Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Red Bull - Coast 2 Coast 2015 Gepost op: September 16, 2015, 16:32:59
Heeft iemand het email adres van de organisatie ff voor mij?
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Skymount - nieuwe go pro mount Gepost op: Juni 20, 2015, 13:02:34
Kiter in beeld houden is niet moeilijk want je action cam is een groothoeklens. Wel geldt natuurlijk hoe dichterbij je je Kite stuurt hoe groter de persoon die je filmt in beeld komt. Maar vanaf hoger heb je weer meer overzicht (sprays/schuimspoor, golven, koraalriffen...)
Je kunt achter iemand aan kiten of juist je kite stil houden en de ander tricks ofzo laten doen voor/onder je kite.
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Skymount - nieuwe go pro mount Gepost op: Juni 19, 2015, 18:10:15
Prijs staat op de site onder de plaatjes, voor 10x dat geld heb je inderdaad een van de goedkopere serieuze drones. Moet je wel op het strand blijven staan met je controller, terwijl je vrienden aan het varen zijn...
4  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: deadloop alles los? Gepost op: November 03, 2014, 12:00:33
Ik heb ook Rebels uit 2013, en kan inderdaad bevestigen dat ze omgekeerd een paar meter boven het water uitgevlagd blijven zweven bij trekken van de safety. Ik vind het een topsysteem omdat, in tegenstelling tot 4 lijns systemen zonder aparte safetylijnen, de kans toch kleiner is dat je met een loopende kite blijft zitten ook na trekken van de safety. Dat blijkt in jouw geval ook maar weer, denk dat bij een 4 lijns bar de gekruiste stuurlijn de site wellicht in een deadloop had getrokken.
Kan me goed herinneren dat ik mijn Rebels net had, en met mijn 7 m2 een inktzwarte lucht te lichtzinnig inschatte (ik dacht dat ik nog wel 1 rakje kon varen en ach, de anderen gingen toch ook door?). Opeens zat ik in een hagelbui met 55 knopen. Kon niet anders doen dan de site op 12 uur zetten en in het water liggend afwachten, me lichtjes naar de kant voerend. Had wel steeds mijn hand op de safety. Toen ik kon staan dacht ik nog dat iemand mijn kite wel wilde afvangen, gelukkig riep er iemand "RELEASE!" en trok ik mijn safety. Kite bleef keurig boven het water hangen, alle kracht weg, hij werd niet eens nat!
Mijn "redder" ving hem op en adviseerde me ook de kite voortaan keihard op te pompen, de kans op binnenste buiten keren door harde windvlagen (kite valt 2 meter naar beneden op 12 uur en dan nieuwe rukwind) neemt daardoor af.

Nadeel van de 5e lijn: bij spoelsessies kan, bij binnenste buiten keren van de kite, de 5e lijn achter een tip blijven hangen en de tube daardoor afknellen. In dat geval geldt ook: safety trekken.

Moraal van je verhaal vind ik verder: bij zuidenwind kun je toch beter ten noorden van de pier varen. Zelf heb ik een downwinder Wijk-Hargen gedaan, ook ik had mijn 7 m2 kite op een gegeven moment in de branding met weinig wind, maar aangezien ik 28 km downwind vrij baan had was er genoeg tijd me richting de kant te laten slepen, zodra ik weer kon staan kon ik ook weer lunchen.
Want er is ook het verhaal van de jongen die bij IJmuiden na een kiteloop hard op het water klapte, en toen bewusteloos naar de pier werd getrokken...
5  Nieuws & Video / Techniek / Camera / Software / Re: Stabiel filmen in kitelijnen Gepost op: Oktober 27, 2014, 09:48:56
Camrig spiegelt haar nieuwe model linemount een beetje te mooi voor, de camera kan namelijk alleen tussen de lijnen hangen als ie verticaal (portrait) zit. En niemand zit te wachten op staande filmpjes (zie bovenaan dit topic)
Voor foto's is dat prima, maar dan is stabiliteit weer niet zo'n issue, zeker niet als er voldoende licht is (korte sluitertijd)

Helaas hebben ze dus nog steeds geen oplossing op de camera in landscape mode precies tussen de lijnen te hangen. En dan nog: de lijnen gaan nu eenmaal heen en weer. Heeft iemand van jullie een mooi stabiel (liggend) filmpje gemaakt met de camrig online staan? Ik ben ze namelijk nog niet tegengekomen...
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Bergen aan Zee from above Gepost op: Oktober 27, 2014, 09:30:16
Verdorie, net nu ik aan het uitkijken ben naar een strutmount kom jij met zo'n vette beelden.

Zou die strutmount lekker laten voor wat ie is (tenzij je iedereen duizelig wilt maken), met de Kitemount kun je straks veel meer!
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Bergen aan Zee from above Gepost op: Oktober 26, 2014, 20:39:41
Vertel eens iets over de mount/setup?

Hi Flatlander,

Alles wat ik je op dit moment kan zeggen is dat er komend voorjaar een heel nieuw type mount op de markt gaat komen... hou dit forum in de gaten voor updates!
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Bergen aan Zee from above Gepost op: Oktober 26, 2014, 12:00:06
Lekker bruut dagje op Bergen aan Zee half oktober 2014 (kite: Rebel 7 m2)


http://youtu.be/5S6_b71Q86w
9  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Downwindertje Wijk-Camperduin (28 km!) Gepost op: Oktober 22, 2014, 00:55:10
Zondag waren de condities weer 's perfect voor een downwinder Wijk-Camperduin, inclusief lekkere bitterballen in Castricum!


http://youtu.be/RJW69XMiSNg?list=UUFIWUlPhd34fKfg_p_fw5fA


PS Na de pauze van board gewisseld met een vriend, en toen kwam de zon lekker door. Vandaar de kleurwissel loser
10  Nieuws & Video / Techniek / Camera / Software / Tubemount 2.0 Crowdsourcing gezocht om mijn uitvinding in de surfshop te krijgen Gepost op: Juni 18, 2014, 22:25:01
Ik heb na 2 jaar ontwikkelen een stabiele, betrouwbare mount ontwikkeld om je action cam aan je kite te hangen. Je filmt daarmee niet jezelf (een klein stipje) maar andere mensen op het water (of het ijs, of het strand...). Door de kite achter (of voor) iemand te laten meevliegen kun je helicoptershots maken voor een fractie van de prijs!

Nu ben ik benieuwd hoeveel mensen interesse zouden hebben in deze mount, en wat je er ongeveer voor zou willen uitgeven.

Om een mockup (proefprodukt) van het prototype te maken, en vervolgens een mal voor de serieproductie in china, is geld nodig. Dit wil ik misschien met crowdsourcing financieren. Daarbij kun je van te voren je eigen Tubemount 3.0 bestellen en ben jij straks een van de eersten die hem heeft! Ik ben dus ook benieuwd wie hier in zou willen investeren, zodat dit product uiteindelijk in de surfshops komt te liggen. Laat weten of je zo'n mount van te voren zou willen bestellen! Ik verwacht dat je er dan begin 2015 mee kunt varen...

Dit filmpje geeft een kleine impressie wat er zoal mogelijk is... meer beelden volgen spoedig op dit forum! Laat vooral ook horen wat je van de beelden vindt.


http://youtu.be/PxVjRw7VFRI


Groet,

Hans Haenen
Dutchmovieworks
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Deeeeeep....in the water Gepost op: Januari 09, 2014, 18:12:49
Zomaar een van de decembermiddagjes op Wijk (8 december in dit geval):


http://youtu.be/AlE1yNrKKa0
12  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kite continu in loop Gepost op: Juni 20, 2013, 10:08:59
North kites hebben elastiekjes aan de tips (bungee's noemt north ze geloof ik) die de stuurlijnen van de tips van je kite vandaan houden als die ligt te spoelen (9 van de 10 keer de oorzaak van loops). Werkt goed, maar niets is 100% betrouwbaar behalve je linker- of rechterhand ...
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: [Windwaarschuwing] maandagavond Gepost op: September 24, 2012, 16:18:18
ik snap het niet Evan...aan 1 kant waarschuw je mensen vanmiddag en vanavond vooral niet te gaan varen danwel extreem voorzichtig te zijn (komt vrijwel op hetzelfde neer), aan de andere kant fantaseer je over mega kiteloops... lijkt bijna of je je aan de gewone stervelingen wilt onttrekken?
Mijn Rebel 5 en 7 vanochtend in de auto gegooid, maar toen had ik alleen nog maar op windfinder gekeken (die aangaf dat het vanaf 20 uur pas los zou gaan) en wist ik nog niet van die windstoten, onweer etc.
Straks lekker na het werk direct naar huis en met een biertje op de bank, en vanavond laat zal ik 's kijken op ongelukken en bijna ongelukken. Of natuurlijk op telegraaf.nl. Verwacht toch wel minimaal 1 duitser met een Core 12 meter die de pier bij IJmuiden heeft gereshaped.
14  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: kite oplaten schellinkhout Gepost op: Augustus 22, 2012, 11:16:07
ik denk dat ik het met max 30 knopen heb gedaan met m'n 7 m2 evo... maar zo vlak bij de grond waait het altijd wat minder natuurlijk. Belangrijkste is dat de wind CONSTANT is qua richting (geen wervelingen door naburige strandtenten etc) en liefst ook kracht. Zolang de kite van opzij aan de pen blijft trekken kan het prima, als ie de lucht in zou schieten durf ik er niet voor in te staan met 35 knopen...

overigens ben ik met 35 knopen liever aan het windsurfen!
15  Nieuws & Video / Techniek / Camera / Software / Re: Hoe camera aan board te bevestigen? Gepost op: Augustus 22, 2012, 10:56:38
zo, mijn North WAM definitief ontsierd met zo'n Gopro surfmount. Gelukkig is ie wit en kleiner dan de vorige versie.

Nu maar hopen dat de lijm (en de montageplaat!) sterk genoeg zijn voor de golfjes van Wijk. Iemand hier ervaring mee op een directional? Floaty backdoor en/of leash naar voetband nog goed idee?

Vanavond testen!
Dan probeer ik ook mijn gopro helmet front mount uit (verlengd met 3-way pivot mount waardoor je ook "van opzij" jezelf kunt filmen) voor shot van bovenaf, hopelijk komt hele board in beeld!
16  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongeluk in Medemblik (Wervershoof) Gepost op: Augustus 21, 2012, 13:57:51
mee eens het mooiste is ergens met kniediep water en geen obstakels rondom, maar dat valt aan de nederlandse kust vaak ook niet mee (te snel diep water, golven).

bedoel gewoon dat het strand op zich ideaal is om de kite te leren sturen (en dat moet je toch eerst beeetje oefenen voor je gaat bodydraggen) en dat je dan geen aflandige wind moet hebben, sideshore is natuurlijk ideaal maar bij breed strand (lees: wijk aan zee) kan cross-onshore ook nog wel. Mits er een begeleider achter de leerling staat.

whatever, volgens mij zijn we off topic aan het raken. Een dam met basaltblokken in de buurt blijkt in ieder geval NIET de ideale leslokatie...
17  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: 7 meter kite mee naar Nieuw Zeeland en Australie? Gepost op: Augustus 21, 2012, 13:08:20
Met wie vlieg je? Ik was deze winter met mijn vriendin 4 weken naar Nieuw Zeeland (camperrondreis) en we vlogen met KLM. Voor beide had ik een kitebag met daarin een board, kite en trapeze als golfset aangemeld. Die mogen, schrik niet, GRATIS mee met KLM! Wel max 20 kilo. Wij moesten echter onder de 15 kilo blijven omdat we vanaf Kuala Lumpur naar Auckland vlogen met Singapore Airlines (partner KLM) en daar is een golftas ook gratis, maar dan max. 15 kilo.

Het meeste waren we kwijt bij de binnenlandse vlucht van Auckland naar Christchurch, via het (overigens heel goedkope) Jetstar. We hadden van te voren gekeken wat extra bagage kostte op dat vluchtje van nog geen half uur, en dat viel heel erg mee. Iets van 20 dollar per set ofzo. MITS je het via internet boekt, kwamen we achter toen we al ingecheck hadden. Toen moesten we opeens totaal 240 dollar ofzo betalen, en omdat we al ingecheckt hadden kon het niet meer online! Beetje dom dus.

Terugweg was met Air New Zealand naar Hongkong, en daar moest je wel betalen voor je golftas, maar niet heel veel. Van te voren aanmelden wel noodzakelijk. Vantevoren dus ff de voorwaarden van elke airline checken. En bij de balie een net Lacoste polootje aantrekken ipv je afgeragde Mystic t-shirt komt ook geloofwaardiger over als "golfer".
Vorig jaar nog met "golfset" naar Kaapverden gevlogen... volgens mij is daar geen golfbaan te bekennen! ;-)

Veel plezier Nieuw Zeeland is prachtig! Check Mount Tarenaki voor wavespots (hoewel vele niet geschikt zijn voor wind/kitesurfen, kleine rotsachtige strandjes met vlagerige wind). Ik heb heel lekker gevaren op de noordpunt van het Zuidereiland (Motueka, iets boven Nelson, groot zandstrand daar met baai die bij vloed volloopt) en ook aan de oostkust van het Noordereiland bij Doubtless bay, tussen de zwemmende kleine blauwe pinquins met enorme zeearenden boven je!
18  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongeluk in Medemblik (Wervershoof) Gepost op: Augustus 21, 2012, 12:49:26
ik bedoel: lesgeven doe je op zee. daar is bodydraggen, en vooral verlijeren, een stuk minder gevaarlijk. Overigens is onder goede begeleiding op het strand leren sturen met een "echte" kite naar mijn mening wel verantwoord, mits met aanlandige, stabiele wind, max 16 knopen, niet te grote kite, helm op/impact vest aan, geen obstakels of publiek in de buurt etc. Je zult toch eerst een kite moeten kunnen handlen voor je gaat bodydraggen.
19  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongeluk in Medemblik (Wervershoof) Gepost op: Augustus 21, 2012, 11:09:07
begrijp ik het goed dat de traumaheli is uitgerukt voor een zere pols?

enne...lesgeven DOE JE OP HET STRAND! Bij Brouwersdam kun je prachtig bodydraggen, en als het misgaat kilometers met de wind meegetrokken worden. Wordt je vriendin ook niet mooier van met al die scheermesschelpen, maar dat terzijde.
20  Nieuws & Video / Techniek / Camera / Software / Re: Hoe camera aan board te bevestigen? Gepost op: Augustus 21, 2012, 10:22:54
Kennen jullie overigens dit soort "statieven" voor je gopro?

http://www.cameraland.nl/product/1351/23654/

Daarmee moet je als kiter in principe ook dit soort filmpjes kunnen maken, al heb je maar 1 hand vrij om je bar te handlen. Statief zul je dus in je voorste hand moeten houden tijdens het golfrijden...


http://youtu.be/QmyX7QhXS2Q


21  Nieuws & Video / Techniek / Camera / Software / Re: Hoe camera aan board te bevestigen? Gepost op: Augustus 21, 2012, 10:07:41

Je hoeft niet aan je voorste footstrap te zekeren, er zit een tweede plakkertje bij om te zekeren. Niet dat je het nodig zult hebben: die surf mounts zitten ijzersterk vast als je het goed doet. Ik heb er ooit een moeten verwijderen, niet te doen. Het voetje breekt eerder af dan dat de mount of zekeringsplaat loslaat....

Surf mount werkt goed, beeld is ook prima bij het naar buiten varen.

Twintip werkt erg goed als je de Kitehero fin mount gebruikt, dan staat de GoPro namelijk verticaal en ben je dus veel beter in beeld. Zoek maar een filmpje van Epic  (Epic Attack) op van Dimitri M, hij gebruikt ook de finmount vaak.
Dat tweede plakkertje is wel een stuk kleiner dan de surfmount, maar zit ongetwijfeld ook erg vast...waarschijnlijk is de kans groter dat de bevestiging die je op de mount klikt breekt, dan dat de 3M lijm van de surfmount het begeeft. Als die bevestiging breekt zou het touwtje naar het tweede plakkertje door dezelfde golf ook nog wel eens kunnen breken (tenzij van bv. dyneema).
M.a.w.: ik snap de hele functie van het tweede plakkertje niet, als de mount zelf al zo loeisterk op je board zit. En ik snap niet dat de gopro bevestiging niet ook in aluminum verkrijgbaar is, net als hun Gopro tripod mount er in kunsstof en in aluminum (25 euro!) is.

Wel balen dat die mount er nooit meer fatsoenlijk af te krijgen is, dat verkleint de kans dat je je directional fatsoenlijk kunt doorverkopen. Kun je 'm 't beste samen met je gopro verkopen ;-)

Je schrijft dat de surfmount goed werkt, ook bij het naar buiten varen. Bedoel je dan op een directional of op een twintip?

Verticaal beeld heb ik voor film niets aan overigens, ik film alles horizontaal op 1080p 25fps zodat het er op een moderne HD televisie ook knap uit ziet. Voor beelden vanaf de neus zal ik de concessie moeten doen in 4:3 formaat te filmen (1280 x 960) en dan later evt. te croppen om weer 16:9 beeld te krijgen. Dat werkte bij mijn mountainbikebeelden erg goed.

Voor foto's kan ik me nog iets voorstellen bij die verticale stand, al zou dan die afstandsbediening wel erg handig zijn omdat je anders je Gopro in de burst mode moet zetten en na afloop 9.999 foto's moet weggooien om die ene mooie foto eruit te halen.

Overigens lijkt die wifipac me wat dat betreft wel erg handig, waterdichte afstandsbediening om je nek en dan kun je tenminste korte filmpjes maken en alleen de echt interessante momenten filmen. Scheelt een hoop volle kaartjes, harde schijven en inlaadtijd. Weet iemand trouwens of je in combi met de wifi backdoor ook de floaty backdoor kunt gebruiken? Waarschijnlijk niet?

In oktober wordt het nog mooier: dan komt als het goed is de gopro wifi app uit. En dan zou het, zelfs over een afstand van 180 meter, mogelijk moeten zijn het beeld realtime te streamen naar je smartphone! Die je dan bv in een waterdicht hoesje aan je bar kunt bevestigen...te gek als je kunt zien wat je filmt natuurlijk... eerst zien dan geloven dat het allemaal zo gaat werken maar in principe ben ik enthousiast!
22  Nieuws & Video / Techniek / Camera / Software / Re: Hoe camera aan board te bevestigen? Gepost op: Augustus 20, 2012, 16:08:44
Ik ben een beginnende gopro gebruiker, maar een ervaren (beroeps) fotograaf, dus nogal kritisch wat betreft beeldhoek en beeldkwaliteit. De gopro op je helm/hoofd en dan maar filmen "wat je als kiter ziet" levert bij gebruik van een groothoek dodelijk saaie beelden op: alle diepte en snelheidsbeleving ontbreekt, het leukst is het nog als je een andere kiter of surfer langs ziet varen.

Ik heb bij mijn gopro twee surfboardmounts gekocht (ik wind- en kitesurf namelijk). Nu overweeg ik zo'n mount (gelukkig zijn ze wit) op de neus van mijn directional (North WAM 5,8) te plakken. Iemand daar ervaring mee? Gaat dat beter dan op een twintip? Voordelen zijn volgens mij:

- Neus directional krijgt relatief weinig water over zich heen en klappert veel minder dan een twintip. Toch zullen de beelden bij het naar buiten varen heel onrustig zijn, maar die gebruik je toch niet, het gaat om het golfrijden
- Incoming (op de golf) glijdt het board (als het goed is) relatief smooth door het water, dit zou nog wel eens strakke beelden kunnen geven, net als de promo golfsurffilmpjes van Gopro
- De afstand van de neus van een directional en de kiter is wat groter, waardoor de kans groter is dat je helemaal in beeld past (de gopro filmt horizontaal, maar met de 960 stand moet het lukken, dan is de beeldhoek ook in verticale richting heel groot) en de kijkhoek is iets natuurlijker dan wanneer de cam ergens tussen je voeten zit. Eventueel kun je de cam nog "verhogen" door 'm op gopro verlengbeugels (helmet front mount, 3 way pivot mount) te zetten, die je vervolgens op je surfplaat klikt. Dan kun je ook nog enigszins "van opzij" filmen ipv alleen recht van voren.

Nadeel: op de neus van een directional heb je weinig mogelijkheden je cam te zekeren met een leash o.i.d....hoewel een wat langer touwtje naar de voorste footstrap natuurlijk best zou kunnen.

Overigens: heb vorige week hele gave mountainbikebeelden van mezelf gemaakt met de helmet front mount op mijn mtb-helm en de gopro daar op z'n kop aan: je eigen gezicht komt dan in beeld, maar ook je voeten en handen terwijl je op de fiets zit! Moet de gopro wel in de 960 stand staan. Ik kan niet wachten tot het gaat waaien, dan zet ik die helmet front mount op mijn surfhelmpje (met 3M curved mount). Lijkt me supercool om je eigen board zo van boven te zien terwijl je aan het golfrijden bent!
23  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: kite oplaten schellinkhout Gepost op: Juli 19, 2012, 12:42:46
Daarom gebruik ik, als er weinig ervaren mensen in de buurt zijn, vaak mijn hondenpen van de bouwmarkt (3,50). Die schroef je dief in de grond (werkt in nat zand, maar op een grasveld nog veel beter). Daar maak je een extra leash aan vast die je aan je chicken klikt. Vervolgens zet je rustig zelf je kite goed in de wind op z'n zijkant, haak je je chicken aan je trapeze en dan pas de extra leash los. Op dezelfde manier kun je, in omgekeerde volgorde, je kite neerlaten.

Deze methode werkt natuurlijk nog beter als er een paal o.i.d. op het strand staat waar je de extra leash aanmaakt. Geloof me het is makkelijker dan het lijkt en op die manier heb je nooit enthousiaste helpers die je kite wel even in de powerzone omhooggooien, 'm dubbelvouwen, over de lijnen heen stappen etc.
24  Nieuws & Video / Techniek / Camera / Software / Re: Film andere kiters/surfers met een GoPro aan je kite! Gepost op: Juli 12, 2012, 14:02:33
Denk dat er theoretisch kans is dat door het bewegen van de kite de bladder uiteindelijk slijtage gaat vertonen door het schuren langs het randje van de PVC pijp (is overigens pijpje van 5 cm lang).

Dit is op te lossen door een strookje stevig materiaal, waar de main tube ook van gemaakt is of nog wat dikker, in de PVC pijp te lijmen en er ook uit te laten steken. Op die manier ontstaat een mooi gevoerde en geleidelijke overgang tussen de binnenkant van de leading edge en de pvc pijp. Ga ik vanavond in elkaar klussen, hoop dan dit weekend eerste filmpjes te maken!

Viel me bij het varen gisteravond wel op dat de tips van de kite toch wel een beetje heen en weer zwiepen, de leading edge lijkt in het midden stabieler te zijn, dus als iemand nog een truc weet om daar een cam aan te maken, let me know! Het moet wel aan de buitenkant van de kite zijn!
25  Nieuws & Video / Techniek / Camera / Software / Re: Film andere kiters/surfers met een GoPro aan je kite! Gepost op: Juli 11, 2012, 15:05:06
Keessie, de PVC pijp is maar iets "nauwer" als de main tube daar ter plaatse. Wel zit er natuurlijk "opeens" een versmalling, wat voor piekspanningen in de bladder zou kunnen zorgen.
Je kunt dit inderdaad voorkomen door een dopje op het pvc pijpje te zetten voor je het in de tube duwt, zodat de bladder niet in het pijpje kan komen. Maar dan kan het PVC pijpje meer bewegen t.o.v. de tube wat misschien minder stabiele beelden geeft.

De druk in de tip is overigens niet zo hoog (omdat de tube daar dun is, je merkt dat ook als je een one-pump kite oppomt, de spanning op het doek in de struds is lager dan in de maintube omdat bij een dunnere tube hetzelfde volume lucht omringd wordt door relatief meer doek, de oppervlakte-volume verhouding is dus hoger) als bijvoorbeeld in het midden van de main tube. Daarom is het kleine klitbandje ook voldoende om te voorkomen dat de "sok" naar buiten knalt bij het oppompen...
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.