Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Hostel Tarifa Gepost op: Januari 22, 2016, 19:28:22
Hey, ik ben vorig jaar december in Tarifa geweest en heb via Airb&b een appartementje gehuurd. Tussen de grote kitespot bij het strand van tarifa en de binnenstad in. Gratis parkeren voor de deur. Bij de goede windhoek kun je kiten voor je deur. Lopen naar de stad doe je in 5 minuten. Op Airb&b meerdere appartementen vindbaar, bijvoorbeeld rond de Cale Almadraba. Dan zit je goed centraal en zit je op de 2e rij achter de boulevard. Genoeg te vinden wrs. Ik had in ieder geval pech met de wind, van de 10 dagen maar 1 goede dag gehad.  Maar wel 20 graden in de zon...
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitesurf Life Jacket Meet HERO Gepost op: Augustus 31, 2015, 09:00:45
@ Maarten, ik had mss moeten zeggen dat het wel top is dat er dit product op de markt komt.   
       
Een een paar jaar geleden (2007)heeft er een uitgebreide test gestaan in de ANWB watersport magazine met een test van de verschillende vesten, ze kwamen ze niet allemaal heel goed uit de test. (150N vesten)

Die CE normering maakt een onderscheid in opdrijvend vermogen, 50N-100N-150N & 275N.
De KNRM adviseert zelf een 275 Newton vest te gebruiken bij gebruik van zeilkleding en in zwaar weer. Aangezien het zo kan zijn dat een kiter zijn vest activeert en later door uitputting / letsel of iets dergelijks buiten kennis raakt, ben ik benieuwd hoe het vest zich houd in verschillende situaties.
(binnenwater, noordzee, droogpak of boardshort aan. Zoals je al zegt, zou het goed zijn als je zelf de keuze kan maken uit het drijfvermogen.   

3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitesurf Life Jacket Meet HERO Gepost op: Augustus 29, 2015, 12:30:30
De vraag komt bij mij op hoe het best presteerd in het geval dat je buiten kennis raakt, houd het vest je hoofd voldoende boven water? Bij de automatische vesten die ik in de zeilsport zie, zit er veel verschil tussen de verschillende vesten. Veel vesten houden je hoofd onvoldoende boven water waardoor je alsnog water binnen krijgt. 
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: gegevens in wetsuit Gepost op: Maart 29, 2015, 19:29:53
Zelf werk ik op een zo'n gele bus met zwaailicht, naam en geboortedatum is idd handig om bv familie te kunnen laten waarschuwen door de politie en het ziekenhuis vast uit te laten zoeken waarmee het slachtoffer bekend is. (Medische achtergrond) Alleen meestal is er altijd wel iemand die degene kent of weet in welke auto deze reed. (Dus dan te achterhalen) Bij een serieus ongeval dan zullen we idd niet uitgebreid gaan zoeken onder het pak naar  deze gegevens. Bloedgroep is in eerste instantie nergens voor nodig. Stel dat er bij masaal bloedverlies snel bloed moet worden gegeven in een ziekenhuis, dan krijg je in eerste instantie een bloedtransfusie die je met elke bloedgroep kan ontvangen. Op zelfde moment zal je bloedgroep worden bepaald. In een klein half uur hebben ze de uitslag waarna ze specifiek bloed kunnen geven.
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Transavia kite spullen mee nemen Gepost op: Januari 23, 2015, 23:11:37
@ haring high richardt, ik heb via neckermann geboekt maar de bagage gewoon via de transavia app geboekt. Had het nagevraagd en het maakt niet uit of je rechtstreeks of via je touroperator je bagage boekt. De prijzen waren idd 2 x 40 euro (boardbag) & 2 x 8 euro. (20kg)
wel jammer is dat als ik ook een wave boardje wil meenemen, ik dan nog 2 maal 40 euro moet betalen.. Of een andere tas kopen waar alles in kan. Hoe doen jullie dat, een tt en een wave boardje meenemen?
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Transavia kite spullen mee nemen Gepost op: Januari 22, 2015, 21:38:50
Afgelopen december met transavia naar Tarifa gevlogen. "Watersportuitrusting" mocht max 32 kg wegen, 40 euro per reis. Maten zoals in eerste reacties genoemd. Nog specifiek gevraagd of er ook een neopreenpak in mocht e.d. Was allemaal geen probleem. Daarnaast mag je gewoon de normale bagage meenemen met als limiet de 25kg. Dus had ik een koffer van 20 kg daarnaast. In beide zaten zowel bagage als kitespullen. (Voor de zekerheid heb ik dit via mail laten bevestigen aangezien ik het onduidelijk vond) geen problemen of onduidelijkheden gehad tijdens de trip.
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Ocean Rodeo Razor 2015 Gepost op: Januari 20, 2015, 18:18:04
Ben wel benieuwd naar dit model jaar. Vaar sinds 2 jaar met de Razor 2013  9m2. En die is erg lekker & retesnel. Mooi dat ze van een witte LE zijn afgestapt, eenmaal een gras of slik spot bezoeken en hij is camouflage kleur.
8  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Sal meivakantie Gepost op: December 25, 2014, 19:54:29
Afdingen hoeft niet. Die taxies vallen allemaal onder dezelfde regeling. Ze vragen euro of 500 escudo's. (Al willen ze liever de euro's hebben) betaal je in euro's dan krijg je escudo's terug. Is meestal minder gunstig, maar ja, je praat over weinig geld. En voor een euro meer wachten ze bij de supermarkt.

De rijstijl en type pickup wisseld wel. Zeker als ze binnendoor over de zoutvlakte scheuren is het goed om een relaxte chaufeur te hebben. Rm spraken we af met een chauf om ons de volgende dag weer op te pikken.
9  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Sal meivakantie Gepost op: December 24, 2014, 14:55:42
Wij zijn afgelopen jaar in mei ook naar Sal geweest. De meest gebruikte kite was de 12 in die week.
Had wel beter gekund, maar goed. Toch wel vermaakt.

Elke dag hebben we gevaren op kitebeach. Drukte op het water viel erg mee, niet drukker dan een gemiddelde dag op een nederlandse spot. (geen Bdam taferelen)

Daar was de wind voornamelijk aanlandig. Zoals ook al in andere topics beschreven moet je wel het rif even in de gaten houden. Ligt pal voor de spot, maar is goed te ontwijken. Verder vond ik de bodem redelijk zanderig. (al weet ik daar wel 1 scherpe steen te liggen..)

De taxi's waar Parkie het over heeft zijn ideaal, zodra je bij je appartement of hotel naar buiten stapt heb je binnen een halve minuut een 4x4 taxi. Met zijn 3-en goed te doen, voor die 5 euro.
10  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: En nog een paar vragen over Tarifa... Gepost op: November 22, 2014, 23:59:40
@ Nature; thnx, is een mooi verslag.
@ Guust; thnx, heb al wel een lijstje gemaakt met de spots en bij welke windrichting. Nu gaat 10 bft mij een beetje te ver. Wordt in ieder geval de 5.3 meenemen dan.
11  Algemeen / Buitenland & Travel / En nog een paar vragen over Tarifa... Gepost op: November 16, 2014, 21:19:41
Eind december, na de kerst, ga ik samen met mijn vriendin naar Tarifa voor een dikke week. Er zijn een hoop topics over de wind, verblijf enzo, maar kan iemand mij zeggen wat de ervaringen zijn met de wind in december? Moet ik naast mijn 7-9-12 ook een nog kleinere maat meenemen? Is een 3.2 pak voldoende of is het betere om mijn 5.3 mee te nemen?  Ik begreep dat er in de stad voornamelijk hotels zijn en dat de appartementen dichter bij het strand zijn. Omdat we met de auto de spots kunnen bezoeken, zijn we op zoek naar een hotel of appartement in Tarifa zelf. (Makkelijk met eten/drinken en oud&nieuw!) Een van jullie ergens een goede ervaring mee?  (Niet onbelangrijk, vriendin kite niet..)
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Oldskool moves in Brazil Gepost op: September 23, 2014, 19:48:52
Mooie stijl hoor! (Kan alleen nu mijn ocean rodeo Razor niet de schuld geven van mijn teleurstellende leercurve)
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: April 01, 2014, 11:54:24
Ik heb de Ballstic boots (2012) gehad en hetzelfde probleem na een half jaar. Zijn onder garantie van Ion gewisseld voor 2013 model via de shop. Nu geen probleem meer.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: ge-infexioneerde bar Gepost op: Maart 12, 2014, 22:32:22
Ziet er netjes uit hoor. Vroeg me alleen af of de sliding stopper er niet net goed afgelaten kan worden aangezien deze niet naar beneden kan worden geschoven toch?
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.