Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Oostvoornse Meer Gepost op: April 16, 2009, 16:30:28
Hallo, even nieuws over het Oostvoornse Meer  ThumpsUp

Gespreksnotitie van de 1e bijeenkomst van het Gebruikersoverleg Oostvoornse meer
7 april 2009.

Aanwezig:
De heer van Ekeren,  Beachcenter
Mevr. M. Kalkman, Waterschap Hollandse Delta - beheer en eigendommen.
Mevr. G. Leerschoon - Relatiemanager GZH, regio Kust
De heer F. van der Meer - regiohoofd terreinbeheer GZH, regio Kust
De heer J. Nederpel - onafhankelijk adviseur, mede namens Kitesurfers
De heer R. van der Veer - stichting WIJ, voorzitter windsurfers
Afwezig: (met en zonder kennisgeving)
De heer Ard Verheijen - Federatie van sportvissers
De heer Andre Knulst - NKV
De heer W. den Boer - Beroepsvisser
Mevr. J. de Leeuw van Wenen - Gemeente Westvoorne

                   
Kitesurfen

Momenteel wordt er in het Oostvoornse meer een gedoogbeleid gevoerd v.w.b. kitesurfen. Na contact met het waterschap blijkt dat het BPR niet van toepassing is. Dat betekent dat Kitesurfen in het Oostvoornse meer is toegestaan. In dat kader vraagt de heer Van der Meer de aanwezigen om aan te geven waar het beste een kitesurfzone zou kunnen worden ingesteld. Om hier helderheid in te krijgen is het voorstel om hier alle betrokken instanties bij te betrekken, alvorens hierin iets te besluiten. Intussen zullen de handhavers van GZH blijven monitoren of er knelpunten optreden in het gebruik.

Zoals je ziet zit WIJ niet stil. Er zal een zonering komen om een ieder z'n ding te laten doen, zonder elkaar in de haren te vliegen.

met vriendelijke groet,
René
werkgroep WIJ Oostvoornse Meer
www.oostvoornsemeerwij.nl
www.vwsv.nl


2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kiten op het Oostvoornse Meer ! zeer binnenkort (goed nieuws) Gepost op: April 08, 2009, 20:13:57
Wij heeft binnenkort nieuws voor de kiters !!!
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kiten op het Oostvoornse Meer Gepost op: Februari 22, 2009, 01:50:33
Ik zal nog even reageren op de opmerking dat het kiten een zaak is van het NKV, dat klopt gedeeltelijk. Met de mogelijke sluiting van de Slufter 2de Maasvlakte werd het een zaak van WIJ www.oostvoornsemeerwij.nl
Een sluiting zou voor de recreatie en het Kitesurfen heel vervelend zijn, extra drukte op en aan het Oostvoornse Meer zou dan het vervolg zijn.

WIJ is gaan zoeken naar andere mogelijkheden met Dree, NKV,GZH,Gemeente Westvoorne,Eurofun,Joop Nederpelt, ontwikkelaars tweede maasvlakte, en niet te vergeten de grootste club van Nederland het Watersportverbond.

De oplossing kwam van de ontwikkelaars tweede Maasvlakte. De slufter wordt nog niet algesloten in 2009. Er wordt zelfs gekeken om de ontwikkeling zo te sturen dat sluiting zover uitgesteld kan worden dat het recreatie watersport-strand dan aangelegd is. Mochten de werkzaamheden of de veiligheid het niet toelaten, dan is een korte sluiting onvermijdelijk, helaas.

Maar er wordt alles aan gedaan om dat uit te stellen. Wanneer er iets aan de situatie veranderd worden alle partijen geinformeerd.

Wanneer ik de plannen bekijk wordt het helemaal super en kan de aankomende Olympische sport Kitesurfen zich geheel uitleven op de vernieuwde locatie de Slufter.

groet René    Wink
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kiten op het Oostvoornse Meer Gepost op: Februari 21, 2009, 02:09:32
Met het bekijken van het forum van Kitehigh constateerde ik dat het één van de meest actieve is ,dus vandaar het gebruik van dit Forum Wink
groet René
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kiten op het Oostvoornse Meer Gepost op: Februari 21, 2009, 02:08:22
Dit is een opmerking die juist is. Maar ik zal het even toelichten. Het feit is dat ik meestal het eerst benaderd wordt. Er is veel onduidelijkheid over het kiten op het O'meer. Een beetje gecreeerd door het Recreatieschap. Dus bij een conflict zoals j.l met de controleur Robert Paling. Is snel reageren gewenst en gevraagd.

Er is een afspraak met WIJ, Dree,NKV,GZH en gemeente Westvoorne dat er een tijdelijk een gedoog situatie is maar bij overtreding van de regelgeving van GZH (recreatieschap) zal de controleur optreden.

Dus is er een goede samenwerking met alle partijen. Dus gaat het om een incident die te verhelpen is op de manier zoals hierboven al genoemd is.

Maar als je kiest voor een andere communicatie, prima!! Dan laat ik de info via het NKV en Dree lopen.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kiten op het Oostvoornse Meer Gepost op: Februari 19, 2009, 14:54:50
Het Oostvoornse Meer is zeker niet de ideale stek voor beginners en niet iedere wind is geschikt. Maar het moet mogelijk zijn om te kitesurfen! Voor testdagen van Eurofun is dat zeker van belang om geen verbod te krijgen.

Vandaag is het verzoek verzonden om een zonering in beeld te brengen samen met de betrokken partijen. Dit kan dan opgenomen worden in het Gebiedsplan VPR 2009 (voorne putten rozenburg) onder het hoofdstuk extreme sporten, wat in het concept gepromoot wordt.
groet René
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Kiten op het Oostvoornse Meer ! zeer binnenkort (goed nieuws) Gepost op: Februari 18, 2009, 02:06:43
18-02-2009 Om onduidelijk te voorkomen lees dit goed. Dit is uit de eerste hand. Al jaren hou ik mij bezig met het O'meer. Op verzoek van Norbert Eurofun ben ik voor jullie weer aan de slag. Hou je aan de regels!!!
groet René Werkgroep WIJ Oostvoornse Meer

Hoi René,
 
Er zijn op dit moment nog enkele onduidelijkheden, waarvoor we het een en ander aan het uitzoeken zijn. Er zijn twee punten die met name onze aandacht hebben daarbij: 1) de risico's met andere gebruikersgroepen, met name duikers die boven water komen, en 2) de natuur op de zuidoever.
Hoewel we vanwege deze twee redenen moeite hebben met de gedoogsituatie, is toch afgesproken dat we niet zullen optreden, mits de kiters niet door vogelgroepen heen varen en uit de buurt blijven van de natuuroever van ZHL (Groene strand aan de zuidkant). Wij zouden het van onze kant op prijs stellen als jullie de kiters erop wijzen dat ze de natuur moeten respecteren en dat ze met name (ver) uit de buurt dienen te blijven van de duikgebieden.
 
Indien de kiters gevaarlijk gedrag vertonen of de natuur niet in ogenschouw nemen, kunnen ze hierop aangesproken worden en verzocht worden een andere plek op te zoeken. Op ongelukken zit per slot van rekening niemand te wachten.
 
Ik hoop dat dit wat duidelijkheid schept. De betrokken toezichthouders zijn hiervan op de hoogte.
 
 
Met vriendelijke groet,
Hugo Vreugdenhil.
 ListenToMe
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.