Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Shinn Monk of Jaime Pro Gepost op: Augustus 12, 2013, 15:37:22
Ik heb zelf de Shinn Monk 130/40 (eerste versie) en ben net zoals jou rond de 70 kg en intermediate. De North Jaime heb ik geen ervaring mee, maar over de Shinn Monk ben ik zeer te spreken. Eigenlijk zijn alle eisen die je stelt naar mijn mening terug te vinden in dit board. Door de grote vinnen is die niet zo speels als andere boards, maar ideaal voor carven en pop. Je mag hem best een keer proberen op de zandmotor.

Je kan ook is kijken naar de f-one trax, wat meer aan de prijs maar misschien tweedehands goed aan te komen.

2  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / tips gevraagd voor eerste zelfbouw kite/wakeboard Gepost op: Juli 28, 2013, 15:59:12
Aangezien ik door mijn schouderblessure niet kan kiten, wil ik voor het eerst een board gaan bouwen. Ik heb vrijwel geen ervaring en ook niet de beschikking over allerlei geavanceerde gereedschappen, dus ik wil lekker simpel beginnen. Ik verwacht dan ook niet veel van het resultaat. Ik zal hem vooral achter de kabelbaan gebruiken omdat ik vrees dat de vaareigenschappen nogal tegenvallen en ik op zee alleen maar bezig zou zijn om upwind te kunnen gaan. Blijkt dit niet zo te zijn, is dit alleen maar mooi meegenomen.

Ik heb al vele topics van o.a. kitehigh doorgelezen en neig nu het meest naar de bouwwijze zoals Eddy Lansink deze soms adviseert:

1)4 lagen 3mm berkentriplex waarbij alleen de dek en de bodem de volle breedte (40cm) hebben. De lengte is voor bodem en dek 140cm.
2)Die daartussen zijn 27 cm (onderste) en 14 cm (bovenste) breed. De onderste is 100cm lang en de bovenste 85cm.
3)Deze lijm ik dan vast met (Pattex of Bison) PU D4 lijm
4)Rocker toebrengen. Ik heb geen rockertafel of iets wat daarmee in de buurt komt, dus ga het lekker met stenen en wat kratten bier doen (200kg totaal). De middelste 60 cm helemaal plat en dan opbouwen tot 6cm bij de tips dacht ik. Dit drie dagen laten staan.

Vervolgens heb ik wat hulp/tips nodig. Ik wil het board namelijk met boots gaan varen en lekker misbruiken op kickers en rails. Voor air tricks pak ik dan wel mijn Tona Pop, omdat mijn zelfbouw waarschijnljik gelijk zou breken. Ik neem aan dat ik hem eerst met epoxy moet gaan behandelen en daarna inserts erin moet plaatsen. Over beide is advies zeer welkom:

Hoe en waarmee bedek ik hem met epoxy +

Hoe en wat voor inserts kan ik het beste plaatsen. 1 mogelijkheid zijn de RVS inserts die je bij versus kan halen, maar ik ben bang dat ik die met boots eruit trek. Je hoort en leest vaak over een plaatje, maar hoe gaat dit precies in zijn werk. Verwerk je deze in je toplaag epoxy ofzo?

Zoals je ziet ben ik nog totaal onervaren hierin en zal ik vooral leren door fouten te gaan maken. Elk advies is welkom om er toch iets leuks van te kunnen brouwen!
3  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juli 25, 2013, 16:14:55
@Robin73, Ik ga voor de Blade Fat Lady V2. Door zijn lage gewicht is die relatief snel voor zijn maat.
4  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juli 25, 2013, 15:16:43
Te hard? Ik weet niet wat voor 14m je hebt, maar volgens mij moet het makkelijk kunnen. Ik ga zaterdag als het goed is een 17m halen voor deze windsnelheden. Ik weeg 73kg en heb daarbij een Shinn Monk 130/40. Als je op de combinatie van je 14m met een monaro doelt, snap ik het wel.

5  Algemeen / Trefpunt / Re: kitemaatje gezocht beginner of gevorderd omgeving ergen op zoom ( brabant) Gepost op: Juli 17, 2013, 12:54:42
Ha Wesley!

Leuk dat je ook bent gaan kitesurfen. Ik ben net zo als jou ook 17 en heb mijn rijbewijs al, maar kan je dus geen vervoer bieden. Ik woon in Delft en ga vooral naar oostvoorne en de brouwersdam dus we kunnen wel daar afspreken. Ik kite al wat langer en begin nu het springen en mijn eerste tricks zoals de raley&backroll onder de knie te krijgen, maar kan natuurlijk altijd wat advies geven en een oogje in het zijl houden. Zeker met jouw kites, die mij wat verouderd en gevaarlijk lijken, is dat misschien wel zo handig. Mail even naar paul-kempsapenstaarthotmailpuntcom en dan wisselen we even onze nummers uit.

Cheers,

Paul
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.