Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: 360 graden draai met een kite, Steven Akkersdijk kan het met een hydrofoil. Gepost op: Oktober 01, 2018, 08:11:44
zal dit makkelijker zijn met korte lijnen of maakt dat gen verschil?
2  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: zelfbouwproject Hydrofoil van Clearwater hydrofoil Gepost op: Augustus 09, 2018, 15:41:54
ja hoor laat je niet weerhouden, hout en glasvezel brengt genoeg leuke 1e meters. Zorg wel voor 10+ matten in de verbinding tussen de plaat en de mast. Daar brak die bij mij af.
3  Algemeen / Trefpunt / Re: Van Lauwersoog naar Schiermonnikoog Vrijdag 10-08 Gepost op: Augustus 09, 2018, 14:13:16
Er gaat ook nog een taxi boot. Of je slaapt in de terminal  schater neemt de eerste boot de volgende dag, maar idd niet doen.
4  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Leren foilen, board met of zonder volume? Gepost op: Juli 09, 2018, 09:06:23
mijn beeld is juist een beetje volume kan geen kwaad, zeker niet als het dan net niet hard genoeg waait. 1e loopje op je board, 2e loopje of gewoon duiken op de foil.
Maar dat moment naar de foil toe is het wel lekker dat je een beetje drijft. Binnenkort eens naar een plankje zonder volume, maar dan moet het wel echt 14kn+ zijn voor mijn gear.
5  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Go Big or go Home (vleugels, vaareigenschap en geklungel in de foil zelfbouw) Gepost op: Mei 15, 2018, 20:14:26
Na een paar tegenslagen vanaf november 17:
Zelfbouwfoil afgebroken en kwijt in november
2 nieuwe voorvinnen afgebroken en kwijt begin april

Ben ik maar weer verder gegaan en heb 2 nieuwe vinnen gebouwd die wel goed werken.

Mijn basis is een mast van ca 80 cm van carbon, die verkeerd uit de mal was gekomen van een bevriende zelfbouwer. Die heb ik dus aangepast zodat die voor mij prima werkt. Daar kan dan weer een 20mm buis van RVS in als Fuselage. Deze is dan ongeveer 75cm.

En nu de GO big or GO home.

Mijn vinnen zijn gebaseerd op de Liquid Force Truster en de Liquid Force Rocket.
De truster vaart prima, maar gezien mijn beginnersskills is het allemaal nog wat lastig te gijpen op de mast. Er is relatief wat snelheid nodig en het omstappen is te instabiel voor mij. Maar hij was wel weer een week later in april klaar (nadat een eerste versie truster en een versie happy dus gebroken waren). Dus daar heb ik vrolijk op kunnen varen tot gisteren. Toen was mijn Rocket versie klaar, deze is een paar cm breder dan de originele rocket.
En wat schetste mijn verbazing...

Stabiel pur sang, super weinig wind nodig om toch te varen, en... ik kon gijpen (niet altijd raak), parallel staan en zelfs een 360 snijden met backloop.

Oftewel mijn conclusie voor beginners, en freestylers, GO BIG or go home.

En ik heb ook op een nabouw Impuls gevaren... en die was nog stabieler en makkelijker.

Wat heb ik nog meer geleerd:
een voorvin heeft meer lagen glas nodig dan 3 aan de onderzijde en bovenzijde Nu zitten er 6 onder en 4 boven, wellicht wat overkill, maar dan blijft die iig heel.
De boutdoorvoeren moeten van epoxy worden gemaakt, en niet van polyester plamuur.

nu tijd voor VAREN!
6  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Naish Torque bar 2017 aanpassingen Gepost op: Oktober 29, 2017, 17:33:53
Alles weer terug gezet naar de oude setup.
Het werkte niet naar behoren. En als ik toch inderdaad niet wil dat de totale vlieger naar beneden gaat, vaar ik hem "suicide".

leuk experiment, maar toch niet goed genoeg.
7  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: houten surfboard Gepost op: September 16, 2017, 10:10:47
heel vervelend boardje Wink
Jaloers, je hebt blijkbaar wel een laser snijder gehad gezien de mooie ruitjes in de stringers.

Op mijn whish list voor bouwen
8  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: zelfbouwproject Hydrofoil van Clearwater hydrofoil Gepost op: Augustus 18, 2017, 08:58:01
Tnx
9  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: zelfbouwproject Hydrofoil van Clearwater hydrofoil Gepost op: Augustus 14, 2017, 21:58:43
Super deze info!

Wat is de dikte van het hout?
En zit er een rond profiel op de bovenkant of is die vlak van voor naar achter.
Als voorbeeld als je een liniaal neemt van de voorkant naar de achterkant, kan die er dan recht op staan. Of kan je hem heen en weer bewegen? Oftewel een bol profiel.

aanvullend:
Hoeveel lagen glasvezel adviseert hij? In zijn filmpjes blijft hij daar een beetje vaag over.
10  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Hydrofoil metamorfose van een oud boardje Gepost op: Augustus 11, 2017, 22:06:10
@theo van de ree
Zeker is die ook zelf gemaakt.
http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=53751.0

Wellicht maak ik binnenkort wel even een draadje met meer foto's. Maar ik heb voor de foil 22mm multiplex gebruikt. Super oud ook dus vrij poreus. Voor de mast heb ik hardhout gebruikt. Simpelweg omdat ik dat had liggen. En voor de romp aluminium.

En het spul vaart prima. Niet zo snel als andere foils. Maar er moet wat te klussen en leren over blijven.
11  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Hydrofoil metamorfose van een oud boardje Gepost op: Augustus 10, 2017, 20:23:19
na een pimp up hebben we een mooi boardje, wat prima werkt!
mijn eigen foil helemaal achterin, dus de us boxen hadden nog wat verder naar achter gemogen. Maar het werkt!
12  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: zelfbouwproject Hydrofoil van Clearwater hydrofoil Gepost op: Augustus 10, 2017, 20:08:32
Wat een leuk project, ik had niet verwacht dat het met een paar plankjes zou kunnen. Zijn er meer mensen met ervaring met zelfbouw een foilboard?


http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=53751.0

Werkt prima! Vleugel gemaakt met decoupeerzaag en bandschuurmachine.

zeker met deze erbij
http://www.kitehigh.nl/forum/index.php/topic,53792.new.html#new

Totaal kosten voor de gehele setup ik denk 125 euro.
En wat hout wat ik had liggen. En heel veel tijd  Grin

@ocean-limbo
Kan je wat specs van de vleugels maken? Ik ben wel benieuwd naar de maatvoering.
Zo ook hoe de vleugel volgens jouw gemaakt is.

Ik denk momenteel aan een volgende methode
1 plankje
2 vleugel uitzagen
3 met bovenfrees schuin affrezen aan achterzijde. Dus hele vleugel het zelfde profiel
4 voorzijde met bovenfrees rond affrezen
5 inserts er in, matje erover, en klaar.

nu alleen nog een frees regelen. En tijd.
13  Algemeen / Trefpunt / Re: open brief aan het bestuur van Friesland: waarom zijn kitesurfers paria's? Gepost op: Augustus 08, 2017, 21:27:39
Ik vraag me af of de mensen die zo afgeven op de regelgeving de achtergrond van de regelgeving wel kennen. Zo niet is daar eerst een gedegen inwinning nodig van wetgeving en regels. Marko B en de kite club fryslan en de NKV zetten zich volgens mij hard in voor de belangen van kite surfers. Met daarin het in achtneming van de wetgeving en plaatselijke belangen. Oftewel die helpen de kite community flink. Roepen dat zaken niet goed gaan in een open brief dat helpt echter niet in mijn beleving.

Aanvullend is er een  misvatting in de brief. De overheid is er niet enkel om burgers te faciliteiten.  Die is er om met burgers en wetgeving gezamenlijk een balans te vinden. Burger zijn is meer dan enkel gebruik te maken van faciliteiten. Het brengt ook een plicht met zich mee om andere waarden, waaronder natuur, overige recreatie en andere belangen af te wegen tegenover je eigen gebruik.

Of kiten nu gevaarlijker wordt op de aangewezen locaties is volgens mij niet een probleem van de overheid. Maar van de kiters als gemeenschap zelf. Dus aanspreken. Zorgen dat mensen zaken leren. Of net een ander moment kiezen om zelf te varen wanneer je het wel veilig acht zijn punten die de community helpen. Maar ook jezelf helpen om veilig op het water te kiten. En weer veilig thuis te komen na een mooie sessie.

En kiters; hang lose Smiley
14  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Board voor veel kilos en weinig wind Gepost op: Juli 27, 2017, 10:54:27
ziet er mooi uit. Hoe heb je die rand zo recht gekregen? op de mal lijkt het of je die er in kan gieten. Maar op het plaatje met de PU-lijm zie ik dat de omhoog staande rand weer weg is. Dus hoe doe je dat?
15  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Hydrofoil metamorfose van een oud boardje Gepost op: Juli 27, 2017, 09:25:20
weer een update voordat de testvaart gaat plaats vinden.
De keuze is een railsysteem geworden in plaats van inserts. Op 9 cm uit elkaar, zodat bijna elk systeem zal passen. De materialen zijn bij viral-surf in biaritz Frankrijk besteld.

De US boxen zijn 27cm lang om zoveel mogelijk posities toe te laten.
Het board is open gezaagd, zodat de US boxen passen. Daarna zijn op de dragende delen Corecell platen gemaakt, en op de vullende delen PU-schuimplaten. Het passend krijgen van de platen was een vrij nauwkeurig werkje. De US boxen zijn zo geplaatst dat ze onder de oorspronkelijke laag glasvezel komen.
Daarna is alles ingelijmd met epoxy met aerocell. En er boven op epoxy met meerdere glasvezelmatten. Ik heb boven op de box in totaal 3 glasvezelmatten zitten. Hopelijk is het met de koppeling naar de bovenkant van het board toe door de corecell sterk genoeg.
Na het drogen was het spannend hoe het geheel eruit kwam te zien geschuurd en al, maar de foto laat zien dat dat zeer strak was.
Een basislaag van verf erop om een beetje een gevoel te hebben dat ik op een surfboard ga varen... en klaar voor de test.

De overdenkingen voor de test:
- Zijn de US-boxen goed geplaatst? Niet te ver naar voren/achteren?
- Is het board niet te groot? 1m60 met een vrij lange neus.
- Is het board niet te zwaar met een goede 4,5kg (vooral die US-box inbouwset is vrij zwaar met de bijbehorende epoxy)
16  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Top laag onderkant board laat los Gepost op: Juli 14, 2017, 19:48:50
Afsnijden doet niks af aan de sterkte van het board, maar het is toch zonde, want je blijft een gekke hoek houden.

Even wat epoxy bij de doe het zelf zaak halen (busjes van 50ml). Paar druppels aanmengen er tussen smeren, een hoop stenen of boeken erop en klaar. Ziet er weer mooi uit. (lijmklemmen met blokjes hout werken mooier)

Kost iets meer tijd, maar minder ergernis in de komende sessies.
17  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Corecell gezocht... Gepost op: Juli 11, 2017, 14:10:47
Gevonden bij poly-service! --> staat niet op de website --> ik had al jullie websites al uitvoerig bekeken... en dat leverde niet veel op Sad
maar PU-schuim komt overeen met corecell?

Ik heb nu beiden besteld, kijken wat het verschil is.
18  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Corecell gezocht... Gepost op: Juli 08, 2017, 21:00:40
Mijn metamorfose van een oud F-one boardje tot foilboard (zie ander draadje) heeft een kern nodig tot aan de bovenkant.
Dit forum geeft aan hoe ze het doen. En daar ben ik wel gecharmeerd van.
https://www.seabreeze.com.au/forums/Kitesurfing/General/Surboard-converted-to-foiling-seems-a-no-go?page=1

Nu zijn er verschillende opties
*PU-schuim (verkrijgbaar bij ondermeer poly-service)
*PVC-schuim zoals airex
*SAN-schuim
*Balsa - hout

Corecell is een SAN schuim en heeft goede eigenschappen voor deze toepassing. Zeker de A of P variant. Maar ik kan het niet vinden.
Of komt het overeen met de PU-schuim variant?
Een andere optie is nog serieus Balsa.

Het liefste ga ik voor corecell, als dat een beetje betaalbaar is.

Heeft iemand nog wat plaatjes/reststukjes liggen. Of weet iemand een adres om het te kopen?
19  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Mast bevestiging op board wat is de industrie standaard? Gepost op: Juli 08, 2017, 08:38:41
Liquid force 2016 is 90 X 140
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: Juli 07, 2017, 22:21:53
Zomerproject: zelfbouwkit van Clearwater Hydrofoil ....  Cool

Dat is wel een draad waardig hier op het forum, in het zelfbouw gedeelte! Wink
Hoeveel heeft de kit je uiteindelijk gekost nadat de belasting met je klaar was?

Wel heel interessant dit

prijs: 125 dollar, verzendkosten: 60 dollars, wachttijd: 10 dagen, belasting: 0 dollar, afwerking: netjes, communicatie: prima, instructiefilmpjes: duidelijk,

volgende week ga ik beginnen. Ik weet nog niet of ik me aan het instructiefilmpje hou. Houd jullie op de hoogte.

Ik ben ook benieuwd. Filmpje van hem heeft mij goed geholpen bij het lamineren van mijn foil! En die werkt goed! Dus dit moet ook zeker werken.
21  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Hydrofoil metamorfose van een oud boardje Gepost op: Juli 07, 2017, 21:09:18
Dus de optie van @schijndel wordt ondersteund door @Michiel. @Evan zijn methode lijkt bijna hetzelfde te zijn. Want metaal in hout. Dat lijkt me inderdaad heel sterk.

Dat wordt bijna een hdpe of multiplexplaat met rails of 4 insert-locaties inlamineren... Met enkele "connectors" naar de bovenkant toe.

Goede stof tot nadenken.
22  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Hydrofoil metamorfose van een oud boardje Gepost op: Juli 07, 2017, 12:04:47
@schijndel
Dank voor je gedachte!
Dat is een redelijke optie, alleen als ik een hele plaat er uit haal denk ik dat ik de oude constructie zodanig breek dat de stevigheid volledig uit nieuwe matten moet komen (wat wel kan, maar dan heb je er veel nodig).
En de onderkant is redelijk vlak. Dus ik vraag me af of jouw hypothese gaat werken. Hoewel het niet ondenkbaar is.

Ik neig langzamerhand naar het inlamineren van 2 mastrails voor het windsurfen. Wel iets duurder, maar wellicht de moeite waard. Het lost eigenlijk (i)/(iii) en (iv) op. En (ii) een klein beetje.

Een andere optie is nog HDPE plaatjes met een ingeslagen moer. En daar een doorsnede van 5cm. Dan heb je iig veel oppervlak in de verlijming. Voordeel daarvan is dat ik waarschijnlijk makkelijk aan wat reststukjes kan komen.
23  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Hydrofoil metamorfose van een oud boardje Gepost op: Juli 07, 2017, 06:45:12
Het board heeft een schuimkern. Dus echt veel stevigheid krijgt het niet mee van boven. De bodemplaat moet de volledige krachten opvangen.
24  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Hydrofoil metamorfose van een oud boardje Gepost op: Juli 06, 2017, 20:21:15
ja dat is dus nu de vraag...
in de foto's de gemaakte inserts, ze hebben een diameter van ongeveer 2 cm. Die wil ik in de kern boren, en dan met epoxy vastlijmen. Daarna gaan daar denk ik 2 matten keperweefsel (grof en zwaar) en 1 mat recht weefsel (fijn) over heen.

En ik hoop dat dat sterk genoeg is.
Of...
ik moet finboxen monteren als die sterker zijn. Maar dat kost weer wat meer.

nb. de pvc pijp aan de onderkant dus GOED afplakken met tape (anders gaan ze lekken, had ik dus ThumpDown). Inspuiten met WD-40. Bout inspuiten met WD40, ring en moer erom heen. Dan epoxy in de malletjes, en dan je bout met moer erin stoppen en uitlijnen. Laten uitharden. En daarna met de hamer de malletjes vanaf de onderkant lost tikken. Lost die gelijk.
Daarna met de kolomboor een opstelling gemaakt die als draaibank functioneert. En dan zorgen dat ze exact rond zijn.
25  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Hydrofoil metamorfose inserts meer naar voren of naar achteren? Gepost op: Juli 06, 2017, 18:05:35
Bij de keuze om de inserts in het board zoals besproken in het draadje hydrofoil metamorfose (zelfbouw forum) te plaatsen heb ik nu de keuze. Meer naar voren of meer naar achteren?

Mijn hypothese:
Ik ben nu nog beginner en ga dus langzaam. Maar als ik sneller wordt, zal de mast en de vin meer weerstand geven, waardoor je meer voorover kiepert. Dan moet je mast dus meer naar voren, zodat je meer druk op je achtervoet kan overbrengen op de foil.

Is dat ook zo?

Het is voor mij belangrijk in de keuze waar ik mijn inserts in het board ga plaatsen.
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.