Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: F-one Trax Carbon 2016 of Slingshot Alysum 2017 Gepost op: Augustus 21, 2017, 11:29:59
Ik ben zelf precies jou lengte en gewicht. Ik heb nu 42 breed. Mooi voor low end maar high end is aankanten gewoon lastig. Ik ben een keer in de gelegenheid geweest om van hetzelfde board op 1 dag 3 maten te varen. Goed gepowered dus een mooi vergelijk. 39 was echt te klein. 40.5 was perfect. 42 was op dat moment hard werken.
de 40.5 heb ik ook nog een carbon board  vs een normale uitvoering gevaren en carbon was duidelijk stijver. Leek een heel ander board.
Destijds vaarde ik alleen op zee met veel stroming. Ik heb toen 42 gekozen op basis van wat de fabrikant adviseerde. Voor lowend en golfrijden is het prima om wat breder te gaan. Persoonlijk zou ik nu zelf voor iets rond de 41 gaaan.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wetsuit verzameld water. Gepost op: December 19, 2016, 13:23:12
Het water blijf  er bij mij met klittenband nooit in staan . zonder wel omdat de onderkant van de pijp dubbel gaat zitten en zo de boel afsluit. Dur pak over je schoenjes, klittenband er om heen en dan kijken of je pak het water nog kwijt kan. Klittenband voorkomt ook dat er water van onderuit je pa pak in spoelt via de pijpen. scheelt een hoop warmte.
Als dat allemaal niet werkt kan je nog gaten maken. Goeie kans dat je daar een zwakke plek mee maakt en na verloop je een groot gat er in trekt.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kitespot Tjeukemeer Gepost op: Oktober 07, 2016, 16:30:41
voor de goede order, er mag nu dus niet gevaren worden??
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kitespot Tjeukemeer Gepost op: Oktober 06, 2016, 11:41:57
Mooie plannen. Gezien de hoeveelheid werk die er nog verricht moet worden lijkt het een meer jaren plan. Wel een mooie plek qua windrichtingen. ZW zal lastig worden maar het is er lekker open dus kon nog wel eens gaan.

Hoe meer spots hoe beter. Met 200 man op Mirns is een beetje verdeling altijd welkom. Zoveel meren waar we nu niet terecht kunnen om te kiten.... je zou bijna weer gaan windsurfen...... Wink. Op alle meren honderden gelegenheden voor boten maar niks voor kiten terwijl er zo veel kiters zijn.

Ik zou zeggen zo snel mogelijk openen. Er is al een veld naast de weg. alleen nog een paar auto's zand om het water op te komen ThumpsUp

Om nu echt te zeggen of het wat is wellicht een tijdelijke gedoog periode om te testen...??!!??

Goed initiatief. Succes!
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Ervaring met de APP Áctuele wind Gepost op: Augustus 04, 2016, 16:11:40
"Heeft iemand hier ervaring mee als het gaat om de Ijsselmeer spots zoals mirns, stavoren etc.?
Hoe precies is de opgegeven windsnelheid. Geen idee waar de metingen worden gedaan dus wellicht dat die wat afwijken. Ik moet er een redelijk stuk voor rijden dus betrouwbaarheid is belangrijk.

Ik nben benieuwd
groet
Rene
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kite materiaal voor 12 jarige "kleine man" Gepost op: Juli 14, 2016, 13:54:17
Veel van de kinder geschikte kites komen met een standaard bar.
Al die afstanden zijn voor veel langere armen ontworpen.
Iemand daar een idee over.Cabrinha heeft er een veer op zitten.
North kan je de depoer cleat noor boven en onder verplaatsen en zo de depower throw verkorten

wat is nou een mooi systeem voor korte armen??
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Cabrinha Fireball Gepost op: Juli 14, 2016, 13:50:48
leuk dat er weer een s iets nieuws is bedacht.
Maar als je nu ipv een haak aan je trapeze daar een oog hebt, dan krijg je met de traditionele chicken loop exact hetzelfde effect lijt me en dan blijft het uitwisselbaar met andere systemen. Nogal een beperking dat je alleen met die trapeze haak dat systeem kan gebruiken
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kite materiaal voor 12 jarige "kleine man" Gepost op: Juli 13, 2016, 09:49:46
Ter aanvulling, Hij weegt 34 kg en is rond de 1.45m lang.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / kite materiaal voor 12 jarige "kleine man" Gepost op: Juli 11, 2016, 13:10:06
hallo allemaal,

Het is dan zover, de kleine man wil ook gaan kiten. Ik had een paar maanden geleden al eens wat tips verzameld via dit forum.
Het is een erg handige jongen die uitstekend instructies kan uitvoeren en die erg van actie houdt.
Ik denk dat zijn leer curve snel zal zijn maar gezien zijn geringe gewicht en uit veiligheids oogpunt gaat mijn voorkeur uit naar specifiek materiaal.
Hij heeft al een paar keer aan mijn 8m gehangen en dat ging heel goed. De normale kites zijn echter duidelijk niet gemaakt op zijn geringe gewicht.


Hoor het graag.

mvg
Rene

-Knip- niet vragen om aanbiedingen aub.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ideale afmeting voor North X Ride Gepost op: Februari 01, 2016, 20:36:13
yep, mee eens, te klein.
Ik heb onlangs het geluk gehad om van hetzelfde board 3 maten te kunnen  proberen op dezelfde dag.
Er bestaat een ideale maat. te klein gaat alleen lekker als je over powered bent en maakt dus je range te klein. (te klein = te smal) Te breed en je kan bij meer power niet meer lekker aankanten en carven. je moet continu te veel moeite doen en het is een compromise. (beter dan te klein overigens). om heel side te kunnen aankanten moeten de strap meer naar de heel-side geplaats worden. Dat maakt toe- side aankanten en carven een compromise en minder natuurlijk. De perfecte maat is het beste van alle werelden.
Ik weeg 76 kg en vaar 42 breed. 40/41 is ideaal heb ik ondervonden.

even terzijde. Ik kon ook een carbon versie testen en vond het verschil tov de gewone versie erg groot. Mijn voorkeur ging uit naar de gewone versie. Veel meer gebruikers vriendelijk.

Onderschat de invloed van je board op je vaar stijl niet. Een goed board voelt als een jaar progressie! testen is een goed idee, of gewoon eens ruilen met een ander??

suc6
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: (info) fabrikage dyneema lijnen Gepost op: Januari 13, 2016, 21:23:27
Interessant verhaal.
Is er iemand die een idee heeft of er tussen de verschillende kite merken veel verschil zit in de lijn kwaliteit?
Eigenlijk is het een deel wat nooit belicht wordt. Kite en bar wel, maar lijnen?
Het zou interessant zijn om eens een vergelijk te zien van hoe een kite vliegt met verschillende lijnen.

Ik vaar meestal 3 jaar met mijn kites en dacht altijd dat het verminderde gevoel aan de kite lag. Misschien hebben de lijnen ook invloed.

Ietwat of topic. Check regelmatig of al je lijnen nog even lang zijn. Ik heb dat recent gedaan en die 3cm vershil in lengte tussen de power en stuurlijnen maakt een enorm verschil. Mijn kites vlogen weer een heel stuk beter, vooral omdat de trim settings weer kloppen.

ik ben benieuwd naar de ervaring van anderen
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Grootste maat voor op zee Gepost op: Januari 12, 2016, 22:25:24
Ik zou ook je woon plaats mee laten tellen.
Woon je vlak bij dan ga je ook met minder wind. Een heel eind rijden met een zo zo voorspelling gaat snel tegenstaan dus de kans dat je gaat met meer wind is vrij groot. Je board is ook van grote invloed.
Heb eens een Shinn Speedball geleend en dat ging perfect. scheelde zeker 4 knopen low end.
Je gewicht spelt een grote rol en ook waar je vaart (stroming op zee heeft een enorme invloed op je low end) Een 10 meter met jou gewicht is niet gek als grootste maat. Met 15 knopen ka je al lekker varen. je krijgt er misschien 4 kopen low end bij. Een 8 (of zelfs 7) geeft je 15 knopen extra high end....
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wat doe ik fout? Gepost op: Januari 12, 2016, 22:09:10
Geen direct ervaring met dit probleem. Het lijkt er op dat de kite moeite heeft om naar links of rechts te drijven. Dat is ten opzichte van jou positie. Ik kan me voorstellen dat je bijv. de linker stuurlijn aantrekt en zelf een paar slagen naar rechts zwemt om het process te versnellen. je veranderd daarmee actief jou positie tov de kite waardoor je kite dus niet meer recht downwind ligt.
Heeft iemand dat wel eens geprobeerd?  Gaat natuurlijk niet met je board nog aan maar dan zou je voldoende tegen kracht moeten kunnen bieden.
success.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 11jaar, 32kg, welk materiaal Gepost op: Januari 08, 2016, 02:51:48
Ik heb eens naar de Viron gekeken en dat lijkt naast een Uno ook een goeie optie.
op land en water te gebruiken. trainer kite zonder verassingen . Redelijk geprijst ook. Slim concept om het effectieve oppervlak te verkleinen
Als dat onder de knie is kan hij eens een 5of 6 meter tube proberen. Die gaan wel met minder wind, als je er maar echt mee vliegt lijkt me. (zeker echte wave kites)

Epic en Blade hebben beide ook een jeugd kite in het programma. Epic zelfs een jeugd bar. Wel prijzig.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 11jaar, 32kg, welk materiaal Gepost op: Januari 07, 2016, 21:44:33
Hi Idefix,
Met Friesland, bedoel je dan de meren?
Die stonden niet direct genoemd. Hoe werkt dat eigenlijk.
Verboden tenzij anders aangegeven.
Of toegestaaan/gedoogd tenzij verboden?

Ikzelf prefereer zee , maar weet uit ervaring dat het een grote stap is van binnen water naar zee.
Dus met de kleine man houden we het veilig en makkelijk voor het begin op binnen water.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 11jaar, 32kg, welk materiaal Gepost op: Januari 07, 2016, 08:56:19
Fantastisch mannen.
Ik ben nu alleen nog aan het orienteren.
Ik verhuis in Maart weer terug naar NL. In de buurt van kampen dus het zal veel ijsselmeer worden.
Ik ben dan wel in de markt voor wat gebruikte spullen in de juiste maat.
Ik doe tegen die tijd even een oproep. Komt mooi uit met het begin van het seizoen.
 Ah nog tips voor een beginner spot in die omgeving. Lemmer, Mirns en Makkum zijn allemaal dicht bij en toegestaan. (ff wennen dat je niet gewoon overal het water op kan!!)
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 11jaar, 32kg, welk materiaal Gepost op: Januari 06, 2016, 21:45:05
Bedankt voor het delen van jullie ervaring. Het is de enige manier om een inschatting te maken van kite maat en wind  voor zijn gewicht. De uno is voor weinig wind gemaakt en geschikt als trainer kite toch?? Het viel mij op dat de Bandit moeite had om in de lucht te blijven met minimale wind voor die maat. Backstall en op 12 uur over je hoofd vliegen en dan uit de uit de lucht willen vallen. Daar had ik voor die tijd nooit last van gehad. Wel cruciaal in de begin fase om een kite te hebben die daar geen last van heeft. 2.5 meter klinkt onmogelijk klein..lol. Gingen jullie boys daar met 15knopen het water mee op in de later fase??
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 11jaar, 32kg, welk materiaal Gepost op: Januari 05, 2016, 23:13:51
Heel erg bedankt voor de reacties. Goede suggesties.
Ik heb hem gister op het strand laten sturen met een bandit5 8M. Voor het eerst en dat ging eigenlijk heel goed.
15-18 knopen en dat was te veel voor hem.
Problemen waren zoals door jullie aangekaart:
te grote trapeze dus veel te weinig depower throw.
Ik denk een wave kite inderdaad met een stopper. Board zijn we nog niet aan toe.
Misschien een bandit 6m. mooie aanvulling op mijn 11/8 combo.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / 11jaar, 32kg, welk materiaal Gepost op: Januari 05, 2016, 00:45:51
Gelukkig Nieuw jaar allemaal.

Mijn kleine mannetje is enthousiast over kiten. Beter begin van het jaar bestaat er niet voor paps uiteraard.

Heeft iemand hier ervaring mee? Het meest materiaal is niet echt op dit sort mini maatjes gemaakt.
Welke kite maat?
Wie maakt boards en trapezes die klein genoeg zijn etc.

elke tip is welkom.

groet
Rene
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North Toro vraag Gepost op: Oktober 16, 2015, 01:16:00
All of the above!!!
Ik kite nu een jaar of 11 en ben met die dingen begonnen.
Ik zal je eerlijk bekennen: de gedacht om weer met een toro te varen:......
brrr angstzweet op mijn rug alleen bij de gedachte!!! Zwaar achterhaalde constructie!

Koop 2008 en bij voorkeur nieuwer. Dan heb jij controle over de kite ipv andersom.
De kans op ongelukken neemt met 80% af en je progressie neemt met 80% toe.!
Goedkoop=duurkoop.
2008 en nieuwer heb je met 1 kite dezelfde wind range als met het setje van 3 Toro's!
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oordoppen tegen surfersoor Gepost op: September 24, 2015, 02:59:46
bekend problem. Wat ik ervan begrijp is de oorzaak kou.
100% Waterdicht is dus niet zo belangrijk.
Ik gebruik "surf ears" (surfears.com)
 die hebben een open constuctie afgesloten met een membraan.
Voordeel is dat je nu wel gewoon kan horen waar andere doppen bijna alle geluid tegen houden.
Dat went misschien maar ik vindt het prettig om toch zo veel mogelijk te horen. Gebruik ze het hele jaar.
wel prijzig maar zeker de moeite waard gezien het alternatief je uiteindelijk een zeer pijnlijke operatie opleverd, plus maanden lang niet het water op.
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Starten met 1 of direct 2 kites Gepost op: Juni 15, 2015, 03:20:12
2 vragen die ik niet beantwoord zie in je problem stelling die sterk van invloed zijn:
1 waar vaar je
2 wat is je budget

Waar je vaart is van invloed op de 'te verwachten wind". Aan zee is de wind vaak sterker dan in het binnenland uiteraard. Voeg het nog even toe aan je vraag als dat kan. Dan kunnen de locals je een idee geven van wat er veelal gevaren wordt.
Als je een keus van kite maakt, probeer dan van gebruikers uit te vinden of de kite beter is in de low end of in de high end van wat de fabrikant als wind range aangeeft. Dat kan een meter in grote schelen. De bruikbare wind range van de fabrikant is voor een groot deel afhankelijk van wat voor board je gebruikt en van het nivo van de rider. Als beginner lever je in bij de low end en lever je zwaar in op de highend. Dat wordt wel snel groter maar neem de range als een indicatie en niet als een gegeven. Je board kan ook al gauw een paar knopen low/top end schelen. (voor board keuze kan je met een free ride board niet fout gaan)

Zo te zien is je budget voldoende om 2 kites te kopen??. 12/9 (plus later een 7) of 12/8 (wel een groot gat, 3m verschil is beter) . Je kan ook en jaarje ouder gaan om 2 kites er uit te slepen. Ik ben begonnen met 1 kite maar je zit vaak net naast de sweet spot. Dus ipv van een lekkere sessie wordt het martelen in te weinig wind of overleven in te veel wind. Als je er 2 koopt neem dan altijd dezelfde kites zodat ze qua range en gevoel aansluiten.

good luck

23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waxen van lijnen Gepost op: April 19, 2015, 23:37:25
Heb dit Jaren geleden eens geprobeerd. Slecht idee. Je lijnen zijn als het ware om elkaar heen en tussen elkaar door gevlochten. Leg ze in kaars vet en dat gaat er tussen zitten. Je lijnen worden nu korter en dikker. Echt aleen de buitenkant doen..  Dit effect is met je depower lijn nog veel erger. De mijne was bijna onbruikbaar.
Ik vaar nu F-one en dus zit er een kunst stof / plastic mantel om de depower lijn .
Als je een enkele lijn hebt kan je dat ook overwegen. Nooit slijtage.
Ik heb ze een keer vervangen ik geloof dat het spul werdt verkocht als benzine leiding voor een boot.

hoop dat dit je helpt
24  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Redding kitesurfer IJmuiden 21-03-2015 Gepost op: Maart 23, 2015, 05:44:52
dit verhaal heft me wel aan het denken gezet. Ik ben zo een keer mijn hele kite kwijtgeraakt. De chicken loop knapte midden in een kiteloop transition en de knal die daar op volgde was ook teveel voor de leash. Ik had geluk dat er een speedboot op het strand was want wind en stroming nam langzaam alles mee de zee op

Ik vroeg me af of het volgende een oplossing kan zijn.

Neem wat touw of wellicht een leash. knop of haak die ergens aan je power line en maak een lus die je aan je trapeze kan haak kan maken. Niet ideal qua safety maar in de plomp dobberen bij 6 graden is dat ook niet?

Had dat in dit geval gekunt???

Bij mijn breuk was er nog een groot deel van de chicken loop aanwezig en was dit zeker een optie geweest.
Eventueel zou ik ook de leash aan de depower lijn kunnen haken. dus boven de bar waar je normal je kite zou trimmen. Dat is bij mijn kite gewoon een stuk touw.

graag jullie gedachten.


25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Last van ribben? Gepost op: Augustus 21, 2014, 03:59:14
Waar doen je ribben zeer? Ik neem aan de achterkant. Na je belsure heb je waarscheinlijk weinig gedaan. Nu zijn je buikspoieren slapper dan voorheen. nu kite je als het ware met een holle rug omdat je buikspieren niet in staat zijn om bekken gekanteld te houden an daarmee je rug recht. dat is vooral als je moe wordt. Probeer een paar keer bewust daar op te letten en wat extra de buikspieren trainen. Mijn favoriet is aan een stang hangen en dan beide knieen naar de borst trekken en dan weer helemaal lang maken etc.
Als je ribben op een bepaald punt na 2-3 dagen na het kiten nog zeer doen dan is de kans groot dat ze in een spasme zitten of dat je rib niet helemaal goed in het gewricht zit. oplossing is 2-3x naar de physio. (ik heb een maand niet kunnen kiten door een dergelijk spier spasme en na 1x physio kon ik gewoon weer het water op.)
Als dat allemaal niet helpt dan maar naar een andere trapeze kijken. (een met een hogere rug voor meer steun?)

good luck
Pagina's: [1] 2 3


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.