Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Fuerte ventura verslag (1-8 juni 2008) Gepost op: Juni 09, 2008, 21:39:52
Wat een supergedetailleerd en goed verslag!

Eén aanvullinkje: ik was vorig jaar op Fuerte, en met de Rescue Service werkt het zo:
Je kan bij de surfclub op Flagbeach voor 30 euro voor 15 dagen (dat was het iig vorig jaar) een 'rescue cover' nemen, waarbij ze je komen halen met de boot. Ze leggen je dan uit dat ze je zelf laten proberen tot recht voor hun keet, en als je daarachter beland varen ze voor je uit.
Ik had dat als enige van onze groep gedaan, omdat ik het wel een lekker gevoel vond en 30 euro niet wereldschokkend. Smiley

Als je geen lid bent geworden en ze moeten je toch halen, betaal je 100 euro (per 'redding'!)

Na het 2 weken te hebben aangezien (zonder ze nodig gehad te hebben gelukkig) was onze conclusie wel dat ze tamelijk laks zijn, en echt niet snel in actie komen. Ons eigen clubje lette een stuk beter op elkaar!

Hoe hun beleid dus werkt : We hebben zien gebeuren dat ze uitvaarden naar een jongen die in de shit zat, en eerst zeiden dat het hem 100 euro kostte om geholpen te worden. Hij weigerde dat (het was een Tsjech en daar is 100 euro een half maandsalaris...), en is teruggezwommen, en heeft z'n net daar aangeschafte kite laten gaan, die mijn maatjes (geheel volgens de Nederlandse kite mentaliteit) voor m hebben teruggehaald (geheel naar Tsjechisch gebruik kwam hij bedanken met een biertje).

Op Sotavento, helemaal in het zuiden, werkt het heel anders: daar is een surfclub die je aan de lopende band zag uitvaren met waterscooters. Maar daar is de wind dan ook volledig aflandig, en aan en uit (tussen de 3 en 30 knopen zeg maar).

Flagbeach is een stuk relaxter, ondanks de lakse rescue service.



2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Krantenartikel: Kitesurfen is soms overleven Gepost op: Mei 17, 2008, 05:08:35
Ook in de Stentor (Gelderland)
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Jaarcijfers KNRM: Vrijwilligers varen 5 keer per dag voor mensen in nood Gepost op: Februari 02, 2008, 01:18:33
http://www.knrm.nl/40steun%5Fons/10Hoe%5Fkan%5Fik%5Fhelpen/word%5Fredder%5Faan%5Fde%5Fwal/

link was mislukt geloof ik..
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Jaarcijfers KNRM: Vrijwilligers varen 5 keer per dag voor mensen in nood Gepost op: Februari 02, 2008, 01:17:22
Word allen lid! :-)

http://www.knrm.nl/40steun%5Fons/10Hoe%5Fkan%5Fi
k%5Fhelpen/word%5Fredder%5Faan%5Fde%5Fwal/
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Vraag aan de beginerde kiters ? Gepost op: Januari 28, 2007, 21:24:18
ik heb superveel bijgeleerd toen ik mn vegas06 kreeg.
en ooooh wat aanlokkelijk naar Zuid Afrika....  :Smiley
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfen op tv bij SPORT LEVENSGEVAARLIJK Gepost op: Januari 04, 2007, 09:22:34
Heb het niet gezien, maar vind het zo irritant dat het wel lijkt of als kitesurfen in het nieuws komt, het bijna altijd negatief is. Lijkt dat alleen maar zo? Wat vinden jullie?
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: flexifoil Gepost op: November 20, 2006, 00:24:49
Is flexifoil tegenwoordig ook in Nederland te koop? Heb er hele goeie dingen over gehoord
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North 2007 bar - Ervaringen tot nu toe? Gepost op: November 07, 2006, 19:42:31
Is het dan niet mogelijk alleen d power koort  met stopper en cleamcat te vervangen van 2006 model, lijkt mij goedkoper en net zo save?

Ik heb begrepen dat ze de onderdelen van de 2007bar nu nog niet los kunnen krijgen.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: north bar van 2006 Gepost op: Oktober 22, 2006, 03:30:20
Iceberg, ik had precies hetzelfde als jij beschrijft: met 2 handen proberen dat touw tussen die tanden te klemmen, en even later schiet ie toch weer helemaal door en staat ie full power zonder dat je dat wilt..  (angry_kitesmiley)
Ik ben ermee terug gegaan naar de shop, en heb onder garantie een nieuwe cleat gekregen.
Wat bleek nou als je die ouwe en nieuwe cleat naast elkaar hield: bij de oude is de ruimte waar 't touw in moet klemmen een stuk wijder! Daar kan ie gewoon niet in klemmen!
En die nieuwe is nog niet de cleat van de 2007 bar (die hebben ze nog niet los). Daarbij zijn de tandjes nog een stuk groffer.
Maar het is niet zo dat alle 2006 bars dat hebben. Ik ken mensen waarbij het prima werkt en mensen die exact het zelfde probleem hadden als wij.
Waarschijnlijk is er een partijtje B-keus cleats tussen geraakt. Dat was ook wat de shop zei.

Maar tis geen beroerde bar, nu de cleat werkt!  (grinnik_kitesmiley)
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Op het land kiten... Gepost op: Oktober 07, 2006, 22:16:04

Het probleem nu is alleen dat een hoop nieuwkomers in het kiten mensen zien springen op het strand en dit ook willen doen. 


Dit is denk ik inderdaad t probleem. Het ziet er te makkelijk uit. Hier op t strand zie ik vaak kiters die na t oplaten van hun kite ff springen (meestal 'ff voelen hoe de wind is') en er zijn altijd wel omstanders die ik hoor zeggen "op t water zou ik nooit durven maar dit wil ik ook wel ff proberen"
Tsja....
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: waar een mesje bestellen en waarmee rekening houden? Gepost op: September 29, 2006, 16:49:47
Ik heb er net 1 gekocht van Mystic voor 7,50 bij van den Berg.

Was de vorige verloren, maar het blijft lastig om m goed vast te maken. Mijn trapeze heeft er een speciaal zakje voor met klitteband maar daar blijken ze toch nog gemakkelijk uit te vallen. Heb mn nieuwe aan een touwtje (armlengte) vastgemaakt, want mocht je m nodig hebben dan laat m vast ook makkelijk vallen, en in het zakje gestopt. Maar had nu al een keer een mesje aan me bungelen..
Ze hebben er ook een voor 10 euro in een zakje wat je aan je trapeze kan bevestigen, maar volgens vd Berg valt ie daar net zo makkelijk uit.
Blijft lastig, ik weet de beste oplossing nog niet!
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kitechick wil Gepost op: Mei 31, 2006, 19:17:31
Toen ik begon hebben ze mij (54 kg) ook een 10 verkocht wat voor een ander een 12 zou zijn, maar t duurde echt een tijdje voor ik daar lekker mee weg kwam. Heb in t begin t meest geleerd met een 14, staat rustig in de lucht en vond dat echt veel relaxter leren. Dan kan je ook met heel weinig wind.
Nu vind ik die 10 wel een heerlijk maatje, maar denk achteraf dat ik beter/net zo goed af was geweest met een 12, en dan kan je inderdaad zoals iemand anders hierboven zegt, er later een 9 (of 8) bij nemen. Dus ik zou voor een 12 gaan!
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: maatje kleiner voor mijn vriendin... Gepost op: April 21, 2006, 05:57:19
ik ben zelf zo'n dame (54 kg) vorig jaar begonnen dus herinner me dat begin nog heel goed. Ben t helemaal eens met bobby naish dat als je begint stapelgek wordt van een kleine nerveuze kite. In t begin zit je helemaal niet te wachten op 25 knopen. Mijn kleinste is een 10 (nitro) en daar ben ik hartstikke blij mee
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.