Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 10 september kiten oostvoorne tussen 10.00 en 14.00 Gepost op: September 10, 2011, 09:05:03
Oke, ik wacht tot zondag Smiley
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / 10 september kiten oostvoorne tussen 10.00 en 14.00 Gepost op: September 09, 2011, 23:57:36
Ik wil morgen gaan kiten in oostvoorne. Volgens windguru is er een lichte aflandige wind is dit een reden voor een echte beginner om niet te gaan kiten? Het is 12 -17 knopen.

Mijn  kite is een 9,5m2 Kahoona.

Zijn er nog dingen die ik snel over het hoofd zie?

3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Eerste keer na ongeluk privé les bij Element in Rockanje Gepost op: Augustus 22, 2011, 16:05:20
Ben even 4 dagen weg en nog meer ongelukkige hebben zich gemeld. Tof om alle reacties te lezen.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Eerste keer na ongeluk privé les bij Element in Rockanje Gepost op: Augustus 13, 2011, 23:49:33
(Het knapste vind ik toch dat Ivy de kite op 12u aan kan pakken!)

Ik heb geen idee waar ik die fout neergezet hebt Grin

Bedankt voor de reacties.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Eerste keer na ongeluk privé les bij Element in Rockanje Gepost op: Augustus 13, 2011, 23:34:24
Na wat zenuwachtige nachten, en een beetje twijfel was het eindelijk zover. Een privé les kitesurfen bij kitesurfschool Element. Doodeng vond ik het.

Ik heb me na het maken van de afspraken meer dan eens gevraagd waarom ik er überhaupt mee doorga. Stoppen is veel eenvoudiger. Maar toegeven aan dit soort impulsen doe ik niet zomaar.

11 uur stond ik dus op de parkeerplaats bij de badplaats, Ivy stond al te wachten op me en samen nog eventjes besproken wat er gebeurd is en wat ik wil oefenen. Eurofun heeft er voor gezorgd dat mijn uitrusting/outfit helemaal compleet is en in goede staat, maar de wind zat niet helemaal mee.

Mijn gloednieuwe windmeter gaf 9 knopen aan in het begin, dus begonnen we met de 12ms2, maar wel mijn boardje  Smiley. Tijdens het optuigen was veiligheid het grote onderwerp, hoe werkt de QR, aan welke lijn zit het nog vast, wat maakt het "veilig", waarom ene kant oplaten. Kan je de vlieger veilig boven je hoofd houden, hoe kan je veiliger de kite van links naar rechts krijgen zonder dat je kracht krijg of gelift wordt? Ivy had er geen problemen mee om rustig alles voor te doen, en het nog een keer voor te doen als ik er om vroeg.

Bij het kiten test Ivy ook eventjes of er genoeg wind was om iets kunnen doen. Dit vond ik heerlijke momentjes, kijken hoe soepel het kan met de spullen die ik zelf ook ga gebruiken. Heel eventjes bodydraggen, en toen het boardje er bij. Mijn splinternieuwe boardje die veel dunner is dan het lesboard, gaaf verder geen enkel probleem, ik denk dat ik geen verschil merk.

Ergens hier storte de kite neer en lag daar in het midden van het windvenster op het water. Geen probleem maar ik voel de (lichte) kracht richting de duinen en hier komt toch wat angst op. Ivy helpt om de kite weer op te laten, maar lijntje gedraaid en de kite maakt een draai. De kracht is nog helemaal niet groot, Ivy roept nog Bar los, maar de quick release is al lang getrokken. Die reflex zit er dus in!

Dit is wel de samenvatting voor de rest van de les, kite richting duinen is voor mij een no go, het maakt me bloednerveus.

Maar goed verder met het boarden, vliegercontrole vind hij goed maar de houding op het board kan beter. "Meer naar achteren hangen met de schouders" "Voorste been rechter houden en meer druk op het achterbeen" Ik heb het het allemaal braaf gedaan en ik voel het plezier terugkomen. Eerst snelheid maken en dan pas hoogtelopen, ik wist nog niet wat hoogtelopen was maar mijn houding daarvoor had ik al onder de knie Smiley.

Maar dan.... Het strand van Rockanje loopt een stuk sneller af en mijn eerste ervaring met een liggende kite en niet kunnen staan zit er in. Geen prettige ervaring en ik heb ook besloten dat ik om die reden liever nog even op het autostrand oefen.

RIchting het einde van mijn les neemt de wind toe naar waanzinnige 13 knopen, en geeft hij me een paar opties, ik wil wel graag mijn eigen kite (9,5m2 kahoona2010) en bar uittesten dus die gaat die eventjes snel optuigen. Ik kan in de tussentijd nog even "spelen" met de 12, maar ik ben blij als hij klaar is met mijn kite en de 12 kan aanpakken. We oefenen (wederom rustig)  het redden nadat de safety getrokken is.

Ivy gaf later aan dat hij wel even moest wennen aan mijn kite, maar in mijn ogen koste dit 10 seconden, 20 meter en een salto. Dat kan dus met mijn uitrusting  YeSS

Het ging allemaal prima en ik heb eindelijk mijn eerste meters gemaakt (op het water) met mijn eigen kite. Heel even geprobeerd om weer terug te kiten, maar naar recht vind ik en moeilijker en de kite richting duinen ook niet zo prettig.

Al met al was dit voor mij een zeer geslaagde dag. Ik vind het nog steeds doodeng maar Ivy heeft laten zien dat het allemaal prima te doen is. Gaf voorbeelden wanneer ik er om vroeg en was niet te beroerd om het nog 2 keer voor te doen.

Ivy bedankt en rest ik zie jullie op de playa.
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Bekeuringen op het autostrand/Oostvoorne Gepost op: Juni 19, 2011, 21:43:20
Dat Identificeren is natuurlijk logisch.

Als jij besluit een vals adres op te geven dan kan dat als je geen ID bij je hebt. Er zijn er denk ik genoeg die dat grapje uitgehaald hebben. En nu ben je verplicht om naar het politiebureau te gaan dus kom je er met zekerheid niet onderuit.

In een ideale wereld maar mensen accepteren dat ze fout zijn, was die regel er nooit ingekomen.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: quick release en safety leash Gepost op: Juni 18, 2011, 00:32:48
Bedankt voor de reacties en de aanmoediging. Ik kan bijna niet wachten om mijn QR voor trekken. Maar zal zo nog een maandje kunnen duren. Bovendien eerst weer een nieuw surfpak regelen.

De filmpjes in de link van Markus zijn wel aardig. Ziet er allemaal heel ontspannen uit.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: quick release en safety leash Gepost op: Juni 16, 2011, 17:53:08
En dan gelijk een vervolg vraag, zal de kite altijd naar beneden gaan of is er een kans dat die toch omhoog gaat, of loopen of verliest het echt al zijn kracht?
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: quick release en safety leash Gepost op: Juni 16, 2011, 17:46:51
Ik was 1 van die gevallen die in Oostvoorne een ongeluk had op 29 mei. (loopende kite 1500m)

Het is inderdaad niet in mijn les meegenomen.

Markus Bedankt! ThumpsUp
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / quick release en safety leash Gepost op: Juni 16, 2011, 15:30:44
Beste ervaren kiters,

Ik heb aardig wat gelezen over het trekken van de quick release en dat je de kite nog niet kwijt bent. Maar wat gebeurd er precies?

Ik snap dat na de quick release van de chickenloop de kite nog aan mijn leash zit.

Is hier een demonstratie filmpje van?
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: QR trekken of niet? MET POLL Gepost op: Juni 11, 2011, 16:27:00
Ik trek hem. Althans dat heb ik mij voorgenomen...
12  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongevallen Oostvoorne Gepost op: Mei 31, 2011, 16:06:09
Dat heb ik nooit bedacht. Ik weet het niet. Het ging allemaal vrij snel. Ik heb de kite nog niet uitgerold weet ook niet waar de lijn geknapt is.
13  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongevallen Oostvoorne Gepost op: Mei 31, 2011, 14:54:57
1 powerlijntje is kapot. Kite is nog niet gecontroleerd.

De lijnen wil ik laten checken. Ik ga er maar vanuit dat het moet worden afgesteld.
14  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongevallen Oostvoorne Gepost op: Mei 30, 2011, 20:45:43
Wat ik wel geleerd heb:

Het optuigen (pompen etc)
oplaten
naar beneden laten van de kite

Waar de powerzones zitten.
Hoe je een kite in de lucht houd
Waar het veilig is
Dat je rond de 12 uur kan blijven maar niet moet laten hangen.

Bar naar je toe is meer kracht, maar dan verliest ook iets in snelheid
Bar van je af wint de kite hoogte.

Verder kan ik het niet echt opsommen.

-----
Waarom ik dacht dat het wel veilig was.
Ik dacht dat het veilig was zolang ik de depower had aangetrokken en rond de zijkant bleef. En blijven bewegen met de kite zodat die niet over mij heen duikt.
Ik heb meerdere mensen die dag gevraagd, en er waren mensen voor en tegen. Wat me misschien over gehaald heeft waren de grote hoeveelheid 9's die er waren en vandaan kwamen.

@ bikinisuit.
@boarder73 Bedankt  voor het aanbod neem ik graag aan als ik weer hersteld ben Smiley. over 1,5 week weet ik meer.
15  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongevallen Oostvoorne Gepost op: Mei 30, 2011, 17:17:00

Zou je in alle eerlijkheid het volgende kunnen vertellen:

-   Hoeveel lesjes heb je gehad;
        3 lessen

-   Bij wie heb je gelest.
        Harry Vogelezang

-   Will je nog n les nemen?, zo ja bij wie (heb je n kitebuddy).
        Ik wil wel nog een les nemen. Ik denk dan voornamelijk een les in veiligheid. Dan is het even niet belangrijk of ik op het bord kom of niet. Dan kan de wind ook wat zachter zijn.
Een kitebuddy heb ik niet echt, om mij heen wat mensen die kiten.

16  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongevallen Oostvoorne Gepost op: Mei 30, 2011, 10:48:03
hoef je geen sorry voor te zeggen, dat is me duidelijk. Maar bedankt voor het ophelderen.
17  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongevallen Oostvoorne Gepost op: Mei 30, 2011, 10:40:57
stonden er niet toevallig mensen met cameras e.d.? dat is vaak de reden...
er zijn een hoop camera geile mensen op autoplaya... Grin

Stonden er wel schijnen niet gereageerd te hebben. jammer want ik ga deze stunt echt geen 2e keer doen. haha
18  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongevallen Oostvoorne Gepost op: Mei 30, 2011, 10:37:05
Update  30 mei 10:21
 Ik snapte ook dat het moment dat mijn kite dubbel dat ik toen de release had moeten gebruiken, maar dit besefte ik echter te laat. Daar heb je ongeveer 5 seconden voor. Als het niet minder is.
nu geleerd: Depower niet gebruiken, gewoon niet gaan kiten als er mogelijk teveel wind is.

-----------

Goed ik heb dus aan de veiligheidsmechanisme gedacht, maar op peen gegeven moment toen het niet lukte moest ik mijzelf ook beschermen tegen opstakels. Ik heb nog door een tentje heen gegaan geloof ik dat loskoppelen is echt moeilijk als het niet gelijk lukt. Noem het paniek of stress, maar weten wat je moet doen, en het ook uitvoeren blijkt in zo;n situatie heel anders te zijn.  Voor mij in ieder geval.


OVer dat dubbel klappen, hij dwarrelde in ieder geval naar beneden.of die goed is opgepompt, ik denk van wel. Alles stond strak.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.