Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 6
1  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / F-One WTF gevonden op Oostvoorne Gepost op: Juni 06, 2020, 22:06:01
Vanmiddag kwam er op Oostvoorne een F-One WTF aandrijven zonder naam of telefoonnummer. Op de kant gelegd en een tijd laten liggen, maar er kwam niemand om hem op te halen. Omdat hij al een keer weer was gaan drijven door het hoge water en daarna bijna compleet onder het zand was verdwenen maar meegenomen en kijken of het lukt het board weer met de eigenaar te verenigen.

Sowieso was hij niet van iemand op Oostvoorne want wij waren minstens 500 meter upwind van de anderen, dus waarschijnlijk is die komen drijven vanaf Rockanje of de Slufter.

Als hij denkt van jouw te zijn, stuur een mailtje naar martijn@bogaard.eu met de omschrijving van het board (maat, soort straps/pads, kenmerkende dingen zoals stickers) en dan gaan we het regelen Smiley
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Nieuw Nederlands wetsuitmerk zonder tussenhandel! Gepost op: Juni 25, 2018, 14:20:35
Zonde dat ze geen XLT / XXL hebben...
3  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Hydrofoil locaties Nederland Gepost op: Juni 25, 2018, 13:58:53
Als ik het doe dan is het op een dag(deel) dat er zo weinig wind is dat er toch niemand anders is. Ik heb een broertje dood aan (veel) mensen om mij heen, ook op de tt Smiley En al helemaal als ik aan het prutsen ben.

Dat de poel tricky was vermoede ik al ja.
4  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Hydrofoil locaties Nederland Gepost op: Juni 24, 2018, 23:16:53
Hmm zijn er mensen met ervaring met het foilen bij Kijkduin of Scheveningen? Als ik naar de zeekaart kijk lijkt het er snel diep te dus dat zou geen probleem moeten zijn. En hoe is de zandmotor om je eerste meters te maken? Is die diep genoeg (al dan niet bij hoog water)?
5  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitehigh.nl V2.5 Gepost op: April 09, 2017, 11:51:59
Ik moet zeggen, ik vind het best een verbetering de nieuwe layout Smiley

1 kleine wens: Zou er misschien wat meer contrast kunnen komen tussen de topics die je al gelezen hebt en die nog ongelezen posts hebben? Nu vind ik dat soms best lastig om in een split second te zien. Je moet nu steeds focus wisselen tussen de titel en of er aan de zijkant "Nieuw" of niet staat.
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Wetsuit voor fuerteventura Gepost op: April 09, 2017, 11:50:24
Vorig jaar eind april was het op de wat minder warme dagen aan de koude kant met een 3/2. Een 5/3 was toen best handig om ook mee te hebben.

Het is verbazingwekkend hoe koud de wind is op fuerte Smiley
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: even voorstellen Gepost op: September 03, 2016, 16:33:11
Dan ben ik heel benieuwd welke kites jij hebt Smiley Mij lukt dat niet... Maar dat kan ook door een gebrek aan lw techniek komen, overpowered zijn is leuker.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: even voorstellen Gepost op: Augustus 27, 2016, 20:40:39
Toen ik begon was ik ~115 kg Smiley Alleen met mijn 2.05m en jarenlange gesport toen ik jong was kan ik je over het fysieke gedeelte weinig vertellen aangezien ik nog redelijk fit was toen ik begon.

Ik heb een jaar weggegooid omdat ik met te kleine spullen ben begonnen. En ook al zal men in de winkel bij hoog en laag volhouden dat 138x40 een prima maat is voor een board en een 10m of 12m kite groot zat is, dat is het gewoon echt niet als je 115 of zelfs 125 kg bent en niet bij 25+ knopen wilt gaan oefenen. Net als oefenen bij 15 knopen geen geweldig idee gaat zijn.

Pas toen ik een deur kocht (van 160 x 40 cm) begon ik progressie te boeken en inmiddels kan ik ook op een "normale" TT varen. Ik vrees dat jij er dus er ook niet aan onderuit gaat komen om met een groot board te beginnen.

Nog iets is dat je materiaal echt gigantisch hard slijt als je niet al te voorzichtig bent. Fysiek gezien kan ik mijn 12m inmiddels tot een knoopje of 30 zonder al te grote problemen houden (dat ga jij ook kunnen na 1 of 2 jaar ervaring, maar dat is echt veel te hard als je begint). De afranseling die je je spullen geeft is veel minder leuk. Ik ken verhalen van mede zwaargewichten waarbij de lucht gewoon dwars door de keerklep in het ventiel wordt geperst. Dat je de wingtips ondanks dat je de kite kneiterhard oppompt gewoon naar elkaar toe vouwen als je een beetje tegendruk geeft. En dat er van alles gewoon breekt onder je gewicht.

Ik heb zelf Ozone Catalysts (het oude model, die van 2016 is een compleet nieuw ontwerp en moet je weg van blijven). Dat is een 3 strut kite. Opzich vind ik hem heerlijk varen, maar eigenlijk is hij te licht gebouwd. Inmiddels zit ik een beetje naar andere modellen te kijken, maar zo makkelijk is het niet om materiaal te vinden als je zwaar bent en aan reviews heb je echt niks Smiley Zo'n ding gedraagt zich behoorlijk anders als er 30 of 40kg meer aan hangt dan waar hij voor ontworpen is.

Maar 1 ding is zeker, zoiets als te zwaar om te kunnen kiten is er niet Smiley Hooguit dat je materiaal niet geschikt is voor iemand met een bepaald gewicht.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Ozone flagout line breeksterkte? Gepost op: Juli 17, 2016, 16:33:48
Ik heb vorige week op vakantie iets vaags gehad... Ik had weer eens spaghetti van m'n lijnen gemaakt, wat niet eens zo heel bijzonder is, maar ik dacht door mn bar door mn lijnen te halen de boel wel te kunnen ontwarren zonder te landen.

Ik was op een soort zandrug in het water gaan zitten, kite laag en maximaal depowered en leash aan de flag out line. Ik haak uit, chickenloop  in 1 hand, draai m'n bar zodat de boel weer goed komt te zitten. Ik pak hem over, check m'n lijnen en alles lijkt goed te zitten, alleen voel ik de wind oppikken en er zitten een paar goede vlagen tussen. Ik zat al een beetje in m'n high end en op m'n board had ik dit makkelijk weg kunnen trappen maar ik voel dat er een trekkracht begint op te bouwen, vergelijkbaar met het optillen van een zware kitetas.

Ik denk, ik laat hem gaan, hij flagged toch gelijk uit op 1 lijn. Liever wat gedoe dan proberen uit alle macht die chickenloop vast te houden. Dus ik laat hem gaan, helaas precies in een vlaag. Maar ipv uit te flaggen, breekt gelijk dat bungeecord.... Gelukkig blijft de kite ~100-200m verderop op de zandrug liggen want er staat misschien 10cm water op. Maar dat had ook heel anders af kunnen lopen.

Ik kan niet zeggen dat ik dat er echt zoveel kracht bij vrij kwam. Ik ben iig geen centimeter verschoven ondanks dat ik in ondiep water op los zand zat (al kan ik aardig door voor een blok beton) en ik kan me niet eens herinneren dat ik enige kracht gevoeld heb.

Maar is dit nu de bedoeling en is dit een soort break away system? Want met mijn gewicht mag dat toch echt wel wat later breken. Ook was het geen zwaar versleten koordje, ik denk dat deze bar misschien 20 sessies gehad heeft. Ik heb er nu een andere opzitten (uit de repair kit), maar als die net zo rap breekt overweeg ik toch serieus of ik niet iets anders er op moet gaan verzinnen.
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Xensr Air Gepost op: December 25, 2015, 20:41:28
Hoezo klopt het niet? Ik ken GNSS en DGPS ook, maar dat wordt toch helemaal niet gebruikt?
11  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: December 06, 2015, 22:31:59
Heb al een paar jaar een kleine kite (8m) liggen die ik toch echt eindelijk eens uit wil laten, alleen dat doe ik het liefst op een niet al te wild dagje (30 - 35 zou mooi zijn) ipv gelijk die stap naar de 40 - 45+ knopen te maken... Smiley Ik heb inmiddels het gevoel dat ik langzaam aan meer dan klaar ben om de 30+ dagen aan te gaan.

*edit* voordat iedereen weer over me heen valt, ik ben rond de 110 kg en moet 30% groter aanhouden qua maat dan "gemiddeld". De highend (zonder te depoweren) van m'n 12 zit voor mij tegen de 30 knopen aan, al is het dan wel echt het maximum. Na een goed uur tot anderhalf uur ben ik dan ook wel compleet op... Smiley Ik heb geen flauw idee hoe lang ik een 8 zou kunnen houden, dus ik wil rustig beginnen. Ik ben geen totale malloot Wink
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: December 06, 2015, 17:39:14
Hmm filtert rijkswaterstaat de pieken van de vlagen er uit, of is het echt zo dat het steeds rond de 30 - 35 knp. blijft steken als ze 40 - 45 opgeven. Voor de derde keer ofzo in een paar weken dat ik thuis gebleven ben en dat als ik naar de metingen kijk ik eigenlijk prima had kunnen gaan  Roll Eyes
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Xensr Air Gepost op: December 05, 2015, 19:32:39
Ik betwijfel sterk of die GPS module iets toe gaat voegen aan de hoogtemeting. Zover ik weet is dat heel lastig met GPS (omdat het in feite een extreem precieze tijdsmeting) en geven de normale atmosferische verstoringen al een gigantische uitdaging om een hogere precisie dan enkele meters te bereiken. Ook vreet GPS stroom omdat je met (relatief) hoge kloksnelheden moet werken. Als je er 1 microseconde naast zit scheelt dit al zo'n 300 meter. Je zou dus preciezer dan op 1 nanoseconde accuraat moeten kunnen meten, dit enkele tientallen of honderden keren per seconde.

Je zou er wel achteraf een leuk kaartje van je vaarroute mee kunnen maken. Dan is 1x per seconde (of zelfs nog iets minder vaak) een fix bepalen ruim voldoende.
14  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: [Windwaarschuwing] Update zondag 15-11-2015 Gepost op: November 15, 2015, 09:35:36
Doodzonde, maar ik blijf vandaag voor m'n eigen veiligheid toch maar thuis  Cry Cry Cry
15  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Oktober 22, 2015, 11:20:33
Het was in Oostvoorne weer triest met hoeveel mensen in het vogelgebied zaten. Als er 10-20% NIET in zat was het veel...
16  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Advies naar de NKV Gepost op: Oktober 16, 2015, 13:01:51
Het huidige bestuur dwarsboomt alle initiatieven van de leden en reageert niet op aangeboden hulp. Ik heb zowel in Scheveningen en tijdens de ALV mijn hulp aangeboden, echter daar is op geen enkele manier op ingegaan. En als je je meldt als kandidaat bestuurslid wordt je zonder pardon de deur gewezen.

Door Chris? Want toen ik hem pas sprak was hij toch aardig bezig om mensen te interesseren om te helpen
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kite APK-tje Gepost op: Oktober 08, 2015, 15:56:14
Lijnen check je toch al iedere sessie als het goed is?

Hier staan trouwens alle controle punten: http://www.kitecare.nl/blog/kite,-bar-en-gear-onderhoud,-belangrijk-en-vaak-vergeten!.php
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: past dit wetsuit? Gepost op: Oktober 01, 2015, 15:14:15
Ze gaan gewoon een jaartje (of komt nog een voorjaarsupdate) door met dezelfde pakken Smiley Over een paar weken zou de nieuwe lichting moeten komen (ik ben ook in de markt en door mijn lastige maat mail ik tegenwoordig gewoon maar wanneer wat binnenkomt).

Misschien eens MT proberen?
19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Willen we doden op de slufter? Bizar Gepost op: September 24, 2015, 12:47:25
Leuk, nu komt iedereen zeker weer naar het autostrand...  Undecided En dan gaat die ook wel dicht.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oordoppen tegen surfersoor Gepost op: September 22, 2015, 22:44:04
Maar de enige manier om erachter te komen of het al bij jou begonnen is, is dus met otoscoop?

Het gevoel dat er water in je oor achterblijft nadat je onder bent geweest is volgens mij 1 van de eerste tekenen... Met name als het ook niet weg is als je even je hoofd draait.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Topic Marsa Alam Gepost op: September 20, 2015, 21:21:28
Technisch probleempje zo te zien Hoeveel foto's zijn er wel niet in dat topic geplaatst? Grin
22  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Advies naar de NKV Gepost op: September 19, 2015, 20:24:53
Ik denk dat er sowieso eerst een stemming op een ALV over moet zijn om dat mogelijk te maken. In het slechtste geval moeten de statuten er voor veranderd worden (via de notaris), een beetje afhankelijk van hoe het omschreven staat.
23  Algemeen / Trefpunt / Re: kitesurfers aan de Tu Delft Gepost op: September 12, 2015, 17:24:15
Volgens mij is er zelfs een studentenvereniging voor kiters...
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke maat kite voor 20+ knopen Gepost op: Augustus 28, 2015, 21:50:23
Hmm 95 kg en een 9m bij 20 knopen? Ik vrees dat dat niet heel leuk gaat zijn Smiley Veel spannender als een beetje heen en weer gaat het niet worden... Ik kan met 15 kg meer zonder al te veel problemen tot een knoop of 30 gaan (in de vlagen, je wilt niet vlagen van 35 gaan hebben), al zou ik dat heel rustig gaan opbouwen als je nog niet heel veel ervaring hebt. Ik zit iig rond de 17-18 knopen aardig aan de low-end van mijn 12.

Ik weet niet hoeveel ervaring je hebt??
25  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Downwind sneller dan de wind! Gepost op: Augustus 23, 2015, 12:42:58
Sick Hoe beginnersvriendelijk is die foil vergeleken met je vorige?
Pagina's: [1] 2 3 ... 6


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.