Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 17
1  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Horloge met noodoproep/SOS Gepost op: April 10, 2019, 19:16:48
Zonder sim kan je toch geen noodoproep doen? Leuk dat je dan een noodnummer in kan stellen maar als je niet aan je telefoon gekoppeld ben blijf je lekker dobberen!

Klopt, kitemenn heeft gelijk. Op dit moment supporten Nederlandse providers helaas de benodigde technologie "eSim" (embedded Sim) nog niet. Voor de Apple Watch 3 en 4 en ook een aantal Samsung Android Gear watches is een "4G"-versie welke in Nederland niet verkrijgbaar zijn, omdat de connectiviteit (nog) niet wordt ondersteund.

Zo'n eSim is niks meer dan een klein chipje die de functie van het "relatief grote" plastic kaartje vervangt en welke je via je telefoon dan eenmalig kan programmeren met jouw gewone "sim" profiel. Dit wordt dus jammer de bammer nog niet gesupport door NL providers.

Ik kijk halsreikend uit naar de dag dat dit wel kan, want dan koop ik direct een Apple Watch met 4G functie, precies vanwege de feature om vanuit het water te bellen / data connectie te hebben.

Zie hier in 2017 hoe een Amerikaan dankzij zijn Apple Watch de kustwacht kon bellen: https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5070781/Kitesurfer-stranded-reveals-Apple-Watch-saved-him.html

Meer info over esim op esim.nl maar het blijft nog wachten.

=====
Nog even doorgezocht. Ik zie dat de Huawei Watch 2 (4G editie) wel ouderwetse simkaart support. Deze watches zijn momenteel wel overal uitverkocht. Let op er is ook een (Bluetooth) versie die heeft dus geen onafhankelijke connectiviteit.
2  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Dodelijk ongeluk Nederlandse kitesurfer in Brazilie Gepost op: December 13, 2018, 00:45:05
RIP Joost. Gecondoleerd familie en vrienden. Heftig nieuws. Ik heb al even niet meer gekite zelf ivm te druk (ja hoorrr), maar ik heb precies deze setup. Dus ook een fireball. en ook een korte leash aan de achterkant. ik ga dit zeker nalopen.
3  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Januari 12, 2018, 17:06:31
Mooi filmpje richard Smiley

Net een overjarige (2017) nieuw Drifter (surf)kite binnen. Ik denk dat ik lekker lui wacht met het testen tot we in Kaapstad zijn Smiley Smiley toch een week eraan vast geplakt (3 weken nu, oleeee)

Ik sta zeker nog open voor tips! Ik zal waarschijnlijk niet aan ontkomen ook wat 'touristisch' te gaan doen met moeder de vriendin.
4  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: December 31, 2017, 16:36:21
Eindjaar goed afgesloten met een boeking: 2 weken kaapstad eind januari Smiley

Met erik_vr en vriendin en baby (ohoh wat een vlucht mehhhhhhh)

Ik sta open voor alle tips! Wave board en TT mee. We zitten in Bloubergstrand vlakbij Kitebeach net zuidelijk van Big Bay. Zoek functie op het forum doet het niet dus kan even niet zo makkelijk eerdere ervaringen vinden...
5  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: December 29, 2017, 17:11:16
met erik_vr gisteren het jaar afgesloten op Wijkiki Bunker. was lekker en veel te lang geleden...
6  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: September 12, 2017, 11:33:26
Morgen om 9 uur mn onderbroek aan mn bar binden en gaaaaaaaan.
7  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Augustus 24, 2017, 11:53:21
@Richardkiter Smiley Ja ik wilde dus gaan trainen. Ik ben niet verder gekomen dan het uitdraaien van het trainingsschema. Behalve kiten heb ik niet gesport, wel redelijk veel gekite (bijna altijd wanneer het kon de 3 weken ervoor, maar goed dat is niet noemenswaardig, zie mijn gpslog in handtekening) en de 3 weken huisoppas in wijkiki wel wat gewandeld door de duinen. Mijn conditie is denk ik wel redelijk. Anderen hebben keihard ervoor getraind en die hadden het wellicht wat makkelijker.  Omdat ik veel upwind vaar heb ik denk ik standaard al wat goede kracht in mn achterste been. Het was een dag met topcondities, dus een makkelijkere editie dan vorig jaar heb ik me laten vertellen. als alles zo was als etappe 1 en 5 (veel golfslag) dan was het denk ik veel zwaarder geweest, maar het hele middenstuk was gewoon racen.

Het zou kunnen dat we elkaar zagen, kwam iig Teiger tegen die ff de bunker opliep, dus je zal in de buurt zijn geweest Smiley was een mooie dag zaterdag.
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Hoek tot Helder Gepost op: Augustus 23, 2017, 12:36:54
als je wat had gedoneerd hadden jullie het zeker geweten, alle donateurs zijn op de hoogte gehouden door de organisatie! Het was super!
9  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Augustus 23, 2017, 12:34:28
Was top afgelopen zaterdag samen met erik_vr en nog 108 anderen stukje gedownwindered van hoek naar helder.

Eerste stuk was beetje choppy en toch wel ff excitement voorbij de haven van scheveningen waar net een mooi schip uit komt varen. Daarna 3 etappes heel erg vol gas langs het ondiepe en door kreken:
scheveningen - noordwijk - ijmuiden/wijk - camperduin

Toen was het tijd voor het laatste stuk. De organisatie had gesommeerd dat we 100-200 meter uit de kust zouden varen ivm. golfbrekers / strekdammen. Dit was dus meteen soort van open zee tocht, met mega crazy hoge golven en toch wel een gevoelloos achterste been. Ogen vol met zout en gaan.

Erg blij toen ik de vuurtoren van Den Helder begon te herkennen.
Done!

Gelukkig hebben we de track & trace nog: https://www.strava.com/activities/1141977369
10  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Augustus 05, 2017, 14:55:52
Hey teiger, jij hebt toch die fireball van cabrinha. Ben je daar over te spreken?
11  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Augustus 04, 2017, 02:57:37
vandaag ff op wijkiki gevaren is tenslotte 3 weken mijn thuishaven tijdens de upwinder van bunkert naar pier begon mijn 6meter steeds meer te wokkelen. WTF! was ie dus leeg aan het lopen, net op tijd aan de kant want klapte al leeg. Het bleek gelukkig een vies ventiel te zijn dus kon na nogmaals pompen nog even door. Toen de wind echt door de 35 knp ging was ik wel op en ben gestopt. Zag nog wat pro's met 8m's in de lucht vliegen. Hopelijk vanavond nog ff wat.
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juli 25, 2017, 09:28:44
Uitwijken zo
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Voorrangsregels op het water m.b.t. windsurfers Gepost op: Juni 10, 2017, 12:21:07
Sterker nog, windsurfers hébben altijd voorrang op kiters.
https://kiteboardschool.nl/kitesurf-regels/voorrangsregels-kitesurfen/

Jup... ik hou er idd altijd rekening mee vanwege deze regel, maar eigenlijk heb ik nog nooit meegemaakt dat iemand 'express' op mij in vaart. Daar zou ik denk ik ook wel pissed van worden. Maar als een windsurfer zijn koers behoudt en vlak langs je vaart geen probleem.... Express in je lijnen varen lijkt me een zelfmoord missie...

Vandaag afkicken van 3 dagen Wijkiki, gisteren was ook nog even lekker hoor.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Voorrangsregels op het water m.b.t. windsurfers Gepost op: Juni 09, 2017, 12:18:41
nou jongens. another day, another windje. wie wat waar? Ik rij zo naar wizza.
15  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Mei 24, 2017, 22:11:08
update webcam link werkt weer goed. Als ie nu eruit valt en ze trekken de stekker er even  in en uit dan zou ie het weer op deze link moeten doen. Dat is wel zo handig. http://roelandp.nl/demidget
16  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Mei 20, 2017, 22:54:50
Webcam doet het volgens mij weer niet...jammer Undecided ,vandaag weer zo,n twijfel windtje dan is de webcam toch wel handig....
Maar ik ga toch maar even kijken op Schellie,beter een keer voor niets rijden dan een sessie missen. Grin

Update. Regen en teweinig wind ..

idd hij deed het en toen snachts niet meer. Ik weet het niet hoor, dat internet blijft vervelend doen. Heel irritant. Als het goed is kunnen ze het wel zelf oplossen bij de Midget nu, want ik heb iets veranderd aan een instelling bij Youtueb. Ik ben al in contact met ze.
17  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Mei 20, 2017, 00:50:25
3.5 uur geknald met erik_vr op schel. Webcam daarna nog gefixt voor de thuisblijvers
18  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Mei 15, 2017, 15:08:19
Ruim 3 uur op wijk gevaren gisteren met de 9m en directioneel. Was lekker. Hier een verslag: https://www.hoektothelder.nl/actie/roelandp/updates/4172-97-7-km-afgelopen-week-in-2-sessies-hoek-tot-helder-is-130-km-in-1-sessie-spierpijn
19  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Mei 08, 2017, 23:19:51
Ruim 2u directioneel over medemblik geoefend. Om me heen vlogen alle acteurs van de haringhappert trailer. Ging weer een stuk beter. Binnenkort maar eens wijkiki met de directioneel proberen. Of toch eerst nog een keer schellie... hmmm.
20  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Mei 04, 2017, 19:29:55
goeie 2 uur gevaren met de 6 en directioneel op enkiekiki met erik_vr, was goed te doen!
21  Algemeen / Teruggegeven / teruggevonden / Re: kiteboard gevonden. Gepost op: Mei 03, 2017, 22:48:35
Tof van je Keeske! misschien zelf ook eens wagen aan dat kiten?
22  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Mei 03, 2017, 22:37:50
Enkhuizen yes, of medemblik, maar enkhuizen lijkt me ook wel weer eens leuk..

PS. Kun je webcam Schellinkhout wel waarderen?

Ik heb me ingeschreven voor de Hoek tot Helder fundraiser kitetocht. Als je nog een familiebak kibbeling over hebt, ik zoek nog donateurs!

https://www.hoektothelder.nl/actie/roelandp
23  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: April 30, 2017, 22:02:55
zodan wat een drukte op edam. Dat werd hem dus niet om te oefenen met directional. Met erik_vr daarom al het nederlandse binnenwater afgespeurd en een nieuwe secret spot gevonden en heerlijk 2 uur gevaren met de 9meter. Welgeteld met z'n 2en op het water Lekker geoefend met de directional nu helemaal gaar.
24  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Nick Jacobsen springt van de Burj al Arab Gepost op: April 16, 2017, 22:14:15
Volgens deze foto iig niet en doet ie hem volledig. wil idd nog wel de video zien maar op zich is dit ook wel bewijswaardig:

https://twitter.com/richardbranson/status/852129274735755264
25  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: April 05, 2017, 20:22:43
Groeten uit Portugal!
Pagina's: [1] 2 3 ... 17


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.