Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kites vervoeren Gepost op: Januari 19, 2019, 16:44:33
Dank jullie wel voor de reacties. Helaas is het niet helemaal wat ik zoek. De kitebag die ik nu gebruik is perfect. Er kunnen 3 kites, 1 board en mijn overige gear in. De bag past qua afmetingen perfect op onze bus. Het is niet heel aerodynamisch, maar dat neem ik voor lief.

Zou het een optie zijn om een plastic tas of iets dergelijks om de compression bags heen te doen denken jullie?
Of een soort hoes voor om de complete kitebag heen bijvoorbeeld...?

Ik probeer maar wat hardop te denken, zodat we hopelijk tot een mooi passend idee komen.
2  Algemeen / Buitenland & Travel / Kites vervoeren Gepost op: Januari 18, 2019, 22:50:33
Wij hebben een camperbusje. Op het dak van ons busje hebben we een bagage bak waar ik prima mijn kitebag met al mijn gear op kwijt kan. Vorig jaar ging dit prima!



Enige probleem wat ik vorig jaar heb ervaren is dat mijn kitebag niet waterdicht is. Met andere woorden, één regenbui en mijn gehele kitebag inclusief mijn gear is nat. Dit blijft nat en dreigt vervolgens te stikken als ik het er lang in laat.

Hebben jullie enig idee hoe ik mijn kitebag droog kan houden? Zijn hier speciale covers voor om mijn kitebag bijvoorbeeld?
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gecontroleerd varen Gepost op: Januari 18, 2019, 18:23:24
Sorry voor de late reactie, ben erg druk.

Momenteel bijna 60 kite uren achter de rug en weinig problemen meer met bovenstaand geval. Ik kantte gewoon niet goed aan en had vooral moeite met de controle van het board icm de kitecontrole.

Momenteel gaat hoogte lopen zonder problemen, heb ik mijn turns zowel hiel side als toe-side beide kanten op goed onder controle en maak ik 2 a 3 meter hoge jumps. Ook het poppen gaat aardig.

Ik vaar Core Riot XR3 10m en 13,5m. Ik ben nog opzoek naar een XR3 7/8 meter voor de dagen met wind boven de 20 knopen.

Ik heb gewoon geleerd dat het veel oefenen is!
Thnx voor jullie reacties!
4  Algemeen / Trefpunt / App groep Zeeland Gepost op: Augustus 28, 2018, 14:31:44
Ik probeer zo vaak als mogelijk gebruik te maken van de wind. Gisterenavond nog naar Vrouwenpolder geweest, naar helaas niemand op of langs het water. Wel mooie constante wind, maar aangezien ik liever niet alleen vaar, dus alles maar ingepakt gelaten en weer terug naar huis. Ik baalde enorm!
Ik ga ook regelmatig naar de Oesterdam.
Krabbendijke, Binnenschelde BoZ, Domburg of de Brouwersdam behoort ook tot de reismogelijkheden, maar er zijn zeker nog meer plekken waar ik naartoe wil verplaatsen.

Zijn er veel mensen hier op het forum uit de omgeving van Zeeland / Bergen op Zoom?
Zo ja, is er eventueel interesse in een app groep zodat we, na telefoonnummers uitgewisseld te hebben via pb, gezamenlijk op het water kunnen afspreken?
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Gecontroleerd varen Gepost op: Augustus 28, 2018, 08:06:08
Ik heb nu ongeveer 20 kite uren achter de rug. Inmiddels kan ik mooie lengtes varen. Ik loop er echter tegenaan dat ik mijn snelheid lastig onder controle kan houden als ik vaar. Ik ga snel te hard waardoor het oncomfortabel en oncontroleerbaar word voor mijn gevoel. Gecontroleerd remmen vind ik ook erg lastig.
Ik laat me dan op een gegeven moment maar vallen.

Mijn vraag, hoe kan ik mijn vaarsnelheid zelf onder controle houden?

Kite laag of kite hoog? Meer depower misschien? Of juist echt het board flink aankanten en flink hangen?
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Even voorstellen Gepost op: Augustus 28, 2018, 07:54:36
Ik ben Lars, 33 jaar oud en woonachtig in het Zuid-Westen van Nederland.
Begin mei ben ik begonnen met kiten, door een aantal lessen in Vrouwenpolder te nemen. Na totaal ongeveer 8 uur les te hebben gehad heb ik mijn eigen spullen gekocht, waar ik nu mee train. Ik boek progressie, maar heb nog moeite met een aantal dingen waar ik tegenaan loop. Verder lijkt het me ook leuk om via hier op het water met kiters af te spreken.
Ik vaar bijna wekelijks op de Oesterdam. Soms rijd ik ook naar Vrouwenpolder.

Inmiddels vaar ik met een Core XR3 10.0 en een Core XR3 13.5 icm een Fluid twoseven board.
Ik ben zelf 185 cm en 70 kg zwaar. Op dit moment voelt het voor mij het meest comfortabel om te varen met wind tussen de 10 en de 20 knopen.

Alvast bedankt voor jullie hulp en gezelligheid!
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.