Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 278
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Wind waarschuwing 11-05-2020 Gepost op: Mei 11, 2020, 10:01:01
Vandaag weer een dag met harde wind! De gemiddelde wind tikt eenvoudig de 30 knopen aan met vlagen tot 40+ knopen. Het is dus voor iedereen opletten en voor beginners een NO-GO! Let heel erg op en pas als je het niet vertrouwd en niet gewend bent met deze wind te varen. Helemaal na wat er gister is gebeurd, helaas een ongeluk met dodelijke afloop...

Hier onder voorspelling van het KNMI:Vandaag & morgen
Wisselend bewolkt, vrij koel, meest droog en veel wind

Vandaag is het wisselend bewolkt en in de kustgebieden komt hier en daar een lichte bui voor. De maximumtemperatuur varieert van 10°C aan zee tot 14°C in het zuidoosten. De noord- tot noordoostenwind is matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. Bovendien komen langs de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust nog zware windstoten voor tot ca. 75 km/uur. In de avond neemt de wind geleidelijk af en draait naar noord tot noordwest (Bron: KNMI).
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kiteoutlet Gepost op: April 22, 2020, 08:55:53
Lekker bij Gerrit kopen, ik koop al mijn Moses hydrofoils daar. Wink Goede ervaringen mee.
3  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: April 17, 2020, 12:49:24
Tja,.. tis wel een collecters item Frank. Wil hem zelfs bij mijn graf als grafsteen, ben wel  bang dat hij gejat wordt van mijn graf, toch ?  Grin


Geeft em maar aan mij, maak ik er een lamp van. Wink
4  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Maart 25, 2020, 12:16:20
Jezus man gaat het niet, heb de computer 5 minuten aan en zie deze  (pimploser_kitesmiley)post op Hanloss, hier een paar keer, wat denk je er kijkt niemand naar het journaal ik zal het nog maar een paar keer posten. Huh

Beetje overdreven inderdaad van die meneer Kibbeling, we weten het nu wel inderdaad...
5  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitefeel: "Zet kitesurfen/recreatie even op hold" Gepost op: Maart 25, 2020, 11:56:09
Citaat
Dus doe het niet alleen voor jezelf maar ook voor de ander.

En Zo Is Dat !  ThumpsUpCitaat
Een sport die door relatief weinig mensen beoefend wordt

Een goeie Oostenwind in het weekend en een zonnetje erbij, dan zijn de kite spots aan het Ijselmeer overvol, gekkehuis dan, de hele kust komt hier naar toe.  ThumpDown

Aannames zijn dat! Ik stond op Enkhuizen met 15 man op het water, zo goed als iedereen lette op de 1.5m afstand.

De dagjes mensen verprutste het!


Nog steeds vond ik het meer onverantwoordelijk dat er les gegeven werd! Dan individueel kiten! De regel van 1.5m afstand was er al veel langer. 
6  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Verloren gaastra watts 2018 op strand horst Gepost op: Maart 23, 2020, 19:11:29
21 maart dit bordje verloren als iemand hem gevonden heeft zo die dan contact met mij kunnen opnemen 0653384804

BVD johnny

Lekker met aflandige wind gekite?
7  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Maart 23, 2020, 13:35:50
Ik bevestig helemaal niks

(kansloos en triest is jouw redeneringsvermogen, maar ja, provoceren is jouw enige kracht)

Zozo dat is nogal een statement, gelukkig weet ik zelf wel beter! Maar jij denkt mij dus te kennen, vind ik wel knap want ik ken jou niet.
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitefeel: "Zet kitesurfen/recreatie even op hold" Gepost op: Maart 23, 2020, 13:13:56
Citaat
Waren ze nog aan het lessen tot en met gister? Daar ben ik namelijk wel benieuwd naar. Weet iemand dat?


Wat kan jou dat nou schelen, waar maak jij je druk om ? Als jij maar lekker kan kiten  loser

Omdat je daarmee namelijk het virus sneller verspreid omdat je je niet aan de 1.5m afstand kan houden!
9  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Maart 23, 2020, 13:06:16
Mooi en nobel stukje, maar waarom stond Kitefeel tot gisteren dan te adverteren met kijk het eens mooi weer zijn om te kiten?
Lekker belangrijk, kijk wat er overal nog te zien is aan misplaatste reclame met boodschappen die met de huidige actualiteit nergens meer op slaan.

Belangrijk is dat Kitefeel er lering uit heeft getrokken en vanaf vandaag zijn lessen dus niet meer geeft.

Niet alleen naar het verleden kijken. Juist met deze crisis gaat het om het heden en nog meer om de (nabije) toekomst

Hiermee bevestig je dus dat ze tot en met gisteren nog les gaven? Dat vind ik wel schokkend, met les geven kom je veelvuldig binnen 1.5m van elkaar... Beetje tegenstrijdig dan terwijl er een advies lag om minimaal 1.5m afstand te houden.

Naar de toekomst kijken is goed, echter dan moet je eerlijk zijn over het verleden.
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitefeel: "Zet kitesurfen/recreatie even op hold" Gepost op: Maart 23, 2020, 13:02:09
Mooi en nobel stukje, maar waarom stond Kitefeel tot gisteren dan te adverteren met kijk het eens mooi weer zijn om te kiten?

Waren ze nog aan het lessen tot en met gister? Daar ben ik namelijk wel benieuwd naar. Weet iemand dat?
11  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Maart 23, 2020, 12:38:57
http://www.kitefeel.nl/zet-kitesurfenrecreatie-op-hold/?fbclid=IwAR0xWkfwZQTJyBLeXTkWXZncAze_xbVSp8PV7VnbIIXAGHN_QSfcIOm1m3o

Enkhuizen sloot vandaag de toegangswegen naar de kitespot, drukte en te veel mensen/surfers op elkaar was de oorzaak.

– Zou dit komende dagen in Schellinkhout ook gebeuren of staat hiervoor de richting niet goed? Nee, nog niet, maar eind deze week zal de richting waarschijnlijk weer naar een westelijke stroming kunnen draaien.

– De burgemeester en KiteFEEL vraagt jullie om deze tijd AUB NIET te gaan kitesurfen en om de mensenmassa´s te vermijden.

– Als de stijging in Nederland zo zal blijven ontwikkelen, is een lock down de enige (tijdelijk) oplossing. Let daarom juist nu op jezelf en andere door niet onnodig van huis te gaan!


Mooi en nobel stukje, maar waarom stond Kitefeel tot gisteren dan te adverteren met kijk het eens mooi weer zijn om te kiten?
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: We gaan weer los !!! Gepost op: Maart 23, 2020, 12:30:48
Sporten moet juist aangemoedigd worden, of dat nu een stuk fietsen, hardlopen of kiten is


http://www.kitefeel.nl/zet-kitesurfenrecreatie-op-hold/?fbclid=IwAR0xWkfwZQTJyBLeXTkWXZncAze_xbVSp8PV7VnbIIXAGHN_QSfcIOm1m3o– Enkhuizen sloot vandaag de toegangswegen naar de kitespot, drukte en te veel mensen/surfers op elkaar was de oorzaak.

– Zou dit komende dagen in Schellinkhout ook gebeuren of staat hiervoor de richting niet goed? Nee, nog niet, maar eind deze week zal de richting waarschijnlijk weer naar een westelijke stroming kunnen draaien.

– De burgemeester en KiteFEEL vraagt jullie om deze tijd AUB NIET te gaan kitesurfen en om de mensenmassa´s te vermijden.

– Als de stijging in Nederland zo zal blijven ontwikkelen, is een lock down de enige (tijdelijk) oplossing. Let daarom juist nu op jezelf en andere door niet onnodig van huis te gaan!


Ik heb heerlijk twee dagen gekite op Enkhuizen, was helemaal top! Spotrecord gepakt, mijn Sonic 13m lekker aan de tand gevoeld, heerlijk gewoon!

Verder nog even met de handhavers gepraat gister eind van de middag, citaat van mijzelf vanaf FB:

"Ik was de laatste die weg reed. Toen ging het dicht.

Nog even met de handhavers gesproken. Ligt niet aan de kiters maar helaas aan de dagjes mensen die hutjemutje op elkaar gaan staan kijken naar het kiten."
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitehigh mobile? Gepost op: Februari 15, 2020, 00:27:09
Aannames hebben geen nut mensen, kijk eens naar de andere fora. Alleen kiteforum.com loopt nog goed.

Laten we even zien waar het dit jaar heen gaat, het heeft ook met bezoekers te maken. Veel mensen zitten nu op Facebook of Whatsapp groepen.
14  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Weer- en windwaarschuwing zondag 17-2 Gepost op: Februari 09, 2020, 08:06:46
Vandaag is het alleen kiteweer voor de experts en pro's onder de kiters! Er komt in de morgen al ruim 30 constante wind te staan en in de middag kan dit oplopen naar ruim 40 knopen! In de morgen komen al windstoten voor van 75-100 km/uur en in de middag worden windstoten voorspeld van 100-120 km/uur! Sommige weermodellen voorspellen zelfs windstoten tot 140 km/uur. Verder kunnen er op het koufront in de middag/avond buien ontstaan met onweer, hagel, downbursts en zelf een tornado is niet uitgesloten. Kijk dus goed als je toch het water op gaat!!!

Hieronder de voorspellingen van het KNMI en Estofex.org (European Storm Forecast Experiment).Vandaag & morgen
In de loop van de dag (zeer) zware windstoten


Vandaag overdag is het overwegend bewolkt en regent het van tijd tot tijd. De zuidwestenwind neemt verder toe. Vanaf het einde van de ochtend wordt de wind aan zee stormachtig, 8 Bft, boven land krachtig, 6 Bft. In het westen en noorden komen dan zware windstoten voor van 75-100 km/uur. In de middag breiden de zware windstoten zich uit over het hele land en komt er aan zee een zuidwesterstorm te staan, 9 Bft. Vanaf de tweede helft van de middag kunnen er in de kustprovincies zeer zware windstoten van 100-120 km/uur optreden. In de avond kunnen ook landinwaarts zeer zware windstoten voorkomen, vooral tijdens de passage van een gebied met stevige buien. Bij de buien is er kans op onweer en hagel. Later in de avond en in de nacht naar maandag neemt de wind van het noordwesten uit iets af, maar zware windstoten van 75-100 km/uur blijven geregeld voorkomen. De temperatuur loopt gedurende de dag op en komt in de avond rond 11°C uit.

In het begin van komende nacht trekken de buien met de zeer zware windstoten van 100-120 km/uur boven het zuidoosten naar Duitsland weg en wordt het tijdelijk wat droger. Het blijft echter onstuimig met boven land een krachtige tot harde, aan zee stormachtige west- tot zuidwestenwind. Daarbij blijven landinwaarts van tijd tot tijd zware windstoten van 75-90 km/uur voorkomen, in de kustgebieden 90-100 km/uur. Later in de nacht volgen van het westen uit nieuwe buien waarbij de zware windstoten ook landinwaarts weer snelheden van 90-100 km/uur kunnen bereiken. Bij deze buien is er opnieuw kans op onweer en hagel. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C.

Maandag overdag blijft de west- tot zuidwestenwind de hoofdrol spelen. Boven land is de wind overwegend krachtig, aan zee stormachtig, 8 Bft. Mogelijk bereikt de wind langs de kust opnieuw even stormkracht, 9 Bft. In het hele land komen van tijd tot tijd zware windstoten van 75-90 km/uur voor, in de kustgebieden 90-100 km/uur. In de loop van de middag neemt de wind tijdelijk af en draait dan naar zuidwest. In de ochtend zijn er vooral landinwaarts buien, maar een groot deel van de dag verloopt daarna droog met vooral in het westen ook perioden met zon. Tegen de avond raakt het bewolkt en wordt het opnieuw buiig met plaatselijk onweer en hagel. De middagtemperatuur komt rond 8°C uit. (Bron: KNMI)Storm Forecast
Valid: Sun 09 Feb 2020 06:00 to Mon 10 Feb 2020 06:00 UTC
Issued: Sat 08 Feb 2020 20:45
Forecaster: PUCIK


A level 2 was issued for Ireland, southern UK, northern France, Benelux and Germany mainly for severe to extremely severe wind gusts and tornadoes.

A level 1 surrounds level 2 for the same threats, but with lower certainty.

SYNOPSIS

Synoptic-scale setting over the forecast domain is dictated by two main features at mid to upper troposphere: a deep low centered over eastern Turkey and a rapidly moving trough from the Atlantic towards NW Europe. In between of these two features, a ridge will stretch from the Mediterranean into E Europe. A powerful jet-stream, with windspeeds up to 100 m/s, is simulated over the Atlantic. Cyclogenesis is forecast in its exit region and low-level wind field will strengthen over the UK and NW Europe from Wednesday to Thursday. Deep moist convection is forecast along and behind the advancing cold front.

DISCUSSION

... Ireland into Germany ...

NWP is in good agreement regarding the track of the low, positioning of the exit region of the jet-stream and also on the overlap of modest low-level moisture with 6.5 - 7 K/km lapse rates along the front. Such overlap should allow for at least few tens up to 200 J/kg of MLCAPE. Widespread lift will promote generation of one or more strongly forced convective lines. Lines will likely be electrified given EL temperature below -15 deg C.

Given very strong background wind field, with 850 hPA windspeeds around 35 m/s, convective line may enhance the wind gusts near the surface, resulting in widespread severe and isolated extremely severe gusts. While the zone of very high SRH, exceeding 500 m2/s2 in 0-3 km layer, may be mostly displaced east of the advancing line, degree of lower tropospheric shear will remain more than enough to consider tornadoes in the forecast.

A deliberation between Lvl 2 and Lvl 3 was made for parts of Benelux and Germany, where ECMWF simulates pockets of CAPE and convective precipitation in over 40 m/s flow at 850 hPa. Such configuration could yield widespread extremely severe wind gusts, but Lvl 3 is not issued as other models show slightly weaker lower tropospheric flow in the areas of non-zero CAPE.

Line segments will first form in the morning hours over Ireland, progressing east-southeastwards in the afternoon hours over the UK, towards Benelux in the evening and are forecast to reach SE Germany and extreme W Czech Republic by Monday morning.
15  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitehigh mobile? Gepost op: Februari 09, 2020, 07:49:44
We zullen het er nog eens over hebben, bedankt voor de tip. Wink
16  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Dames en heren, IT GIET OAN! as Zaterdag Hoek tot Helder ! Gepost op: September 25, 2019, 19:46:42
Ik vind dit echt zo'n nep evenement... Lekker voor een goed doel een mooie downwinder varen, voor eigen promo en kijk mij eens...
17  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Windwaarschuwing 10-08 Gepost op: Augustus 10, 2019, 08:55:54
Vandaag een dag waar de gemiddelde wind (ruim) over de 30 knopen (windkracht 7+) zal zijn. Dit is dus geen wind voor beginners en gevorderden die denken dat ze het wel kunnen. Samen met de zware windstoten tot ongeveer 100 km/u is dit een dag voor alleen de pro's op het water die ook nog eens de goede maten aan kites hebben.

Pas op als je het water op gaat en bij twijfel bij blijf lekker toekijken bij de pro's.

Hieronder het weerbericht van de KNMI:"Vandaag & morgen

Vandaag in de kustprovincies zware windstoten

Vanochtend neemt de wind flink toe. De zuid- tot zuidwestenwind wordt vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee en boven het IJsselmeer, 7 à 8 Bft. In de kustprovincies komen geleidelijk zware windstoten voor van 75-90 km/u, in het noordwestelijk kustgebied is er tijdelijk kans op storm, 9 Bft en lokaal zware windstoten van 90-100 km/u. Landinwaarts is de wind eveneens vlagerig met windstoten van 50-75 km/u. Pas in de loop van de avond neemt de wind wat af. Het wordt vanmiddag 21 tot 25°C, het warmst in het zuidoosten. Verder zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon en komen er enkele lichte buien voor.


Komende nacht zijn er brede opklaringen. Aanvankelijk komen er in het zuidoosten enkele wolkenvelden voor, in de loop van de nacht is dit juist in het noorden en noordwesten het geval. Het blijft vrijwel overal droog en de minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is landinwaarts overwegend matig, in de kustgebieden krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft.

Zondag overdag zijn er perioden met zon. Vooral in het noorden is er een enkele lichte bui mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C in het noorden tot 24°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft. (Bron: KNMI)
18  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juni 27, 2019, 11:43:24
Citaat
Op mobiel is het inderdaad niet heel toegankelijk. Zie ik nu

Klopt en jammer natuurlijk, zo lijkt kite High ten prooi te vallen naar het einde ?

Als jij nu eens wat geld beschikbaar stelt zodat Evan iemand in kan huren om het up en running te maken wordt het een ander verhaal natuurlijk.
19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Weer- en wind waarschuwing 07 + 8-06-2019 Gepost op: Juni 07, 2019, 12:50:37
Vandaag nadert er een buienlijn van uit het zuidwesten van het land. Deze buien kunnen gepaard gaan met onweer en (zeer) zware windstoten. De buien worden vanaf 16:00 uur in Zeeland verwacht en trekken snel en activerend naar het noordoosten toe. Rond 18:00 uur worden de buien verwacht op het IJsselmeer.

Wanneer je vandaag dus nog plan bent te gaan kiten weet dan wat je doet en houd het weer in de gaten. Hieronder het weerbericht van het KNMI:Vanaf einde middag code oranje voor groot deel van het land wegens onweer met zware windstoten

Later vanmiddag en in de eerste helft van de avond trekt een smalle maar felle buienlijn met onweer van zuidwest naar noordoost over ons land. Naarmate de buienlijn over het land trekt, neemt deze in intensiteit toe. Daarom is een code oranje van kracht met uitzondering van de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Zuid- en Noord-Holland. In die provincies geldt voorlopig een code geel.

De buien kunnen gepaard gaan met zware windstoten van 75-100 km/uur uit een zuidelijke richting. Bij de buien is ook kans op hagel en veel neerslag in korte tijd.
 
20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Weer- en wind waarschuwing 04-06-2019 Gepost op: Juni 04, 2019, 17:43:41
Een beetje een ander bericht dan normaal maar omdat er tegenwoordig ook veel gefoild wordt toch een waarschuwing. Dit keer voor zeer zware onweersbuien waar hagel, (zeer) zware windstoten en ook eventueel een tornado bij kan zitten. Dus wanneer je het in Zeeland of het IJsselmeer nog op waag houd dan de lucht extreem goed in de gaten...

Hieronder het weerbericht van het KNMI en van Estofex:Vandaag & morgen

Vanavond enkele onweersbuien, mogelijk met zware windstoten en hagel

Meest bewolkt en plaatselijk wat regen. Van het zuiden uit opklarend. Vanavond trekken enkele zware onweersbuien van zuidwest naar noordoost met (zeer) zware windstoten van 75 tot 100 km/uur, mogelijk zeer lokaal hogere windsnelheden, kans op hagel. Plaatselijk kan veel neerslag in korte tijd vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C aan zee tot lokaal 28°C in het zuidoosten. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig. Later op de dag komt de wind uit uiteenlopende richtingen.


Vannacht is er in het noordoosten eerst nog kans op onweersbuien. Er zijn wolkenvelden en de minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is overwegend matig.

Woensdag overdag schijnt de zon vooral in het oosten af en toe. In het westen is er meer bewolking en komen enkele buien voor. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C langs de zuidwest tot lokaal 26°C in het uiterste oosten. Later in de avond kunnen er in het zuiden enkele onweersbuien vanuit België binnendrijven. Er staat een zwakke tot matige wind uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)DISCUSSION

.... France, Belgium, the Netherlands, Luxembourg and Germany ....

The approaching trough from the west will be associated with the south-southeasterly flow near the surface, and the veering wind profiles that all available NWP models forecast, will create a dangerous environment for any thunderstorm that will develop. Convective initiation is expected first in Central - NE France after 15z where the PBL mixing ratio is expected to reach values up to 11 g/kg and steep mid-level lapse rates will build large values of CAPE. MLCAPE is forecast to exceed 1.5 kJ/kg inside the level-2 area where more than 15 m/s of 0-3km bulk shear will be available. Storms will be able to quickly form supercells, travelling long distances and producing large hail, severe wind gusts and tornadoes.

The latest outputs of regional models provide different solutions for the convective mode that should be anticipated. If discrete supercells form in NE France and Belgium then the main threat will be large (or very large) hail and tornadoes. If supercells form bow echoes then widespread severe wind gusts will be the main threat.

Given the low predictability of the storm-mode of the storms translating towards Belgium and the Netherlands, it is difficult to exclude any threat. Nevertheless, the high low-level shear of veering winds which create more than 100-150 m2/s2 SREH0-1km and low LCLs, even below 1000 m, mostly inside the level-2 area will increase the probability of tornadogenesis. Convection will become elevated during the night and storms should start weakening before midnight while entering the North Sea.

21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Weer- en windwaarschuwing 04-05 Gepost op: Mei 09, 2019, 07:04:46
Harrytje was gewoon weer aan het les geven,  dat kan met deze wind en buien niet. Is gewoon erg gevaarlijk. Dus een beetje public shaming is niet erg.
22  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Weer- en windwaarschuwing 04-05 Gepost op: Mei 04, 2019, 10:29:52
Vandaag is het op het water uitkijken niet zozeer voor de extreem harde wind als des te meer voor buien die gepaard kunnen gaan met onweer, hagel en windstoten tot zo'n 70km/u.

Let dus goed op de horizon en ga bij twijfel het water af. Verder is de wind wel 20+ knopen en samen met de temperatuur is dit niet iets voor beginners en voor mensen die les geven zoals Harry Vogelezang.

Hieronder het weerbericht van het KNMI:Vandaag & morgen

Koel en wisselvallig weekeinde

Het is vandaag wisselend bewolkt en er komen enkele buien voor, lokaal kan hierbij korrelhagel onweer voorkomen. In de avond wordt het landinwaarts overwegend droog, maar in de kustprovincies blijven buien aanwezig. De maxima liggen rond 9°C, in een bui enkele graden lager. De vlagerige wind is noordwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. Bij buien is er kans op windstoten van 50-60 km/u, langs de kust tot 70 km/u.


Komende nacht zijn er wolkenvelden en vooral landinwaarts brede opklaringen. Met name in de kustgebieden komen er buien voor, mogelijk met korrelhagel. Het kwik daalt naar 0°C in het zuidoosten tot 5°C in de kustgebieden. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige noordwestenwind.

Morgen overdag zijn er wolkenvelden en vallen er verspreid over het land enkele buien. Later in de middag klaart het enigszins op en neemt de buienactiviteit af. De maxima komen uit op een graad of 11 en er staat een matige tot vrij krachtige noord- tot noordwestelijke wind. (Bron: KNMI)
 
23  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Foil vrienden Gepost op: April 29, 2019, 13:11:26
Ik heb je een PM gestuurd, er zijn zeker een aantal groepen die behoorlijk actief zijn. Wink
24  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Windwaarschuwing 07-03 Gepost op: Maart 07, 2019, 10:27:49
Vandaag weer een lekkere onstuimige dag in het verschiet met veel wind (eind van de middag 30-45 knopen) en kans op zware windstoten tot zo'n 90 km/uur. Uitkijken wanneer je dus het water op gaat vandaag, het is geen windje voor beginners.Hieronder de voorspelling van het KNMI:

Vandaag & morgen

Regen en vrij veel wind en kans op zware windstoten

In een groot deel van het land is het bewolkt en in het noorden en oosten valt er regen. In het uiterste noordoosten komen er aanvankelijk nog zware windstoten voor tot ca. 80 km/uur. Van het zuidwesten uit breekt de zon door, maar er kan dan wel een enkele bui tot ontwikkeling komen. In de avond trekt een nieuw neerslaggebied zuidoostwaarts over het land. De temperatuur loopt op naar ongeveer 10°C. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de loop van de middag en avond neemt de wind toe. Boven land wordt deze (vrij) krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7-8 Bft met in de kustgebieden kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.


Komende nacht is het bewolkt en regent het af en toe. De minimumtemperatuur ligt rond de 7°C. De wind is westelijk en vrij krachtig tot krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7-8 Bft. In het noordelijk kustgebied is er nog kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.

Vrijdagochtend trekken er nog enkele buien over het land, in de middag is het op de meeste plaatsen droog en is er ruimte voor de zon. De temperatuur loopt op naar ongeveer 9°C. De westelijke wind neemt in de loop van de dag af naar matig, aan de kust van vrij krachtig. (Bron: KNMI)
25  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Weer- en wind waarschuwing 07-03-2019 Gepost op: Maart 04, 2019, 08:36:42
Vandaag wordt weer eens een ouderwetse onstuimige dag! In de ochtend is het uitkijken voor buien met kans op onweer en zware windstoten welke aan de kust de 100 km/uur aan kunnen tikken. In de loop van de middag verdwijnen naar alle waarschijnlijkheid de buien maar blijven harde windstoten mogelijk.

Vandaag is dus weer een verraderlijk dagje waar je goed op moet letten wanneer je het water op gaat! Hieronder de voorspelling van het KNMI:Vandaag & morgen

Enkele buien en veel wind

Wisselend bewolkt. In de ochtend trekken er enkele buien, een enkele mogelijk met onweer, van west naar oost over het land. Daarna breekt de zon af en toe door maar blijft de kans op een bui bestaan. In het noorden blijft het nog lang bewolkt met van tijd tot tijd regen. De temperatuur die aanvankelijk nog op veel plaatsen 10-12°C is, daalt in de middag naar waarden rond 8°C. De zuidwestelijke wind is (vrij) krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig. Er komen windstoten voor van 75-90 km/uur, in de kustgebieden mogelijk tot 100 km/uur. In de loop van de dag neemt de wind van het zuiden uit geleidelijk af.

In de loop van de avond en in de nacht naar dinsdag trekken enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 5°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard.

Dinsdag overdag zijn er wolkenvelden en is er kans op een bui. Hier en daar breekt de zon soms door en de middagtemperatuur ligt rond 8 tot 10°C. De zuidwestenwind wordt matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

(Bron: KNMI)
Pagina's: [1] 2 3 ... 278


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.