Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 23
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wimt boardbag. Gepost op: Februari 23, 2009, 23:49:35
Wimt, volgens mij komt dit wel aan zo. Ik zou het je zeker weten niet aanraden, maar je ziet op een bagageband ook wel eens een losse kartonnen doos liggen of een hooibaal (ja, serieus wel eens op een bagageband gezien). Als dat uit een vliegtuig komt dan gaat dit ook wel goed, denkjedan.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: vegas 08 of torch 08 ??? Gepost op: Oktober 27, 2008, 16:05:06
Morres - lekker duidelijke statements! Daar hebben we wat aan...

Ik heb de Vegas08 een tijdje gevaren; de torch alleen niet. Stokjes van het 2008 model zijn een stuk verbeterd; dikker, afgeronde rand. Breken lijkt me geen risico meer. Bardruk is lichter dan een waroo, vergelijkbaar met een 1-maatje-grotere bandit, stuurgedrag is uberprecies... scherp is het woord. Wel nog net wat zwaarder dan bijv. een oceanrodeo rise maar ik denk wel net zo snel. 't Is een echte old-skool C-kite, maar dan wel de beste C-kite die ikzelf ooit gevaren heb (alla, misschien op de Nemesis 2009 na dan).
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nu Rhino 06 12m en 16m. Lastig om mee te beginnen. Vegas 08? Gepost op: Augustus 05, 2008, 23:13:43
Als beginner zijn de rhino's niet heel fijn om het mee te leren. Uiteindelijk kun je elke kite onder de knie krijgen, maar je leert het wel een stuk sneller met een kite die wat "eenvoudiger" is dan eentje die wat "preciezer" komt.

De vegas08 heb ik zelf een tijdje gehad. Ik vind het een heerlijke kite, maar wel een typische C. In alles net iets beter dan de vegas06, eigenlijk. Ik heb het vroeger met een Airblast geleerd en had daarna de vegas05 die ik ineens HEERLIJK vond, dus om nou te zeggen "daar kun je het niet mee leren", nee, dat is het probleem niet. Wel vond ik toen ik daarna op de Waroo overging die wel een stuk makkelijker, toch weer. Ik raad iedereen die ik ken die nu met kiten begint dan ook wel een bow- of hybrid-kite aan. 't Gaf mij toch een wat zekerder gevoel om altijd zoveel depower te hebben, wat je met een rhino of vegas uit 2006 net niet haalt.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Iemand ervaring met x-tremeboards? Gepost op: Augustus 05, 2008, 22:59:43
Ik heb eerder dit jaar bij de downwinder even kort de 127 gevaren. Vond hem niet niks, wel beetje apart. Ik ben boards gewend met minder flex in de tips; zo'n beetje alle crazyfly's en north en verschillende zelfbouwboards waren allemaal minder zacht in de puntjes en daarmee voelde hij inderdaad wel wat los aan. Aan de andere kant was het juist ook wel weer lekker door de chop, al vond ik het poppen ook wat minder fijn (maar da's logisch).

Ik vind ze de prijs alleen niet waard - kleinere merken moeten ofwel iets meer bieden (wat het misschien wel doet, maar kennelijk niet voor mijn smaak), ofwel ze moeten iets goedkoper zijn.
5  Algemeen / Teruggegeven / teruggevonden / Re: Bar laten liggen op Muiderberg? Gepost op: April 21, 2008, 04:30:23
Eigenaar heeft zich gemeld.
6  Algemeen / Teruggegeven / teruggevonden / Bar laten liggen op Muiderberg? Gepost op: April 19, 2008, 06:51:16
Als je mij een persoonlijk berichtje stuurt met wat voor bar het was en uit welk jaar krijg je hem weer terug Smiley
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Goede customer service (mag ook wel 'ns gezegd worden) Gepost op: April 16, 2008, 03:48:19
Geef mij eens het emailadres / website. Ik heb ook gevoelige ogen en een pair of good sunnies zijn altijd welkom Grin zeker met zo'n service Grin

Snackyman - www.seaspecs.com
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Goede customer service (mag ook wel 'ns gezegd worden) Gepost op: April 15, 2008, 05:32:15
Vorig jaar op vakantie een Seaspecs gekocht - zo'n veelstedure zonnebril die wel lekker zit en fijn is als je gevoelige ogen hebt.

Tijdlang gebruikt, naar tevredenheid... afgelopen zaterdag tijdens de downwinder had ik hem ook op m'n kop. Ik knalde goed hard op m'n plaat en toen ik weer wist wat links en rechts was was ik een footpad en een lens van m'n seaspecs kwijt. Ik heb vandaag toch maar even gemailed of ze die apart verkochten en kreeg 't volgende antwoord:



Hi Garmt,
 
Thank you for writing!

SeaSpecs are designed to be used in extreme conditions and we have tens of thousands of satisfied customers, including, Surfers, Towsurfers, Kitesurfers, Jet Skiers, Windsurfers, Kayakers, Snowboarders, etc., all of whom use their SeaSpecs in extreme conditions without any problems and love them.

However, as you know, the ocean is extremely powerful, it breaks surfboards, kiteboards, kayaks, boats, ships, ocean liners and even houses, I suppose it can also damage a pair of sunglasses.

Notwithstanding, we are very customer oriented and will do anything within reason to keep a customer satisfied.  As such, we will send to you via the United States Mail a set of new lenses.

Dus. Ik stond sprakeloos   Smiley
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Verschil Vegas 06 vs Vegas 08?? Gepost op: April 15, 2008, 05:24:41
Ik heb vandaag ONWIJS geknald met mijn net nieuwe vegas08 10m! Althans, in tien knopen wind dan. Zaterdag heb ik wel nog een paar rakjes met de vegas08 12m gevaren, en dat is de reden dat ik zondag er direct zelf een gekocht heb Smiley

Ik heb een aantal keer met de vegas06 10m gevaren, en in mijn ervaring was dat de beste C-kite waar ik tot dan toe mee gevlogen had. Ik hoor dat ook van een hoop mensen om me heen, trouwens. Zaterdag werd mijn mening bijgesteld - nu is dat dus de vegas08, al is dat wel op basis van een hele korte indruk (kwartiertje varen, niet echt vet gesprongen ofzo).
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: emigreren wegens kiten Gepost op: April 03, 2008, 08:10:15
Ik ben net drie weekjes geweest en ga straks ook weer een maand naar Australie. Beide keren oostkust; van Brisbane naar Sydney en straks van Brisbane naar Cairns. Heb de vorige keer een hele hoop mooie spots gezien, maar gek genoeg waren de mooiste plekjes wel vaak windloos. In totaal heb ik denk ik de helft van de dagen gekite.

Er zijn een hoop kleine plekjes waar inderdaad weinig te doen is, maar alles wat iets groter is is wel OK vind ik. In bijv. Byron Bay is het erg gezellig en een stad als Caloundra is ook leuk (met genoeg stranden om voor elke windrichting te kunnen kiten). En best wel een fijn idee dat bij de meeste surfstranden er toch zo'n dude in een baywatchtentje zit te kijken of het wel goed met je gaat. Maar goed, oostkust - ik hoor ook wel dat Perth beter is (maar niet meer in mei, als ik weer ga).
11  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: ipod gevonden? Gepost op: Maart 02, 2008, 01:20:38
Goed punt. Geen idee Smiley mijn emailadres staat er alleen wel in gegraveerd, maarja.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 45cm of 55cm bar op Waroo 13m2 2008? Gepost op: Februari 27, 2008, 21:02:49
Ik heb ook de 13m 2007, en vind hem eigenlijk best traag. Then again heb ik geen 55cm bar en dus geen vergelijkingsmateriaal Smiley
13  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: ipod gevonden? Gepost op: Februari 25, 2008, 07:46:16
Bedankt voor de vriendelijke tip. Tijdje geleden dat ik hier geweest ben, ik hou de breakneck speed waarmee kitehigh verandert bijna niet bij Wink
14  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / ipod gevonden? Gepost op: Februari 24, 2008, 23:56:57
Gisteren (zaterdag 23 februari) lekker wezen kiten in Zandvoort! whoei!  Op de heenweg nog lekker naar Velvet Revolver kunnen luisteren op m'n ipod, maar toen ik weer thuis was.... geen ipod meer. Heeft iemand hem gevonden?
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welk wetsuit Gepost op: Januari 04, 2008, 21:51:04
Ik kan natuurlijk ook alleen maar praten over het pak dat ik zelf heb.... de mijne is een Neilpryde 5000, die je overjarig voor echt weinig geld kunt halen (EUR200 of minder). Heel erg soepel, je blijft er zeker weten droog in (als je tenminste je benen goed dichtdoet - de versie die ik heb is zo oud dat er nog geen klitteband om de benen zit). Als je die dan combineert met een sola-vestje met cap ben je helemaal binnen.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kites + Boards voor de zwaardere kiters? Gepost op: Januari 04, 2008, 05:08:33
Ik woog vorig jaar nog 100+, en had daar wel vaak last van met een vegas 14 als grootste kite en een board van maar 36cm breed (geloof ik). Ik heb toen eerst een crazyfly 137x41 gekocht, wat een WERELD van verschil was en vervolgens twee bow's (waroo 13, bularoo 10). Met die combo hoefde ik nooit meer aan de kant te blijven staan als m'n vriendjes wel konden.

Ik ben tegenwoordig ook nog eens een stuk lichter, dus dan gaat het zowiezo makkelijker Smiley
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: In het water was het goed te doen, maar die handen. Gepost op: Januari 04, 2008, 05:04:20
Ik voer vorige week vrijdag (em... 28 dec) ook op Zandvoort. De buitentemperatuur viel toen mee, 7 graden. Ik had een Neilpryde 5/3 aan en een sola vestje met cap eronder.

't Klopt inderdaad wat jullie zeggen over dat je lichaam nog niet weet wat je aan het doen bent; had ik dat toen maar geweten Smiley Ik was ontzettend aan het koukleumen toen ik (in m'n wetsuit!) van kentyman naar het water toeliep, maar toen ik eenmaal op het water was had ik nergens meer last van. Ik merkte alleen wel dat mijn handen erg traag werden, dus ik dacht, foute boel - naar de kant. Daar begonnen mijn handen te tintelen wat wel even pijn deed - dus ik dacht, nou, dat was het dan, inpakken. Valt me nu pas op dat ik het daarna (tijdens opruimen etc) alleen geen seconde koud meer heb gehad. Dus ik had prima voor nog een tweede sessie kunnen gaan, doh!
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: F16 zo "makkelijk"?? Gepost op: November 25, 2007, 01:10:22
Ik heb 'em nog niet echt vaak geprobeerd, maar die keren dat ik het probeerde had ik wel twee handen aan een kant nodig (en toen hield ik 'em nog niet, nadat ik geland was liet ik 'em toch net glippen). Een keer ging-ie er zo hard vandoor dat-ie ook direct mijn trapeze kapot trok. (is wat veel gezegd, de bevestigingsring vloog eraf).

Overigens verschilt het nogal per bow hoe hard ze trekken in een loop. Mijn waroo 13m heb ik nog niet uitgehaakt durven te loopen terwijl dat met mijn vegas05 14m wel te doen was (sort of).
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Verschil tussen een Best Waroo & Best Waroo Pro? Gepost op: Oktober 02, 2007, 12:58:45
Ligt het aan mij, of gaan tegenwoordig alle threads over "wat is het verschil tussen kite 1 en 2" en "kan ik beter y of z" halverwege de thread over "voor zoveel euro's haal je 'em hier" en "deze shop is beter dan die shop!"?
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Top service bij van de Berg Gepost op: September 25, 2007, 03:02:50
Mijn laatste ervaring met Van den Berg was ook erg positief. Kwam om tien voor zes binnenstuiteren: "mag ik nog even een wetsuit kopen?". Toen ik na perfecte service weer naar buiten liep en zag dat het half zeven was snapte ik waarom het zo rustig in de winkel was. Hulde!
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoe komt het verschil in windmeting?? Gepost op: September 21, 2007, 17:48:08
Ook actuelewaterdata is niet heilig. Afgelopen woensdag stond daar op de site dat het meer dan 30 knopen waaide in Ijmuiden, terwijl de windmeter van De Spot in Zandvoort niet boven de 25 uitkwam. Of dat dan ligt aan het hemelsbrede verschil van een paar kilometer of dat de twee windmeters verschillen weet ik niet, maar het zorgt er wel voor dat ik voortaan eerst even webcams check voor ik niet ofwel ga kiten.
22  Algemeen / Buitenland & Travel / horloge gevonden parkeerplaats oostvoorne Gepost op: September 17, 2007, 04:06:04
Vanmiddag om ongeveer 17u lag naast onze auto het klokje van een horloge (dus zonder bandje). t Is een goudkleurig klokje met zwarte wijzerplaat (met daarop gouden vissen). Als iemand m kwijt is.. laat maar horen..
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kite oplaten? Ook jij verantwoordelijk! Gepost op: September 11, 2007, 06:32:51
Ben het er inderdaad helemaal mee eens. Had laatst nog een gesprek met een kiter. Hij vroeg of ik zijn kite opliet; stond met het ding in mijn handen te kijken of zijn lijnen wel goed zaten. Hij werd ongeduldig (bijna pissig) omdat ik hem nog niet omhoog gooide terwijl hij met zijn duim omhoog stond.

Ik weet niet eens meer of zijn lijnen nu goed zaten of niet, maar moraal van het verhaal was dat ik zijn kite niet loslaat voordat ik ook kan zien dat zijn lijnen goed zitten. We hadden het er even over toen zijn kite eenmaal in de lucht stond en toen was hij het er ook mee eens. Hij had er eerder nog nooit over nagedacht dat hij ook een stukje verantwoordelijkheid had voor de ander z'n veiligheid als hij een kite opliet.
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Alles nieuw. Gepost op: September 11, 2007, 05:58:55
Ik denk dat die 13m inderdaad een verstandige keus is.

Ik heb zelf eerder dit jaar ontzettend zitten twijfelen wat voor waroo's ik zou kopen: 15 en 11 of 13 en 9? De 11 vaart namenlijk heel lekker maar die 15 leek me te lomp (zelf nooit in handen gehad trouwens, alleen een 2006 van 14m en die vond ik minder lekker). Ik heb nu dus ook de 13m met een 45cm bar en ben daar prima blij mee. Weeg overigens ongeveer hetzelfde - 92kg nu. Vandaag voor het eerst de kleine kite uitgelaten (een bularoo 10) en daar wil je inderdaad geen 55cm bar bij :-)

25  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: December kitevakantie / Niet egypte Gepost op: September 06, 2007, 18:01:37
Je zou aan omg. Marbella/Tarifa kunnen denken? Lekker weer en ik geloof dat de thermische wind daar de 'lavante' heet. Ben er zelf alleen nooit in december geweest.

Het zuiden van Spanje is een erg relaxte omgeving om rond te toeren als er eens geen wind mocht zijn. Vliegen naar Malaga is niet duur, 't is dan alleen wel nog ongeveer anderhalf uur rjiden naar Tarifa.
Pagina's: [1] 2 3 ... 23


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.