Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 8
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kiteboarding Bonaire zoekt school manager Gepost op: Februari 12, 2018, 15:11:40
Moest toch even grinniken bij deze regel

"
-   Excellent communication skills (written and verval) in Dutch & English
"

De enige zin waarin je echt geen spelfout mag maken is die waarin je vraagt om excellent communication skills Wink
2  Algemeen / Buitenland & Travel / Small planet Airlines en Neckermann Gepost op: Februari 07, 2018, 11:43:11
Wie heeft er hier ervaring met Small planet Airlines en kitebags?

Via Neckermann een trip geboekt naar Egypte om een weekje lekker te kiten en aangegeven dat hier een kitebag bij mee moest. Dit moet afzonderlijk worden aangevraagd en de aanvraag duurde even. Na een weekje bericht terug van Neckerman dat ze de afmetingen van de tas wouden en dat het gewicht niet boven de 32kg mocht. Tot zover logische.

Echter een week na het akkoord van Neckermann kwam het bericht dat er in de kitebag maar 1 board mocht zitten. Toen wij aangaven dat er waarschijnlijk 2 boards in zouden komen moesten we een extra tas aanvragen. Deze email van Neckerman genegeerd omdat ik het onzin vind. Echter een week later kwam er nog een email dat er ook maar 1 kite per tas vervoerd mocht worden.

Echter op de site van small planet airlines staat bij extra baggage kite spullen enkel omschreven als:

"
Surfboarding, Kite Surfing Equipment   1 surfboard or SUP board. Any recognized kit bag.
"

Dat lees ik als dat ik gewoon 1 volle kitetas mee mag.

Dus mijn vraag is nu wie hier ook ervaring mee heeft en wie ik nu moet geloven...

3  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Januari 23, 2018, 11:48:52
Beter een keer teveel gereden dan een keer te weinig gevaren toch Wink
4  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Januari 08, 2018, 09:54:33
Ik stond lekker op Medemblik, helaas zonder handschoenen. Na 20 minuten varen kon ik er mooi weer af, kon niet meer voelen of ik nou mijn bar of een familiebak kibbeling vast had!
5  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Afgedreven kiter ver downwind, hoe ermee omgaan? Gepost op: November 07, 2017, 14:16:42
- eerder naar toe varen/redden alleen als je jezelf niet in gevaar brengt.
Gelukkig weet ik wat ik doe na 20 jaar kiten. Voordat ik weg ben gegaan met Mark afgesproken om oogje in het zeil te houden.

- waarom geen KNRM gebeld?
KNRM moet uit Wijdenes komen en eerst vrijwilligers oproepen. Ik was in 1 minuut bij deze meneer aanwezig. Dan kan ik sneller meer voor hem betekenen dan dat de boot aanwezig is. Denkende aan buiten bewustzijn kon ik zijn hoofd boven water houden en naar de kant slepen, eventuele lijnen van zijn lichaam af snijden of alles loskoppelen en hem meenemen. Bij echte problemen(wat lastig te zien is natuurlijk) kon Mark bellen.

- waarom heeft de meneer niet na enige tijd zijn kite opgerold (self rescue)?
Meneer zei eerst dat hij dit kon. Bleek niet te kunnen. Onkunde en kou. Wie traint er namelijk wel minimaal 5x per jaar (gepland) een self rescue? Te weinig mensen. Zeker op het binnenwater.

- waarom met aflandige wind kiten (voorbij de punt)?
Goede vraag. Het antwoord is best simpel. Men denkt, binnenwater, ik kan overal staan. Ik kom er wel. Ik heb een 17m kite. Plus, mensen kunnen vaak niet uitrekenen waar ze ongeveer heen varen. Oftewel, ik vaar heeeeerlijk het open water op, want ik heb alle ruimte. Vervolgens moeten ze terug en zien ze dat ze nooit zo scherp terug kunnen komen. Noem het onervarenheid.


Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd op Schellinkhout.
Wij proberen al onze cursisten dit mee te geven. Zeker als ze zelf gaan kiten na de lessen is het van groot belang dat ze met meer dan alleen zichzelf bezig kunnen zijn. Echter, het blijft altijd voor iedereen lastig om in het begin overal op te kunnen anticiperen. Denk aan je eerste keer de snelweg op na je laatste rijles. Doodeng, toch?! Nu denk je er niet eens meer bij na waar je koppeling zit en weet je hoeveel ruimte je nodig hebt. Same story als met kiten.

Laten we elkaar altijd blijven helpen. Kun je het niet zelf? Vraag het een instructeur te doen. Ik verkies liever iemand te helpen, dan dat ik NEE zeg omdat ik iemand leer kitesurfen. Zo denkt ons team er hetzelfde over.

Tot snel iedereen weer op ons mooie Schellinkhout Smiley.

Wat Sven zegt!

- eerder naar toe varen/redden alleen als je jezelf niet in gevaar brengt.
- waarom geen KNRM gebeld?
- waarom heeft de meneer niet na enige tijd zijn kite opgerold (self rescue)?
- waarom met aflandige wind kiten (voorbij de punt)?

Ed, het gaat hier niet zozeer om jezelf in gevaar te brengen om deze meneer te redden maar meer om jezelf in een ongemakkelijke positie te brengen waarna je misschien een lang eind terug moet lopen voordat je weer bij je auto bent. Vandaar ook dit topic. Dat je eigen veiligheid bovenaan staat moge duidelijk zijn, echter ik vraag mij af wanneer gemak boven veiligheid komt. Uit afgelopen zaterdag blijkt dat dit voor mensen heel verschillend kan zijn.
6  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Afgedreven kiter ver downwind, hoe ermee omgaan? Gepost op: November 06, 2017, 19:34:08
Afgelopen zondag was het weer raak. De wind op Schellinkhout was Zuid en soms zelfs Zuid-oost. Opzich een prima richting om te varen, ware het niet dat er weinig wind was en deze ook regelmatig nog meer inkakte. Er was een mannetje of 30 op het water waaronder iemand met een 17m Core. Deze "slimmerik" was echter voorbij de punt van de "baai" gevaren alwaar hij zijn kite in het water legde en deze niet meer ge-relaunched kreeg. Na een kwartiertje maar eens gekeken hoe het met deze meneer ging. Hij probeerde nog steeds te herstarten en zag er nog fit uit. Echter na meer dan een uur lag meneer zijn kite nog steeds op het water en was hij al een heel stuk af gedreven.

Omdat ik op dat moment zelf geen kite beschikbaar had heb ik iemand aangesproken en die is naar die meneer toe gevaren. Echter om bij hem te komen moest hij een groot stuk afvallen met het grote risico zelf ook niet meer terug te komen op de startplek. Met diegene afgesproken dat ik hem met de auto op zou komen halen op een plek die doormiddel van een downwinder te bereiken is.

Wij waren echter allebei enorm verbaasd dat er al wel ruim een half uur kiters net zo ver uitvoeren, maar dat niemand even downwind voer om bij deze meneer te kijken. En dit waren kiters die al evenlang op het water waren als de 17M Core.

Nu is mijn vraag, wie van jullie zou er ook downwind varen om een mede kiter te helpen, met het risico dat hij niet meer terug komt bij zijn auto zonder een goede 2 km te lopen? En wie vind dit een typische gevalletje eigen risico?

De beste meneer met de 17m was nog maar net aanspreekbaar en was al erg verward(Duidelijk onderkoeld!!) en is door de "redder" met moeite naar de kant gesleept. Hulde hiervoor. Wij hadden het gevoel dat 10 minuten later misschien wel 5 minuten te laat was geweest.

Mocht de meneer met de Core hier meelezen, dan graag een reactie op de situatie. Dit is uiteraard allemaal uit mijn perspoectief van 350/500 meter afstand.

7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: 30 september, opening nieuwe kitesurflocatie: Hoekipa dijk Gepost op: September 18, 2017, 15:21:02
Ik verbaas mij over het gezeik. Typisch om bij iets nieuws eerst hard te gaan zeiken. Ga lekker naar die opening toe, vraag diegenen die daar hun best hebben gedaan om het zo ver te krijgen of je iets voor ze kunt betekenen. Maak  zelf een bord waarop staat dat je eerst upwind moet kunnen varen. Ga er met met flyers staan op de winddagen. Maak een boek waar alle kitespots van Nederland instaan en geef die mee bij de eerste les. Steek je handen uit je mouwen.

Blij met een nieuwe spot. Risico is altijd voor jezelf.

Nou er zijn meer mensen die de geschiedenis daar heul goed kennen hoor.... 
Ik woon in Lelystad , loop vanaf 2007 het gemeente huis plat voor een eigen locatie en ik ben absoluut niet blij met deze opening. En dat is geen gezeik, dat is je zorgen maken over de risico's die deze locatie NU voor de sport oplevert.

Amen... Denk dat dit de discussie van hierboven super goed samenvat!

Ik verbaas mij over het gezeik. Typisch om bij iets nieuws eerst hard te gaan zeiken. Ga lekker naar die opening toe, vraag diegenen die daar hun best hebben gedaan om het zo ver te krijgen of je iets voor ze kunt betekenen. Maak  zelf een bord waarop staat dat je eerst upwind moet kunnen varen. Ga er met met flyers staan op de winddagen. Maak een boek waar alle kitespots van Nederland instaan en geef die mee bij de eerste les. Steek je handen uit je mouwen.

Blij met een nieuwe spot. Risico is altijd voor jezelf.

Risico is inderdaad voor jezelf... alleen als er te veel ongelukken gebeuren op 1 spot, dan is de gemeente erg snel geneigd deze te sluiten en daarna helemaal niet meer zo geneigd om een andere te openen
8  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Augustus 04, 2017, 16:46:08
Ja lekker rustig in het hoekie , lekkere jumps van je richard.
Draft is niet stuk maar heb geen vertrouwen in een kite die dubbel klapt in een sprong, vooral niet met 40 knopen

Heb ik jou dat met een Dice niet ook eens zien doen?
9  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juli 18, 2017, 10:14:35
Denkt iemand dat er woensdagmiddag nog iets te doen is met een 12?
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kick off - Spotindex West-Friesland Gepost op: Juni 30, 2017, 12:07:15
Super goed initiatief, maar zie ik daar nou een officiele haven als kitegebied terugkomen? Zit niet heel dik in de regels maar volgens mij kan dat niet de bedoeling zijn...

Betekent niet dat ik er niet kom trouwens schater
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Voorrangsregels op het water m.b.t. windsurfers Gepost op: Juni 09, 2017, 18:47:31
@Erik: Afgelopen zondag was ik Schellinkhout weer een waterstart aan het maken en kwam een windsurfer tegenover gestelde richting met een volle vaart bijna op mij af. Hij zat in mijn lijnen. Naast zijn vloeken zei hij dat het een gedoog gebied is voor kitesurfer. Hij zei dat de giek schade ca. € 50,- bedraagt. Gelukkig heb ik geen schade. Ik heb zelf mijn twijfel, want de schade is aan de binnenkant ipv de buitenkant. Hij bood wel zijn excuus aan voor zijn (intimiderend) gedrag. Lang verhaal kort te maken. Hij heeft de giek gerepareerd en de zaak is voor hem afgesloten. Dus volgende keer hou ik rekening met die gasten, die nauwlijks goed zeemanschap hebben.

Probleem is dat als hij al vaart en jij nog moet starten dat hij inderdaad voorrang heeft. Je had dan toch beter even kunnen wachten?

Doet niets af aan het feit dat de er inderdaad een aantal windsurfers zijn die vinden dat zij altijd voorrang hebben.
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Mei 15, 2017, 14:56:51
Verdorie, toch weer te vroeg weg!
13  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Verloren F One Next 30 april '17 Schellinkhout aangespoeld evt bij Hoorn Gepost op: Mei 02, 2017, 10:56:20
Ik gooi gewoon lekker even de overduidelijke opmerking erin...

Waarom ga je met aflandige wind varen? Zowel Enkhuizen als Edam zijn veeel beter met deze richting
14  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: April 12, 2017, 22:50:32
Lekker gevaren op Schell! Gelukkig weer goed kunnen lachen om een setje Duitse buurvrienden
15  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Gezocht; Avonturiers kitesafari Oman Gepost op: Maart 13, 2017, 14:48:39
Intresse is zeker gewekt! Ik stuur je even een PB
16  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Maart 07, 2017, 10:56:29
Als gasten een
Citaat
Vondt het helemaal niks , irritant druk.
En de zomer moet nog beginnen  Grin

Dan moet je niet voor de ingang gaan varen Henk.
Ik zag ook dat je bij de ingang was verwikkeld met een andere kiter in je lijnen ?? Wat was er gebeurd bij die irritante drukte bij de ingang ?

Aan de zij kant richting de ouwe lulle hoek was ruimte zat en had ik van niemand last  Grin  ThumpsUp

Geen reactie haha zal niet zeggen dat ik niet geheel onschuldig aan dit voorval ben

whahaha hoe vaak ik jou daar wel niet iemand heb zien raken Wink
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Jetski's Wijk aan Zee Gepost op: Februari 28, 2017, 11:47:30
Dit is dus klinkklare onzin!
Sinds wanneer is een waterscooter (niet beroepsvaart gerelateerd en gemotoriseerd vaartuig) gelijkgesteld aan een kiter... Kiters horen bij windaangedreven vaartuigen en tussen beide groepen gelden geheel andere vaarregels.
Een waterscooter moet ten alle tijde voorrang verlenen aan een kiter, zeiler, windsurfer or whatever

Waterragger: RYFM  Tongue
*My bad in mijn hoofd zat alles even andersom vandaag  ThumpDown
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Jetski's Wijk aan Zee Gepost op: Februari 28, 2017, 10:54:50
@audi @gyttja 1 van die gasten landde echt letterlijk 3 meter voor mijn neus. Ik kwam aanvaren (rechts voor, dus voorrang tussen kiters onderling) 
*My bad...
19  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Snert Toernooi actie actie gaat tie ? Gepost op: Februari 23, 2017, 18:24:45
Kan je niet beter een droogpak aandoen met dat Bedminton?
20  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kitesurfer gewond op de Zandmotor - maandag 13-2-2017 Gepost op: Februari 15, 2017, 15:09:44
Als je niet gereleased krijgt had je nooit moeten beginnen toch? Of is er een reden waardoor een QR in ene niet meer werkt tijdens het varen? Check yourself before you wreck yourself Wink
21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kiteboarding Crash Gepost op: Februari 15, 2017, 15:07:47
Zou je safety nog werken als je bar niet van je af kan gaan omdat hij om je voet geslagen zit? Nog nooit getest eigenlijk
22  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kitesurfer gewond op de Zandmotor - maandag 13-2-2017 Gepost op: Februari 15, 2017, 13:28:25
Snowkiten op het strand misschien...? Anders ben ik het helemaal eens met Frank82!
23  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Februari 13, 2017, 14:47:44
Snowkite sessie 1 hebben we in de pocket.
Was gezellig met 4 man ergens in Berkhout op het weiland.

Waar was jij dan? Bij de windmolens? Ik was even verderop, en daar was eigenlijk net iets te weinig sneeuw om mooi heen en weer te kunnen
24  Stijlen / Discussie / NKV / Re: Wel of geen lid worden van de NKV? Gepost op: Januari 31, 2017, 17:11:28
Sowieso sportzeker! Die jongens zijn echt top!!! Kijk maar eens hoeveel ze wel niet vergoeden
25  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Januari 30, 2017, 12:04:18
Leek wel uitverkoop bij BeterBed met al die matrassen in het gras! Maarja de mannen gingen wel lekker terwijl ik met me voetjes in het gras bleef staan
Pagina's: [1] 2 3 ... 8


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.