Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: kitesurfen omgeving Montpellier Gepost op: Augustus 24, 2009, 23:51:47
Heb zelf deze zomer tusen sete en agde met de camper gestaan. Ideale stek mag je aan het strand staan.  ( mag je geen tent opzetten). een camping is er ook aanwezeig. Als ik mij niet vergis heet die Les/las  dunas.

Als je vanuit Agde naar Marseillan rijdt ga je na het bruggetje ( de eerst na de rotonde) naar rechts. Hier wordt achter de camping gevaren. Voordeel hier is dat het water niet erg diep is. bij enige wind volg de kites, die zijn er geheid.

Mocht je zuidelijker willen afzakken heb je nog een ondiep meer tussen Port la nouvelle en leucate. ook hier zal je zeker bij genoeg wind voldoende kites in de lucht zien. Hier kan je ook goed op zee varen.

Hoop dat je er wat aan hebt en veel plezier.

May the wind be with you.

2  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Noord Frankrijk Gepost op: Juli 18, 2009, 16:07:14
uiteraard aan de kust, in het binnenland staan hier een klein aantal lokaties maar heb er geen ervaring mee.

www.baston.fr

ben zelf ook op zoek, mijn vrouw en kids willen dit jaar niet naar de zuidkust,....grrrr.

Maar pappa wil uiteraard wel aan het water, dus zoek nu naar lokatie in het binnenland. Dus suggesties zijn zeker welkom.

3  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juli 06, 2009, 18:02:24
Nou mensen het is gebeurt,...

Vandaag naar Oostvoorne geweest en toch mijn Rhino 12 opgetuigd.

Dankzij Stefan nog wat laatste tips ontvangen en daarna aangevangen met bekend raken met de kite. Na veilig downwind gestart te zijn op de kant, het water ingegaan om te boddydraggen. Moet toegeven dat waterstarten met deze kite lastiger is dan met de leskite, maar verder geen problemen ondervonden.

Was al bang dat het halve strand langs zou komen om de kite te beoordelen, en alle ongezouten meningen op mij af te vuren maar blijkbaar viel ik niet op als "newbe" en dus ben ik zeer tevreden over deze eerste dag.

Ik wens jullie veel wind voor morgen en zou zeggen tot aan of op het water.


Koert
4  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juli 05, 2009, 15:39:24
het wordt wel heel persoonlijk zo,..haha

ik ben ongeveer 90 kilo en ben 1,93 meter

Ik denk trouwens dat de imagoschade zeker ook wordt aangericht door de gene die de spullen koopt en hoe die daar mee omgaat. Ik snap best dat het wat vreemd is dat ik zonder verdere info deze spullen kan aanschaffen en er niet wordt doorgevraagd hoeveel ervaring ik heb.

Ik ben mijzelf weldegelijk bewust van de gevaren die deze sport met zich meebrengt,  en zal zeker niet overhaast te werk gaan.

5  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juli 05, 2009, 15:22:29
uiteraard hebben ze niet verteld dat dit geen beschikbare beginners kites zijn. Heb hun verteld dat ik 1 dag cursus heb gehad.

Wat betreft de gebreken,. de 14 is nieuw en zaten de stickers en strapes van North nog omheen, deze ziet er ook echt nieuw uit. de 12 is tweedehands maar ziet er ook goed uit.  ik was wel bewust dat de 14 nieuw en de 12 tweedehands was. ( was de prijs ook naar).


6  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juli 05, 2009, 14:59:01
tuurlijk mag dat,.... bij Kater in Alkmaar.

is maandag dan een betere optie? heb eerlijk gezegd nog niet gekeken welke windkracht erstaat. maar dat is morgenochtend ook snel te beoordelen als ik naar buiten kijk
7  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juli 05, 2009, 14:32:20
de 12 is uit 2004 en de 14 uit 2003. Heb ook les gehad met een 12M kite.

heb wel veel zeil en surf ervaring en vroeger op mijn boot veel gevliegert met een matrasvlieger (2 lijns). dus uiteraard ben ik vol zelfvertrouwen. maar de praktijk moet uitwijzen hoe snel ik kan gaan varen. ik heb in ieder geval geen haast en wil veilig gaan sporten.
8  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juli 05, 2009, 13:50:23
Hallo Mensen,

Ik ben een beginnend kiter met 1 dag basiscursus op zak.

ik heb een North Rhino 12 en North Rhino 14 aangeschaft in 1 koop.

Heb er gister bij Eurofun zevenhuizen een Mystic trapeze bij gekocht en heb er erg veel zin om te gaan stoeien met oplaten, bodydraggen en vooral bekend raken met de spullen in het water. Wil aanstaande dinsdag naar autostrand Oostvoorne en ben benieuwd of er mensen uit bergschenhoek of omgeving gaan die mij eventueel kunnen en willen begeleiden met name bij het optuigen en oplaten van de Kite. Dit wordt de eerste keer na de cursus dus dan is alle ervaren medewerking welkom.

Groet,

Koert
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.