Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Stemmen en windmolens Gepost op: Maart 16, 2017, 08:38:19
@Erik,
Ik kook inderdaad al elektrisch, en heb afgelopen jaren spauwmuur, vloer en dak geïsoleerd. In mijn jaren 70 woning zit ik aardig aan de max met wat ik nog kan doen. Een zonneboiler is een optie, maar daar heb ik eigenlijk geen plek meer voor op m'n dak en de terugverdientijd is lang.

@et1961,
Domotica is machtig mooi om mee te spelen, qua verlichting heb ik gewoon geleerd het uit te doen als je niet in de ruimte bent  Smiley
2  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Stemmen en windmolens Gepost op: Maart 14, 2017, 17:26:41
@Erik, ter info, wellicht heb je er wat aan.
Mijn dak ligt precies op het zuiden. Ik heb 18 panelen van 195Wp op m'n dak. Die leveren per jaar ongeveer 3500kWh. (dat is meer dan verwacht, waarschijnlijk zijn de panelen ruim door de keuring gekomen.)
Ik verbruik per jaar 2500kWh en krijg dus 1000kWh terug betaald.

Maar hou goed in de gaten wat er komende jaren gaat gebeuren. Als het overschot van de geproduceerde stroom niet meer betaald gaat worden door de leveranciers moet je je afvragen waarom je zoveel panelen op je dak zou willen plaatsen.
Tenzij er een betaalbare opslag mogelijkheid gaat komen.
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Quick release system for kitesurfing boots Gepost op: Februari 16, 2017, 08:56:45
Lijkt gebaseerd op het parachute principe. Rijg de veters rond een kunststof pees en als je die uit de boots trekt zijn de veters in één keer los.
Kan goed van pas komen als de situatie daarom vraagt.
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Flysurfer bar met clamcleat Gepost op: Januari 27, 2017, 16:30:53
Zal er ook een ombouw setje komen?
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: Augustus 11, 2016, 15:43:47
Zelf niet mee bezig, maar vind deze discussie wel rete interessant. Zijn onderdelen van de Ozone korte safety leash of van de Flysurfer leash te gebruiken voor het pinnetje/balletje principe?
6  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ze leren het ook nooit!!! Gepost op: Augustus 08, 2016, 12:34:20
Wellicht eerder ingrijpen inderdaad, maar ik begrijp het wel.
Je ziet tegenwoordig zoveel mensen die geen idee hebben hoe ze samen een kite op moeten laten. Soms ben je er gewoon een beetje klaar mee. Als mensen dan niet eens meer de moeite nemen om dingen te willen leren dan moeten ze het zelf maar weten.
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Nu ook de golfsurfers op de Foil? Gepost op: Augustus 01, 2016, 13:30:17
Geweldig om te zien dat hij zichzelf naar de volgende golf kan "pompen"
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Fluid kiteboarding 2017 - Burning boards! Gepost op: Juli 18, 2016, 16:58:42
Ik vind het wel bijzonder en weer eens wat anders. Heeft de 3D film met patroon ook nog een functie, of is dat puur optisch?
9  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vrouw (weekendbijlage Telegraaf) Gepost op: Mei 31, 2016, 13:42:39
CrazyFly heeft er al meerdere jaren een apart board voor in het assortiment.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: welk board i.p.v mijn oude Jamie pro Gepost op: Mei 23, 2016, 08:20:31
Als ik naar je beschrijving kijk zou ik qua CrazyFly de Raptor Ltd aanraden, super comfortabel, snel en hoogte lopen als een malle. Bij een kleiner budget kan je naar de Shox of Raptor kijken. Maar zoals FRans qxl al zegt het beste is om te testen.
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: CrazyFly Raptor 2016 Gepost op: April 10, 2016, 15:57:21
Heerlijk boardje, helemaal dankzij de nieuwe Hexa straps en pads.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wat doe ik fout? Gepost op: Januari 12, 2016, 13:05:49
Toen ik voor het eerst een switchblade (dus geen nomad) had dacht ik ook dat herstarten lastig was als de kite op de leading edge recht voor m'n neus in het water lag. Hij bleef maar trekken en wilde niet kantelen.
Voor zover ik het nog voor de geest kan halen was het belangrijk om vooral de bar van je af the houden en dan pas aan één kant van de bar of stuurlijn trekken. Als je de bar helemaal tegen de safety aantrekt en dan probeert te sturen dan kantelt de kite niet.
En dan even geduld, de kite moet tenslotte wat tijd hebben om onder zichzelf door te draaien.
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Rockanje 2e slag 20.12.2015 video shoot Gepost op: December 21, 2015, 09:16:58
@ Surf-Bert,
Iedere kiter heeft zo'n filmpje van zichzelf thuis en daar zijn we allemaal trots op!
Ik vind vooral dat de kites zeer netjes worden opgelaten Bij het loslaten blijven ze mooi in het windvenster staan. Dat gaat vaak anders, zelfs bij gevorderden.
Ga zo door!
14  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Decade Gepost op: November 09, 2015, 22:32:09
Wil je de HB surfkite boards in het echt zien, neem even contact met mij op.

Marco

www.passionpowered.nl
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw board Gepost op: Augustus 06, 2015, 09:56:15
De Bulldozer van CrazyFly zou een goede optie kunnen zijn. Standaard geleverd met SEC straps, standaard straps kunnen er ook op gezet worden en hij is zelfs geschikt om boots op te schroeven. Verkrijgbaar in de maat 140x42.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: lightwindboard Gepost op: Mei 26, 2015, 20:36:16
Buiten de CrazyFly Cruiser LW vaar ik tegenwoordig ook weleens op een Cruiser Pro. Dit board heeft rondere tips en een wat rondere outline. Samen met de carbon laag onder de hielzijde geeft dit een leuk lichtweer board waar nog genoeg lol aan is te beleven. Ikzelf heb de 44 cm brede versie, maar er is zelfs een 48 cm brede versie te krijgen.
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Aanschaf nieuw boardje Gepost op: April 20, 2015, 10:45:26
Kijk ook eens naar een CrazyFly Shox of Raptor Pro. Heerlijke freeride boardjes. Ik vaar zelf de Shox en die vaart zeer fijn in de klotsbak van de brouwersdam met hoog water.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Het grote Winkel-aanbiedingen topic Gepost op: April 03, 2015, 10:40:56
Er is een Paasactie bij PassionPowered voor CrazyFly lichtweer packages. Koop een Cruze 15 of 17m en ontvang een Cruiser LW voor slechts 150 euro extra.
19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: 2015 Shinn Monk Lover, ADHD, Ultrasonic en King Gee Gepost op: Oktober 21, 2014, 07:51:31
Hi,
Ik heb nog nooit met een Shinn gevaren. Het was wel de bedoeling om de Turbo te testen, ook contact over gehad, maar is er nog niet van gekomen. Ik ben wel benieuwd naar ervaringen met de shinn boards. Zoals gehakt zegt, het ziet er allemaal heel basic uit, maar dat hoeft niet te betekenen dat het niet heel goed zou kunnen varen. Geen rocker zou trouwens wel heel bijzonder zijn  schater
Ik hoorde in een surfzaak dat ze wel kwetsbaar zouden zijn qua lak.
Markus, Geloof, Morres, kunnen jullie verwoorden wat er zo speciaal is aan de Shinn boards. En ik begrijp dat ik vooral zelf moet gaan proefvaren. Maar jullie kunnen waarschijnlijk wel wat meer zeggen over de kwaliteit.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Discussie - Starten & landen - aanleiding ongeluk Slufter Gepost op: Oktober 10, 2014, 16:53:05
@ dobbelsteen,

De onderkant van je voet zal inderdaad relatief zacht zijn. Je weet alleen nooit wat er onder het zand ligt. Schelpen, stenen, blikjes? Ik denk dat we allemaal wel eens met een flinke snee in onze voet zijn thuisgekomen. Ik probeer gewoon heel voorzichtig met mijn lijnen om te gaan. Op de bar staan kan natuurlijk minder kwaad en is inderdaad handiger dan op de lijnen lopen.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Discussie - Starten & landen - aanleiding ongeluk Slufter Gepost op: Oktober 09, 2014, 18:32:01
Peer, bedankt voor het welkom.
Je hebt gelijk, ik ben meestal op spots met ruimte te vinden.
Het eerste deel heb ik voornamelikk geschreven om aan te geven dat het in de basis bij de scholen blijkbaar al mis gaat. (Niet bij allemaal natuurlijk)
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Discussie - Starten & landen - aanleiding ongeluk Slufter Gepost op: Oktober 09, 2014, 17:04:15
Hallo allemaal,
Ik ben nieuw op het kitehigh forum, kite 7 jaar en wil op dit onderwerp toch wel even reageren en mijn mening geven.

Ik kite samen met mijn vrouw met dezelfde kite. Altijd om de beurt, daarom zit 1 van ons altijd op de kant. Hierdoor helpen wij relatief veel met oplaten en neerhalen van kites. Ook heb ik dan de tijd om uitgebreid te kijken hoe de eerste lessen op de kant tegenwoordig gegeven worden. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik meestal de lessen van 1 vaste kiteschool aanschouw.

Er zijn zeker een aantal zaken die mij opvallen.

Lijnen worden uitgelopen en tussen de vingers gelegd om ze netjes te krijgen. Om te voorkomen dat de bar teveel verschuift op het strand, loopt 1 van de leerlingen achter de instructeur aan. Bovenop de lijnen, waarbij de kans op beschadigen heel groot is. Lijkt mij een prettige gedachte als je lijnen ongeveer het meest cruciale item van het kitesurfen zijn. Ik kan er altijd slecht tegen als een mede kiter op mijn lijnen gaat staan.

De lijnen worden  dan aan de kite gezet worden door de instructeur. Tijdens het strak trekken van de lijnen blijken er toch regelmatig een paar verkeerd te zitten. Toch ergens iets fout gedaan dus. Vreemd dat dat niet van te voren nogmaals gecheckt wordt.

In schoolklasjes van 3 personen heeft vaak maar 1 persoon de kite überhaupt beet om hem op te laten. En vaak is het dan nog de instructeur die de kite daarwerkelijk oplaat. De rest kijkt ernaar, maar krijgt dus geen gevoel hoe het in zijn werk gaat.

De basis van veel problemen zit gewoon in de manier van lesgeven. Combinatie van 2 factoren denk ik.
Cursisten willen gewoon zo snel mogelijk het water op, ze zijn tenslotte gekomen om te surfen, niet om theorie les te krijgen.
Schoolhouders moeten geld verdienen en willen tevreden cursisten, dus ook snel het water op.
Laat iedere cursist eens een aantal keren een kite oplaten. En dan aan de bar en als helper.

Dan de “gevorderden”
Ik ben al meerdere malen omver gekite doordat iemand zijn lijnen strak trekt terwijl die persoon te ver upwind staat. 1 keer heeft dat zelfs een aantal dagen hoofdpijn en een zere nek opgeleverd.
Vaak zijn mensen zo enthousiast dat ze zodra de kite opgetild wordt de lijnen al strak trekken en niet eens kijken hoever upwind ze staan. Meestal zijn dat de mensen die de lijnen upwind hebben liggen. Die rennen eerst downwind, maar niet ver genoeg.
Met de lijnen downwind gaat het eigenlijk altijd goed, tenzij iemand met slappe lijnen upwind gaat rennen en dan de lijnen strak trekt, daar kan je als helper echt niet tegenop.

Tegenwoordig is mijn oplossing simpel. Als ik moet helpen gaat dat op mijn manier.
De kite ligt met de voorkant naar de wind. Als ik de kite oppak sta ik dus met neus naar de kite en mijn rug in de wind. Als ik dan degene met de bar in zijn handen alleen kan zien door over mijn schouder te kijken staat hij/zij te ver upwind en til ik de kite gewoon niet meer op. Dat werkt de laatste tijd heel goed. Ik ben overigens daarom ook een voorstander van de lijnen downwind. Je loopt gewoon langzaam kracht in de vlieger door upwind te wandelen. Er is dan ook tijd genoeg om te zien of er iets gedraaid of verkeerd zit.
Lopen met de kite als helper doe ik alleen als er anders zaken in de weg liggen zoals andere kites. Het is heel gek om te zien dat kiters soms letterlijk een helper staan uit te schelden, vaak nog een kennis ook, omdat die iets verkeerd doet met de kite. De helper zou gewoon moeten kunnen blijven staan naar mijn mening.

Mijn excuses voor het lange verhaal.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.