Sardinië met de kerst?

chrisv

Geen avatar

Berichten: 21
November 08, 2013, 22:52:43
edit2Rapporteer  
Hoi iedereen,

Ik wil heel graag met de kerst twee weken weg om te gaan kiten. Ik heb gezien dat Sardinië goed te betalen is, maar ik vraag me of hoe het daar bevalt met de wind en de temperatuur?
Graag hoor ik jullie ervaringen met dit eiland. Ook hoor ik graag alternatieven voor mooie plekken om te kiten van de winter!

Ciao
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #1 November 08, 2013, 23:49:50
edit2Rapporteer  
Wind is dan of dik aan (30kts) of gewoon uit, maar ik heb de ervaring dat ik rond kerst meestal 7 van de 14 dagen wel dikke wind tref, het ook een beetje afhankelijk van waar je zit, Porto Pollo biedt de beste wind garantie ( waait het elders 10 kts dan waait t daar 25kts). Wetsuit is dan wel  nodig 4/3 is genoeg... Temperatuur verschilt nogal tot begin januari tussen 15 en 24 graden... Het eea is een beetje afhankelijk van of dat de bergen van Corsica besneeuwd zijn en of de wind uit het noorden komt, indien dat dat het geval is dan wordt niet warmer dan 18 graden. Maar verder is het dan voor de gevorderde kiter prima te doen, helemaal als de mistraal gaat blazen. Uiteten is goedkoper dan in de winkel boodschappen doen.
mbetz

Berichten: 576
Antwoord #2 November 10, 2013, 16:03:20
edit2Rapporteer  
Chris,
Ik ben net terug van een weekje Sardinie, was weer in het noorden, Porto Pollo, Rena Majore, san Teodoro.
Zoals Arend stelt: met kerst kan het op Sardinie super zijn, of gewoon de hele dag regenen.
Afgelopen kerst was het 20 graden en iedere dag wind. Ik ken een paar jongen die met de camper onderweg waren en ipv 10 dagen bijna 3 weken gebleven zijn en iedre dag wind hadden. Echter dit is wel een uitzondering.

Wat mij opviel was dat afgelopen week bijna alles gesloten werd: In Porto Pollo is ni alles dicht, zelfs de Surf en Kite Club in Porto Pollo (Rupies) is nu dicht, vroeger waren die de hele winter open, maar omdat er geen gasten waren hebben zij besloten nu te sluiten.
In Palau is ook bijna alles dicht. Het meeste vertier was er nog in San Teodoro, maar hier kun je alleen bij Zuid-West kiten, en als het met kerst waait is he meestal uit het Noord-Westen (Mistal)..

Dus als je gaat, stel je dan in op rust!!!

 
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.