Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Trefpunt / Re: kitesurf maatje gezocht omgeving Wageningen Gepost op: Oktober 20, 2020, 00:03:02
Hi, lekker late reactie. Kite je nog? Ik woon in Wageningen en zit te denken om woensdag ergens te gaan, maar dan niet als het op zijn hardste waait. Heb woensdag even geen buddy...
2  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitevakantie met gezin in augustus Gepost op: Mei 04, 2019, 21:34:23
Zelfde vraag, juni, nog meer tips ?????
3  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitevakantie met baby in augustus Gepost op: Augustus 27, 2016, 21:15:09
Nog even wat ervaringen delen. De vakantie was super :-)!

Zo'n 3 uurtjes vliegen met Tui van Amsterdam naar Preveza (heenweg iets langer i.v.m. tussenlanding op Corfu).

Eerste week zaten we op het vasteland ca. 10km van Lefkas bij Agios Nikolaos in Villa Pefkakia: http://www.kitesurfagiosnikolaos.com/villa-pefkakia.php. Prachtig uitzicht op de baai en kitespot(s), 30min lopen of 4min met auto naar kitespot. Superaardige gastvrouw en gastheer is ook kiteleraar.
Tweede week zaten we op het eiland Lefkas bij Agios Ioannis in Milos Beach resort: http://www.milosbeach.gr/. Nogal gare bedoening, alles moet geld kosten, en erg, laten we zeggen, temperamentvolle manager, maar de plek op zich is een toplocatie: aan de kitespot.

We hebben 12 van de 14 dagen gekite, of op zijn minst een van ons. Thermische wind meestal vanaf een uur of 2 of 3, veelal ergens tussen 13 en 20 knopen. Wij hebben een 10m en 11m kite gebruikt, 8m bleef ongebruikt in de tas.
Agios Nikolaos is een zeer geschikte beginnersspot, maar ook erg goed voor trics, met aanlandige wind aan de zeekant en de baai met vlak water aan de andere kant. Chille beach bar en duidelijke afscheiding voor zwemmers en kiters.
Agios Ioannis is een prachtige plek met wat meer wind dan bij Agio Nikolaos, alleen op een groot deel van de spot wel rotsen in het water (dank voor de tip). Iets hogere golven hier, ook wat drukker. Begin van het strand hoort bij het beach resort, is wel wat onduidelijk. We zijn ook nog op een onofficiele spot geweest, een klein baaitje, erg mooi plekje, wel wat minder toegankelijk via een wat krakkemikkege houten brug. Zie de foto's voor de drie spots.

Zeker een aanrader voor juni-september!



4  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitevakantie met baby in augustus Gepost op: Augustus 05, 2016, 00:12:02
Thanx voor de tips! Hebben voor 11-25aug een ticket naar Preveza in Griekenland geboekt en gaan dan naar Lefkas (Lefkada). Nu nog even de rest regelen :-).
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Kitevakantie met baby in augustus Gepost op: Juli 31, 2016, 00:16:18
Bijna vakantie: laatste 3 weken van augustus, nog niets geboekt. Zoeken iets op niet al te ver vliegen, liefst hotel aan kitespot danwel plek waar je leuke strandtent hebt, want we zullen gaan afwisselen. Zoontje is 9 maanden. Wij zijn beiden ervaren kiters. Althans, ikzelf wat minder en heb zelf wel voorkeur voor enigszins vlak water, maar man heeft liever flinke golven. Met de auto ergens heen zou ook kunnen, maar wil wel naar het buitenland, niet kamperen en geen 20 uur rijden. Ook leuk als er verder nog wat te zien valt (ofwel geen kaal droog eiland zoals Sal).

Zat te denken aan Portugal-Algarve-Alvor, maar kan niet echt betaalbare accommodatie vinden.

Tips? Land/streek/spot/hotels?



6  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / GoPro verloren Kijkduin of Horst Gepost op: Juni 02, 2015, 21:30:33
Ai ai ai, GoPro Hero 4 verloren. Het stomme is, ik weet niet eens zeker waar. Hij zat in een kitetas en nu niet meer. Het moet of bij Kijkduin geweest zijn afgelopen vrijdag 29 mei, danwel op Horst afgelopen zaterdag of zondag 31 mei. Hij zat waarschijnlijk in een TomTom tasje, met floaty backdoor. Laatste filmpje was van een bruiloft... Kans is wellicht klein, maar heeft iemand hem wellicht gevonden?
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Eerste kitesafety conferentie - 28 maart in Noordwijk Gepost op: Januari 17, 2015, 20:56:30
Goed initiatief, ga me gelijk aanmelden
8  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: el gonna herfst vakantie wie nog meer? Gepost op: Oktober 13, 2014, 18:33:43
Hey, das toevallig dat ik dit lees. Was gezellig vandaag! Maar waar was je toen de wind aan ging Smiley? Tot morgen!
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Stickers voor op je kiteboard. Gepost op: Augustus 06, 2014, 19:23:52
En een gratis oranje sticker van de KNRM voor je telefoonnummer erbij Smiley.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Trax alternatief? Gepost op: Juli 28, 2014, 23:59:56
Een aantal opties die ik online gevonden heb (allen nieuw):
- Crazyfly Girls          2010 132,             240 euro, fijne prijs maar bang dat dit me tegen gaat vallen
- Brunotti Dimension 2012 132,           369 euro
- North Jaime            2013 133,             349 euro + minstens 49 voor pads
- Naish Alana           2014 132,             413 euro, maar zonder pads denk ik, anders elders 444 euro
- F-one Trax              2013 132 of 134, 499 euro
- Brunotti Riptide     2014 132,              519 euro
- Nobile zie ik alleen kleine maten

Dan neig ik nu toch naar de North Jaime.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Trax alternatief? Gepost op: Juli 27, 2014, 13:31:26
Bedankt voor de reacties! Onze trax van 2012 delamineert ook, we wachten nog reactie van de fabrikant. Ik hoop een keer ergens een north jaime (en/of naish alana, brunotti riptide, crazyfly etc) te kunnen proberen, dan weet ik echt het verschil.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Trax alternatief? Gepost op: Juli 21, 2014, 23:11:04
Na een jaartje kiten ben ik toe aan een ander board. Ik heb een naish haze uit 2008 van 1.33. Wel ok op vlak water en kan er goed hoogte mee maken, maar de f-one trax 2012 van 1.36 van mijn vriend vind ik zoooveel fijner. Die lijkt wel te kunnen vliegen Smiley. Draaien gaat makkelijker, fijner door golven, maakt veel liever sprongetjes etc. Maarja die krijg ik alleen mee als hij zijn waveboard neemt.

Nu zou je zeggen koop ook gewoon een trax, maar wie heeft er goedkopere (allround) alternatieven die net zo lekker varen en ik wel even mee vooruit kan als ik wil leren springen/toe side etc.? De trax delamineert namelijk, wil niet ook zo'n gevalletje, en ik wil wel voor tweedehands gaan. Ik zit nu ook naar north jaime te kijken. Van reviews word ik niet veel wijzer, die lijken allemaal van fabrikanten zelf te zijn.

En nog maat tips? Ik zoek nu op tussen de 1.32 en 1.34. Ik weeg ca 64kg.

Alvast bedankt voor reacties!
13  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kitesurfer vaart op paalhoofd Gepost op: Mei 26, 2014, 10:37:22
Bedankt voor je uitgebreide verhaal. Wat fijn dat het zo goed met je gaat! Veel sterkte bij je verdere herstel.

Je hebt me behoorlijk aan het denken gezet. Toen mijn vriend begon met kiten was ik aardig bezorgd. Maar ik besef mij nu dat die zorgen niet geleid hebben tot mijn eigen veiligheid, nu ik sinds een klein jaar zelf begonnen ben met kitesurfen. Zíjn lessen waren echt gericht op veiligheid, hij is amper aan het board toegekomen (waar hij destijds overigens van baalde). Tijdens míjn lessen kreeg ik op een gegeven moment de keus: wil je de self-rescue leren of de waterstart onder de knie krijgen. Tsja... op zo'n moment wil je gewoon kiten. Na die les vond ik het meer dan genoeg, lessen zijn duur en ik hield de kite immers redelijk in de lucht en had een paar meter gevaren...

Met name naar aanleiding van het verhaal van steven en jou ben ik vorige week vrijdag naar een safety clinic geweest. Voor mij was dat ontzettend nuttig. Niet alleen de self-rescue geleerd, maar ook beseft dat ik veel beter mijn materiaal moet leren kennen en checken! Ik wist niet eens waar mijn mesje in mijn waist zat, shame on me.

Ik begrijp dat (met name ervaren) kiters niet op regeltjes zitten te wachten, maar ik ben het wel eens dat een (cultuur-) omslag nodig is (ook bij mezelf). Risico's hoeven niet uitgesloten te worden in het leven, maar ook voor de continuïteit van de kitesport vind ik het goed om ze verder te beperken. Door kennis, materiaal en samenwerking.

Ik zou er zeker bij willen zijn als je een bijeenkomst/dag gaat regelen!
14  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kitesurfer vaart op paalhoofd Gepost op: Mei 13, 2014, 17:20:32
Dag Steven, bedankt voor je verhaal. Neem jezelf alsjeblieft niets kwalijk. Ik zat gisteren eens te denken wat ik in zo'n situatie zou doen (ben overigens beginner) en er naar toe zwemmen was ook wat bij mij het eerst in mij opkwam. Je hebt hem zeker geholpen, door de ernst bij de wandelaar en Jeroen, de held, aan te geven. En door jezelf niet in de zelfde situatie te laten belanden.
Ik zal voortaan ook eens beter mijn mesje checken, op zoek gaan naar een EHBO cursus en ben toen ik het hoorde gelijk donateur geworden van de KNRM. T zei overigens een week of twee geleden nog wat een goed werk ze deden en raadde dit al aan...

Veel sterkte.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.