Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongeval krabbendijke Gepost op: Mei 18, 2016, 11:12:00
Beste mede kiters,

bedankt voor de steun en de berichten.

Zaterdag ochtend ben ik met mijn neef en 61 jarige nonkel gaan kiten in Krabbendijke. (Met veel enthousiasme nadat we vrijdag hadden kunnen genieten van prachtig weer en een goede wind op ditzelfde strand!)

Mijn nonkel, de man van het ongeval, kite al een tiental jaar en was dus niet aan zijn proefstuk toe. Terwijl ik op het water stond met een 11m2 liet hij zijn 7m2 op. Tijdens de launch is er iets grondig fout gelopen. We kunnen er nog altijd niet aan uit wat er juist is gebeurd. Vervolgens is hij van het strand op de parking terecht gekomen. Veel dank aan de fietsers die de ambulance hebben gebeld en mee hebben proberen helpen.

Momenteel ligt hij in het UZA op de intesive care afdeling in een kunstmatige coma. Verschillende bloedingen in de schedel, gebroken enkel, bloedingen in de longen, scheur in de trommelvlies en gehoorgang. Volgens de neuroloog is hij enkel nog in leven doordat hij een helm droeg.

Krabbendijke is een fantastische spot en ik zie geen verband tussen het ongeval en de spot. We hebben de kite (Flexifoil Ion 7m2) en lijnen nagekeken maar niets kunnen vinden. Het enige dat opvalt is dat zijn harnas (Mystic) volledig gescheurd is (velcro, spreader en hook langs linker- en rechterzijde).

Nogmaals bedankt voor de steun.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.