Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 270
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: vaarverbod zandmotor Gepost op: Juni 06, 2011, 18:12:43
Hoe hollands is dit.  Creëer je de potentieel mooiste spot van Nederland als een waardig alternatief voor wijlen da Sluf, mag je er geen gebruik van maken.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oorbescherming en preventie van Surfersoor, Trommelvies perforatie, Zwemmersoor Gepost op: Juni 02, 2011, 15:02:43
Eindelijk goede earplugs gevonden! Geen Proplugs want deze kreeg ik niet lekker passend en ik zet vraagtekens bij een goede afdichting. Tevens kunnen ze te makkelijk uit je oor komen.
Ik heb nu Sorky earplugs.
http://shop.phonografic.com/collections/all/products/sorky-earplugs
Sluiten goed af maar laten wel het geluid door. Zitten erg comfy en deze zullen zeker blijven zitten na een vette head first crash. Deze plugs zijn speciaal ontwikkeld voor surfers
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Irritatie en Agressie bij Kitesurfen !!! Gepost op: Juni 02, 2011, 08:23:42
Tja.....tijden veranderen en nu kiten voor het brede publiek toegankelijk is  gemaakt krijg je er ook van alle slag figuren met een kort lontje tussen.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oorbescherming en preventie van Surfersoor, Trommelvies perforatie, Zwemmersoor Gepost op: Juni 01, 2011, 19:19:03
Hé Moderaters, is dit niet gewoon ordinaire reclame!!!!

Tegen de tijd dat jij er last van krijgt zal het kwartje ook wel vallen...........
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Irritatie en Agressie bij Kitesurfen !!! Gepost op: Juni 01, 2011, 19:15:00
Tja.........een ontwikkeling die zich 5 jaar geleden al stevig heeft ingezet door beperking van de beschikbare ruimte en groeiende kitegemeenschap. Uiteindelijk zitten we elkaar alleen nog maar in weg en is irritatie en mogelijk agressie niet uit te sluiten. Dit zal er zeker niet minder op worden zolang locale overheden tegenwerken en restricties op spots instellen.

De tijden dat we met zijn tienen op het water stonden met belachelijk veel ruimte en letterelijk overal het water op konden liggen ver achter ons. Toen zochten we elkaar juist op om niet alleen op het water te staan.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oorbescherming en preventie van Surfersoor, Trommelvies perforatie, Zwemmersoor Gepost op: Juni 01, 2011, 18:51:19
Doppen zijn juist preventief. Het moment dat het merkbaar wordt ben je al te laat. Tot nu toe ook geen last van gehad maar één oor zit nu al van het weekend af dicht. De doppen zijn nu alleen maar om erger te voorkomen, want de botvorming is onomkeerbaar. Vanaf nu dus hopen dat het niet erger wordt en een operatie zien te vermijden.
Het is een sluipend proces en dat komt gewoon niet meer vanzelf goed. Er geen last van hebben wil nog niet zeggen dat je geen botvorming in je gehoorgang hebt omdat de opening nog niet helemaal dichtzit.
Ik was al langer op de hoogte van surfersear maar nooit aandacht aan besteed omdat ik nooit last had. Nu toch spijt dat ik niet eerder preventief doppen heb gebruikt om de ontwikkeling van bot in de gehoorgang te voorkomen.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oorbescherming en preventie van Surfersoor, Trommelvies perforatie, Zwemmersoor Gepost op: Mei 31, 2011, 20:07:02
Inmiddels zeker al in fase 2 beland. Geen ontstekingen maar water blijft lang in mijn oor zitten en mijn gehoor is duidelijk minder.
27 jaar watersport waarvan de laatste 11 jaar kiteboarden dus het verbaast mij eigenlijk dat ik en nu pas last van heb.
Ben blij dat er juist bescherming te verkrijgen is en ga die dan ook gelijk halen voor mijn volgende sessie. Ik
Ik zit er niet op te wachten om mijn oor uit te laten frezen en wil vanaf nu dan ook erger voorkomen.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slufter condoleance register geopend Gepost op: April 26, 2010, 09:42:32
Ben bang dat we de unieke omstandigheden zoals wijlen da Sluf niet terug gaan zien.
De tijd zal het leren en het heeft wel ff tijd nodig voor het zand om goed af te zetten voor dergelijke omstandigheden bij MII.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: naish torch 2010?? Gepost op: September 18, 2009, 21:11:15
Ik heb de 11 inmiddels al aardig aan de tand kunnen voelen met mijn 78 kg en deze geeft vanaf 15  knopen al genot. Boven de 25 knopen nog alles onder kontrole en verbaas mij over het bereik van de Torch 2010.  De afgelopen 3 jaar alleen maar SLE´s gevaren waar een dergelijk bereik normaal is maar de Torch heeft een behoorlijk bereik voor een C waarbij de kite ook gedepowerd nog lekker aanvoelt.
14 zou ik ook niet voor gaan maar de 11 is een veelzijdig maatje die zich ook nog eens lekker laat loopen. De 11 gaat gewoon mijn hoofd kite worden om dat de sweetspot van het bereik precies tussen de 15 en 25 knopen ligt.
Ik heb nog een 7 SLE liggen die vanaf 20 knopen al dikke fun is dus overlap te over.
De kite voelt zeer smooth aan door het gehele bereik en de lift is meer dan goed. Wat harder werken aan de bar in vergelijk met een SLE maar zo veel meer power.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: uitbreiding kitespot "Maasvlakte 2" Gepost op: Augustus 22, 2009, 18:26:56
Met een beetje mazzel zal in het proces van dichtslippen van oostvoorne, de waterlijn steeds verder naar buiten komen te liggen. Dat betekend dat de palen van de zonering ineens op het droge komen te staan. Dus ook ineens een zee van ruimte langs de waterlijn! Je zal alleen wat verder naar het water moeten wandelen.
Het opsluiten van MVII had direct al effect @ da Sluf. Elke week veranderde de situatie...nieuwe banken en plaaten op steeds weer andere plekken. Dus met een beetje mazzel zijn de palen binnen no time nutteloos, en gezien de snelheid van het ambtelijke apparaat zal daar niet zo snel op geanticipeerd worden.
Misschien dat paalya tegen de tijd dat da sluf echt dicht gaat weer alle kiters kan herbergen.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kites op 12 uur Gepost op: Augustus 22, 2009, 18:08:03
is het niet handig dat de kites op 12 uur staan Huh
je neemt naar mijn mening minder ruimte in op het water en de kites zijn toch 100% te depoweren?

volgens mij gebeuren de meeste ongelukken door de kite even heen en weer te sturen boven je hooft

beginner


ga direct door naar de gevangenis, indien u langs start komt ontvangt u geen 200 gulden oeps , eurie  Grin

a. je neemt iedereen hier in de zeik  ( althans , dat probeer je  schater )
b. hebt geen les gehad.
c. je hebt te weinig les gehad
d. je hebt voldoende les gehad maar hebt niet echt goed opgelet
e. je hebt voldoende les gehad, je hebt goed opgelet maar "men" heeft een aantal essentiële zaken niet behandeld.
F. je moet nog beginnen.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kites op 12 uur Gepost op: Augustus 22, 2009, 17:05:35
Helemaal niks mis om met je kite op 12 te staan als beginner.
Punt is dat beginners en ervaren kiters gewoon gescheiden zones nodig hebben om elkaar niet in de weg te zitten.
Met de drukte van de laatste jaren zie je bijvoorbeeld beginners op da Sluf verschijnen die het nodig vinden midden in een druk veld te gaan oefenen, waar normaal veel kiters dicht op elkaar varen. Één beginner met zijn kite op 12 verpest het voor de andere 20 kiters die normaal wel dicht op elkaar kunnen varen.  Beginners hebben ook nog niet door of ze hun kite moeten laten zakken om een varende kiter upwind te laten passeren, of juist omhoog om een kiter downwind te laten passeren.
Ik begrijp de irritatie maar al te goed, want een paar dagen geleden parkeerde een beginner zijn kite in mijn lijnen, en ik weet ook wel dat het niet de bedoeling was, maar daarom het je het ex-autostrand en da Sluf......beginners en ervaren, om onodig gezeik te voorkomen.
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Helix of Torch 2009 ? Gepost op: Augustus 18, 2009, 16:16:22
De raaf was altijd al het powerbeesje. Maar moet zeggen dat de handling van de raaf niet in de buurt komt van de huidige torch. C´s zijn nogal wat verbeterd de laatste jaren wat handling betreft. Ik zou  ook nu niet met een raafje 12 een serieuze loop durven trekken. met de torch is het een ander verhaal. het is een combi van handling een power.
Maar je kan een 2008 Helix 12 makkelijk wegzetten tegen een raaf 16 wat lowend betreft, mits de juiste techniek voor SLE´s.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Helix of Torch 2009 ? Gepost op: Augustus 18, 2009, 15:43:04
Dan kom je uit op de 2009 helix 10.5 voor je 12 raven.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Helix of Torch 2009 ? Gepost op: Augustus 18, 2009, 15:04:35
De 2008 Helix 9 is idd te vergelijken met een 12 torch door het grote effectief oppervlak. Ook de lowend komt aardig overeen.
de 2008 en 2009 Helix zijn weer totaal verschillend. 2009 heeft minder effectief oppervlak en draait sneller en directer dan de 2008 en heeft meer een C gevoel.
 Het meest kenmerkende verschil tussen C en SLE is de explosiviteit in power van een C. Bij een C is het iets harder werken op de bar, maar de Torch draait bijna even snel als de Helix en de handling is even smooth, maar duidelijk meer explosieve power in loops en bochten. Daarbij is ook het windbereik van C,s breder geworden.
C en SLE groeien wat naar elkaar toe maar het verschil zal er altijd blijven.

Zelf vaar ik nu een 2010 Torch 11 als vervanging voor mijn 2009 Helix 9. Dus voor een bereik tussen de 15 en 25 knopen.


Voordeel van de Helix is dat je sneller progressie kan boeken en nieuwe tricks kan aanleren zonder fracturen en blessures op te lopen. Daagt dus uit om nieuwe dingen te leren, ook als het poeierd.
Zelf een hoop onder de knie gekregen met SLE´s en ga het nu in de praktijk brengen met de Torch. Mede omdat deze nu zo soepel draait en smooth te handelen is, maar nu met meer power.
Ben je nog geen crack dan zal het leer traject met de Helix een stuk korter zijn dan met Torch.

Verder heb ik nog steeds een 2008 Helix 12 voor beneden de 15 knopen.....vaart toch relaxter dan een lompe C 16, en een 7 SLE die vanaf 20 knopen al lekker vaart. Voor boven de 25 knopen is een SLE ook relaxter door het grote depower bereik en omdat de wind bij 25 knopen en meer ook veel vlageriger wordt. Kleine C´s varen een stuk minder relaxt in harde vlagerige wind en duidelijk minder kontrole.
Het is een  gemixte quiver, maar ik heb de kites specifiek afgestemd op de verschillende windcondities hier in NL. Voordeel is dat ik met zowel C als SLE over weg kan en letterlijk van 13 tot 35 knopen echt plezier heb, en niet aan het survivallen ben in + 30 knopen maar gewoon loops kan blijven trekken en plezier heb.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Torch 2010 foto's + video Gepost op: Augustus 16, 2009, 20:50:24
Er is veel veranderd in 4 jaar. De Torch is snel en stuurt zo smooth.
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Torch 2010 foto's + video Gepost op: Augustus 15, 2009, 20:08:24
De 11 gaat mijn Helix 9 vervangen. Voor het bereik van 15 - 23 knopen. ik heb nog een 7 ernaast en die gaat vanaf 20 knopen al lekker.
Ik heb een hoop geleerd en alles veilig onder de knie gekregen met SLE´s en nu is het tijd voor meer power en agressie. Iets wat wat ik nu onder kontrole kan houden en alles strak landen dankzij SLE´s. Ik heb aardig wat progressie geboekt met SLE´s en ga het nu weer in de praktijk brengen maar nu met  een C. Moet zeggen dat de Torch zo veel beter is dan toen ik een paar jaar geleden naar SLE´s switchte. Het is alleen iets harder werken met een C, maar daar krijg je dan ook dikke power voor terug.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Torch 2010 foto's + video Gepost op: Augustus 15, 2009, 19:16:27
Jaaaaaa.....heb de 11 gescoord.
Ik had eigenlijk niet verwacht te varen, maar de lowend is dik in orde.
Handling zeer smooth en duidelijk veel power in de draai. De kite is snel en draait ook snel met veel power.
Next time in + 20 knopen aan de tand voelen, maar wat ik er vandaag van heb mee gekregen zal dat veel belovend worden.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Herstart Banditdos bij weinig wind als hij volledig downwind ligt Gepost op: Augustus 03, 2009, 13:00:26
Volgens mij de standaard manier voor vrijwel alle SLE´s om te herstarten.

Addertje onder het gras is dat de grotere maten ( die juist in het lage windbereik van 11-14 knopen worden gebruikt ) minder makkelijk herstarten dan de kleinere maten. Daarbij heb je ook nog eens wat meer wind nodig als je in diep water ligt, om de kite de lucht in  te krijgen.


20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Het weer in de toekomst Gepost op: Juli 31, 2009, 16:04:48
De hoeveelheid koolstofdioxide die de mens de laatste 100 jaar de atmosfeer in heeft gepompt heeft invloed, echter een paar fikse vulkaanuitbarstingen waarbij grote hoeveelheden gas en stof tot in de stratosfeer worden geblazen zullen in korte tijd invloed hebben over de hele planeet.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Het weer in de toekomst Gepost op: Juli 31, 2009, 15:27:55
Volgens de laatste metingen is het weer de laatse paar duizend jaar juist uitzonderlijk lang stabiel gebleven. De resultaten van periodes van ver daarvoor laat juist zien dat er een cyclus in zit met geleidelijke veranderingen in het klimaat, maar ook drastische veranderingen waarbij het klimaat binnen enkele jaren drastisch om kan slaan. Het huidige broeikaseffect zal het proces alleen maar versnellen.
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Crisis bij Mystic? Gepost op: Juli 29, 2009, 12:59:44
€ 170,- voor een Warrior II?

Van de week een warrior2009 Len10 gehaald met alles erop en d´r aan.... behalve het mesje dan, voor € 179,-  winkelwaarde (excl. standaard korting)
Het mesje heb ik uit mijn oude Warrior getrokken.

IMO heb je mucho teveel betaald voor overjarig  spul, of mijn shop begrijpt zijn klanten beter......
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: broek over wetsuit waarom Gepost op: Juli 28, 2009, 12:49:23
.....eindelijk weer eens een topic met enorme diepgang......
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: bandit(3) 2010 Gepost op: Juli 27, 2009, 12:59:30
.....Bandit Tres.....!?

SLE´s met C gevoel........C´s met SLE bereik en depower....ja de concepten groeien naar elkaar toe, maar het blijft appels met peren vergelijken.

Eenmaal met de kites in je handen blijft een een duidelijk voelbaar verschil en manier van varen.

Na jaren SLE´s gevaren te hebben ga ik weer back to basics......ik ga er waarschijnlijk weer een C bij kopen na uiteraard eerst getest te hebben.
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfers opgepakt voor poging doodslag Gepost op: Juli 20, 2009, 18:32:15
Volgens de getuigen die het hebben zien gebeuren kwam de eerste klap van de Lithouwenaar, vervolgens in een wurggreep onder water getrokken. Kan mij wel voorstellen dat je aan een aanklacht tot doodslag indient.......ongeacht wat de aanleiding ook geweest moge zijn.
Hoe aardig de beste man ook moge zijn, hij zit nu toch aardig in de shit door die aktie.
Pagina's: [1] 2 3 ... 270


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.