Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke kite na Waroo? Gepost op: Augustus 31, 2014, 14:00:33
He bedankt voor de tip, had nog nooit van gong gehoord. Ga binnenkort zian kites proberen maar ga nu ook naar gong kijken? Waar vaar jij. Ik was dit weekend op Texel maar ben nog niet zo thuis in de golven vrijdag nog wel gekite maar zaterdag niet.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf festival Texel Gepost op: Augustus 28, 2014, 20:26:35
 Joepie ThumpsUp Top ik ga ook, morgen die kant  op hoop dat ik nog plekje op de camping kan vinden Huh

Zal de party agenda beter in de gaten houden. Tongue

Wil er nog iemand mee rijden, kaartje voor de auto is inclusief passagier? ThumpsUp
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf festival Texel Gepost op: Augustus 28, 2014, 14:18:44
 YeSS Joepie Bedankt een beeld zegt soms meer dan duizend woorden.  schater
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf festival Texel Gepost op: Augustus 28, 2014, 08:04:13
Op welke camping staan jullie?
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Kitesurf festival Texel Gepost op: Augustus 27, 2014, 23:47:34
Dit weekend in ieder geval vrijdag en zaterdag goede wind voorspelling voor Texel. ThumpsUp
 Nu kom ik er vandaag achter dat er een kitesurf festival op Texel is dit weekend, dank je Sebastiaan  Smiley. Heb wel de facebook pagina gevonden met beperkte informatie maar wie kent dit festival en heeft meer info?

Iemand vorig jaar geweest? Wat is de beste plek om te overnachten? Denk er sterk aan om te gaan vrijdag ochtend heen zondag weer terug, kijken of ik dat op korte termijn kan regelen. Joepie Wie gaat er nog meer? Mogelijk nog plekje over in de auto als iemand mee wil rijden vanuit midden van het land.

6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke kite na Waroo? Gepost op: Augustus 23, 2014, 22:36:11
Bedankt voor jullie adviezen  ThumpsUp

Verschil in prijs loopt snel op zeker bij drie kites, moet binnenkort maar eens de Aquila proberen. Eerst maar 10 meter een keer proberen denk ik want mijn 7 meter waroo heb ik misschien maar 5 keer gebruikt heb meeste de 12 en 9 gebruikt.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke kite na Waroo? Gepost op: Augustus 23, 2014, 20:47:50
Low end gebruik ik spleen monster door maar moet toch wel 15 kts zijn.  Heb ook reviews van Zian gelezen en zo te zien zijn die stuk voordeliger helemaal als je maar een bar nodig hebt. Heb nu drie bars voor de waroo's.

Bedankt voor je lijstje ga het verder kijken en het een en ander maar eens naast elkaar zetten.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Welke kite na Waroo? Gepost op: Augustus 23, 2014, 19:39:30
Hallo kite cracks  Joepie ik heb een vraag.

Ik vaar sinds 2007 Met waroo kites, laatste jaren heel weinig gevaren maar vorige week na 2 jaar weer lekker gekite. Ik heb nu 7,9,12,13 en 16 meter kites maar denk er over om alles weg te doen en twee of drie nieuwe kites aan te schaffen.  Ben tevreden met de waroos en zijn allemaal nog prima kites maar wil natuurlijk met de tijd meegaan. 

Ik vaar meestal op IJsselmeer af en toe klein sprongetje maar wil daar binnenkort aan gaan werken . Nu heb ik geen enkel idee met al die verschillend merken en honderd verschillende kites waar te beginnen. Heb vele verslagengelezen denk dat ik freeride kite moet hebben maar zie grote prijsverschillen en soms zeer verschillende test verslagen.  Wie heeft in het verleden ook waroo gevaren en is nu tevreden met zijn nieuwe Kite? Ik ben 90kg en zit te denken aan 7,9,12 meter Kite maar misschien kan het beter?

 Alle tips zijn welkom.
9  Algemeen / Trefpunt / Re: Morgen Mirns of Schellinkhout Gepost op: Augustus 16, 2014, 22:19:13
Bedankt dan ga ik morgen die gezelligheid eens proberen ThumpsUp
10  Algemeen / Trefpunt / Morgen Mirns of Schellinkhout Gepost op: Augustus 16, 2014, 21:42:35
Ik ben regelmatig op Mirns geweest nognooit op Schellinkhout. Schellinkhout is 20 minuten korter rijden maar wat is de betere spot bij de zuidwesten wind die morgen voorspeld is?

Alvast bedankt voor jullie info.
11  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: Augustus 11, 2014, 08:49:29
Ik ga vandaag naar Mirns eerste keer weer na 2 jaar niet te hebben gekite, eerst nog nieuw wetsuit halen daarna kijken of ik het nog kan!
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: Juli 13, 2012, 12:00:23
Vanmiddag nog iemand naar Mirns? Wil zo gaan Horst wordt het niet met zw volgens mij.  Ok bij nader inzien valt de wind volgens mij flink weg als de regen weg is. Wordt hem niet vandaag. :-(
13  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Oktober 06, 2011, 11:33:37
Ok ik ga ook voor het eerst naar wijk dan ff pakken en uurtje rijden
14  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Oktober 06, 2011, 11:14:50
Is wijk goed te doen vandaag of zijn er alleen maar golven van 2 meter?
15  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: Juni 18, 2011, 20:52:12
@ Idefixe,

Ik waardeer de inzet van jou en alle andere vrijwilligers, zelf kom ik helaas maar af en toe op Mirns vorig jaar 2 keer dit jaar was vandaag de eerste keer weet niet op ik wel de juiste vertegenwoordiger ben maar wil graag mijn steentje bijdragen.

Mijn bedoeling is alleen maar om positief te zijn en daar waar nodig kritisch, de meerderheid van de kiters vandaag deed het in mijn ogen keurig en voor mij was het een geslaagde dag.
 
16  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: Juni 18, 2011, 19:20:21
Zie het toch anders was vandaag een topdag veel kiters op het water die heel goed weten waar ze mee bezig waren. Allemaal lekker knallen met 30 knopen wind. Met zoveel wind heb je natuurlijk ook af en toe dat het iets minder gaat.
Door dat het lekker druk was is het lastig plekje zoeken alle cracks staan natuurlijk pal vooraan op de beste plek dus de rest moet verder op eenplekje zoeken. Terecht natuurlijk moet je maar eerder komen maar dan kan het gebeuren dat het niet helemaal lekker gaat met de launch en lig je zo in het prikkeldraad.
Door dat we goed op elkaar te  letten hebben we ook weer kunnen voorkomen dan iemand met een te grote kite ook in het prikkeldraad kwam en daarna heeft ze haar l\es geleerd en heeft nog weer flinke progressie gemaakt.
Ook nog twee  kites in elkaar lijnen spaghetti maar geen gevloek gewoon samen terug naar de kant en netjes opgelost.
17  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: Juni 18, 2011, 09:27:47
Lekker windje om voor de eerste keer dit jaar weer eens te Kiten ik ga ook die kant op dus ben er net voor elf uur.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Voorrangsregels kiten Gepost op: September 13, 2010, 17:41:18
Ok als we dan toch bezig zijn het is niet zo dat je voorrang hebt! de ander hoort uit te wijken!
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Reddingswerker op Noordzee vermist - update verongelukt Gepost op: Augustus 28, 2010, 23:11:42
Triest bericht mannen en vrouwen van de reddingsdienst die als vrijwilliger vele mensenlevens redden en dan zo'n verlies.

Respect voor alle redders en sterkte gewenst voor de nabestaanden.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfbrevet....voors en tegens.. Gepost op: Augustus 23, 2010, 19:16:56
Het zou inderdaad wel eens zo kunnen zijn dat er met een kitebrevet misschien minder ongelukken zijn. Maar dit zou ook zo zijn als niemand meer een kite gebruikt die ouder is dan een jaar, niemand binnen 100 meters van obstakels gaat kiten, iedereen een helm en vest draag, je minimaal 20 uur per jaar kite, niet meer kite als het meer dan 25 knopen waait etc etc.

Het is waarschijnlijk ook veiliger om de maximum snelheid terug te brengen naar 80 km/uur maar dan duurt het nog langer voordat ik op mijn kitespot ben maar dan kite ik weer minder uren wat weer slecht is voor de veiligheid want dan ben ik weer minder getrained en dus minder veilig.

Ik denk niet dat een brevet de beste oplossing is, en geloof er al helemaal niet in dat dit iets is waar het NKV geld en moeite in zou moeten steken.
Ik vrees echt dat juist een brevet het begin van het einde is en voordat we het willen hebben we enorme beperkingen waar ik niet op zit te wachten.

De gratis veiligheidskilniek is juist wat we nodig hebben en bewuste kiters die anderen wijzen op de gevaren. Misschien een folder waarin de veiligheids briefing staat die je uit kunt delen op scholen en aan iedereen die niet 100% veilig bezig is.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfbrevet....voors en tegens.. Gepost op: Augustus 22, 2010, 20:00:11
In iedergeval helpt deze discussie zeker mee met de bewustwording.
Ik kan me helemaal vinden in Eagle zijn opvatting. Mensen aanspreken is de eerste stap en daar ben ik helemaal voor.

Maar met een lycra rond gaan lopen omdat jij een expert ben wordt me al weer te veel. Wie gaat mij vertellen dat ik mijn board leash niet meer mag gebruiken omdat jij dat te link vind?

Voor de duidelijkheid ik adviseer niemand om een leash te gebruiken maar ik vind dat wel prettig, ook draag ik een helm en een vest met voldoende drijf vermogen.

Waar ik wel voor ben is een gedrachtscode , bekendheid met veiligheids regels en procedures elkaar aanspreken scholen die erkent zijn , maar wat mij betreft geen verplicht kite brevet. Ik heb ondertussen al genoeg van die papiertjes!

22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfbrevet....voors en tegens.. Gepost op: Augustus 22, 2010, 16:03:25
Vandaag een fietser verongelukt op Texel, deze fietser had geen fietsbewijs. Per jaar zijn er meer doden en gewonden door fietsen dus wordt het ook hoog tijd voor een fietsbrevet, fietsbewijs of fietsrijbewijs en fietsvergunning of fietsvaardigeheidsbewijs.

Het enige voordeel van een Kitebrevet is extra inkomsten voor de "kitescholen" en voor de instantie die deze bbrevetten uit gaat geven, misschien dat ik dat kan gaan doen?
Als het ook nog waar is dat niet iedereen kan leren kiten dan is zo'n bewijs vast ook alleen voor de mensen die het echt kunnen. Dan hebben we dus meteen het echte probleem opgelost! Maar in dat geval moet iemand anders maar de brevetten uitgeven want dan valt er weinig te verdienen.

Het echte probleem is dat de plekken waar we MOETEN kiten zijn te klein, ik ben tegen want ik geloof er niet in dat een papiertje de sport veiliger maakt.

En ik denk ook dat we met zijn allen blijven fietsen zelfs zonder helm!

23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: edit: dodelijk kite ongeval Schellinkhout Gepost op: Augustus 18, 2010, 22:36:56
Wat een vreselijk bericht, sterkte voor familie en vrienden.
24  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: Augustus 17, 2010, 10:16:20
Kom er aan ben er met 45 minuten, zorg dat de wind niet weg gaat!
25  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Kitesurfers in the problemen aan de Duitse Noordzee kust... Gepost op: Augustus 16, 2010, 20:32:22
Ja ze hadden in iedergeval iets bij zich maar vast geen UKW maar een VHF funkgerat bij zich!
Pagina's: [1] 2 3


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.