Opknappen Strand Horst op de tocht

Vinni

Berichten: 5944
Juni 21, 2010, 22:20:18
edit2Rapporteer  
HEADLINE: STRAND HORST Directeur wil zekerheid - Opknappen Strand Horst op de tocht

BYLINE:
WIJNAND KOOIJMANS
 

SAMENVATTING:

Voor eind dit jaar moet er een akkoord zijn over de plannen voor Strand Horst. Outdoorcentrum, hotel en water-teleskibaan op de tocht. RGV denkt aan afblazen plannen indien overheden niet met instemmen.

VOLLEDIGE TEKST:


door Wijnand Kooijmans
ERMELO - Er moet eind dit jaar een akkoord zijn over de komst van een water-teleskibaan, een outdoorcentrum en een hotel op Strand Horst. "Zo niet, dan is de kans groot dat we stoppen met deze plannen", zo zegt directeur Eric Droogh van RGV Holding, de voormalige Recreatie Gemeenschap Veluwe. "We praten nu al tien jaar over deze voorstellen en hebben daarin al een half miljoen euro geïnvesteerd. In een krappe markt, zoals toerisme en recreatie, is dat bedrag nauwelijks nog terug te verdienen."

Over de komst van de water-teleskibaan vindt momenteel overleg plaats tussen de gemeente Ermelo en de provincie Gelderland. Onderwerp van gesprek: hebben vogels er last van als deze baan wordt aangelegd, welke vogels zitten er in het gebied waar de baan komt en bestaat de kans dat de vogels er tegen aan vliegen?
"Dit terwijl er inmiddels al vijftien van dit soort banen zijn gerealiseerd in Nederland, ook in Natura 200 gebieden. En nergens vliegt er ook maar één vogel tegen aan", zegt Droogh.
Over de komst van het outdoorcentrum en het hotel zijn door Droogh gesprekken gevoerd met het vorige college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo. "Op hun verzoek hebben we een nieuw plan laten ontwerpen. Ze vonden het oorspronkelijke plan allemaal wat te robuust. De eerste vrijdag van juli heb ik een gesprek met het nieuwe college."
Droogh: "We wachten nu al tien jaar. Naast het geld dat het maken van de plannen kost, missen we inkomsten en dat in een branche die al achteruitgaat. De verblijfsrecreatie zit met smart te wachten op nieuwe dingen waarmee de brancge zich beter kan profileren in de markt. Men wil de achteruitgang in deze sector graag stoppen."
Hij vervolgt: "Toen we tien jaar geleden begonnen met de plannen dacht ik dat deze binnen drie jaar zouden zijn gerealiseerd. Ook al omdat ze onderdeel uitmaken van de Integrale Inrichting Veluwe Randmeren, waarmee dertig overheden instemden. Maar wanneer je dan met concrete plannen komt, wordt er ineens tegengesputterd."
Het moeten afwachten vindt Droogh het ergst. "Je hebt altijd te maken met bezwaarmakers. Je kunt het nooit op voorhand iedereen volledig naar de zin maken. Maar dan kun je tenminste praten op basis van argumenten. Nu praat je over emotie en natuurlijk heeft iedereen dan plots verstand van toerisme en recreatie."

Een voordeel van de plannen is, zo geeft Droogh aan, dat als mensen langer op hun recreatieplek blijven gemeenten meer toeristenbelasting binnenhalen. En er tot 75 fulltime banen bijkomen. 
 
LOAD-DATE: June 21, 2010
 
     
klik hier

[edit] link aangepast
HansNet83

Geen avatar

Berichten: 172
Antwoord #1 Juni 22, 2010, 23:04:02
edit2Rapporteer  
Wat mij betreft hoeft het niet door te gaan. Een water-teleskibaan, wie zit daar nou op te wachten. De hotelbranche heeft al onderbezetting, en maar blijven bouwen.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.