Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 13
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Fortaleza met KLM Gepost op: September 12, 2016, 15:03:54
650 met TAP betaald, lijkt me niet overdreven veel. (periode oktober)
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: [NL] Groot Megaloops Gepost op: Augustus 01, 2016, 14:10:03
4k is voor "natuur" films, dit is een tof filmpje waarbij de maker gekozen heeft dat de beelden het beste tot hun recht komen in twee kleuren. Dit is de enige kunstvorm die ik kan waarderen.

Respect voor de loop!

Dank je wel, om eerlijk te zijn waren de beelden een beetje slecht (het was super slecht weer) en met het zwart wit kon ik het contrast super hoog zetten zonder dat het stoorde, waardoor je de snelheid meer ziet.

Doe dat maar, zijn ze in Wijk ook blij!
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: [NL] Groot Megaloops Gepost op: Juli 30, 2016, 21:45:12
En die Timboektoe sticker blijft gewoon zitten!!
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Uitslag ronde 1 - Red Bull King of the Air 2016 Gepost op: Februari 04, 2016, 21:30:04
Ben het met je eens Frank, deze winter paar keer op BigBay gevaren (omdat m'n girlie dan lekker op het terras kan zitten) en vind het de minste spot in de Kaap. Teveel een baai...prima voor de windsmurfers of als je een dagje consessie moet doen ;-)
Kitebeach is veel en veel beter.....
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: Juli 15, 2015, 22:43:13
Hi André/Bbtw,

Heb nu de SB '15 (7/9/11) en ben hier erg tevreden over. Goede low- en highend. Dikke air en hangtime, helemaal top. Zo af en toe pak een mijn golfsurfboard (vooral op vakantie om te downwinden).

Toch geïnteresseerd geraakt in de FX, weet niet waarom maar mss omdat ik vroeger helemaal los ging op de Cabrinha Black tip en Naish Raven3. Lekker dat explosieve geeft mij toch wel een kik.

Ik hou van big air (niet dat zweverige a la Ozone Edge) , af en toe een loopje, maatje groter varen dan gemiddeld en soms een waveboard. Low-end ook niet onbelangrijk

Is het zinvol te switchen naar de FX en zo ja welke maten? Of wellicht een 11m Switchblade houden en daaronder de FX-en, bijv. de 9 en 7. Weeg zelf rond de 76kg

Greetz,
Harold
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Downwind Jericoacoara - Parnaiba Gepost op: Juni 17, 2015, 18:50:47
Precies Laurens. Daarnaast moet je ook een beetje geluk hebben met het tij en/of volle maan. Maar goed, ik ga zowel op surfboard als twintip (vind ik beide leuk).
En aan swell zonder wind heb je als kiter ook niet zoveel (los van golfsurfen)
7  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Downwind Jericoacoara - Parnaiba Gepost op: Juni 16, 2015, 07:57:30
Strange, maar goed...ziet er wel fantastisch uit. Ticket via TAP was igg niet zo duur (Euro 596) dus dat valt dan weer mee.  En het voordeel van Brasil, iedere dag wind!! SA doen we wel met O&N :-)
8  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Downwind Jericoacoara - Parnaiba Gepost op: Juni 15, 2015, 19:06:53
Fikse prijzen voor een relatief goedkoop gebied (na Jeri dan).
Zal m'n contacten in Jeri eens mailen, zo moeilijk en kostbaar hoeft het niet te zijn ;-)
9  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Downwind Jericoacoara - Parnaiba Gepost op: Juni 14, 2015, 16:08:48
Klopt, richting Barra Grande.
Tegenwoordig mag de buggie/4*4 vanuit Cumbuco richting Jeri ook niet meer overal meer op het strand. Ook hier af te toe zonder begeleiding. Maakt het weer wat spannender! Wink
10  Algemeen / Buitenland & Travel / Downwind Jericoacoara - Parnaiba Gepost op: Juni 14, 2015, 13:22:10
Eind okt weer naar Brasil. Vanuit Cumbuco een aantal keer de downwinder naar Jeri gemaakt.

Willen nu vanuit Jeri downwind naar Parnaiba.

Iemand ervaring, tips en vooral is het de moeite waard om deze downwinder te maken? Tot Tatajuba ken ik het gebied....

Cheers!
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Spot Maasvlakte slufter ingekort Gepost op: Mei 24, 2015, 19:02:44
De mensen van hier zijn over het algemeen niet de mensen die in het natuurgebied komen...



Laat ik voorop stellen dat ik het werk wat Evan en anderen verrichten voor ons kiters ten zeerste waardeer en enorm respecteer!
Ik denk dat de (synische) opmerkingen die gemaakt worden ook niet aan het adres van diegene zijn die zich voor onze kitespot inzetten. Enige vorm van kritiek is louter berust op onbegrip en ongeloof dat de kiters in deze weer de dupe gaan worden voor iets waar we weinig aan kunnen doen, that's all.  Of je er draagvlak mee kwijt zou raken vind ik te ver gaan. En ja, wellicht dat sommige opmerkingen al eens genoemd zijn. Niet iedereen leest alle posts....

Laat maar horen wanneer er een info avond is, ben erbij


12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Spot Maasvlakte slufter ingekort Gepost op: Mei 23, 2015, 10:42:17
Snap het al....het vogelgebied is kennelijk te klein en die barbaarse vogeltjes hebben al het voedsel opgevreten....
Gevalletje eigen schuld dikke bult!
Of zijn het de zeehonden die soms in het vogelgebied op het bankje liggen...?

Oja, soms komt de wind ook vanuit het oosten, je wil niet weten wat voor zure troep er dan richting zee wordt geblazen. Op Wijk heb ik zwarte poten van het lopen door die hoogovens...zou dat het mss zijn ;-)
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Spot Maasvlakte slufter ingekort Gepost op: Mei 22, 2015, 23:55:24
Blijft toch een bizar verhaal dat het aan allemaal aan die geruis- en rookloze kiters ligt...zeker als je het in perspectief van die rokende/brandende pijpen, dikke windmolens  en industrie bekijkt. Ik zou daar als vogeltje of zeldzame kever ook niet echt blij van worden. Anyway, we moeten maar leren leven met die groene brigade maar frusty is het wel...... oja, 20 jaar geleden ripte we met NW8 gewoon de hele Slufter aan gort met onze windsurfgear...dat was natuurlijk birdproof....
14  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Windmolens op het strand Maasvlakte 2 Gepost op: September 26, 2014, 22:16:43
Volgens mij staan die windmolens op Wijk rechts dus met zuidwest-west zou dit niet moeten uitmaken. Met NW niks te zoeken op Wijk, lekker naar IJmuiden.....
15  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Cabrinha 2015 safety alert! Gepost op: September 10, 2014, 22:17:54
Helaas maken ze bij Cabrinha ook foutjes:

Safety Alert
http://www.cabrinhakites.com/safety-alert.html


Zag het idd, gelukkig valt het mee en is het in een paar seconden gefixed. Ze komen er iig zelf mee ;-)
16  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Cabrinha 2015 Gepost op: September 01, 2014, 21:04:20
Vaar al jaren met Cabrinha maar heb nog nooit last gehad van lijnen die uitrekken. Zou me daar niet zo druk om maken. Gisteren op de Slufter met de nieuwe 11m '15 gevaren en was verbaasd over de low-end. Volgens port rotterdam stond er 9m/sec en moest (met waveboard) de kite bijna half depoweren (weeg 75kg). Had graag nog met m'n twintip willen varen om de hangtime (en low-end met twintip) te testen maar dit is er niet van gekomen. Let wel, vorig jaar had ik enkel een 7m/9m dus wellicht verklaart dit deels het verrassende....
17  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Cabrinha 2015 Gepost op: Augustus 31, 2014, 00:24:57
@Mauikiter: Mischien juist wel, een 9m is dus veel sneller waardoor je veel meer mogelijkheden met je kite hebt. Zou dus zeker een '15 in overweging nemen. De chickenloop is niet zoveel anders, wat ik las is dat bij het compleet relauchen je e.e.a in het water direct weer in elkaar kan zetten. Erg handig mocht dit vaak voorkomen.....voor mij niet noodzakelijk maar voor iemand waarbij dit vaak voorkomt zeker een plus.

@Vin2481 Dan heb ik je gisteren zien varen, je ging echt dik hoog....voor mij een bevestiging dat de kite echt top is. Maar wat je zegt, ff wennen aan de bar. Maar was mijn eerste indruk. Je gaat tocht ff vergelijken met de vorige bar en wat bardruk vind ik eigenlijk wel prettig.

Dus gewoon een '15 aanschaffen mocht je nog twijfelen, ik ben over en ben blij dat ik de '15 heb! (en had niet verwacht dat het nog beter kon)
18  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Cabrinha 2015 Gepost op: Augustus 30, 2014, 18:34:37
Gisteren op de Slufter voor het eerst met de 9m '15 SB gevaren. Was er rond 17u, net toen de wind wat aantrok (schat zo'n 24 knopen gemiddeld). Kite op maximum power gezet maar dat bleek  teveel van het goede  (75kg) Behoorlijk overpowered, iets wat ik met de '14 nooit heb gehad. Ook na het verstellen van de knoopjes op de kite had ik meer dan genoeg power. Dus een betere low-end maar de high-end is denk ik iets minder. Als je de bar van je afhoudt blijft er best wat druk in de kite. De bar gaat ook niet zo ver meer omhoog. Handig met mijn 175cm lengte en wat kortere armen maar ff lozen van wind in overpowerde situaties is er echt bij.

Bardruk is fors minder geworden iets waar ik aan moet wennen. Vind bardruk namelijk lekker maar ieder z'n ding. Hierdoor voelt de bar minder stabiel en swabbert meer. De setting op de kite kan je nog verder aanpassen maar heb dit nog niet gedaan. Wellicht dat er dan meer bardruk ontstaat en de bar stabieler aanvoelt. Bar ziet er voor de rest echt top out, geen extra safety lijn meer, maar gewoon simpel 4 lijntjes. De setting op de kite kan ik nog verder aanpassen maar heb dit nog niet gedaan.

Kite stuurt snel maar niet sneller dan vorig jaar, beetje hetzelfde. De Swichblade is echt een hangtime monster, dikke lift, zelfs beter dan '14 en verraste mij positief.

Zoals van Cabrinha verwacht kan worden is de kite zeer goed afgewerkt.

T.o.v. de '14 modellen ben ik blij verrast, met name omdat de low-end nog verder is verbetert en je makkelijk de druk in je kite kan houden.  Aan de andere kant is het wel ff wennen als het vlagerig is en je je druk niet snel kan lozen. Voor het eerst ook een 11m aangeschaft maar sinds gisteren twijfel ik of ik deze nog ga gebruiken. Vaar namelijk meestal vanaf een knoop op 19. Maar goed, eerst de 9m  (en 7-11) nog in andere omstandigheden testen.
19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Cabrinha 2015 Gepost op: Augustus 26, 2014, 13:24:40
Heb nu de '14 serie en krijg morgen de '15 (7/9/11).

Zo. Heb je een goed adres voor de cab's?

Yep, kites zijn al verkocht!
20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Cabrinha 2015 Gepost op: Augustus 25, 2014, 21:09:55
Heb nu de '14 serie en krijg morgen de '15 (7/9/11). Hopelijk deze week nog testen en zal dan een reactie geven. Overigens van '13 naar '14 was een groot verschil, met name qua snelheid van de kite en hangtime. Hoorde over de '13 veel negatieve berichten over low-end maar herken dit niet echt (terwijl ik van '10 Crossbow 7-10 overstapte naar 7-9 Switchblade, 78kg) Bar van de Cab's zijn in mijn beleving echt een van de beste, doorontwikkelde en afgewerkte barren die op de markt verkrijgbaar zijn. Begrijp niet zo waarom een Cab bar niet top zou zijn......
21  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Cumbuco Brazilie november Gepost op: Juli 01, 2014, 21:27:44
@Kees: yep die gaan we weer doen, vorig jaar erg goed bevallen!
@Laurens: thanks voor de tip, zaten we idd al aan te denken, na 6 jaar Jeri wordt het tijd om wat nieuws te ontdekken. Ziet er iig erg cool uit!
22  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Cumbuco Brazilie november Gepost op: Juni 28, 2014, 20:35:21
Vanaf 15 oktober zit ik er weer, in Windtown om vervolgens downwind naar Jericoacoara te kiten om daar nog een paar weken te blijven. Helemaal top daar!
23  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Arke toppertjes !!! Gepost op: April 08, 2014, 21:38:14
Yep, en de golftas is weer een optie en goedkoper, althans deze was max15kg wat natuurlijk onvoldoende is voor je shizzle.
24  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Cumbuco Gepost op: Maart 21, 2014, 21:49:42
Wij worden wel moe van hem....

Zo erg ??????????? je hoef niet te koike !!! Heb je wel eens gehoordt van SKROLLE met je muis naar benede ??????  Cool Grin

Koike....Skrolle? Leer even fatsoenlijk Nederlands schrijven ThumpsUp
25  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Evan stapt over naar Ozone Gepost op: Februari 28, 2014, 20:15:13
Goed geregeld, congrats en veel succes!
Pagina's: [1] 2 3 ... 13


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.