Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Trefpunt / Re: Kite locals Krabbendijke Gepost op: Mei 25, 2011, 09:21:40
Hi,
Morgen (donderdag 26 mei) nog iemand naar Rilland ?  Ik ben er vanaf 13:00.

Greetz,
Wim
2  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Dahkla…handige tips (pkra) Gepost op: April 22, 2011, 11:48:22
2 halve dagen wind. Wat een tegenvaller. Let op het man nog slechter : in september in fuerte geen dag wind gehad.
Ivm bagage : ik neem valies van 20kg en nog een boardbag van 15 kg die ik probeer in te checken als golf equipment.
Hopelijk hebben we meer geluk ivm de wind.
Greetz,
3  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Dahkla…handige tips (pkra) Gepost op: April 21, 2011, 22:05:31
Hi el rudo, hoe bedoel je bestolen door ram? Ik vermoed dat het iets te maken heeft met bagage toeslag ?
En ivm windguru: mijn indruk is dat de wind meestal beter is dan wat windguru aangeeft. Of heb jij andere ervaringen ? Wij vertrekken donderdag.

Groetjes
4  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Dahkla…handige tips (pkra) Gepost op: Februari 21, 2011, 14:21:22
Het kamp dat aan de overkant van de weg ligt is l'auberge des Nomades. Op je kaartje staat het links boven.  Eigenlijk moet je het rechts boven lokaliseren.  En om correct te zijn moet Club Mistral 2cm naar beneden. 

In Rio Aguilla zijn er problemen tussen de 2 eigenaars (een local en een Fransman).  Tenminste, dat begrijp ik uit de conversatie op forum.flysurf.com.
Heb nochtans heel veel positieve feedback gelezen over dat kamp.

Het is afwachten hoe de situatie in Marokko uitdraait.  Als ze het voorbeeld van Libië volgen (alhoewel me dat weinig waarschijnlijk lijkt) dan ziet het er slecht uit voor de komende maanden.  Maar in theorie is het mogelijk dat er een negatief reisadvies komt.  Laat ons hopen van niet. 
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Dahkla…handige tips (pkra) Gepost op: Februari 20, 2011, 09:25:43
Ik zoek ook op de website van RAM.
In april : vertrek op vrijdagavond 15april. Terug op zaterdag 23april zonder overnachting in casa.
Rio aguilla schijnt wat problemen te hebben.

Greetz,
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Dahkla…handige tips (pkra) Gepost op: Februari 19, 2011, 21:44:01
8 dagen Dakhla zonder overnachting in Casablanca kan je als volgt boeken :
- vertrek op vrijdagavond vanuit Brussel op 29 april --> aankomst in Dakhla om 22:45.
- terugvlucht vanuit Dakhla op zaterdag 7 mei om 07:30 --> aankomst in Brussel om 16:00

Op het kaartje met de spots ontbreekt 'Rio Aguilla'.  Die spot ligt vlak naast de 'Zone Camping Car'

Greetz,
7  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Boardbag in huurauto Gepost op: September 01, 2010, 13:25:20
Ok, bedankt voor de reacties !
We gaan een groter modelletje huren (5deurs Toyota Auris).

We zullen er blijkbaar moeten op letten dat er niks zichtbaar in de auto ligt. Want als ik van joggli hoor dat er 3 kites gejat zijn :-(

We gaan binnen 2 weken naar Sotavento, en de bedoeling is dat we ook enkele kite sessies maken op de spots rond Corralejo en Flag Beach. 

8  Algemeen / Buitenland & Travel / Boardbag in huurauto Gepost op: Augustus 30, 2010, 21:14:17
Hoi,
Weet iemand of je 2 boardbags (lengte 140cm) kwijt kan in een Toyota Yaris ?  Want ik wil er een huren in Fuerteventura.

Alvast bedankt!
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Depowerkoord doorgescheurd Gepost op: April 13, 2010, 22:35:07
Vandaag op Hoofdplaat scheurt het depowerkoord van mijn Helix 2009 doormidden.  Na controle van de bar blijkt ook het rode plastic van de safety op 2 plaatsen gescheurd.  Ik vind het sterk dat het rode plastic daardoor scheurt.  Heeft iemand dit ook al voorgehad ?   Enig idee van de prijs van de onderdelen ? 

Oh ja : nogmaals bedankt aan Tom met de zwarte Bandit die speciaal uit het water kwam om mijn kite te launchen, en daarna ook nog mijn board terugbracht na m'n crash  ThumpsUp
10  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Wie is er al bij Colona Sharm geweest?? Gepost op: December 10, 2009, 22:55:02
Ik was er vorig jaar in oktober.  Wij hadden een super week.  Slechts 1 dag niet kunnen kiten. 
De uitbaters van de club zijn 2 britten : Kevin & Diane.  Ze zijn heel vriendelijk.  Ze zitten vlak naast het Regency hotel. 
Met de wind moet je wat geluk hebben.  1 ding is zeker : als het waait, dan is het vrijwel zeker enkel in de vroege morgen.  Dwz om zes uur je bed uit. 
Neem zeker een snorkel set mee. Echt een aanrader voor de windstille dagen.

Have fun,
11  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Dodelijk ongeluk in Zeeland Gepost op: November 22, 2009, 20:20:56
Wat voor deze jongen een zalige zondag moest worden is hem fataal geworden. Het feit dat hij al op dat uur op het water stond doet me vermoeden dat hij echt gepassioneerd was door de sport, net als de meesten van ons hier.
Aan zijn ouders, familie en vrienden wil ik heel veel sterkte toewensen. Geef zijn kiteboard een mooie plaats ...
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Backroll Gepost op: November 20, 2009, 13:19:29
Ok, bedankt voor de info.
Dus mijn kite is op 11 uur, ik stuur hem nog verder richting 10 uur door met mijn voorste hand de bar volledig aan te trekken, en hoop dat kite rond zijn as loopt.    Ik zou denken dat mijn kite dan keihard op het water gaat stuiten, maar ik zal het zondag even proberen.

Thanks !
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Backroll Gepost op: November 18, 2009, 13:53:39
"Kiteloopen en downloopen klinken een stuk enger dan ze zijn. Als je downwind vaart en gewoon je kite een rondje stuurt wekt een kiteloop niet extreem veel kracht op. Probeer er in ieder geval nog niet bij te springen!"

Hi,
Hoe laat je je kite een rondje draaien ?  Eerst kite op 12 uur brengen ofzo ?
En moet je die kiteloop dan inzetten VOOR of NA je de bar al 360 graden gedraaid hebt om zijn as na die backrol ?  Of moet je de kiteloop inzetten als je lijnen nog "getorst" zijn ? 

Alvast bedankt !

14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: O'neill psycho 2 2008/2009 hoe goed zijn ze? Gepost op: Augustus 26, 2009, 08:21:17
Hopelijk heb je niet de maat M.  Want die is in veel winkels al uitverkocht. 
15  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: The terrible attitude of kitecamp Dakhla Attitude Gepost op: Augustus 17, 2009, 20:37:26
Ik ben een van de vrienden van Tycho die erbij waren en kan het verhaal dus bevestigen. Ik ben blij dat alles nog redelijk goed is afgelopen maar het was zeker geen leuke situatie.

@ Seaswell: Het ligt eigenlijk bijna in het topje van de "antenne" waar jij het over hebt, meer upwind is er niet. La Dune Blache ligt juist een heel stuk downwind, ver voorbij Dakhla Attitude.

Bij ons kamp, Auberge des Nomads, zijn er tenten en een soort houten huisjes waar je in kunt slapen. Ze zijn ook even duur en als je geluk hebt kun je dus een houten huisje krijgen, alhoewel er net als in de tenten alleen bedden instaan en je als verlichting een kaars hebt. Verwacht dus geen luxe maar ik vond het prima te doen, zowel de tenten als de houten huisjes. 

Trouwens, weet je de link nog naar dat topic op flysurf.com? Ben wel benieuwd namelijk...Had even gezocht maar kon het zo snel niet vinden...


Dit is em : http://forum.flysurf.com/topic53209.html

Eigenlijk is het een aaneenrijging van incidenten die daar blijkbaar  plaatsgevonden hebben.  Het is me daar precies wel een ruige week geweest ;-)

Ik vond Dakhla Attitude het meest geschikte kamp omwille van de accomodatie.  Afgaande op reacties van vrienden die er eerder waren hebben wij daarvoor gekozen.  Ik zou niet weten hoe het eruit ziet in l'auberge des nomades, maar een hele week in die tent slapen zie ik nu niet direct zitten.  We zijn eens een kijkje gaan nemen in een tent van Dakhla Attitude, en dat leek me echt wel een muffe bedoening.  De huisjes daarentegen zijn vrij basic, maar hebben een super bed, stenen vloer, badkamer met douche en toilet, leuk 'terrasje', ...  Eten was ook heerlijk. 

16  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: The terrible attitude of kitecamp Dakhla Attitude Gepost op: Augustus 17, 2009, 16:12:37
Aloha,
Ik had al iets gelezen over dit incident op http://forum.flysurf.com.
Mijn eerste indruk was dat dit verhaal wellicht verzonnen was door een concurrerend kamp van Dakhla Attitude.  Je kan er namelijk niet om heen dat Dakhla Attitude het grootste stuk van de taart voor zich neemt, en dan is het logisch dat de concurrentie dit niet leuk vindt en misschien wel probeert om hen in een slecht daglicht te plaatsen.
Maar nu ik het verhaal lees van jou als direct betrokkene, geloof ik wel dat het verhaal klopt en ik vind dat natuurlijk een heel spijtige zaak. 

Mijn ervaring met Dakhla Attitude is alleszins positief.  Ik was er ook eind mei.  Maar ik kan me wel inbeelden dat het (per ongeluk) beschadigen van hun kitemateriaal heftige reacties veroorzaakt.  Zeker in een land als Marokko.  We moeten er geen doekjes om winden : die gasten zijn veel temperamentvoller dan de gemiddelde Westerling.

Maar ik denk niet dat dit een argument mag zijn om niet meer bij Dakhla Attitude te boeken.  Volgens mij kon dit ook in een ander kamp gebeurd zijn.  Voorzichtig zijn is de boodschap, en best in groep naar ginder gaan. 

Anyway, je vertelt dat kitecamp 'Auberge des Nomades' een stuk upwind ligt.  Ligt dat dan aan die grote antenne ?  Of is het meer in de richting van La Dune Blanche ?  Hebben zij ook bungalows ?  Of zijn er enkel tenten ?

Groetjes,


17  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Wind bij Kreta in Juli?? Gepost op: Januari 27, 2009, 11:18:41
Hi Arjen,

Die plaats lijkt voor mij ook ideaal.
Weet je toevallig of die bungalowkamers bestaan uit 2 slaapkamers ?  Want mijn kinderen zijn nog erg jong (3 en 4) en het zou wel handig zijn als ze hun eigen slaapkamer hebben.  Heb jij die bungalowkamers al geprobeerd ? 
Kan je me ook zeggen of er een terras is aan die kamers ? 

Alvast bedankt !
Wim
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.