Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / TEN - VELOX: Big Air Kite Gepost op: Oktober 11, 2019, 13:48:17
Met trots kunnen we jullie een nieuwe kite presenteren, onze TEN Velox!

Deze kite is gemaakt om hard en hoog mee te gaan! Door zijn efficiënte profiel, super hoge aspect ratio en dunne Leading Edge is dit een kite die je extreem lang en hoog laat zweven. Eddy Lansink heeft met de 8m al 29,4m gesprongen op Wijk aan Zee (zie 1:55 in de video hieronder) en we hopen nog veel meer mooie vluchten van kiters te gaan zien!

We hebben van de eerste klanten al wat feedback ontvangen en het is super gaaf om te lezen dat er al menig Woo PR's zijn verbroken!

Testen? Dat kan, bij Versus (in Scheveningen) ligt een maatserie klaar!

Alle info: https://ten-kiteboarding.com/velox/

Product Video:

http://www.youtube.com/watch?v=F5oJxkFer30&t=2s


2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / TEN - WUNDER BAR! Gepost op: Oktober 04, 2017, 15:45:12
Bij een 'do it all' kite hoort ook een do it all bar. Zie hier, de Wunder Bar!

Wat zit er op:

#1 - Speciale pigtails die uitwisselbaar zijn voor elk type kite. Deze pigtails bestaan uit een Dyneema lijn met daaromheen een dichte Dyneema mantel. Hierdoor zijn ze stijf wat er voor zorgt dat deze makkelijk open en dicht gaan. Om het uitlopen ten goede te komen zijn de pigtails ook langer gemaakt. Dit samen met de stijfheid zorgt dat de pigtails recht blijven en minder om lijnen heen lussen.

#2 - 20m + 3m lijnen. Voor het merendeel van de kiters is 23 meter ideaal. Een langere 'power-stroke' bij het insturen en lekker om mee te springen. Kite-loop je veel (freestyle/wave), grote kans dat je dan graag met kortere lijnen vaart. Kies zelf maar!

#3 - Optionele hoge V. Heb jij kites die op een hoge V splitsing vliegen (F-ONE Bandit bvb), dan kan je de Wunder Bar hier op aanpassen. Zelfs de frontline safety blijft intact!

#4 - Trimmer bracket met Single Front-line safety. Het meest betrouwbare safetysysteem waardoor de kite drukloos uit de lucht valt.
Boven de trimmer bracket zijn de frontlines (de eerste 7m) van een dikkere 2.5mm lijn. Hierdoor snijden de lijnen niet in je handen tijdens het resetten van je bar.

#5 - Een solide RVS clamcleat met daaromheen een neopreen hoes met sterke magneten. De magneten zijn dusdanig sterk dat je handle niet zal losschieten. De lijn die door de clamcleat loopt is elastisch en zal zelfs bij maximale trim altijd uit de weg blijven.

#6 - Het depowerkoord bestaat uit een strak geweven lijn met extra vezels (double braided). Om deze nog slijtvaster te maken is deze voorzien van een wax laag die Dyneema vezels bij elkaar houdt. Krijg je het toch voor elkaar deze lijn helemaal door te slijten en te breken, dan zit er in de kern nog een 500kg lijn verwerkt als thuiskomertje.

#7 - Zachte bar-ends, er is geen goede reden om het niet te hebben!

#8 - Quickrelease met swivel. Een makkelijke QR om in elkaar te zetten en een swivel die altijd werkt.

De Wunder Bar kost: €349,-
Meer foto's: www.ten-kiteboarding.com/wunder-bar

3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welk board Gepost op: September 20, 2017, 18:03:43
Het voelt alsof je The Mark eens moet proberen.
Kom eens langs en test de 137!

Andere (te testen) alternatieven zijn:

F-one Trax
Flyboards Flyradical
Core Fusion
SS misfit
Cabrinha Ace

4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: TEN - THE MARK Gepost op: September 11, 2017, 22:44:02
@Ph & Evan: wij focussen ons liever op het maken van mooie producten dan het vertalen van onze website in 10 talen. Er is overigens geen enkel ander Nederlands merk die het niet in het Engels doet volgens ons;)

Getest worden kan iedere dag;)
5  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: TEN - THE MARK Gepost op: Augustus 30, 2017, 11:12:20
Het varen door 1mm water slijt al je vinnen, je normale vinnen en ook deze vin, schuren heet niet voor niks sanding in het engels... Wink

Hij zal bij normaal gebruik niet afbreken, de schroeven zitten diep in de vin en hij is volledig G10. Wij varen al 2 jaar zeer intensief met dezelfde vinnenset, ook over zandbankjes etc en zien geen verschil met de normale slijtage van misbruik.

Ook zul je er geen merkbare hinder van ondervinden op een zandbank.

Uiteraard is het voor behoud van de base van je board langs de rail, de vinnen en je eigen gewrichten af te raden om dat te vaak te doen.
Ook moedigen wij niet aan om hoge sprongen te landen in 5cm diep water...
Wil je dit toch graag doen dan is testen de beste manier om te weten of The Mark past bij je persoonlijke situatie.

Boards met een grote rocker en kleine vinnen zijn absoluut losser/speelser, The Mark is gemaakt voor ultieme grip, waarin de vin een belangrijke rol speelt, maar zeker niet alle speelsheid uit het board haalt.
We hebben zeer veel varianten getest en met deze vin is de combinatie tussen performance en plezier het hoogste.

Je merkt overduidelijk dat je met veel meer controle veel meer snelheid bereikt en meer druk op je rail veel langer kunt houden, maar een hopje naar toe-side voor een dikke spray en carve zijn geen enkel probleem... het board staat niet op treinrails.

Het board is te testen!
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / TEN - THE MARK Gepost op: Augustus 29, 2017, 17:49:59
Big-air reinvented

The Mark is het nieuwe wapen voor de echte hoogvliegers en stormchasers.
Speciaal ontwikkeld om met veel snelheid en druk gevaren te worden in extreme condities.

The Mark is super licht door zijn slimme hybride kern die deels is opgebouwd uit 'high density foam' aan de toeside kant en deels een Paulownia houten kern.
De volledig carbon lay-up zorgt voor veel controle en een zeer goede load 'n pop in overpowered condities.   



De vijfde vin op de heelside geeft samen met de channels ongekend veel grip en controle.

Met meer druk varen, meer snelheid controleren = hoger springen. 
De rechte outline en middenvin zorgen ervoor dat je ook weer rap upwind bent!





Kosten: €579 deck-only, €799 compleet

Meer weten? www.ten-kiteboarding.com/the-mark
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: TEN Kiteboarding lanceert The Act Gepost op: Juli 30, 2017, 20:11:02
Goed idee om gewichten te communiceren! Daar gaan we mee aan de slag!

M.b.t. De pads en straps: de aqua clamp is functioneel anders dan onze pads en straps. De aqua clamp kan niet naar voren of achteren geplaatst worden en is hierdoor minder goed af te stellen. Brunotti had in 2016 overigens wel redelijk vergelijkbare pads en straps, deze kosten toen 129 euro. (Die van ons ook!) tel hierbij 60 euro (more or less) aan vinnen bij op en uiteraard de grabhandle (ergens tussen de 15 en 25 euro) en je komt precies op 200 euro uit?Wink
Mocht je nou tevreden zijn met je brunotti pads en straps van 79 euro dan koop je alleen het deck, de grabhandle en de vinnen en je vaart een Act voor minder;) Wij zien alleen maar pluspunten?
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: TEN Kiteboarding lanceert The Act Gepost op: Juli 28, 2017, 18:55:14
@kappuhH: we hebben onder andere het neopreen verder laten door lopen aan de zijkanten zodat mensen met een hoge wreef geen last krijgen van schuren tegen de kunststof tongen die de strap op zijn plek houden. Daarnaast hebben we een touwtje gemonteerd aan het klittenband zodat deze makkelijker te verstellen is tijdens een sessie. Ook hebben we ervoor gekozen om de verwisselbare demping niet toe te voegen aan onze pads omdat naar onze bescheiden mening dit een feature is die vrijwel niemand gebruikt maar je kan ze wel kwijtraken. De pads/ straps worden inderdaad geproduceerd bij Yeti maar zijn dus zeker niet standaard.
9  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: TEN Kiteboarding lanceert The Act Gepost op: Juli 28, 2017, 12:36:49
Matty is goed op de hoogte! Inderdaad 299 deck only en 499 compleet met pads straps vinnen en handle. Clean and simple enough?Smiley

De inserts zitten in een verstevigd bamboe block en we geven dus zelfs garantie wanneer je met boots vaart!
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: TEN Kiteboarding lanceert The Act Gepost op: Juli 27, 2017, 22:47:04
Kites willen de lucht in;) Boards voelen zich als een vis in het water! (wij hebben nog nooit een board op de Himalaya gezien?Wink)

Vandaar dat we de kite hebben uitgerust met een vleugel en het board met de dieptelijnen van de zee!

Kom je hem een keertje testen?
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / TEN Kiteboarding lanceert The Act Gepost op: Juli 27, 2017, 21:03:19
Zoals beloofd! We zijn nog lang niet klaar!
Voor sommigen van jullie wellicht een bekende naam en dat kan kloppen aangezien dit boardje de waardige opvolger is van de oude Act.

Fun onder je voeten!

De Act is het board voor je allerbeste sessies – wat je plan ook is. De strakke timing van je hoogste sprong, gemakkelijk upwind cruisen door de chop en gecontroleerde landingen in het onvoorspelbare water van de Noordzee: de Act maakt het je makkelijker dan je dacht.  De volgende sessie wacht… 

??

Volledige dubbele concaaf?

De dubbele concaaf (dubbele holling) aan de onderkant van het board werkt als een soort luchtkussen: het vlakt alle oneffenheden in het water uit, zonder contact met het water te verliezen. Hierdoor loop je makkelijk hoogte, hou je makkelijk druk op het board bij hoge snelheden en worden landingen zacht en gecontroleerd. ??Wat uniek is aan de Act, is dat deze dubbele concaaf doòr alle lagen van het board is geperst, van de onderkant, door de houten core tot aan de toplaag van het board. Dat heeft als voordeel dat er al energie in het board zit “opgeslagen”; het maakt dat het board werkt zoals een duikplank. De energie die je erin stopt, haal je eruit! ??



Allrounder

?De Act is ontwikkeld voor jouw beste sessies, in alle omstandigheden.
Als jij verder wilt, is de Act er voor je volgende stap. Of dat nu je eerste sprong is, of de landing van je eerste board-off. Ontgroeien doe je de Act niet, dat beloven we je. ??

Woodcore en flextips ?

Voor het hart van de Act koos TEN bewust voor een houten kern.
Hout heeft de mooie natuurlijke combinatie van flexibiliteit en duurzaamheid.
Vanuit het midden naar buiten worden de tips steeds iets dunner, hierdoor ontstaat extra flexibiliteit in de tips wat zorgt voor controle bij hoge snelheden, choppy water en harde landingen.


 ??
Pads/straps

?Het belangrijkste contact dat jij hebt met je board is via je pads en straps. Het klinkt logisch, maar waar: daar heeft TEN we veel tijd in gestoken. De Act komt met een all-in-one setup, waarmee je letterlijk alle kanten op kan. De zachte neopreen straps stel je makkelijk in 360 graden om je voet heen, hoe lang, kort hoog of laag je voet ook is. Met 25 verschillende standen sta je gegarandeerd lekker op je board! Mocht dat nou echt niet lukken, passen je eigen favoriete pads ook op de Act; de pads en straps van de Act bestel je namelijk los.

                 

Vinnen

?50mm G10 epoxy/glassfiber tech vinnen: Simpelweg de duurzaamste vinnen voor een twintip.

??

Design

Hoe vet is dat; de graphics van Ten - The Act  zijn geinspireerd op een dieptekaart van de Noordzee!

Beschikbare maten


126 x 37 cm (binnenkort beschikbaar)
129 x 38 cm (binnenkort beschikbaar)
132 x 39 cm
135 x 40 cm
137 x 42 cm
140 x 43 cm
145 x 44 cm
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Count to TEN Gepost op: Juli 14, 2017, 10:50:59
Oef, nummer 9 kwam wat later;) Vanavond gaan we los:)
Helaas vandaag nog geen testdag maar die komen er snel genoeg aan!


We zijn live! Check www.ten-kiteboarding.com voor meer info!



13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Count to TEN Gepost op: Juli 12, 2017, 20:10:52
EIGHT: So, what's your color of choice?
14  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Count to TEN Gepost op: Juli 10, 2017, 20:22:40
SIX: Go double for less trouble! So we chose a double ripstop canopy that's intensively tested and proven extremely durable.



15  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Count to TEN Gepost op: Juli 09, 2017, 13:15:39
5 maten, 2 kleuren en een 5m2!

Dag 5:
16  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Count to TEN Gepost op: Juli 07, 2017, 21:55:13
Dat vonden wij ook een van de belangrijkste vragen om onszelf te stellen.
Zonder "ja" waren we er niet aan begonnen, maar uiteindelijk beslist de markt. Smiley

Dag 4:
17  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Count to TEN Gepost op: Juli 07, 2017, 11:04:38
Dag 3!
18  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Count to TEN Gepost op: Juli 06, 2017, 19:11:30
@Evan: Versusshop is al lang Versusshop niet meer;) Sinds 1.5 jaar is Versusshop gefuseerd met Kitecare en U-Stick Europe en staat inmiddels ingeschreven onder de KVK Ventus Sports. Met alle opgedane kennis in zowel de zeilmakerij, de productie van bladders, Eddy's geschiedenis bij Flyboards en betrokkenheid bij de ontwikkeling van de Flysurfer foil kites door de jaren heen leek het ons ontzettend gaaf om een eigen merk te lanceren. Dit merk staat los van Versus in die zin het absoluut geen huismerk gaat zijn maar ook internationaal verkocht gaat worden maar verder heb je helemaal gelijk!

@Shore: We begrijpen de eventuele verwarring;) We zijn echter al jaren bezig met dit project (en toen werd het ineens zo druk in de winkel dat we er ook jaren stilgestaan hebben;)) dat het Len10 merk nog niet eens bestond toen ons logo werd ontworpen;)

Om jullie speurwerk een beetje te belonen hier de volgende sneak preview;)



19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Count to TEN Gepost op: Juli 06, 2017, 11:45:06
@piede: in eerste instantie zullen we 6 producten lanceren (uiteraard wel beschikbaar in diverse maten;)) We zullen jullie niet het hele jaar lastig vallen met nieuwtjes;) uiteraard zitten er naast de huidige productlijn nog genoeg producten in de pipeline maar dat duurt nog wel even;)

@Faxie: we zullen ons niet alleen richten op softgoods zoals Mystic en Pro-Limit;) als je goed kijkt in het plaatje verklappen we dat al een beetje;)

@jelle: dat hopen wij ook;) We zijn al lang bezig op de achtergrond om dit project van de grond te krijgen en zijn er trots op de producten die er aan zitten te komen. Uiteraard geldt hier ook de uitspraak op elk potje past een dekseltje en er bestaat niet zoiets als de beste Kite of het beste board maar we denken dat wel wat toe kunnen voegen en daarnaast een mooie prijs kwaliteit verhouding kunnen bieden:)
20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Count to TEN Gepost op: Juli 05, 2017, 18:03:05
Hey!
 
Wij zijn Ten Kiteboarding en we maken doordachte producten voor een door kiters.
Ontworpen in Nederland, met een grote passie voor slimme, degelijke, mooie producten.
 
Supertrots dat we eindelijk de wereld in kunnen zullen we elke 10 dagen een nieuw product lanceren!
 
De eerste over 9 dagen...  Cheesy
 
Count to TEN!

www.ten-kiteboarding.com
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.