Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Be Traceable - Kitehigh steunt de KNRM Gepost op: April 23, 2014, 23:13:12
en zo hoort het, goed dat kitehigh het goede voorbeeld geeft,  nu de andere forums en niet te vergeten het NKV
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Poll: redding met aflandige wind/stroming Gepost op: April 22, 2014, 01:18:18
Kleine bijdrage is prima ( zoals verplicht donatuer voor het leven) maar we moeten niet zo ver gaan dat er te laat hulp ingeschakeld wordt vanwege de kosten, de snelheid waarmee men begint met de redding is vaak essentieel ( zoals zonsondergang) en treuzelen kost uiteindelijk levens en dat is het nooit waard.
Ja, het is oerstom om met aflandige wind te gaan kiten maar hoe zit het met cross? Als je je kite kwijt bent heb je ook een probleem bij de verkeerde stroomrichting. Dus moeten we nu gaan discuseren over hoe aanlandig de wind moet zijn? En hoe hard de stroming welke kant op mag zijn?

Lekker laten zoals het is, medekiters die verkeer bezig zijn aanspreken en zelf ook niet eigenwijs zijn. Gewoon gezond verstand gebruiken.

De fora en het NKV mogen wat mij betrefd wel gratis reklame maken voor de KNRM en een vaste nieuws/info-rubriek opnemen. Ook zij hebbeneen verantwoordelijkheid.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Stroming Noordzee kitespots Gepost op: April 22, 2014, 01:05:01

Ik denk dat je enkel aan self-rescue kunt denken. In de dikke golven ga je kopje onder en als je terug bovenkomt trekt 5 sec later je kite onderwater.
Releasen is geen optie zo diep op zee: Je moet bij je kite blijven want dat is groot en zichtbaar van ver. Met een kite mesje één stuurlijn doorsnijden, dan de powerlijn aan dezelfde kant. 

Makkelijk gezegd maar ik heb zelf eens aan een loopende kite gehangen nadat ik hem gereleased had, probeer jij maar met je mesje bij je lijnen te komen die een paar meter van je vandaan zijn terwijl je meer onder dan boven water bent.Gaat niet lukken!. 

Na het trekken van je safety is het mesje alleen nuttig als je tijdens het binnenhalen van je kite volgens de regeltjes ( oprollen) toch verstrikt raakt in de lijnen. Je bent dan overigensmet een loopende kite niet om de 5 seconden onder water maar je kan om de 5 seconden even snel een hap lucht nemen.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.