Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Nieuw Nederlands wetsuitmerk zonder tussenhandel! Gepost op: Juni 13, 2018, 09:05:45
Dat ziet er goed uit en zeker een eerlijke prijs. Die 5mm variant lijkt wel heel sterk op mijn Zion Yeti, maar dat is absoluut geen schande want het is een super pak
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Chase the wind - Zian Kiteboarding Gepost op: Januari 24, 2018, 22:07:53
????????

Edit: Emoji's van Apple werken blijkbaar niet. Erg mooi filmpje
3  Algemeen / Trefpunt / Re: Beginner buddies omgeving Nijmegen Gepost op: September 30, 2017, 09:49:33
Die WhatsApp groep is er al! Niet alleen beginners, maar zeker mensen die met jullie mee willen

https://chat.whatsapp.com/BAvB7rsVezU6LGQa43l9EV
4  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: WOO sports daily height charts Gepost op: Maart 30, 2017, 15:27:51

Ben zelf hard bezig de 20m grens proberen te verbreken met foilen, helaas zaterdag de sessie met de 7m op de Grevelingendam vergeten aan te zetten. Dat was zeker een record geweest want het voelde zoveel hoger dan de 15,1m die ik een uur daarvoor sprong met de 11m Aero.

Ook aan de 14m Peter Lynn Aero is de 15m grens doorbroken gisteren, iemand moet toch de eer hoog houden in de ranglijsten als het niet stormt he Wink


Zag je afgelopen zaterdag inderdaad goed hoog gaan. Zat er een tussen redelijk aan het einde van je sessie wat verder het water op, dat was niet misselijk!
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: Mei 25, 2016, 20:37:13
HANTUUU!






Is dat nu op de spiegelwaal?
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / V I E T N A M Gepost op: April 28, 2016, 22:45:45
 src="
http://vimeo.com/164565373




In March 2016 I visited Vietnam with the intention to go kiteboarding every day in Mui Ne. During my two week stay I only got two days with good conditions. This is what happened..
Shot using GoPro HD Hero 3 Black Edition and Sony NEX-3
7  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Info vakantie Hawaii gevraagd. Gepost op: Januari 12, 2016, 11:29:02
Hi Dennis,

Vet dat je naar Hawaii gaat. Ik heb afgelopen jaar van April tot September in Hawaii (Oahu) gewoond en ook gekite natuurlijk.

Zoals gezegd kun je, als je alleen voor het kiten gaat, het beste naar Maui. Toch wat meer windzekerheid en altijd ook hardere wind dan in Oahu. Ik heb zelf op een tripje naar Maui ook op kitebeach gevaren. Prachtige spot, drukte valt best mee en vlak water voor het rif en golven daarbuiten. Launch is wel super vlagerig, dus het is launchen en rennen om zo snel mogelijk weg te varen. Ook bij het terugkomen aan de kant, zorg dat je veel snelheid hebt en even roept of zwaait naar de kiters op het strand zodat ze kite meteen kunnen aanpakken. Verdere spots heb ik niet bezocht, maar er zijn voldoende mooie spots. Zelf heb ik twee dagen een kite gehuurd bij Second Wind Maui (Nieuwe 7m was nog onderweg vanuit de VS). Ze hebben hier North en Ozone kites (65 dollar per dag) en een selectie aan twintips en surfboards (North). Toevallig hebben ze een Ozone Reo 5m en verder North Rebel en Dice in verschillende maten. Verder is er ook nog zat te zien zoals de Road to Hana, zonsopkomst op Haleakala, etc.

Wat Oahu betreft zijn er zeker spots en mogelijkheden om te kiten. Bekendste spot op Oahu is Kailua Beach. Prachtig strand, grote baai met choppy water, maar aan de buitenkant golven. Er is ook nog vlak water achter Flat Island afhankelijk van de richting van de swell. Met de wind moet je geluk hebben. Het waait hier meestal wel, maar dan rond de 10 knopen. Je ziet dan ook veel grote maten (12-17m) en hydrofoils. Af en toe is er wel een dag met wat meer wind tot 25 knopen, maar zeker niet zo windzeker als Maui. Er wordt hier wel les gegeven en op het strand en het water kan het best wel druk zijn. Vaar upwind en je hebt nergens meer last van. Verder is het een ongeschreven regel dat je je kite op het gras oppompt en draagt naar het strand, waarna je snel je bar uitrolt en launcht. Ook niet je kite heel de dag op het strand laten liggen. Let wel op de beginners bij het launchen (bijna elke dag wel een kite in een boom) en op de regels betreffende niet kiten in de zwemzone en verbod op springen en andere tricks binnen 200m van de kant. Er is hier een constant 'gevecht' tussen bewoners en kiters.

Verdere spots zijn Kaneohe Sandbar (mooiste spot van Oahu wat mij betreft, maar heel moeilijk bereikbaar omdat je een boot moet hebben + wind is hier altijd 1-2 knopen minder dan in Kailua) en Mokuleia (North Shore). Mokuleia is echt een wave spot (homespot van Felix Pivec) en op een zonnige dag is er altijd net iets meer wind dan in Kailua omdat hier de thermische wind de Passaatwind verstrekt. Wel is deze spot erg afgelegen en wordt met een goede swell echt huge. Verder zijn er nog talloze spots die nergens genoemd worden en je zult hier dan ook alleen kiten. Launch kan soms wel tricky zijn op de smalle stranden.

Wat huren betreft op Oahu heb je weinig kans. Vroeger werd er verhuurd op Kailua, maar tegenwoordig zijn dat alleen nog maar boards. Ook een van de gevolgen van de clinch tussen bewoners en kiters, waardoor er nu een verbod op bestaat.

Ik weet niet met welke maatschappij je vliegt, maar mij is het gelukt om vanaf Amsterdam mijn kitebag gratis mee te nemen naar Oahu. Dit door jezelf op te geven voor het Flying Blue golf programma, waardoor je recht hebt op een gratis golfbag. Wellicht wordt het wel wat lastiger om de grondstewardess te overtuigen van een golfset als er een waveboard bij zit. Bij een vlucht van Oahu naar Maui moest ik $35 betalen voor een kitetas (gewone koffer was $25).

Mocht je nog meer info willen hebben dan hoor ik het graag,

Aloha
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Hydrofoil in Kailua Bay with Ben Corbett and Kitesurfing Hawaii Gepost op: November 01, 2015, 16:55:36
Hele mooie beelden!

Ben al weer bijna twee maanden terug van deze plek, maar man wat was het mooi daar. Niet de beste wind op aarde, maar eigenlijk perfect voor een hydrofoil
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North Nugget Gepost op: Maart 12, 2015, 17:02:23
Hi Huib,

Ik heb zelf geen ervaring met de north nugget of strapless varen, maar wat ik heb gelezen is deze vanwege zijn volume en breedte goed voor de dagen met minder wind en leuk voor in de kleine golven die je hier vaak in Nederland ziet.
Ikzelf ben van plan een alaia te bouwen komend seizoen, lekker als lowend board, speels, goedkoop (ook een model van Naish te koop tegen een acceptabele prijs) en volgens mij prima om strapless te leren varen en mocht het niet bevallen dan ben je niet heel veel geld kwijt.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Schoentjes Gepost op: Maart 04, 2015, 23:40:54
Met het mooie weer wat er van het weekend belooft is en de voorspelde wind voor zaterdag begint het voor mij al weer aardig te kriebelen. Nu heb ik alleen nog geen schoentjes, welke, gezien de watertemperatuur, geen overbodige luxe zullen zijn. Ik vraag mij af welke dikte ik moet nemen en twijfel tussen 3mm en 5mm.

Mijn twijfel valt dan ook tussen:

Mystic Gust 3mm Liquid seal
Mystic Lightning boot 5mm

Thanks!
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke voetbanden zijn fijn? Gepost op: Februari 12, 2015, 20:03:48
De pads die Lieuwe ook bij de boards leveren, goedkoop en lekker zacht vind ik persoonlijk.

Die lijken heel erg op de oude Best Airforce Straps qua vorm. Zitten prima overigens, de nieuwe Straps van Best zien er nog beter uit alleen wel aan de prijs.
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Februari 07, 2015, 11:14:20

Een Waroo zou je kunnen overwegen maar die zijn ook niet per definitie snel. Taboo's zijn wel snel maar komen pas echt te leven in de high-end van de range. Je zou ook eens naar een Nemesis HP kunnen kijken, snelle kites, veel power. Een 12m van die kites zou een goede aanvullen zijn.

Het plan van een oude Best kite is meer een plan B in mijn ogen. Ik weet dat de kwaliteit van de meeste Best kites prima is, maar een 2010 kite klinkt zo oud. Waarom ik de advertentie zo interessant vind is dat het een vrij recente kite is die ook bekend staat om zijn bouwkwaliteit en de prijs natuurlijk. €200 voor kite en bar! Waar ik mijn bedenkingen bij heb zijn de reparaties die gedaan zijn aan de middelste strut en de canopy. Ook het feit dat de kite volgens de verkoper langzaam leeg loopt (bijpompen na 1,5 uur) maken mij onzeker. Het zou iets simpels kunnen zijn als het one-pump systeem, maar als de bladder lek is dan wordt het een prijzige reparatie.
13  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Februari 07, 2015, 09:22:02
@geloof68

Ik vaar nu een Best TS 9m uit 2013. Hiermee heb ik ook het kiten geleerd dus ik denk dat die envy wel langzaam ga vinden ja. Aangezien ik deze al kan varen van een knoop of 15/16, zoek ik wat meer low end omdat Oahu vaak lichte wind kent. Met 65kg en een 12m moet dat geen probleem zijn denk ik. Mijn budget is nu wat krap (student), dus ik zoek een mooie aanbieding. Ik zit te twijfelen tussen het aanschaffen van deze LF (weliswaar met reparaties) of een oudere Best Waroo/Taboo en daar mijn eigen bar op gebruiken.

Het is een beetje een gok, denk ik
14  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Februari 04, 2015, 19:19:36
Op marktplaats kwam ik dit tegen:

http://link.marktplaats.nl/895994903

Wat vinden jullie hiervan? Ik ben eigenlijk nog wel op zoek naar een goedkope 12m omdat ik binnenkort vertrekt naar Oahu. Volgens liquid force is de lowend 9 knopen, ik neem aan dat dit met een deur is en niet een gewone twintip. Ik heb nog wel mijn twijfels over de staat van de kite. De verkoper zegt dat hij hem na 1,5 weer een beetje oppompt, zou de bladder lek zijn of gewoon een valve ofzo?

Thanks!
15  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Oktober 19, 2014, 20:38:51
Eerste bericht op Kitehigh, maar volg dit forum al veel langer. Mijn naam is Kishan ben 20 jaar oud en na vorig jaar les te hebben gehad verslaafd aan kiten. Ik heb sinds mei mijn eigen setje en probeer zo vaak mogelijk te kiten. Soms is dat wat lastig te combineren omdat ik in Nijmegen studeer, maar mijn ouders wonen in Dordrecht waar ook mijn spullen liggen. Zo was ik afgelopen donderdag vrij en heb ik 2 uur heerlijk op de zandmotor gevaren, er waren slechts 10 man!

Vandaag op het Autostrand gevaren van 11 tot 12:15 maar daarna door de aangetrokken wind maar gestopt. Ik heb alleen een 9m en met <70kg was dat net iets te veel van het goede voor mijn gevoel, zeker met de harde vlagen.
Ik heb al vaker op het autostrand gekite, maar ik vond de golven achterin serieus hoog deze keer, daardoor gevallen en mijn board kwijt omdat ik door de harde wind niet meer upwind kon bodydraggen. Gelukkig was iemand met een gele Best kite zo aardig om mijn boardje terug te brengen.  Toen nog maar even een uurtje gekeken naar de rest en op huis aan gegaan.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.