Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Mooi weer kite voor 1ste keer beginner van zeg 98 kilo 18m2 ofzo? Gepost op: Maart 15, 2015, 18:42:14
houdt er wel rekening mee dat hoe groter de kite hoe 'slechter' de relaunch, zeker als je begint komt je kite nog wel eens in het water.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Handschoenen (dikte en tempratuur) Gepost op: Februari 04, 2015, 19:57:14
Top, bedankt voor de reacties! Dunne handschoentjes kopen dus en de overige delen van je lichaam zo goed mogelijk isoleren.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Handschoenen (dikte en tempratuur) Gepost op: Februari 04, 2015, 15:26:51
Even een vraagje over het gebruik van handschoenen, bij welke temperatuur (water/lucht) zijn handschoenen aan te bevelen/noodzakelijk en welke dikte adviseren jullie?
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: [KH Awards] Beste Film nominatie 2014 Gepost op: December 21, 2014, 00:38:25
go big or go home stond er al bij, maar deze mag je toch ook zeker niet missen:


http://www.youtube.com/watch?v=Cxrga3g7eJY


Edit:

Even over het hoofd gezien dat deze ook uit 2014 komt maar deze mag niet ontbreken:


http://www.youtube.com/watch?v=6qk3L1etxRc
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: KLM --> Fortaleze, boardbag meenemen Gepost op: November 05, 2014, 22:01:41
"Golftassen

Een golfuitrusting mag uitsluitend bestaan uit een golftas met clubs, golfballen en een paar golfschoenen.

U mag een golfuitrusting meenemen in plaats van een koffer of in plaats van een vooraf gereserveerde extra koffer. U hoeft het vervoer van een golftas niet van tevoren te reserveren."


Hier staat niets over maximale afmetingen. Dit is ook de reden dat er o.a. mystic en prolimit travelbags verkopen met daarop heel groot het woord GOLF erop. Het lijkt me niet dat ze daar in je koffer gaan kijken of er wel echt golfclubs inzitten, hier zal de gemiddelde golfer niet zo gecharmeerd van zijn.
6  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Death Loop Gepost op: Oktober 16, 2014, 21:10:48
Voorover van mijn board gevallen tijdens een transition op de een of andere manier mijn tijdens mijn val de depower lijnen om de bar gedraaid, gevolg loopende kite. Bij de derde loop mijn QR getrokken, safety lijn brak vrijwel direct. Achteraf heb ik veel geluk gehad want ik betwijfel of ik anders mijn leash zo snel had getrokken.
7  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Wat ging er fout? (Schwein gehabt) Gepost op: September 27, 2014, 23:28:26

http://www.youtube.com/watch?v=6S8j27XBD0Q


Nu betwijfel ik het of in deze situatie de kite net zo soepel tegenwind de in zou draaien
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: gebroken safetylijn Gepost op: September 22, 2014, 20:24:21
een safetylijn slijt dus harder dan een power of stuurlijn?
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / gebroken safetylijn Gepost op: September 22, 2014, 19:57:00
hoi allen.

Gister lekker van het weer genoten en net toen het lekker ging, crashte ik en zag gelijk dat er iets mis wat met mijn bar. Voordat ik precies door had hoe de powerlijnen om de bar heen zaten gedraaid, begon mijn kite achter elkaar loops te trekken. Bij de derde loop toch maar mijn safety getrokken en weer merkte ik dat er iets niet klopte... safetylijn doormidden en de kite dus nergens meer aan vast. Gelukkig zag iemand op het strand het gebeuren en hij rende naar mijn kite voordat die in het prikkeldraad aan de duinenrij was beland. Nu is mijn vraag of het vaak voorkomt dat een safetylijn breekt, of is dit een teken dat ik maar beter gelijk de complete bar kan vervangen. Het gaat om een peterlynn navigator SL bar uit 2012. (De lijn is gebroken op het dunnere deel het deel wat samen met mijn powerlijnen door de bar gaat.)
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Katwijk - Zonder lidmaatschap Kiten Gepost op: Augustus 27, 2014, 22:16:44
Ik heb zelf lessen gehad in Katwijk, dit was op de locatie van een van de clubs. Doordat je bij een club vaart is er veel sociale controle en er wordt goed op je gelet, de laatste keer toen ik daar spullen huurde hebben ze me een paar keer op weg geholpen. Nu begrijp ik dat je daar als gevorderde kiter minder behoefte aan hebt, maar het blijft fijn om te weten dat er op je wordt gelet. Zeker als je in je eentje gaat. Daarnaast is het erg rustig op die spot dat vind iedereen fijn.

Nu blijft het tegen mijn principe om te betalen voor een stukje zee, want kort gezegd komt het daar het op neer. Een vrijwillige bijdrage om de spot te behouden had meer op zijn plaats geweest, helaas zal dat in de praktijk niet gaan werken.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: vraag over wetsuit kopen Gepost op: Augustus 27, 2014, 21:50:35
Ik ben zelf in het bezit van een prolimit C4. Top ding als je het mij vraagt, pak sluit goed af en er komt nauwelijks water op het lichaam.           
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slingshot RPM / peterlynn Escape beginner? Gepost op: Augustus 25, 2014, 15:30:34
Ik dacht vandaag een kite te kopen maar toen ik hem daar oppompte bleek het ventiel lek te zijn, verder was de kite prima in orde. De verkoper heeft de kite weggebracht voor reparatie. Heeft er iemand ervaring met ventielen die zijn vervangen? Of kan ik beter naar een andere kite zoeken omdat gerepareerde/vervangen ventielen altijd blijven lekken?

Jullie advies van harte welkom
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slingshot RPM / peterlynn Escape beginner? Gepost op: Augustus 24, 2014, 17:16:38
Zoals het er nu naar uit ziet is het de escape geworden (morgen ophalen) nu nog een klein vraagje over het board. Ik weeg tegen de 70kg aan welke board maat adviseren jullie mij? De laatste keer voer ik op een supersized board op het moment dat ik snelheid kreeg stuiterde ik hier een soort van uit. Het lijkt mij daarom verstandig om een niet al te groot board aan te schaffen. Zelf dacht ik aan een board rond de 135*40. Is dit een gangbare maat?
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slingshot RPM / peterlynn Escape beginner? Gepost op: Augustus 23, 2014, 23:35:18
Bedankt voor de snelle reacties!
Ik heb weinig ambities om de wakestyle kant op te gaan (ik neem aan dat jullie dit met newschool bedoelen). Loops trekken is mijn uiteindelijke doel maar tegen die tijd ben ik waarschijnlijk al aan een nieuwe kite toe dus dat zien we dan wel weer.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Slingshot RPM / peterlynn Escape beginner? Gepost op: Augustus 23, 2014, 20:29:07
Beste allemaal,

zoals de titel al suggereert wil ik graag weten of een slingshot RPM / peterlynn escape geschikt zijn voor een beginner? Met beginner bedoel ik waterstart en ongeveer 60-80m varen.

mvg,
Job
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.