Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: September kitesurfen ergens in Europa Gepost op: Juli 18, 2018, 11:34:14
Suhrendorf.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Flysurfer speed 3 15m Gepost op: Februari 19, 2018, 07:20:33
Is heel normaal. Moest er in het begin ook aan wennen.
3  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Laag water spots Nederlandse eilanden Gepost op: Mei 04, 2017, 06:03:54
Ostseecamp Suhrendorf - Rügen/Ummanz. Camping met kiteshop aan het water. Eindeloos kitegebied waar je overal kunt staan. Bij oostenwind kan je naar Rosengarten rijden en is ook fantastisch.
Nog wel even iets om rekening mee te houden. Er is verder niets maar dan ook niets te doen. Je zit er midden in de natuur.
www.ostseecamp-suhrendorf.de
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lightwind vragen lichtgewicht Gepost op: Juni 06, 2015, 07:12:17
Ik zou lekker een Flydoor 4 of 5 met centre fin nemen (160x44) Met 10kn gaat het dan wel lukken hoor. Met een grote kite kun je voor vervelende verrassingen komen te staan als de wind plotseling in sterkte toeneemt. Ben zelf ook maar 60 kg.
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitevakantie beginner in Europa Gepost op: Juni 05, 2015, 06:23:17
De allerbeste kitebestemming voor een beginner in Europa is "zonder enige twijfel" Suhrendorf - Ummanz op het eiland Rügen. Niet te ver weg, kilometers water waar je ook nog kunt staan en een geweldige camping waar je zo vanuit je tent het water op kunt.
En......natuurlijk heel veel andere fantastische kitespots op niet te grote rijafstand. (Bijv. Rosengarten bij oosten wind. Een schitterende en heel geïsoleerde kitespot.) Op de camping is een kite- en surfshop/school waar ze heel behulpzaam zijn en altijd voor je klaar staan wanneer er problemen zijn zoals reparaties en zo. Je kunt er natuurlijk ook les krijgen. De sfeer is ontspannen en als de wind een beetje meezit zal je hier zeker leren kiten.
Overal op Rügen zul je kiters aantreffen maar nergens is het echt te druk.
Toch misschien nog een minpuntje voor de doorzakkers. Het eilandje Ummanz ligt behoorlijk geïsoleerd. Er is daar beslist niets anders te doen dan kiten, vogels kijken en vers gevangen gerookte vis eten.
Over 2 weken ga ik weer en hoop dan ook wat golfjes me te kunnen pakken aan de noord, oost en zuidkant van Rügen. Want ook voor de meer ervaren kiters is Rügen een uitstekende kitebestemming.
Niet verder vertellen hoor, want dit is echt het best bewaarde geheim onder de kiters in Duitsland. Ik ben er in ieder geval nog nooit een buitenlandse kiter tegen gekomen.
http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.xn--kiteschule-rgen-bwb.de%2F&ei=xUBxVfPVNaKE7gbdroLIDg&usg=AFQjCNGZxTEgAnYjwSWDe9wkg_AheIYOdg&sig2=jeuq62xSTNE31GVTpCgCgA
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Unreasonable - Urban Kitesurfing with Kevin Langeree Gepost op: April 08, 2015, 06:05:54
Fantastische reclame voor het kiten. Echt heel cool hoor!!  ThumpDown
7  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Tips om ongelukken te voorkomen Gepost op: November 05, 2014, 08:58:43
Nee....dus! En het gaat mij dus niet om dat knoopje meer of minder bij een gemiddelde van 20kn. Wat wel belangrijk is dat het voor iedereen veilig blijft en we als kiters een verantwoord gemiddelde met elkaar afspreken.
Megaloopbeun en dobbelsteen...er is voor jullie toch ook die eerste keer geweest dat je propjesvol met adrenaline het water op ging?
8  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Tips om ongelukken te voorkomen Gepost op: November 05, 2014, 08:15:35
Oh néééé.......toch niet weer deze onzin hoop ik. Dus wel lessen bij 34, 33, 32, 31, 30 ,29, etc. knopen??! Ik snap hier echt niets meer van hoor. Cry Laten we het toch veilig houden en ons gezonde verstand gebruiken. Voor de beginnende kiter met of zonder instructeur is 20kn toch meer dan genoeg.
9  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: spots open en veilig houden universeel probleem Gepost op: November 04, 2014, 12:55:17
Ik geloof "ook" niet dat er zomaar een oplossing voor handen is. Regulatie door betaling, hesjes, aantallen etc, is niet uitvoerbaar. Vooral wanneer je je bedenkt dat 70%? van de kiters uit het buitenland komt. Een natuurlijke dood van het kiten hoeven we echt niet af te wachten hoor want door alle chaos en ongelukken die in de toekomst te verwachten zijn, zal de overheid "voor het zover is" wel genoodzaakt zijn geweest om met een creatieve oplossing te komen. (De boel dicht gooien dus!)
Enige oplossing lijkt mij om een soort van ontmoedigingsbeleid toe te gaan passen. (Kite-seizoen: oktober t/m april,  kitetijden: tussen 11 en 15.00uur niet kiten, betaald parkeren, overtredingen beboeten, kite-wacht aanstellen zoals op stranden??) Ik noem maar wat hoor, en er zal wel weer behoorlijk op gesputterd worden.
We kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om de koppen in het zand te steken en gewoon maar afwachten waar het schip strand. Kunnen we over 5 jaar helemaal niet meer het water op.
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: spots open en veilig houden universeel probleem Gepost op: November 04, 2014, 11:54:03
Heel herkenbaar. Ik ken de Sluf niet, maar wat er zich de laatste 2 jaar afspeelt op Mirns gaat ook alle voorstellingsvermogen te buiten. Ronduit idiote en levensgevaarlijke toestanden. Meer dan 100kiters op het water, en dan nog eens net zo veel op het gras ten grote van een half voetbalveld, massaal kiten in het natuur- en het recreatie-zwemgebied, kiters op de dijk tussen de schapen, busladingen kitescholen, overvolle parkeerplaats en de eens kleine "boeren"camping die nu ook al wordt overspoeld door campeerbusjes.
Ik moet er soms wel eens met ongeloof om "lachen" wanneer ik dit allemaal zo bezie. IT'S A BIG JOKE!
We zijn zóóó tolerant, politiek correct, gedoog en poldergek dat we niet meer in staat zijn om te zien wat er zich hier werkelijk afspeelt. Het gaat binnenkort een keer goed mis omdat het door al die drukte gewoon niet meer te vermijden is.
Mirns gaat naar de kl...ten als we er niet snel iets aan gaan doen!! (En dat geldt natuurlijk ook voor veel andere spots.)
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: spots open en veilig houden universeel probleem Gepost op: November 04, 2014, 10:19:30
Reactie helemaal top Repete. Ken je eigen grenzen, schaam je niet om daar naar te luisteren en help ook anderen zich hier bewust van te worden. Laten we dit topic zo lang mogelijk in de lucht houden, want voor je het weet zijn we al weer dik aan het discussiëren over de voor en nadelen van een droogpak en handschoentjes bij 3 graden boven nul.
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: spots open en veilig houden universeel probleem Gepost op: November 04, 2014, 06:53:32
Leuk om deze discussie weer voorbij te zien komen. Scholen die lessen bij windkracht 6++ zie ik hier weliswaar niet meer in terug maar wel de resultaten ervan. Lekker oefenen en verder leren kiten met windje 6++. ThumpDown
En ik kite toch al een aantal jaartjes, doe ook nog wel eens domme dingen, maar ga gewoon het water af wanneer ik bemerk dat ik m'n kite bijna niet meer kan houden. En dat is met m'n 62kg en 7m kite net iets boven de 25 knopen. Jammer en gewoon balen om de zwaardere jongens dan nog lekker te zien stoeien, maar voor mij houdt het dan gewoon op.
Regeltjes en richtlijnen zijn nuttig maar het belangrijkste is dat je je eigen grenzen leert kennen en daar ook aan durft toe te geven.
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Discussie - Starten & landen - aanleiding ongeluk Slufter Gepost op: November 01, 2014, 06:06:35
Wat ik vooral belangrijk vind bij het starten, is dat de helper alert/erbij blijft totdat de kite goed stabiel in de lucht staat. Ik vraag hier altijd om.
14  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ventiel defect? Naish torch 2008 Gepost op: Oktober 15, 2014, 07:10:04
Mini kabelbinder - kleinste maat!
Dop in ventiel, daarna kabelbinder redelijk strak om ventiel zodat dopje er nog wel uit kan. Kort afknippen en erop letten dat uitsteekseltje niet tegen doek of tube schuurt. Werkt perfect.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onervaren kitesurfers oorzaak van ongelukken Schellinkhout Gepost op: Oktober 12, 2014, 06:50:05
Ik heb de vergelijking met duiksport bewust een beetje aangedikt omdat diepte en tijd objectief meetbare begrippen zijn. Dat geldt ook voor de schaal van beaufort. Het gaat dus om de vaste/harde afspraken "of noem het voor mij part protocollen" die ik in dit geval mis bij het kiten. Bij omstandigheden waarin iemand zichzelf en/of omstanders ernstig in gevaar kan brengen moet er zoiets zijn dat iedereen elkaar even aankijkt en zich ervan doordrongen voelt dat zoiets gewoon niet kan en dus ook niet wordt gedaan. Dus bijv. kiten bij aflandige wind of vanaf windkracht 6 met een groep lessers het water op. Het gekke is trouwens dat we geen moeite hebben met kritiek als het om het eerste voorbeeld gaat.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onervaren kitesurfers oorzaak van ongelukken Schellinkhout Gepost op: Oktober 11, 2014, 19:03:38
Het onderwerp van dit forum is: Onervaren kitesurfers oorzaak van ongelukken. 
Het is dus belangrijk dat die onervaren kiter op een veilige manier leert kiten. En wie kan dat proces beter begeleiden dan de kiter met ervaring? Ik maak maar weer even een zijstapje naar de duiksport. Daar staan ze toch ook niet toe dat je na een duik van 40 meter direct weer naar de oppervlakte komt. Zo simpel is het toch? Niemand die zich hiervoor schaamt hoor.
Het is mijn bedoeling helemaal niet om te pleiten voor regelgeving die dan weer wettelijk gehandhaafd moet gaan worden. Daar schiet je inderdaad niet veel mee op. Sukkels zullen toch altijd weer proberen om de grenzen op te rekken.
Het gaat om zelfopgelegde regels en afspraken waarvan we allemaal weten dat die "objectief" zinvol en veilig zijn. We moeten gewoon niet willen dat vooral de beginneling zichzelf blootstelt aan gevaarlijke situaties. Ongelukken gebeuren er in iedere sport maar met goede voorlichting en begeleiding kun je veel ellende voorkomen. 
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onervaren kitesurfers oorzaak van ongelukken Schellinkhout Gepost op: Oktober 11, 2014, 16:48:14
Hoi Karel, ben blij met je reactie. Hoop dat er ook afspraken gemaakt kunnen worden over het aantal lessers per groep. En wat betreft het max. van 25kn spreken we hopelijk niet over een gemiddelde maar van de bovengrens bij vlagen.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onervaren kitesurfers oorzaak van ongelukken Schellinkhout Gepost op: Oktober 11, 2014, 16:10:19
Dat is natuurlijk leuk als je privélessen neemt of wanneer het lesgroepje heel klein is. Maar ik zie ze regelmatig met grote groepen het water op gaan.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onervaren kitesurfers oorzaak van ongelukken Schellinkhout Gepost op: Oktober 11, 2014, 15:29:52
Hoi Markus, je hebt wel een punt. Mijn gedachtes en de verwoording daarvan sluiten niet altijd even goed op elkaar aan.
Maar goed....het gaat nu wel om de inhoud en kunnen we de stijl wat los gaan laten.
Ik hoop nu maar dat er veel meningen over maximale lesknoopjes voorbij gaan komen. Dan weten we ten minste waar we het met elkaar over hebben en kunnen we hier rekening mee gaan houden.
Het wordt tijd dat we onszelf (de kitesport dus) eens wat meer serieus gaan nemen, dan is het in de nabije toekomst misschien ook niet nodig dat de overheid zich hiermee gaat bemoeien, want dat zit er wel aan te komen hoor!
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onervaren kitesurfers oorzaak van ongelukken Schellinkhout Gepost op: Oktober 11, 2014, 12:26:59
Hi Markus,
Megaloop roept op om niet meer te lessen bij 35kn. Dus wel bij 34, 33, 32, etc.? Zie je nou echt niet in wat een vreemd en onverstandig advies dit is.
Laten we nou gewoon eens zeggen waar het op staat. Ik begrijp Megaloop heel goed hoor en begrijp ook wel waar hij heen wil. Ik vind zijn opmerking ook heel terecht en zinvol, maar niemand laat zich er over uit wat nou echt verantwoord is. Jij ook niet!
Het zou toch zinvol zijn om hier eens afspraken over te maken zodat je als beginnende kiter er op kan vertrouwen dat de lesomstandigheden veilig en verantwoord zijn.
Met ballonvaren, paragliden, duiken, zweefvliegen (om maar wat te noemen) zijn dit soort regels/afspraken toch ook heel normaal, of vind jij dat kitesurfen nog steeds valt onder de vliegersport?.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onervaren kitesurfers oorzaak van ongelukken Schellinkhout Gepost op: Oktober 10, 2014, 18:01:43
Hé Markus. 1e zinnetje is inderdaad wat onduidelijk. Wat ik bedoel te zeggen is dat ik het advies om boven de 35kn geen les meer te geven gewoon onzinnig vind. Onder deze omstandigheden zou je als beginner niet eens in de buurt van een kite willen komen. 
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onervaren kitesurfers oorzaak van ongelukken Schellinkhout Gepost op: Oktober 10, 2014, 05:19:10
Boven 35kn niet meer lessen?! Wat een onzin zeg! Dat is toch windkracht 8 en dus stormachtige wind!? Vind ik echt onverantwoord! Na een paar sessies kun je met 25 knopen het water op? Alweer zo iets idioots. Dat is windkracht 6 en nog steeds een behoorlijk krachtige wind hoor.
Wat ik hier zo lees zijn dit adviezen van "ervaren" kiters en/of scholen die kost wat het kost hun egootjes op willen poetsen of hun verdiensten veilig willen stellen. Ik vind dit allemaal wat stoere taal die vooral de beginnende kiter op het verkeerde been kan zetten en een vals gevoel van veiligheid zal geven.
Wat mij betreft houdt het lessen op boven de 20kn en ga je lekker oefenen tot 20 knoopjes. MET WINDKRACHT 7 tot 8 NOG  LESSEN. Doe een stapje terug en kijk hier nou eens nuchter naar.
23  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: Augustus 11, 2014, 05:33:26
Zaterdag was inderdaad ontzettend druk en eigenlijk niet leuk meer. Wind was uit de westhoek met héél verspreid een groot aantal lessers. Lastig om ontspannen te kunnen varen.
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: pijn in mijn onderarmen Gepost op: Mei 13, 2014, 04:30:36
Niet alleen lang knijpen is de oorzaak hiervan. Ook handen en armen te lang in dezelfde houding geeft deze klachten. (RSI - repetitive strain injury) Als je deze klacht verwaarloost en te vroeg weer gaat kiten wordt het op den duur steeds erger. Eigenlijk niet belasten tot pijn helemaal verdwenen is. (Hoe lullig dat ook klinkt.) Ik heb een handknijpertje in de auto liggen die ik dagelijks onder het rijden gebruik.
25  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: winter handschoenen 5€ Gepost op: Maart 01, 2014, 07:45:50
Dit jaar voor het eerst met wanten. (geen open handpalmen) Nu geen last meer van koude handen, makkelijk af te doen en zo droog. Voor mij geen handschoenen meer.
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.