08:09
Het blijft een onduidelijk verhaal met die bagage.. vorig jaar naar fuerte met sunweb en transavia, toen konden we wel bagage bijboeken via transavia, dus een boardbag van max 32kg voor €40,-/enkeltje plus de standaard ruimbagage van 20kg welke bij je sunweb boeking zit.

dit jaar naar cabo verde, wederom met sunweb en transavia, boardbags netjes aangemeld bij sunweb, je kon nu inderdaad geen bagage bijboeken bij het inchecken, maar we zouden moeten betalen bij de balie op het vliegveld... aldaar gezegd dat sunweb het had geregeld... uitslag: 3 boadbags gratis, de 4e kwam later en moest wel betalen.. allemaal bij verschillende dames ingecheckt, de een vraagt niets, de ander moet uitgebreid bellen, en derde vraagt het op ons advies aan de 2e... pfffrtt.. maar mij hoor je niet klagen..
terugweg vanuit sal... geen vraag gesteld.. hop gewoon mee.. gratis...

dit voorgaande is puur geluk, de feiten zijn volgens mij:
via een touroperator krijg je standaard 20kg ruimbagage en 5kg handbagage, bijboeken van kitebag kost je 40€/enkele reis. totaal gewicht van je bagage mag max 55kg wegen, en 1 stuk bagage max 32kg....

maar gelukkig gaat alles weer veranderen in april 2014...;-)
20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Zian Hantu Ribut - Free/wakestyle kite Gepost op: Oktober 12, 2013, 10:51:27
mooi!.. snel even testen!
21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Maarten van Es & Zian kites team together Gepost op: Juli 22, 2013, 13:54:02
 ThumpsUp
22  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Innovatief!! Dat wel..... Gepost op: Juli 19, 2013, 21:36:26
ehhh ik dacht dat haaien een peddelende surfer altijd aanzagen voor een schildpad.... dus wat maakt het verschil met dit wetsuit als je op een board ligt??? niet dat ze niet vet zij  hoor... vooral hennings versie..;-)
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welk impact vest met drijfvermogen? Gepost op: Juni 02, 2013, 11:21:58
ik heb zelf deze:
Prolimit Victim Impact Vest - Half Padded
deze trek je over je trapeze heen, en heeft een gaatje voor je haak. erg fijn ding
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / stemwijzer gevraagd!..;-) Gepost op: Juni 01, 2010, 15:34:39
help mij met dit dilemma!

ik..75 kg 1m94....heb nieuwe kites nodig..en heb nu de keuze uit 4..maar welke
kan goed varen ed, begin met springen en tricks, heb ervaring met de naish raven 1, naish boxer 9&12, slingshot fuel 1, wipika freeair;-)

en ik heb nu de keuze uit:

north rebel 2007 12m2
Fone tribal 2 2007 11m2
Fone bandit 2008 11 & 13 m2
Naish raven 3 2007 9m2 samen met Naish torch 2007 14 m2

alles komt min of meer neer op hetzelfde budget....

gaarne advies van jullie...PLEASE!....;-)
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.