Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: GONG Strutless Kites uit Frankrijk? Gepost op: September 19, 2020, 14:00:22
Heb een gong 6m strutless V3 voor op de foil.
Fantastische kite is dit, drift gelijk geen enkele andere.
Heb ook een naish boxer 10m , dus ik kan vergelijken.
Deze is ook schitterend , beide hebben hun plus en minpunten.
In sommige omstandigheden verkies ik de gong boven de boxer en andersom.
Heb zelfs net nog een 8M bijbesteld. Voor het geld ze kosten vind je echt niets dat ook maar in de buurt komt. Ook de kwaliteit is top. triple ripstop , goed afgewerkt. Gewoon niets op aan te merken.
2  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Welke maat kleinere kite? Gepost op: Juli 17, 2020, 06:01:04
Ben in dezelfde situatie min of meer.
Kite met TT met naish pivot 8m en 10M 2020.
weeg 74kg en foil met slingshot dwarfcraft 4.6" en slingshot space skate 65 foil.
Vind de pivots goed allrounders (gewoonweg schitterend op TT) maar zoek nu een 6m om bij meer wind ook nog te kunnen foilen.
Dit mag een pure foil gerichte kite zijn, dacht aan een 6m, waarmee ik als beginner makkelijker kan mee evolueren.
Maar ik twijfel eraan of een no strut kite ( gong) bij behoorlijk wat wind de beste oplossing gaat zijn.
Het zal zeker wel de beste foil kite zijn , maar is dit dan ook zo bij veel wind?
Kan ik hier niet beter voor een naish boxer gaan, duotone mono, enz..? Of eerder nog voor een wave kite zoals de naish Slash ,slingshot SST , duotone Neo, enz...
Low wind is voorlopig niet aan mij besteed omdat ik geen kite foil buddy's vind om op Oesterdam door de week te kunnen foilen. Mijn foil groep zijn allemaal TT'ers en dus ga ik nooit onder de 15 knopen aan het foilen geraken :-)
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: vraag: iemand ervaring met duotone evo (2019/2020) vs f-one bandit 2019/2020)? Gepost op: Januari 04, 2020, 03:35:10
Na meer testen wil ik nog dit toevoegen, De pivot is voor mij en mijn broer toch wel de betere kite tov de duotone evo. Hij is voor mij op alle vlakken beter behalve op relaunch. Een heel fijne kite om aan te hangen die erg controleerbaar overkomt in alle situaties. maar toch nog net dat scherp kantje heeft dat een kite net leuk maakt. een zeldzame combinatie. daarbij is hij ook op de foil een heel aangename partner.
Wel moet ik zeggen dat mijn 10m pivot spontaan is ontploft tijdens de laatste sessie een dikke week geleden. Ben nu in afwachting wat Naish erover te zeggen heeft. Maar ik verwacht niets minder dan een nieuwe te krijgen vermits ik niets verkeerd gedaan heb en de kite de juiste druk had. ook was er maar 18 a 20 knopen en waren we dus ver van overpowerd, eerder andersom :-) De kite was amper 3 keer gebruikt. Met mijn 8m heb ik voorlopig geen problemen.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Naish Pivot vs Duotone Dice Gepost op: Januari 04, 2020, 03:25:11
als ik jouw wensen hier lees dan denk ik dat je veeeel meer fun gaat hebben met een rebel. Ik kite met rebels en pivots. De pivot is meer allround maar de rebel is DE big air, hangtime kite die bij iedere kiter een big smile op het gezicht zal toveren. Je kan er voor de rest al de hooked tricks probleemloos mee uitvoeren. ik gebruik de pivots (2020) nu omdat ik ook foil. Het is een super fijne kite maar mist de (agressieve) kick van een rebel (2020). We hebben ze 1 op 1 getest met zelfde bordjes en zelfde personen (tweelingbroer) Dus wel objectief denk ik dan.
Of je echt hoger springt met de rebel weet ik niet , hangt waarschijnlijk van je jump stijl af. Mijn broer die zijn kite sneller stuurt dan ik en zijn bordje beter kan kanten sprong even hoog met beide kites. maar ik dan weer niet.
 
Ik moet wel zeggen dat mijn pivot 10m bij de laatste sessie spontaan tijdens de sessie is ontploft. Hij had nochtans de juiste druk en was nog maar een keer of 3 gebruikt.
Deze is dan ook terug gestuurd en ik verwacht hiervoor een andere te krijgen.

testen zou ik zeggen!
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Marsala Sicilie Gepost op: December 01, 2019, 04:05:27
kan daar ook met de foil gekite worden?
6  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Beginnen met foilen of niet, dilemma Gepost op: December 01, 2019, 03:58:51
zeker doen, heb nu zo een 10 x erop gestaan en mijn ervaring is als volgt.
Ik ken er heel wat die gestart zijn met de eerste de beste (2dehands) set te kopen en daarna stoppen om de simpele rede dat het te moeilijk is.
Zelf vind ik het ook pittig om het te leren maar ik geniet met volle teugen ervan, mede doordat ik (volgens mij) wel goed heb nagedacht over mijn materiaal. (slingshot spaceskate foil 2019 nieuw + slingshot dwarfcraft 2018 2dehands) Iets meer dan 1100 euro was ik gesteld.
Deze foil is uiterst geschikt om heel langzaam op te foilen en is zeer rustig te sturen. (Ja heb ook op andere foils gevaren)
Met eigen kites werd me ook gezegd, en dat klopt gedeeltelijk want ik heb/had Rebels 2019 en daarmee wou het niet goed lukken om een bocht te maken. Nu met Duotone Evo 2020 en Naish Pivots 2020 lukt het haast vanzelf. Dus de kite speelt in mijn ogen een gigantische rol voor een beginnende foiler. Het is nu een wereld van verschil en nog eens zo leuk om te foilen. Ook leer ik nu duidelijk sneller hierdoor. Als je iets of wat kan kiten is kitecontrol geen enkel probleem met gelijk welke kite maar op de foil is het veel belangrijker dat je een kite hebt die je niet constant moet zitten bijsturen of die uit de lucht valt. Uiteraard is dit mijn persoonlijke ervaring en Iedereen is anders. Ook vind ik het makkelijker leren met iets meer wind dan te weinig want dan ben je nog meer bezig met je kite en dus moeilijker om je te concentreren om de foil onder controle te houden.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: vraag: iemand ervaring met duotone evo (2019/2020) vs f-one bandit 2019/2020)? Gepost op: December 01, 2019, 03:42:51
Kites zijn erg persoonlijk uiteraard.Maar omdat je meningen vraagd :-)  Zelf vind ik de bandits maar niks (2020 heb ik nog niet getest)
Maar heb net de evo 2020 kunnen proberen en die is erg veel veranderd tov 2019. Hij voelt veel speelser aan en is erg direct zonder de pullies. Dit maakt het een erg snappy kite. Absoluut een perfecte allround kite. Heb hem op de foil gevaren en daar is hij verassend goed voor. Het is ook de beste relaunch kite die ik ooit gevaren heb. Dat ding gaat gewoon uit het water door er naar te kijken. Wij varen ook Rebels, volgens mij de beste freeride , big air ,mega hangtime kite , old scool tricks kite die er is maar niet geschikt voor unhooked , surf of foil gebruik. Zelf heb ik nu Naish pivots 2020 aangekocht ipv van Rebels. Dit omdat ik nu vooral veel op de foil aan het oefen ben maar toch nog een super leuke kite wou om op de TT of surfboard. Hij is rustiger (voelt trager aan) dan de evo. Maar denk dat hij kwa springen nog beter is als de evo.(moeten we nog testen) Op de foil vind ik hem ook nog net iets beter dan de evo. Maar de verschillen zijn allemaal miniem waardoor het een persoonlijke keuze is. In ieder geval, zou ik in uw geval zeker gaan voor een evo of pivot. Voor mij de 2 beste allround kites die er momenteel zijn.
8  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Foil vrienden Gepost op: Augustus 23, 2019, 16:34:30
ik wil ook beginnen met foilen en zoek een wathsapp groep (op te starten) met mensen die foilen in zuid Holland zoals Oesterdam, brouwersdam, vrouwenpolder of Borssele.
9  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Alvor / Portimao (portugal) Gepost op: Augustus 29, 2018, 16:11:26
mag je hier ook nog wind verwachten eerste week oktober?
waar is er nog wat te zien zonder te ver te moeten rijden naar de kitespot?
Want mijn vrouw kite niet en we willen dan ook nog wat bezichtigd hebben tussendoor.
10  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Beste wind in Oktober / November [EUROPA] Gepost op: Augustus 29, 2018, 16:00:31
Ben ook aan het uitkijken voor een tripje voor 1ste week oktober. Iemand een wind zekere aanbeveling.
Tarifa valt af, ben ik al geweest. En ook voor mij binnen Europa.
Dacht aan Sardinië , Portugal Algarve of toch boven Lissabon. (ben vorig jaar in Esposende geweest in september)
Sicilië
Kreta, Rodos,of andere plaatsen in Griekenland maar wel de meest zuidelijke liefst.
Syprus
Fuerteventura , Lanzarotte , enz..

11  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Marsala Sicilie Gepost op: Augustus 29, 2018, 15:49:33
mijn broers zijn er ook geweest, dacht in juli ergens en bijna geen wind gehad. Dus windzeker zou ik het niet durven noemen.
Ik zou er eventueel ook willen naartoe gaan eind september en eerste week oktober. Iemand ervaring of er dan nog voldoende wind staat?
12  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / north CSC pro surfboard gestolen op Oesterdam Gepost op: November 12, 2017, 12:57:35
op vrijdag 10/11/2017 is mijn surfboard gestolen op Oesterdam.
Zoals iedereen vaak doet lag mijn surfboard klaar onderaan tegen de dijk.
Zodat je makkelijk kan wisselen als je er zin in hebt.
Ik schat ergens rond 17 h waren we nog daar met 4 auto's waarvan er nog eentje samen met mij op het water en de andere waren aan het opruimen. Toen ergens moet het verdwenen zijn.
We stonden helemaal vooraan geparkeerd.

Het gaat hier om een north CSC pro 2017 maat 5.2" waarvan de neus is hersteld.
Ook aan de pad is een stukje terug vastgelijmd en dat zie je door de lijm randen die vergeeld zijn.

als iemand dit ziet aangeboden worden kan je me verwittigen op +32487482965
13  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Belgische kiters betalen voor kitesurfen op Nederlandse spots Gepost op: Mei 17, 2016, 11:24:40
Geen probleem voor mij als Belg. Dan laten we al de Nederlanders die , met hun mobiele huis weer maar eens op weg zijn naar het zuiden , dat wel dubbel en dik terug betalen , wanneer ze onze wegen weer eens massaal doorkruisen.
Nog een puntje, de wetgeving inzake windbeleid aan de Belgische kust is aangepast. Ongelooflijk maar waar , ze krijgen dan toch iets voor elkaar in België. :-)

 
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Naish Pivot 14 en Naish Fly Gepost op: Mei 14, 2016, 02:37:16
zelf heb ik een pivot 14m en 11m  2016 en een pivot 9m en 7m  2015.
Als aanvulling heb ik een ocean rodeo flite 17m 2015.
onlangs heb ik de nieuwe naish fly 2016/2017 getest en was aangenaam verast door deze kite.

Vergeet wat velen hier zeggen, een matras is traag en no fun! (volgens vrienden die een flysurfer gehad hebben) Dan koop je beter een lichtweer bordje a la Shinn bronk LW of King Gee (als je dan niet voorruit gaat is het gewoon te weinig wind om deftig te kiten vind ik persoonlijk)
een pivot 14 en een fly hebben helemaal niet hetzelfde bereik.
Als je met de pivot stil staat kan je nog vliegen met de fly. Het is in low end een heel groot verschil.
We hebben dit eens perfect kunnen testen met een Cabrinha contra 15m en de pivot 14 waarbij ik en mijn tweelingsbroer bezig waren . Terwijl ik gewoon stond te dobberen op een ocean rodeo maco 150 vloog hij letterlijk over het water met een Shinn monk 136 x 41.Heb daarna nog met een Shinn pinbot 138 x 42 geprobeerd maar ook toen stond ik te dobberen! Laat je niets wijsmaken , wil je met weinig wind varen zal een fly (of andere lichtweerkite)  een must zijn , de hi end is dan wel even opletten want die is uiteraard veel beter bij de pivot. Dit zou een probleem kunnen zijn als je volgende kite te klein is.
Een 11m heb je zeker nodig maar een 12m (pivot ) zou zeker mooi aansluiten.
dus een fly 15 en daarbij een pivot 12 , 9 , 7 lijkt mij een perfecte combi.
Ben zelf 77 kg!

PS : heb nog een pivot 9m 2015 te koop op 2dehands.be (wegens aankoop 2016 model)
   
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.