Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: zelfbouwproject Hydrofoil van Clearwater hydrofoil Gepost op: Augustus 08, 2017, 08:01:04
Leuk project! Ik vind 70 cm wel te kort, ik vind de 90 cm van mijn Zeeko af en toe al te kort. Als je beetje aan het carven bent, komt soms net de vleugeltip uit het water, dat remt af en je verliest mogelijk je balans. 70 cm is makkelijker om te leren zie ik om me heen, maar daarna geniet 90 cm zeker de voorkeur naar mijn mening. Over chop heen varen is stuk makkelijker met langere mast.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Andere manier van kite oprollen Gepost op: April 04, 2017, 08:37:59
Ik vouw hem ook altijd direct dubbel (beide tips op elkaar en dan oprollen, ook dan kan je gewoon de lucht uit de struts drukken), zie niet in waarom dat belastend zou zijn. Heb pas 5 jaar oude kites verkocht waarbij ik dat altijd gedaan heb, zagen er nog uitstekend uit.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Liquid Force kite op andere 4 lijns bar? Gepost op: Oktober 25, 2016, 12:02:26
Safety zit vast op beide powerlijnen.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Liquid Force kite op andere 4 lijns bar? Gepost op: Oktober 19, 2016, 19:18:58
Bedankt voor je antwoord. Bar is slechts 4 x gebruikt op een Pansh A15, dus die is dik in orde.
En wat betreft juiste benaming: in het Engels wordt er volop gebruikt gemaakt van front en back lines, vandaar mijn vrije vertaling om het een beetje Nederlands te houden. Maar wat je zegt, ik bedoel inderdaad de powerlijnen.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Liquid Force kite op andere 4 lijns bar? Gepost op: Oktober 19, 2016, 11:53:46
Ik denk er aan om een Liquid Force Solo te kopen en wil deze gebruiken op een Peter Lynn Navigator bar. Is een 4 lijns bar met gelijke lijnlengte. Safety op de voorlijnen.
Kan iemand mij vertellen of dat gaat functioneren?

Groeten Frank
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: Oktober 18, 2016, 08:29:33
Mijn Pansh A15 12.00 heb ik verkocht na 4 x varen op mijn hydrofoil. Ik kon al starten vanaf zo'n 7-8 knopen, maar was een paar knopen meer alweer overpowered. Depower vond ik slecht werken, de kite ging vooral slechter sturen, maar bleef hard trekken. Aan het langzame sturen kon ik ook niet wennen, ik stuurde de kite geregeld het water in. Omdat hij langzaam stuurt, kostte het ook moeite om met weinig wind op gang te komen. Wat ik ook niet prettig vond is de hoge druk op je harnas, ik heb liever iets meer op mijn armen.
Daarbij moet ik zetten dat ik al 15 jaar tubes vlieg en erg gewend ben aan het gevoel dat zo'n kite geeft.
Nu op zoek naar een betaalbare single strut of strutless 12 meter!
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Zeeko 2016 hydrofoil series Gepost op: Oktober 18, 2016, 08:19:06
De verschillen schijnen klein te zijn. Ik heb ook begrepen dat de blue & white op topsnelheid iets stabieler is. De topsnelheid is echter wel even hoog. Wat ik wel denk is dat de black & white wat duurzamer is, G10 is gewoonweg ontzettend sterk.
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Zeeko 2016 hydrofoil series Gepost op: Oktober 17, 2016, 14:59:54
ik heb een paar maanden geleden de Black & White bij Famous Frank (Duitse webshop) besteld.
Prettig communiceren met hem, zeker een aanrader. Niet vanwege de prijs daar gehaald, maar omdat hij een officiële dealer is. In Nederland zit er bij mijn weten geen officiële dealer.
Je doet er geen miskoop aan als je wil leren foilen en wilt blijven freeriden. Wil je racen, dan zijn er snellere foils die meer hoogte lopen.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: September 23, 2016, 08:24:22
De low end op mijn hydrofoil (Zeeko Black & White) met een Pansh 12 is ongeveer 7-8 knopen (uitgaande van de meetboeien op zee op het tijdstip dat ik in de buurt was). Echter heeft dat niet meteen mijn interesse. M'n gewone kites vallen te makkelijk uit de lucht met een knoop of 12, een single strut of strutless kan dat probleem ook oplossen.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: September 22, 2016, 20:37:14
Ik heb een Pansh A15 12.0. Maar na een paar keer varen heb ik besloten om een strutless of 1 strut tubekite te kopen.
Een foilkite is toch wel heel anders als je al 15 jaar tubes vaart. Kite is 4 keer gebruikt, met 55 cm Peter Lynn navigator bar, ook maar 4 keer gebruikt. Als er iemand interesse heeft, hoor ik het graag.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: Augustus 30, 2016, 14:31:35
...Verschil tussen niet meer op gang komen en overpowered zijn, ligt heel dicht op elkaar. Of dat aan mij ligt of de kite weet ik niet, eerst nog maar eens een paar keer varen, en dan een beetje langer liefst  Grin

Je was op je hydrofoil?
Hoe zijn je skills daarbij? Met een foilkite is het nl. best aanpoten, ook bij weinig wind in "vlagen". Heeft mij een aantal uren gekost om daar mee om te kunnen gaan.

Maar bij de meeste foilkites heb je een aardig lange depowerlengte.

Bij een foilkite zitten ongeveer 6m aan bridles. Dus 21 + 3 + 6m = 30m lijnen. Op zich prima om in het low-end een lange powerstroke te kunnen maken.
Oef, 90cm is wel heel veel. Voorbij de 60cm vanaf de chickenloop gebeurt er niet zo veel meer bij mijn 17m.

Wordt er vaker gefoild bij Vrouwenpolder? Was afgelopen zaterdag de enige daar en zo bijzonder hard waaide het ook weer niet.

Op m'n hydrofoil heb ik nu een keer of 12 gevaren, kan ondertussen honderden meters achtereen foilen en stukken switch stance varen. Maar meestal dus met tubekite van 7 of 9.
Ik ben volgens mij nog nooit zo hard gegaan als gisteren die ene rak. Had moeite om af te remmen. Met aankanten ging ik enkel harder. Wat zou een beter lijnlengte zijn bij een knoop of 10-12? Enkel de extensions er af halen?
Over de bridles had ik niet nagedacht, 30 meter is nogal een lengte. De depowerlengte weet ik niet van m'n bar, maar is volgens mij snel en ruim te verstellen met de clamcleat.
Er zijn een paar mensen van de surfshop/school (Vertigo Sports) die regelmatig foilen op Vrouwenpolder, en ik dus.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: Augustus 30, 2016, 08:24:36
Dat was ik. Heb 1 keer op en neer kunnen varen op m'n Zeeko Black & White foil rond een uur of 19.00, daarna kwam ik niet meer gestart. Zag net op actuele waterdata dat het een knoop of 6-8 geweest moet zijn rond die tijd.
Daarna deed ik iets doms bij het landen en draaide de kite door zijn bridle en was lang bezig om alles weer in orde te krijgen.
Was een Pansh A15 12m2 op een 55 cm Peter Lynn Navigator bar (overjarig via Telstar €199). Er zaten lijnen op van 21m met 3m extensions.
Dit was de 2e poging op het water, ben gewend aan tubekites. De eerste rak kon ik net op gang komen, de 2e keer niet meer bij gebrek aan wind. En dat terwijl ik mijn eerste rak eenmaal op gang net te powered was om het comfortabel te laten zijn. Dat had ik de 1e keer ook. Verschil tussen niet meer op gang komen en overpowered zijn, ligt heel dicht op elkaar. Of dat aan mij ligt of de kite weet ik niet, eerst nog maar eens een paar keer varen, en dan een beetje langer liefst  Grin
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: Augustus 20, 2016, 10:10:02
Ik heb een 12.0 Pansh A15 besteld en een overjarige Peter Lynn Navigator 55 cm bar gekocht. Enkel nog op strand geprobeerd, maar lijkt een prima combinatie te zijn.
Ik had ook een brief gekregen van Postnl en moest mijn betalingsbewijs mee sturen om het pakket te krijgen. Gevolg: douanefactuur van €107. Jammer, niet het koopje wat ik gehoopt had, maar het blijft weinig geld voor zo'n kite uiteindelijk.
14  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Hydrofoil board advies gevraagd Gepost op: Augustus 17, 2016, 10:07:45
Ik haal mijn Zeeko Black & White elke keer uit elkaar, zijn redelijk wat bouten die je in- en uit moet schroeven iedere keer. Hoewel het al met al misschien ook maar 5 minuten werk is (de kleine achtervleugel laat ik wel gemonteerd). Daarnaast vind ik het een onhandig ding om te vervoeren en thuis op te slaan als deze nog volledig gemonteerd is. Dat is voor mij de grootste reden om iedere keer uit elkaar te halen.
15  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Hydrofoil board advies gevraagd Gepost op: Augustus 17, 2016, 08:18:32
Ik heb van het voorjaar ook lang getwijfeld welke ik moest nemen. Testen werkt niet als je het nog niet kan, je moet kopen en proberen. Carbon vond ik te duur, bij alu twijfelde ik of het wel goed genoeg was. Na het lezen van veel reviews kwam de Zeeko Black & White er bij mij als beste uit, die gekocht met Zeeko Pocket board.
Na 3 keer een uurtje proberen kon ik enkele tientallen meters achter elkaar foilen, nu na een keer of 10 kan ik stukken switchstance varen en wat bochtjes maken. Zo extreem moeilijk zoals sommigen het doen voorkomen is het ook weer niet.
Ik ben niet geïnteresseerd in racen en kan me ook niet voorstellen dat ik op den duur vanwege snelheid of iets anders uitgekeken raak op deze foil. Er blijft voorlopig uitdaging genoeg voordat je goed kan gijpen, overstag, 360, enz. kan.
Pocket board vind ik erg prettig, neus loopt behoorlijk omhoog, waardoor de neus niet snel hapt als je in het begin continu op en neer gaat. In het begin 3 voetbanden er op, gevaarlijk voor je knieën, maar je staat lekker stevig. Nu nog 1 wijde voetband aan de voorzijde. Vanaf 12-13 knopen met een 9m2 LEI kite.
Ik heb hem besteld bij Famous Frank in Duitsland.
Mocht je vragen over deze combinatie hebben, mail me gerust.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Rrd Type7 9.0 en 12.0 Gepost op: Oktober 06, 2005, 15:44:03
Vanuit Cumbuco/Brazilië

Rrd Type7 9.0/12.0
I allready wrote a testreport about the Rrd Type7 15.0. The first paragraph is the same for the 9.0 and 12.0. You can find it underneath this text.
So, what about the 9.0 and 12.0?? These kites are fast and fantastic for kiteloops, turning speed is very good! They pull you away, but start to lift you before you have landed. Downloops are really fun to do and a lot easier, because they turn so quick. They are faster than the Type6. Last time I wrote that the Type6 9.0 and 12.0 were really rockets. Well, I can assure you the same for the Type 7’s. Great lift! But you need to get used to the speed of the 9.0. Its really, really quick. In the beginning I steer it left, right, left, right and then I landed. Now I get more used to it and can steer it with one hand while I am in the air.
The depower is very good, the kiter always stay in control.
It’s quite funny here in Cumbuco, there are a lot of people who are using Rrd kites and boards!
Waveriding is perfect with these kites, fast turning, good depowerability and enough pull so they won’t fall down when you are not steering it perfect.
So, that’s all. I am very glad that I have these new friends with me while I’m staying in Cumbuco.

This is what I wrote earlier about the Type7 15.0:

Rrd Type7 15.0
The finishing of the kite looks, again, very good, similar to the Type6. The multiple attachment points are not necessary on the 15.0 I think, maybe useful at the 9 and smaller. Bar looks very nice! Not to wide, not to small and thin, perfect.
Nice big chickenloop and good safety. Multiple attachment points for the (standard!!) hp leash are clever, such as the fifth line pocket on the kite. I never used the multiple points to attach the flyinglines on the bar, but with this kite it’s necessary. The depowerrange of the strap/clamcleat is not so big, but that’s no problem.
Enough space on the bar to wind up your lines. The plastic tube, which you attach on your spreaderbar, works very well to secure the chickenloop.
Now the most interesting part, flying the kite! The kite feels very familiar, I was a little bit afraid for less bar pressure due to the fifth line, but the bar pressure is very good.
The kite is maybe a little bit slower than the 6, but the turning speed (for kiteloops) is very high!! Landing a kiteloop goes very smooth with very controllable speed, you don’t fall down. It is very easy to kite at high speeds, because of the good depowering, it feels very secure. The kite has a lot of pop, very good for unhooked wakestyle tricks I think, I have to practice on that. After making the first S-bend with the kite I was really amazed by the pop. I’m practicing on the downloop S-bend, the first I tried I almost landed. Something which I could not do with the 15.0 Type6. It was, for me, simply to slow in turning. With the Type6 12.0 I have landed several downloops. After I tried the first one with the Type7 the wind was gone, so next time better. This kite really pulls you up.
Timing your jump is of more importance than with the 6. I’m really curious for the 9.0 and 12.0. The Type6’s where really rockets!!
The design is very original. No kite looks like this one, cool!
That’s all I could say after using the Type7 for one day. More news comes when I have used the kite more often. But I’m already in high spirits!! What a kite!!

franklorier.waarbenjij.nu
http://spaces.msn.com/members/franklorier/
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Rrd FourXcess Gepost op: Oktober 06, 2005, 15:33:21
Vanuit Cumbuco/Brazilië

Rrd FourExcess 1.28/36

Damn, this board looks good!! It really looks like a custom. It comes with four fin’s (two screws per fin), 2 non-adjustable very comfortable footstraps and idem footpads and a lovehandle. You don’t glue the footpads on the board, but you attach it together with the footstraps. The board has really thin ABS flextips and a nice round and thin rail. On the deck of the board is some non slip for the boardoff’s.
I have it for more then a week now, I’m in Cumbuco/Brazil now for a few months, so I have been able to test it quite a lot.
In front of Cumbuco it’s a bit choppy, but with this board it’s still comfortable to kite there. Very controllable at high speeds, although it is choppy.
Waveriding it’s crazy, the board has so many grip and it turns so smooth! I have been in waves up to 3 meters and the board just goes on and on. It’s very easy to pop over the white water.
Flatwater, what a really, really fast board! I was doing some downloops and this board really pushes you to a higher level, it’s a lot easier then with my old board, the XX. It’s also very easy to make high jumps, due to the grip. While keeping your kite low and doing some powermoves, you just get more air and time to finish it nice.
Also important, the board don’t splashes water in your face and it only costs €599,- for which you get a really nice board! No complaints about the board at all.

Groetjes Frank

franklorier.waarbenjij.nu
http://spaces.msn.com/members/franklorier/
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Testverslag Rrd Type7 15.0 Gepost op: Augustus 29, 2005, 22:28:09
Op www.zwemer.nl staan trouwens foto's!
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Testverslag Rrd Type7 15.0 Gepost op: Augustus 29, 2005, 21:59:49
Hier een verslag van de Rrd Type7 15.0. De foto's van die kite stonden vorige week op hanglos.nl. Kreeg ze hier toen niet geüpload. Na het schrijven van onderstaand verslag heb ik er nog één keer mee gevaren en downloops gaan er dus echt beter mee! Had geen zin om alles in het NL te vertalen, dus je zullen het met de engelse versie moeten doen. Voor vragen mail mij. Hopelijk komt Stephan snel met zijn verslag over de 12.0. Ben benieuwd! Binnen een paar weken krijg ik ook de 9.0 en 12.0 en de Fourexcess 128/36.

Groetjes Frank

Rrd Type7 15.0

The finishing of the kite looks, again, very good, similar to the Type6. The multiple attachment points are not necessary on the 15.0 I think, maybe useful at the 9 and smaller. Bar looks very nice! Not to wide, not to small and thin, perfect.
Nice big chickenloop and good safety. Multiple attachment points for the (standard!!) hp leash are clever, such as the fifth line pocket on the kite. I never used the multiple points to attach the flyinglines on the bar, but with this kite it’s necessary. The depowerrange of the strap/clamcleat is not so big, but that’s no problem.
Enough space on the bar to wind up your lines. The plastic tube, which you attach on your spreaderbar, works very well to secure the chickenloop.
Now the most interesting part, flying the kite! The kite feels very familiar, I was a little bit afraid for less bar pressure due to the fifth line, but the bar pressure is very good.
The kite is maybe a little bit slower than the 6, but the turning speed (for kiteloops) is very high!! Landing a kiteloop goes very smooth with very controllable speed, you don’t fall down. It is very easy to kite at high speeds, because of the good depowering, it feels very secure. The kite has a lot of pop, very good for unhooked wakestyle tricks I think, I have to practice on that. After making the first S-bend with the kite I was really amazed by the pop. I’m practicing on the downloop S-bend, the first I tried I almost landed. Something which I could not do with the 15.0 Type6. It was, for me, simply to slow in turning. With the Type6 12.0 I have landed several downloops. After I tried the first one with the Type7 the wind was gone, so next time better. This kite really pulls you up.
Timing your jump is of more importance than with the 6. I’m really curious for the 9.0 and 12.0. The Type6’s where really rockets!!
The design is very original. No kite looks like this one, cool!
That’s all I could say after using the Type7 for one day. More news comes when I have used the kite more often. But I’m already in high spirits!! What a kite!!

Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.