Zeehond voor de kust?

Parkie

Berichten: 1640
Logs: 0 | 12 uur
Antwoord #25 September 28, 2011, 21:42:04
edit2Rapporteer  
Omgeving Ouddorp ook regelmatig die vrolijke jongens tegengekomen.

Zelfs een aantal jaar geleden nog een keer het zeehonden opvang centrum
op Ouddorp tegengekomen, toen ze 4 geredde, en opgelapte zeehondjes
weer opnieuw vrij hebben gelaten, geweldig hoe ze richting de waterkant waggelde,
nadat ze hun kooitjes openmaakte.

@Zorro, weer te veel met WimT lopen ouwehoeren...... Wink
Ocean-Limbo

Berichten: 2637
Antwoord #26 September 28, 2011, 22:50:48
edit2Rapporteer  


@Zorro, weer te veel met WimT lopen ouwehoeren...... Wink

gniffel,gniffel ..... Grin
Ed.

Berichten: 2732
Logs: 0 | 165 uur
Antwoord #27 September 28, 2011, 22:52:26
edit2Rapporteer  
meestal brengen ze m`n boardje terug.   training duurde even, maar was het waard.   Grin

Vandaar al die blikkies haring in je achterbak
Hard2Handle

Berichten: 3114
Logs: 0 | 432 uur
Antwoord #28 September 30, 2011, 12:19:21
edit2Rapporteer  
Bij de Slufter kwam je ze bijna altijd tegen in de winter, als je met je kite in het water in de problemen  lag gingen ze je zelfs stalken, telkens als ze boven water kwamen waren ze weer een stukje dichterbij..  Smiley
leeany

Berichten: 844
Antwoord #29 September 30, 2011, 15:30:10
edit2Rapporteer  
Bij de zandbank bij Brouwersdam ook een paar tegengekomen.
Is dit trouwens verboden gebied?
wazzaah

Berichten: 876
Antwoord #30 September 30, 2011, 15:32:48
edit2Rapporteer  
Heb altijd een knuppel mee op me rug, moet ze niet in me kitezone hebben.

@ Ed. weet niet waar je tabel weg hebt maar die klopt niet of is erg verouderd. 20.000 zeehonden in de Waddenzee voor 2010, waarvan de helft in t Nederlandse gedeelte. En daar zitten de ontvoerde zeehonden vast nog niet eens bij.
s.sander

Berichten: 91
Logs: 0 | 16 uur
Antwoord #31 September 30, 2011, 15:38:19
edit2Rapporteer  
Wij komer er heel veel tegen rondom Texel, ik denk er aan om ze weer op de kaart te zetten. Www.12 Balcken.nl
On the Loose

Berichten: 1427
Logs: 0 | 194 uur
Antwoord #32 September 30, 2011, 16:55:48
edit2Rapporteer  
Haha, voor mijn geen dagmenu dus volgende week...  schater

Moest maar weer eens gaan waaien...
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #33 September 30, 2011, 16:56:59
edit2Rapporteer  
Ze schijnen niet lekker te zijn....maar misschien moeten we dat zelf even proberen met een BBQ erbij op het strand, knuppeltje mee. 20.000 stuks, meer dan genoeg! Grin
wazzaah

Berichten: 876
Antwoord #34 September 30, 2011, 17:53:29
edit2Rapporteer  
1 kilo vers of gezouten zeehondenvlees
3 liter water
snufje zout en peper
3 peentjes
2 preitjes of 1 ui
takje selderij
750 gram aardappelen
80 gram grutten of 80 gram rijst

Gebruik 1 kilo vlees zonder been of 2 kilo vlees met been. Doe het gewassen vlees in het kokende water. Gezouten vlees moet eerst ontzouten worden in water. Diepgevroren vlees kun je in de pan ontdooien, maar dit vraagt extra kooktijd.

Laat de soep langzaam koken tot het vlees zacht is. Haal af en toe het schuim van de soep en voeg wat zout toe. Als het vlees vers is, nogmaals het schuim eraf halen. Doe de rijst en de groenten in zijn geheel het laatste half uur in de soep. De geschilde aardappelen, in stukjes, de laatste 20 minuten, en de prei, in ringen gesneden, de laatste 8-10 minuten in de soep.

Breng de soep op smaak met peper en zout. Haal de groenten uit de soep en snijd deze in stukjes, serveer dit apart op een bord. Haal het vlees uit de soep en leg dit in zijn geheel op een schaal of snijd het in dobbelsteentjes. Zet brood op tafel en mosterd.


Een soort zeehonden snert dus, misschien kan je er ook nog zo'n Waddengoud certificaat voor krijgen Grin
markus

Berichten: 1907
Logs: 0 | 855 uur
Antwoord #35 September 30, 2011, 17:55:43
edit2Rapporteer  
ben volgende week op Texel zal ik gelijk ff proeven.
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #36 September 30, 2011, 17:56:31
edit2Rapporteer  
Zo'n maaltijd zal het best geapprecieerd worden onder begeleiding van een goede herfst of lentebok
feddomw
Gast
Antwoord #37 September 30, 2011, 19:38:36
edit2Rapporteer  
Oh ja, kwam gisteren op Scheef ook nog bruinvissen tegen tijdens het SUPen. Ook op 30 meter uit de kust voor Hart en Jumpteam.
Hard2Handle

Berichten: 3114
Logs: 0 | 432 uur
Antwoord #38 September 30, 2011, 20:29:11
edit2Rapporteer  
Is dit trouwens verboden gebied?

Toen de foto's gemaakt zijn was het nog geen verboden gebied.... Roll Eyes
On the Loose

Berichten: 1427
Logs: 0 | 194 uur
Antwoord #39 September 30, 2011, 22:41:17
edit2Rapporteer  
1 kilo vers of gezouten zeehondenvlees
3 liter water
snufje zout en peper
3 peentjes
2 preitjes of 1 ui
takje selderij
750 gram aardappelen
80 gram grutten of 80 gram rijst

Gebruik 1 kilo vlees zonder been of 2 kilo vlees met been. Doe het gewassen vlees in het kokende water. Gezouten vlees moet eerst ontzouten worden in water. Diepgevroren vlees kun je in de pan ontdooien, maar dit vraagt extra kooktijd.

Laat de soep langzaam koken tot het vlees zacht is. Haal af en toe het schuim van de soep en voeg wat zout toe. Als het vlees vers is, nogmaals het schuim eraf halen. Doe de rijst en de groenten in zijn geheel het laatste half uur in de soep. De geschilde aardappelen, in stukjes, de laatste 20 minuten, en de prei, in ringen gesneden, de laatste 8-10 minuten in de soep.

Breng de soep op smaak met peper en zout. Haal de groenten uit de soep en snijd deze in stukjes, serveer dit apart op een bord. Haal het vlees uit de soep en leg dit in zijn geheel op een schaal of snijd het in dobbelsteentjes. Zet brood op tafel en mosterd.


Een soort zeehonden snert dus, misschien kan je er ook nog zo'n Waddengoud certificaat voor krijgen Grin

Geweldig! ZEEHONDENSNERT! ahhh...
Heb je ook iets met dolfijnen Sander voor de Beun???

dofijnevinnesoep ofzo!!!

allemaal verkrijgbaar in www.12balcken.nl

wazzaah

Berichten: 876
Antwoord #40 September 30, 2011, 23:05:05
edit2Rapporteer  
Was ff zoeken in t oud eiland recepten kookboek, maar gevulde bruinvis:

Bruinvis pastei: neem het bloed en vet van een bruinvis en voeg havermout, zout, peper en gember toe. Meng dit alles goed en doe dit in de buik van de schoongemaakte bruinvis. Laten garen en opdienen.
Best geserveerd met kruidenbitter.

T vlees van de bruinvis kan ook op de BBQ, wel even paar dagen de vis laten rijpen, wordt t vlees lkkr mals van.
On the Loose

Berichten: 1427
Logs: 0 | 194 uur
Antwoord #41 September 30, 2011, 23:29:33
edit2Rapporteer  
Echte chef hoor ik al, bedankt voor al het zoekwerk  Grin

Hoor De Beun al denken BBQ!?!
Vertrouw de kok van www.12balken.nl volkomen en het zal wel goed komen  ThumpsUp ThumpsUp ThumpsUp

iemand al is gebeten door een zeehond...  Grin (zoek sensatie, sorry geen wind)
Reodude

Berichten: 434
Antwoord #42 Oktober 03, 2011, 00:15:22
edit2Rapporteer  
meestal brengen ze m`n boardje terug.   training duurde even, maar was het waard.   Grin
Kan je ze beter leren je barretje terug te brengen....of te zoeken ,;:=))

Frank
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #43 Oktober 03, 2011, 11:19:28
edit2Rapporteer  
Pieterburen is nu overbodig... Die besten hebben inmiddels zichzelf weten te voortplanten. In het kader van economische achteruitgang en bezuinigingen zeg ik: subsidie stoppen. Ik denk dat er instellingen zijn die daar veel meer baat hebben bij een paar centjes extra in de maand.

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.