Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: November 18, 2016, 10:46:17
Zijn er mensen bij die morgen naar ijmuiderslag gaan om te landboarden? Ik verwacht er ongeveer de hele dag aanwezig te zijn, ligt een beetje aan de regen. Ben te herkennen aan m'n flysurfer kites in de kleur wit/geel/zwart of rood/wit/zwart.
2  Algemeen / Trefpunt / Re: Beginnende kiters omgeving Utrecht! Gepost op: September 13, 2016, 11:18:05
Kijk aan, weet niet welke dag je van plan bent naar Scheveningen te gaan maar mocht mijn les op zaterdag zijn zou ik een zondag naar Scheveningen kunnen gaan of andersom, weet natuurlijk niet hoe de planning van mijn school is.

Kwa locatie rijd rockanje/oostvoorne wel sneller voor mij maar Scheveningen is ook nog goed te doen, verder noordelijk het liefst niet.

Wat tijd betreft maakt het me helemaal niet uit maar wel enkel in het weekend.

Ik hoor wel wat de planning word, tot aan het water!
Groeten
3  Algemeen / Trefpunt / Re: Beginnende kiters omgeving Utrecht! Gepost op: September 13, 2016, 10:11:58
Hoi Martijn, ik ben zelf ook een beginner.
Ik kom niet uit de buurt van Utrecht maar dicht bij Zaltbommel, mocht in naar spots gaan in de richting van denhaag kom ik wel dicht langs Utrecht. Ik heb mijn eerste les er op zitten en verwacht dat ik komend weekend mijn tweede les heb.
Ook heb ik eigen materiaal

Mocht het je iets lijken om samen eens op pad te gaan hoor ik het wel.

Mvg Ricardo
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: even voorstellen Gepost op: September 05, 2016, 07:07:15
Hallo Frank,  echt varen wil ik het niet noemen maar we kramen overeind maar kon de power niet in de kite houden en waarschijnlijk was de houding op het bord nog niet goed genoeg. We zijn uiteraard begonnen met uitleg over de safety en aldoende uitleg gehad over de vaarregels maar dacht dat dat vanzelfsprekend was als je les kreeg en had het er daarom niet bij vermeld.

@ rajenair dat klopt helemaal, de volgende les staat als het goed is nog steeds gepland voor komende zaterdag maar het schijnt dat het dan niet zo lekker gaat waaien. Je weet natuurlijk nooit hier in Nederland maar het blijft afwachten.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: even voorstellen Gepost op: September 04, 2016, 22:01:00
Goede avond, vandaag mijn eerste les er op zitten en het was top.  Het waaide inderdaad vrij hard maar daar werd de kitemaat op aangepast, we begonnen met een 3m kite waar we eerst uitleg over kregen, hiermee zijn we het water in gegaan om het bodydraggen en ook het upwind dragen te oefenen.
 Toen dit lukte zijn we verder gegaan met een 7m kite, hier hebben we ook nog mee gebodydragd om het verschil te voelen. Dit was wel een behoorlijk verschil maar het werd alleen maar leuker. Nu hebben we het board er bij gepakt en zijn we begon met het waterstarten na meerdere pogingen was het me gelukt om m'n eerste start te maken maar zakte al snel weer in het water. Verder ben ik deze les niet gekomen maar het hoefde ook niet veel langer te duren want begon mijn benen wel te voelen haha.
De instructeur was duidelijk en nam de tijd zodat je alles stap voor stap mee krijgt.
Ik kijk uit naar mijn volgende les.

Groeten
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: even voorstellen Gepost op: September 04, 2016, 07:41:36
Morgen, de planning is gewijzigd iemand anders had zich afgemeld dus er is voor vanmiddag een plekje vrij.  Heb er echt zin in, toen ik net mn slaapkamer raam open deed voelde ik de wind al Grin
Ik laat jullie vanavond weten hoe het ging.

Groeten Ricardo, die niet kan wachten haha
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: even voorstellen Gepost op: September 02, 2016, 17:22:33
Ja klopt, het is zo'n 130km rijden maar deze werd in eerdere berichten aanbevolen en de revieuws op hun site waren ook wel goed dus heb het er voor over. Het is niks in verhouding met mijn vorige "hobby" dat was namelijk autorijden.... Grin
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: even voorstellen Gepost op: September 01, 2016, 09:15:25
Hallo, mijn eerste les is gepland, zaterdag de 10e is het zo ver als het weer mee zit. Heb een groepsles geboekt bij kitefeel. Ze waren erg schappelijk want mochten ze geen geschikte partner vinden om de les Samen mee te doen was dat hun risico. Al is dat niet iets waar ik op hoop want van de fouten van anderen leer je natuurlijk ook. Een ding is zeker, ik heb er zin in!
Jullie horen wel hoe het is gegaan.

Gr. Ricardo
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: even voorstellen Gepost op: Augustus 28, 2016, 16:32:47
Dankje Marc,
ik zal eens informeren bij de scholen, Misschien voor komend weekend of het weekend er op als het weer gunstig is. Wil dat een beetje lukken zal ik een gaan kijken naar materiaal.
Gr. Ricardo
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: even voorstellen Gepost op: Augustus 27, 2016, 16:09:30
Ja die ervaringen zijn altijd welkom.
Kiteshallow, dankje voor de link, handig om te weten wat je globaal kan verwachten kwa fysieke inspanning. Weet waar ik aan moet gaan werken nu haha.

Erik, dankje voor het aanbod ik stuur je een pb met mijn nummer.

Mvg Ricardo
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: even voorstellen Gepost op: Augustus 26, 2016, 18:59:21
Dankjewel voor de reacties, zal eens verder informeren bij een school, en had bij versusshop gelezen dat je de kites ook kan testen. En zal daar vast advies krijgen. Dat kite landboarden heb ik ook voorbij zien komen inderdaad en ziet er uit als een goed alternatief voor koudere dagen.
Zal laten weten als ik m'n eerste les heb gehad, verder is advies altijd welkom.

Groeten Ricardo
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: even voorstellen Gepost op: Augustus 26, 2016, 10:25:07
Dank voor de reacties, zijn er scholen waarvan jullie zeggen dit is een aanrader of die school zou ik nie TV kiezen ivm veiligheid,locatie of iets dergelijks? En @frank82, wat bedoel je met 3 of 5 strutter? Zijn dat de "ribben" van de kite?
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / even voorstellen Gepost op: Augustus 26, 2016, 08:41:44
Hallo,
mijn naam is Ricardo, 21 jaar oud en woon in Aalst, Gelderland.
Ik ben sinds kort geïnteresseerd geraakt in het kitesurfen. Ik heb geen sportieve achtergrond en dat is ook de reden dat ik met mijn 1.85m en 125kg overgewicht heb, daar gaat eigenlijk mijn eerste vraag ook over. Kan je namelijk TE zwaar zijn om de sport te beoefenen? Niet dat ik op dit gewicht wil blijven maar zit te twijfelen of ik dit seizoen nog enkele lessen wil nemen om te kijken en of het iets voor mij is of niet of dat ik wacht tot volgend jaar ( misschien beter omdat ik dan nog tijd heb om aan mijn conditie e.d. te werken en er geen jaar tussen zit voor ik zelf daadwerkelijk begin?)

Verder wou ik graag weten welke scholen goed zijn, ik had al op de lijst met scholen gekeken maar weet niet wat jullie ervaringen zijn.

Ik ben niet totaal on ervaren, heb als kind en jonge tiener uren gespendeerd aan het vliegeren met matras vlieger, en heb mezelf ook eens een stukje door het water later slepen met een kite van mijn vader (geen contact meer mee) die vroege ook een poging heef gedaan de sport te leren maar zonder succes, was destijds een nieuwe kite van 18m2 maar Las dat de kites van tegenwoordig veiliger zijn en met een kleiner oppervlak dezelfde trekkracht hebben als vroeger die grote?

Hoop dat ik tot zover duidelijk Ben met wat ik wil bereiken, Ben op het moment bezig met werken dus Typ dit vanaf m'n telefoon.

Mvg. Ricardo van Leeuwen
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.