Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 11
1  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Januari 12, 2015, 09:09:32
OK


Dit zijn de foto's van 11 januari: http://seydel.be/index.php/news/item/351-kitesurf-1502
2  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: December 24, 2014, 10:35:52
Gisteren vond ik echt een geweldige middag @ Wijk aZ bij de pier. Wind was iets minder dan ik verwacht had dus na een paar rakjes met mijn 6 toch maar mijn 9 gepompt en heerlijk gevaren, zonnetje erbij, lekkere golven. Jammer dat de zon zo vroeg onder ging ik had nog wel een uurtje door willen varen.
3  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: December 23, 2014, 10:52:56
Wordt nog gezellig vanmiddag pre-Christmas-kitesessie.
Ik heb nog ff een paar uur werk en ik probeer ook rond 14.00 uur bij Wijk aan Zee - Pier te zijn.
4  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: December 21, 2014, 14:24:39
Hop in de voiture naar Wijk!
Bunker of pier? Ik kom eerst wel ff bij de bunker over de duinen kijken.
C u on the water :-)
5  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: December 18, 2014, 11:40:51
Ik probeer direct na middaguurbuitje op het water te staan bij Wijk a Z Bunker tot de >40kn vlagen het lastig maken in de middag
6  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: November 02, 2014, 18:47:00
IJmuiden bij IJmuiderslag is prima bevallen vandaag. Wel een flink stuk lopen van de P naar het strand. Strandtent was gewoon open en het lijkt erop dat het er nog wel ff blijft (misschien wel gewoon de hele winter).

Met tussen de 40 en 50 kiters op het water was het downwind wat druk maar upwind erg goed te doen, ruimte zat en doordat het strand in een soort bocht zee-inwaarts loopt naar de pier was het met ZZW wel sideshore maar nog redelijk aanlandig. Golven waren bruut, soms lastig wegkomen van het strand door de grote bakken maar op de terugweg mooi.

Wind nam niet af, was best stevig nog voor mijn 12, heerlijke nazomerstranddag zo in november :-)  Grin

7  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: November 02, 2014, 11:47:06
Hm, zon en wind is er maar de windrichting is wel erg zuid voor Wijk aan Zee.
Ik kite liever niet met zuiden wind bij de pier bij IJmuiden maar is dit een mooie richting voor IJmuiderslag? Graag svp hoor ik een paar meningen hierover.....

Op de webcam is trouwens wel goed te zien hoe side-shore het is bij Wijk a Z Pier http://www.timboektoe.org/webcam/
Het lijkt wel te kunnen ....?
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Poll over censuur filmpjes Harinkie Gepost op: November 02, 2014, 09:35:37
Het grappige is dat het je één miliseconde kost om voorbij een filmpje te scrollen maar dat het minuten kost om door de discussie heen te komen die gaat over het wel of niet wenselijk zijn van de filmpjes in het betreffende topic. Dus ik ben VOOR de filmpjes maar TEGEN ellenlange discussies op het forum over dit soort filmpjes.

Als iemand om tips vraagt over bijvoorbeeld drie verschillende bestemmingen. Dan lijkt me een post met filmpjes over die bestemmingen prima en hartstikke on-topic, ookal staan die filmpjes al elders op het forum. De vraag staat waarschijnlijk ook al elders op het forum, net zoals zoveel vragen.

Censuur lijkt me geen oplossing, dit staat lijnrecht tegenover waar internet en fora voor staan. Het goede van een vraag stellen op een forum is de willekeur aan antwoorden die je krijgt. Het nadeel daarvan is dat er antwoorden tussen zitten die je misschien niet had gewild. Je kunt dan niet opeens de kwaliteit van de antwoorden ter discussie stellen, je kunt niet discussieren over iemands beeld van de werkelijkheid. Je kunt ook niet opeens een topic gaan claimen en zeggen dat je bepaalde antwoorden niet in 'jouw topic' wilt hebben.

En natuurlijk kan iedereen leren van zijn eigen gedrag en zal Richard in het vervolg bedenken of het wenselijk is om filmpjes te posten en hoop ik dat de vragensteller zal bedenken of het nodig is de antwoorden en filmpjes te becritiseren.
9  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Oktober 14, 2014, 19:13:12
Sinds lange tijd weer eens naar S'hout geweest, lekker en gezellig zeg maar ;-)
Het was drukker dan ik verwacht had voor een doordeweekse dinsdag middag ..... is het vakantie ofzo :-) ?
Om een uur of 14.00 met 21 a 22 knopen ff de 9 van mijn nieuwe set Parkies gepompt.  Moest wel wennen aan weinig bardruk maar dat kwam ook nog extra door iets te weinig wind. Dus ook nog maar ff de 12 gepompt en dat was beter.

Ondanks de regen was het top! Laat de herfstwind maar komen!
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Versus Snowkitetrip 2015! Gepost op: Oktober 06, 2014, 20:23:13
 ThumpsUp ThumpsUp ThumpsUp ThumpsUp
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Mariniers Versus Geraldine Kemper & Ruben Lenten Gepost op: Oktober 01, 2014, 10:33:55
Ondanks dat het een promofilm is voor werken bij de mariniers, is het toch wel geinig en zitten er aardige shots tussen, in ieder geval één waar Ruben over een snelle interceptieboot springt (@6:30 min):

http://www.youtube.com/watch?v=w4RlLZ4QJwg&feature=youtu.be


http://youtu.be/w4RlLZ4QJwg
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Snowkiten...kites size Gepost op: September 28, 2014, 11:50:03
Het klopt dat je absoluut minder wind nodig hebt. En dat je dus een flink kleinere kite kunt gebruiken. En dat je dus kunt snowkiten bij wind waar je niet op het water mee kunt kiten. Hetgeen absoluut hetzelfde blijft, is dat je een hele set mee moet meenemen op vakantie om bij de verschillende windsterktes vooruit te kunnen. Met je 7,9,12 kom je een heel eind maar ik zou er niet voor kiezen om er 1 thuis te laten.

Ik heb bij het snowkiten in Nederland nooit kleiner dan mijn 9 of 12 M gebruikt en ik denk inderdaad dat je wel kunt stellen dat ik op het water ongeveer 3M meer nodig had gehad of dat de wind zelfs niet genoeg zou zijn om op het water te kunnen kiten. In Duitsland (Feldberg) werd alleen gekite met 12M en (veel) groter.

Ik heb in Noorwegen wel met hardere wind gesnowkite. Met 30 knopen en uitschieters naar 40 knopen was het echt enorm schrapzetten met snowboard in de sneeuw met een 7 M Bandit Dos. Maar ook in Noorwegen was het over het algemeen veel minder wind en heb ik eigenlijk nog het meeste plezier gehad van mijn 12M foilkite. En bij nog minder wind waren het alleen de 15M en 19M foilkites die vrolijk door de sneeuw ploegden.



13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North Rebel uittesten op het land Gepost op: September 03, 2014, 08:58:08
Graag wil ik mijn nieuwe North Rebel 2013 eerst op het land (b.v. een weiland) uitproberen voordat ik het water op ga. Het lijkt mij op het land namelijk handiger om de kite nog af te stellen, mocht dat nodig zijn. Hebben jullie dit wel eens gedaan of is dit levensgevaarlijk? Alvast bedankt.
Speedwing, ik vind het helemaal geen slecht idee om eerst even dingen uit te proberen. Afhankelijk van op wat voor spot je normaal kite is het absoluut niet prettig om ergens op een zeer kleine launch zone er achter te komen dat je materiaal net iets anders is dan je dacht.

De Rebels hebben geen afstelling nodig je kunt er zo mee gaan kiten. Als ze nieuw zijn moet je alleen wat plasticjes/schuim loshalen en weggooien.

Als je toch wat wilt uitproberen, zoals bijvoorbeeld even als oefening de safety trekken zodat je kunt zien wat er gebeurt met de 5th line van je Rebel dan kun je dat nog het beste doen op een groot strand zoals IJmuiden, op een dag dat niet toevallig iedereen net een strandwandeling aan het maken is.

Sowieso is het beter om voor jouw trial momentje niet alleen te zijn. Neem iemand mee die je kite kan aanpakken zodat je nog wat kunt verstellen indien je dat wilt of die je vast kunt houden aan je harnas als je twijfelt aan de kracht van de kite.

Veel plezier met de Rebel!
14  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Augustus 29, 2014, 15:38:00
Was super op Wijk a Z. lekker met de 12!
15  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Augustus 29, 2014, 09:20:39
Het ziet er nogal goed uit qua wind en zon! Ik neem mijn kites alvast mee, moet nog ff aan het werk, probeer zo efficient mogelijk alles te regelen en ik rij daarna door naar Wijk! Ik probeer rond 12.30 uur bij Timboektoe te zijn.
16  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Kevin, Youri en Nick Jacobsen - 3 man en 2 kites .... Gepost op: Augustus 25, 2014, 10:47:22
Stelletje gekken  Grin

http://vimeo.com/104277544
17  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Augustus 19, 2014, 19:20:55
Ivm windrichting naar IJmuiden gegaan, was OK, wel wat vlagen maar verder goed te doen met de 9. Meer zon dan regen, meer overpowered dan underpowered. Prima middagje eigenlijk, wel tien graden kouder dan vorige week.......
18  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Augustus 13, 2014, 14:12:26
Hoe is het bij Schellinkhout mensen? Updateje iemand?

Er lijkt toch wat weinig wind te zijn en wat meer bij Wijk.... dus denk ik dat ik die kant op ga.
19  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Augustus 12, 2014, 16:49:12
@ Roeland  Met jouw gewicht is de windvoorspelling voor morgen prima voor een 9. Ik denk dat het met 15 knopen zelfs best lastig is om met een 9 een beetje te kunnen varen. Ik zou als je hebt voor de zekerheid een grotere kite meenemen voor achter de hand zeg maar.

Bij Schellinkhout is een klein zandstrandje en verder veel gras. Op het gras staan obstakels zoals prullenbakken, een tafel en ontzettend veel ouwehoerende kiters ;-) en het gras is erg glad als het geregend heeft. Het gladde gras en de obstakels zijn een gevaarlijke combinatie. Om uitglijden te voorkomen kun je dus het beste je kite oplaten terwijl je zelf op het zand staat (maar dit doen erg veel mensen niet).

Bij het strandje is een ballenlijn. Je kunt prima met je kite in de lucht door het ondiepe water lopen en over de ballenlijn stappen. Daarna gewoon zo ver mogelijk upwind door het ondiepe water lopen zodat je lekker de ruimte hebt.

Verder je kite niet op 12 uur houden, zeker niet als je op het land/gras staat. Bij een vlaag wordt je dan omhoog getrokken. En ook niet op het water, dan hebben alle andere kiters er erg veel last van.

Veel plezier!

Ik denk morgenmiddag ook nog wel naar Schellinkhout te gaan.
20  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Augustus 11, 2014, 19:57:09
Zo epic tochtje. Den Helder-Razende Bol- Paal 17 Texel- vuurtoren texel. (67km, max snelheid 42km)
Natuur, golven, zeehonden, eng, etc. Al met al op avontuur in je eigen land Joepie
http://connect.garmin.com/activity/562715090
See joes

Gave tocht mannen! Nog een GoPro mee geweest?
21  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Augustus 04, 2014, 15:15:10
Hi Richard, we hebben elkaar al uitgebreid in het eggie ontmoet, welkom ook hier!
Ik hou een oogje in het zeil en help waar mogelijk hoor. Zie je snel op het water :-)
22  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juli 28, 2014, 21:59:34
Vlakwaterspot vandaag, wel lekker in de buurt maar weinig wind en veel obstakels:
 https://www.facebook.com/Metro/photos/a.129601610421090.18513.120568391324412/698034016911177/?type=1  Joepie
23  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juli 28, 2014, 14:20:31
Het enige betrouwbare dat ik zie in de voorspellingen is dat er nog flink wat onweer op NH afkomt ..... ik hoop morgen op iets beter weer!

PS. hier in de straten van Amsterdam zijn mooie vlakwaterspots aan het ontstaan..... alleen beetje veel obstakels
24  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juli 27, 2014, 20:57:23
Heeft iemand nog goede ideeën voor morgen? Het lijkt erop dat hoe noordelijker hoe beter morgenmiddag ...  waar kunnen we dan heen?
Misschien wordt het wat in de middag bij Medemblik?
En anders gewoon maar last-minute IJburg om het ff uit te proberen zonder een klere eind te rijden....?
25  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juli 24, 2014, 09:50:29
@merijnhe, hoe was het op IJburg? goede wind en goede spot?


Even een soort spotreview / update van de situatie in IJburg afgelopen week. Het was super, lekker zonnetje, lekker windje, mooi vlak water.

Kiten kun je vanaf een opgespoten stuk zand, soort landtong. Zie Centrumeiland, IJburg in Google maps https://www.google.nl/maps/place/Centrumeiland,+1088+Amsterdam/@52.3521511,5.0159496,15z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c60e8f955b9245:0xbcda39604d91223f?hl=nl

Je kunt hier komen door direct na de windsurfschool het zand op te lopen, nog iets voor het parkeerterrein. Het beste is het dus (betaald) parkeren aan het begin van het parkeerterrein en dan een klein stukje teruglopen om bij de opening van het hek te komen.

Er is weer meer zand opgespoten bij de landtong, hierdoor is drijfzand ontstaan op een plek waar vorig jaar nog gekite kon worden. Hier wordt denk ik na de bouwvak weer gewerkt en dan zullen de werklui het vast niet fijn vinden als je door het bouwhek heen loopt om bij de kite spot te komen. Het hek staat wel open maar het lijkt niet echt de bedoeling dit stuk land te betreden. Op het strandje lagen wel wat mensen te zonnen, zaten te BBQ'en en er waren mensen met bootjes en aan het zwemmen.

Kite oplaten kan redelijk goed op het strandje van de landtong. En kiten kun je vanaf het strandje op de landtong tussen een soort lange dam aan IJmeerzijde, richting een eilandje en weer terug. Hierdoor kom je niet in de buurt van het Blijburg strand, zwemmers en andere badgasten. De dam aan IJmeerzijde zorgt voor een mooi plat stuk water.

Kiten doe je hier bij Noordoosten wind. Dit betekent dus wel dat je met aflandige wind (vanaf de dam) vaart en bij afdrijven zou je alsnog in het drijfzand of bij Blijburg aankomen. Dit is voor mij de belangrijkste reden om te zeggen dat dit geen spot voor beginners is.

Op de (overzicht)foto zie je links het strandje op de landtong en in het midden een grijze horizontale lijn, dat is de dam. Windrichting was dus van links op de foto.


Pagina's: [1] 2 3 ... 11


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.