Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: lijnen verlengen Gepost op: September 23, 2015, 12:20:24
Hoe vaak je je lijnen vervangt hangt natuurlijk grotendeels van het gebruik af. Je vervangt ze om te voorkomen dat ze breken tijdens een sessie. Lijnen slijten vaak het snelst aan de uiteinden, op het dunste punt vlak voor de pigtails. Dit deel van de lijnen bungelt vaak los van de opgerolde bar en heeft dus de meeste frictie te verduren omdat ze op dat punt vaak knikken of buigen. Hierdoor ontstaat slijtage wat uiteindelijk resulteert in een gebroken lijn.

De gebroken lijnen die ik heb meegemaakt braken allemaal vlak voor de pigtail. Dit is dus een punt om extra in de gaten te houden.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ook wel eens de honden van je af moeten trappen? Gepost op: Februari 12, 2014, 11:54:06
M'n broertje is wel eens in zijn been gebeten toen hij met een matrasvlieger net de lucht in sprong. Wel een nieuwe broek aan overgehouden, dat dan weer wel Smiley Maar fijn is anders..
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Infexion - custom lijnen Gepost op: Januari 27, 2014, 21:44:48
Evan, ik denk niet dat het in dit geval een probleem veroorzaakt, maar houd er rekening mee dat de breeksterkte van het touw dat je gebruikt nog maar 65% van de touwsterkte is door die paalsteek. Maar ik denk dat zelfs dan de zwakste schakel de lijn zelf blijft (500kg).
4  Algemeen / Teruggegeven / teruggevonden / Re: north gonzales kiteboard Gepost op: Januari 27, 2014, 15:54:08
Board is inmiddels gevonden!
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wat doe ik verkeerd? -> Video Gepost op: Augustus 07, 2013, 18:09:59
Zoals je in je eigen topic al laat zien, zijn je stuurlijnen te kort.

http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=46185

Je "overpowert" je kite wanneer je je bar volledig aantrekt. Dit heeft als gevolg dat de kite backstallt en terug valt in het windvenster.

Maak je stuurlijnen iets langer en je probleem is opgelost. Wanneer dat niet mogelijk is kun je er ook voor kiezen standaard met een klein beetje depower te varen, dit heeft hetzelfde effect.

6  Nieuws & Video / Techniek / Camera / Software / Re: Schokkerig beeld gopro Gepost op: Mei 15, 2013, 11:28:41
Omzetten naar ProRes 422 met MPEGStreamclip. En zorg er voor dat de framerate van je project/timelijn in FC gelijk is aan die van je bronmateriaal.
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Watertempertuur op spots plekken alweer 13+ graden! Gepost op: Mei 02, 2013, 17:54:51
5.3 is prima te doen. Schoentjes ed. heb ik al weer opgeborgen. Heb het geen moment koud gehad afgelopen zaterdag.

Goed te doen op zee, zeker als het zonnetje er bij is.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Airush DNA kiters / Problemen. Gepost op: September 19, 2012, 13:35:36
Zoek eens uit of je lijnen wel allemaal even lang zijn.

- Al je lijnen ergens met een touwtje aan vastknopen
- Bar volledig poweren
- Al je lijnen moeten even lang zijn wanneer je de bar volledig hebt aangetrokken.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Naish Torch 7m2 2012 Gepost op: September 19, 2012, 11:50:13
Ik kan bevestigen wat Evan zegt. Had afgelopen vrijdag (aardig vlagerige wind, soms 30kts+) m'n 5th te los staan.. Niet te doen man! Vaart voor geen meter! Dat ding gaat jelly'en als een malle en stuurt heel zwaar.

Gewoon een 5lijns bar eraan dus!
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pijn aan mijn linkervoet Gepost op: September 18, 2012, 11:48:33
Ik kan niet met zekerheid zeggen dat het tenen verhaal ook de oorzaak van jouw aandoening is, ben immers geen dokter. Maar als het echt je pezen betreft zou het wel eens overbelasting door het teveel omhoog bewegen van je voet en/of tenen kunnen zijn..
Ik heb mezelf dat afgeleerd door er ten eerste bewust op te letten niet je tenen omhoog te krommen en er echt aan denken je tenen tegen je pads te drukken. Ten tweede heb ik m'n voetbanden iets strakker gezet waardoor ik minder ruimte overhoud om m'n tenen omhoog te bewegen.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pijn aan mijn linkervoet Gepost op: September 18, 2012, 11:20:26
Waar heb je precies pijn aan je voet?
Ik heb wel eens een ontstoken pees (van m'n grote teen richting m'n scheen) door overbelasting overgehouden aan het kiten. Dit omdat ik constant m'n tenen omhoog deed om beter aan te kunnen kanten en dacht op die manier harder m'n hielen er in te kunnen zetten.
12  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Sleutels verloren IJmuiden, vrijdag 14 sept. Gepost op: September 17, 2012, 13:41:50
Een maatje van me is waarschijnlijk z'n sleutels verloren op de parkeerplaats van IJmuiden A/Z.
Het betreft een bos met 2 sleutels, een AH Bonuskaart en een Vomar Pas, en een sleutelhanger; van rvs met Fokker / Bombardier erop.

Mocht je een bos gevonden hebben die hier op lijkt zou ik het erg fijn vinden als je mij even zou willen bellen:

06 52 406 460

Cheers,
Maarten
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Afstudeeronderzoek (veiligheid) Kitesurfen Gepost op: September 06, 2012, 18:00:49
Prima vragenlijst, succes met afstuderen!
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Accu pomp Gepost op: Juli 29, 2012, 12:08:42
In Bergen aan Zee staat ook een compressor maar ik gebruik 'm nooit. Pompen is een prima warming up, me dunkt. Niet zo zeiken, lekker pompen Wink
15  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitesufers niet meer welkom op Vooroever Andijk Gepost op: Juli 15, 2012, 14:16:01
Betreft het hier enkel "de lagune" of de hele spot - inclusief IJsselmeer?

Jammer hoor, door dit soort kortzichtig beleid concentreert de sport zich op een steeds beperkter aantal plaatsen. Dit, en de groeiende populariteit heeft enkel als gevolg dat de risico's op ongelukken alleen maar toeneemt.
Vreemd dat het - overigens ongefundeerde - verstoren van een natuurgebied voorrang krijgt op de veiligheid van de sporter.
16  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: kitespots biarritz of minizan Gepost op: Maart 22, 2012, 15:19:47
Vorig jaar augustus ook in zowel Biarritz als Mimizan geweest met een (kite)surf-trip. Van de 12 dagen slechts 2 gekite, met een grote maat. Je moet het echt treffen met de wind. Golven waren wel super, daarom veel meer gegolfsurft.
17  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongeluk Ijmuiden 5-10-2011 Gepost op: Oktober 05, 2011, 21:36:19
Maatje van me zag het ook gebeuren.. hij zei dat z'n bar achter de microhook (North bar) hing waarop hij de controle verloor en achter z'n loopende kite aanvloog...

@Baboon, Willem van het Coraaltje heeft z'n trapeze meegenomen, die ligt dus bij het Coraaltje...
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite muurvast in de boom? Uithaken! Gepost op: September 15, 2011, 15:14:27
Ik zou graag op kitehigh willen zien dat ze in januari de Darwin uitreiken van 2011

Deze persoon wil ik graag nomineren. Zullen trouwens vast nog wel wat meerdere personen zijn die genomineerd moeten worden

Verdiep je eerst eens in de Darwin Award...


"De Darwin Award (vertaald: de "Darwinonderscheiding") is een cynische "eer" die wordt gegeven aan mensen die "bijdragen" aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken en dus de mogelijkheid om zichzelf voort te planten verliezen."

De beste man kan zich, mijns inziens, nog steeds voortplanten dus helaas... geen Darwin Award voor deze Dappere Duitser...

Wel een mooi verhaal though Smiley
19  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Eerste weerbericht Gepost op: Oktober 18, 2010, 13:45:50
Haha mooi bericht Smiley

Wat een grap. Mijn dorp, Bergen, zit er ook in.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: onderzoek naar kitesurfblessures Gepost op: Oktober 13, 2010, 15:52:08
Er zit een foutje in de routing:

*  3 Heeft u kitesurfles genomen bij een kitesurfschool?

Ja
Nee

Wanneer je nee selecteert krijg je de volgende vraag:

* 6 Zijn de volgende punten behandeld tijdens uw kitesurfles?

Lijkt me niet de bedoeling...
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Er zit weer in mijn kite, is dat erg? Gepost op: Oktober 05, 2010, 15:51:48
Soort van schimmelvlekken die ontstaan als je je kite (of je tent, slaapzak, kleren enz...) nat in je tas stopt en 'm daar te lang in laat zitten.
22  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Oktober 05, 2010, 15:30:56
Was gister op het Amstelmeer. Prima locatie. Niet druk, max 15 kiters. Wind- en kitesurfers gescheiden. Half uurtje rijden vanaf Schell.

Let wel op! Op het amstelmeer mag overal gevaren worden, MAAR, de kiters mogen alleen starten op het daartoe bestemde strandje (laatste strandje achter de camping) en de windsurfers starten op het 1e strandje bij de parkeerplaats.

Voor de rest mag er nergens aan wal gegaan worden, en er mag zeker niet gevaren worden tussen de dijk en de rotspartijen. Dit is namelijk allemaal natuurgebied.

Amstelmeer is mijn homespot en het vaart daar inderdaad altijd lekker. NNW NW W ZW ZZW en Z zijn knap te varen. Dat ze zondag toch aan het varen waren met een kleine ZO? vond ik toch wel een beetje apart. Aantal maten van mij waren er ook en die zeiden dat het te doen was buiten het kommetje.

Let er dan dus wel op dat je altijd weer terug komt in dit kommetje! we hebben er namelijk al heel wat van de dijk geplukt..

Combinatie windsurfers / kitesurfers gaat daar 9 van de 10 keer goed. Dus we willen dit graag zo houden Grin Zeker nu ik die hele verhitte discussie lees van schellinkhout en broekerhaven.. Jammer dat het zo moet gaan hoor, we kunnen toch gewoon allemaal genieten van het water!



Zo heb ik het ook precies ervaren Smiley Buiten het kommetje (die na de camping) was het prima te doen. Ik heb van te voren wel even geïnformeerd waar je nou precies wel en niet mag kiten en kreeg het zelfde antwoord als wat jij stelt.

Ja zonde van die wind/kitesurfers discussie. Op het Amstelmeer helemaal geen last van gehad. Kwam niet eens bij ze in de buurt.
23  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Oktober 04, 2010, 17:49:46
Was gister op het Amstelmeer. Prima locatie. Niet druk, max 15 kiters. Wind- en kitesurfers gescheiden. Half uurtje rijden vanaf Schell.
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoeveel knopen minimaal Gepost op: September 28, 2010, 09:53:07
http://www.northkites.com/nkb/public/content/e7/e39/e1062/e806/e1055/datei1057/nkb_mnl10_rebel_eng_web_eng.pdf

Handleiding van de Rebel '10. Volgens North zelf heeft de 11m een windrange van 13 tot 29 knopen (pagina 22).
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Windgeschiedenis Gepost op: September 27, 2010, 14:02:36
Et gaat toch om de wind in je kite? 10m hoogte lijkt mij een prima referentie.
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.