Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Follow the wind movie vandaag 24 nov in premiere Gepost op: November 24, 2017, 22:43:35
Redbull TV komt vandaag uit met een vette kite film, waar Jerrie van de Kop op allerlei manier door het oosten van Africa reist met alleen de wind als energie.



https://www.redbull.tv/video/AP-1TDVJBKZW2111/follow-the-wind?playlist=AP-1TE4AQADN2111

De film is gemaakt om aandacht te krijgen voor de droogte en voor Justdiggit die zich inzet om grote gebieden weer te beplanten met behulp van de locale bevolking. De vegetatie zorgt dat water blijft behouden en koelt af. Hierdoor zal de door de wind aangevoerde vochtige lucht eerder regen afgeven.

Op dit moment bij Stefan van de Berg wordt de film door een groot aantal fanatieke kiters bekeken.
2  Army of KiteLounge / KiteLounge / kitesurf.zeef.com Gepost op: December 09, 2014, 14:35:36
Dit is een beetje zelf promotie  Wink, Ik ben net een pagina over kitesurfen op www.zeef.com begonnen.  neem ff een kijkje op http://kitesurfing.zeef.com en als je nog interessante links opmerkingen of aanvullende blokjes hebt dan hoor ik het graag.

gr.

Thomas
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / actuele waterdata op kitehigh..http://www.kitehigh.nl/weer/wind Gepost op: November 27, 2011, 14:40:13
Kitehigh biedt actuele waterdata!! http://www.kitehigh.nl/weer/wind

Heel stom dat ik er zelf achter moest komen, maar  sinds www.actuelewaterdata.nl de nieuwe site heeft gelanceerd zijn de windstats echt een drama. Op Kitehigh kan je ze  nu op een fatsoenlijke lezen, echt relaxed.

Ik weet niet hoeveel mensen regelmatig actuele waterdata checken maar ik doe het heel vaak en nu dus via Kitehigh. 

v ThumpsUp
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Actuelewinddata terug op Kitehigh! Gepost op: September 13, 2011, 20:18:23
Wat relaxed zeg echt top! Actuelewaterdata is een drama geworden dus dit is echt fijn.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waar ligt momenteel genoeg sneeuw om te snowkite, meld het hier! Gepost op: December 19, 2010, 13:44:48
Net bij ijburg geweest 19 december om 11 ur.. net te weinig wind.  Waar  o waar in NL kan je nu op een beetje bergen snowkiten? Haarlem.
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: kenia mombassa ervaring, welke kite maten? Gepost op: December 18, 2009, 21:43:43
thanks super tip ik neem dus gewoon mijn 12 meter mee dat is dan ruim voldoende.

vr. gr.

thomas
7  Algemeen / Buitenland & Travel / kenia mombassa ervaring, welke kite maten? Gepost op: December 13, 2009, 14:26:29
Hi all,

Ik ga volgende week naar Kenia mombassa en vroeg me af of iemand weet welke kite maten je moet meenemen. Volgens mij waait het er nooit echt hard dus is 12 meter RPM slingshot voldoende, maar ik weet het niet zeker.

vr. gr.

Thomas
8  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Essaouira April Gepost op: Maart 08, 2009, 01:00:06
Hi

Essouira in April gaat het al heel hard waaien. Om 13 uur gaat de wind meestal aan op zeg 10 m/s tot 11 m/s zo een 25 knopen en komt dan rond 14:00 14:30 nog eens een flinke tik omhoog naar zeker 12 tot makkelijk 14 m/s met vlagen die 16 m/s. Dus dikke 6 met vlagen naar 7. Omdat de wind over de stad de baai binnen waait is het waanzinnig vlagerig. De wind is daar wel beetje onshore vanwege de baai. Essouira is kwa stad wel heel mooi en paar dagen is leuk.

Zelf ga ik altijd naar Sidi Kaouki. Dat is 20 klm zuidelijker en super klein plaatsje met aantal hotelletjes. Het is mooi gelegen op een verhoging die uitkijkt op een soort baai/strand. Je komt aan op een parkeer plaats waar ook een heleboel barbeque restaurant-hutjes staan.

De wind waait er net iets harder dan in essouira en komt ook over land lichtelijk cross-offshore. Als je op het water staat dan voelt het volledig cross-shore.  Als je in Sidi-kaouki bent kan je van de hotelletjes die er zijn(3/4 stuks) direct doorlopen naar het strand. De beste plek echter om te kiten is bijna 2 kilometer downwind bij de rivier. Omdat de wind dan al iets rustiger is geworden en minder vlagerig. Ook heb je daar een helemooie golf.

Sidi-kaouki is voor wave-riden perfect. Door de crossshore wind en de manier waarop golven binnen komen kan het echt super mooi golf-riden. Zelf vind ik de rust en relaxte attitude van Sidi veel gaver dan Essouira. Je moet wel een beetje van houden van die layed back style. Maar mensen zijn er heel vriendelijk en je hoeft niet bang te zijn dat spullen gestolen worden.

Google op Windy hotel Sidi kaouki. De eigenaar is een italian maar altijd gesurft dus met goede mentaliteit. Zowel Sidi Kaouki als Essouira raad ik af als je wilt leren kiten. Condities zijn extreem en je zult met een hoop stress leren.

Hopelijk heb je hier wat aan.

vr. gr.

Thomas


Ps. laat inderdaad 13 meter flat kites maar thuis. Ik vond zelf dat 11 meter fuel te doen was als het wat minder waaide (dan moest ik wel om 15:00 van het water af.).  Daarna met 9 meter fuel was prima te doen.

Ps 2 er zit daar wel een grote surf verhuur waar je ook een board of kite kan huren. dus als iets stuk gaat kan je wel ergens terecht.











9  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitesurfen in Portugal Gepost op: Maart 25, 2008, 03:49:39
Portugal is juist een top locatie om te gaan kiten vanaf eind mei t/m september. Vanaf lissabon naar boven heb je eindeloos veel spots met grote zandstranden. Vaak ontstaat er een groot windsysteem doordat het binnenland van spanje opwarmt en een groot hogeluchtdruk gebied veroorzaakt met de atlantische koude stroom die voor een laag luchtdruk systeem zorgt. De zogenaamde Nortada gaat dan waaien. Op spots als Guincho kan door locale versterkende effecten tot 9bft weken achterelkaar waaien. (Guincho raadt ik overigens af. ) Ten noorden van porto heb je talloze spots waar Moledo en Viano de Castello de bekenste spots zijn daar waait het met de nortada tussen de 15 s'ochtends tot 25 tot 35 knopen tot 17u. De wind neemt daarna af om bij zonsondergang te gaan liggen. Het enige wat tegen kan zitten is als depressies die meestal op nederlandse hoogte of hoger zitten afdalen naar Portugal. Dit is overigens meestal het geval als er boven europa (NL, FR, De, BE) een hogedruk gebied hangt die voor mooi weer zorgt. Dan kan het regenen of bewolking opleveren. Dit is zelden het geval maar dan komt het voor dat het dagen achter elkaar niet waaid. Meest windzekere maanden zijn dus juli en begin augustus.

Algarve is opzich ok, maar de windsystemen zijn daar veel localer met een "briesje" die vaak om 13uur begint. Erg aangenaam maar over het algemeen gaat het niet te hard waaien.

Veel plezier als je naar Portugal gaat. Absoluut de moeite.

 
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: KiteHigh.nl overname voor verbeteringen Gepost op: December 10, 2006, 17:30:18
Wauw wat een enthousiasme!  Joepie Thanks voor alle succeswensen. Net als Arjan, zal ik me dus ook voor Kitehigh.nl inzetten naast mijn huidige baan.  Omdat ik met M4N fulltime bezig ben met internet, en er veel kennis bij me in de buurt zit kunnen we hopelijk aantal dingen opzetten die ook in het forum genoemd worden. Verder biedt het de mogelijkheid dat iemand bij M4N een stage dan wel baan heeft en partime aan Kitehigh.nl kan werken.

Als er iemand is, die nog een stage/bijbaan zoekt en ondertussen aan Kitehigh.nl wil werken, mail me. Je loopt stage bij www.m4n.nl maar kan partime aan Kitehigh.nl werken. Voordeel: als het waait kan je varen. ;-).  Bovendien hebben we een werklocatie in Rosas Spanje, waar je af en toe naar toe kan.

Waar zal je je mee bezig houden? Nou precies die dingen waar we in het forum over hebben. Lost en found sectie opzetten, 2dehands uitbouwen, NLriders uitbreiden, nieuwsfeeds toevoegen, video's hosten enz...

Wat moet je kunnen?
- PHP een beetje begrijpen en willen leren
- Goed Nederlands kunnen schrijven
- Basic HTML kennis
- Passie voor Kitesurfen

gr. Thomas


 
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Vollopen van wetsuit bij de benen Gepost op: November 04, 2006, 21:52:33
Hi,

Ik heb net een nieuw pak gekocht. Oneil Psycho ii. Vorige pak had onderaan bij de uiteinden bij de benen een flap waarmee ik bij "broekspijpen" zeg maar dicht maakte. ThumpsUp Nooit geen last van water dat naar binnen werd geblazen. Joepie

Nu met dit pak, wordt het opspattende water als het ware naar binnen geblazen en kan vervolgens niet uit het pak, met als gevolg twee enorme balonnen gevuld met water.  (shame_kitesmiley) Heel irritant.

Afin ik heb geprobeerd om met elastikken mijn pak dicht te krijgen maar dat werkt niet. Heb net in een winkeltje klitteband gekocht wat ik om mijn enkels zal binden om water te stoppen. Wie weet gaat het werken..

hebben andere mensen hier ook last van en een oplossing gevonden?
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke 2007 kite? Gepost op: November 04, 2006, 21:39:33
Het gaat bij aanschaf volgens mij niet zo om het merk, maar wat wil je.. Wat ik iemand zou adviseren zonder te weten hoevaak je gaat kiten, waar en wat voor een omstandigheden zou ik volgende zeggen:

Voor jou gewicht moet je zoeken in 15 en 12 meter.
Waarschijnlijk vind je een hybride (zoals de link slingshot, rebel van north) of bowkite van alle merken zoals cabrina, naish, f-one en airrush) het fijnst om te starten.
Let op het safety systeem. Laat iemand je uitleggen hoe het werkt en vooral simpel zijn en werken! Dit is vaak veel belangrijker dan de kite want in een noodgeval moet je het safety kunnen bedienen. Als je dat weet is leren ook relaxter.
Koop een tweedehands board van minimaal 135 cm lengte.

Hopelijk kan jij hier wat mee.

Thomas
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kitesurfposter Gepost op: November 04, 2006, 21:32:53
Waarom pak je zelf niet een goede scherpe foto van het web en laat je die printen bij een copieshop op A0 formaat.. Heb je de poster die je wilt.

14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: waar te koop Droogpak. Gepost op: November 04, 2006, 21:31:24
hoi ik heb zelf een Droogpak van Ocean Rodeo, en ik ben echt super blij mee. Met name bij uit en aankleden is het super relaxed. Ja het lijkt duur, maar zo een pak gaat 5 x langer mee dan een wetsuit. Ik gebruik dit pak overigens in combi met een wetsuit omdat als het water boven de 17 graden is, vind ik het relaxter om echt contact met water te hebben. In het droogpak blijf je droog en raak je ook een bezweet van de actie op het water.

Ps. ik heb een pak met ritz op de rug en dan moet je altijd iemand vragen je te helpen want zelf kan het echt niet.

Je kan gerust op de site bestellen, je hoeft echt niet bang te zijn dat ze niet leveren hoor. Ben bij ze in Canada geweest en zijn super goede betrouwbare mensen.

http://www.oceanrodeo.nl/
http://www.oceanrodeo.com/pro.php
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite valt uit de lucht. Gepost op: November 04, 2006, 20:57:47
Hi de waroo is een Bow type kite waarbij je volgens mij de angel of attack (dus hoe de kite in de lucht hangt meer naar voren versus een beetje naar achter) verandert door te poweren en depoweren. Bij bow kites hoef je volgens mij alleen je bar goed aan te trekken en dan zou die niet meer uit de lucht mogen vallen, zelfs met heel weinig wind. Er is natuurlijk een ondergrens want zonder wind valt elk zeil uit de lucht.  loser

Ik weet niet of waroo dit ook heeft maar meeste C-shape kites hebben op de leading edge twee soms drie bevestigingspunten. Eén helemaal tegen de rand (zover mogelijk omhoog) en ander wat meer naar achter. Als je je powerlijnen (dus waar je aan hangt, niet je stuurlijnen) iets meer naar achter plaatst dan vangt je kite, ook al is ie gedepowered, meer wind. Je kantelt als het ware de kite een beetje naar achter.  Hierdoor heb je wel meer wind in de kite maar met het nadeel dat ie meer tegenwindse druk krijgt en dus minder goed aan de wind vaart. Hij blijft dan wel beter hangen...

gr.

Thomas
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.