Boxer SLE of Cabrinha Xbow 2?

Aurel

Berichten: 135
September 07, 2006, 23:45:25
edit2Rapporteer  
Zijn er al mensen die zo gelukkig zijn dat ze al met beide kites hebben kunnen varen?

Ik denk al een tijdje aan het kopen van nieuwe speelgoed, en ik heb laatste week voor het eerst lang met een bow kunnen varen (Switchblade 12m van een vriend), en ik moet zeggen dat dit gevoel helemaal te gek is!!! 
Dus ik weet nu zeker dat ik voor een bow setje ga, maar ik twijfel tussen de nieuwe Crossbow (XBow 2) en de Boxer SLE. Ik zoek snelle kites (ik vond de Switchblade toch wat traag) waarmee ik lekker kan varen en tricks kan leren. Ik begin net met sprongetjes, en ik weeg 67kg.

Alvast bedankt voor reacties!
Noordtuk

Berichten: 90
Antwoord #1 September 08, 2006, 00:21:31
edit2Rapporteer  
zie hier de plus en min punten van de boxer sle 2007

http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=18290.0
Sake
Gast
Antwoord #2 September 08, 2006, 00:53:32
edit2Rapporteer  
In de laatste Kiteboarding.de zijn ze getest en vergeleken samen met nog een aantal soortgelijke kites.
8bowfort
Gast
Antwoord #3 September 08, 2006, 01:31:00
edit2Rapporteer  
Boxer sle is perfect, ben ook bezig met springen en weeg 73 kg. Andere bows zijn ook goed, maar Naish is kwalitatief wel de top, kijk alleen maar eens naar de afwerking en bijv. de bar zelf. ThumpsUp
KiteDemon

Berichten: 6806
Antwoord #4 September 08, 2006, 01:31:19
edit2Rapporteer  
Persoonlijk vind ik de alleen de maten onder de 10m2 erg lekker om met een "flat" te varen. Dit omdat dan juist de eigenschappen van een "flat" goed tot zijn recht komt in vlagerige condities (vanaf 20 knopen tot 40 knopen).
Om tricks te leren is een C-shaped meer geschikt. Deze gebruik ik dan ook in stabielere condities beneden de 20 knopen, waar het depower- en controle voordeel van een "flat" geen voordeel meer is.
Ik ben van mening dat het hele "flat"verhaal in de grote maten nog lang niet kan tippen aan een ouderwetse C-shaped, maar dat blijft natuurlijk erg persoonlijk.
Mijn keuze in kites is dan ook helemaal afgestemd op de condities waarin ik deze gebruik.

Ik heb de luxe gehad dat ik zowel C-shaped en "flat" in verschillende condities met elkaar kon vergelijken en ben er dan ook voor mezelf uit dat ik als kleinste maat niet meer terug ga naar een C-shaped, maar in de grootste maat juist weer lekker bij een C-shaped blijf.

Maar als je tricks wil leren dan oefen je dit natuurlijk in de meest stabiele omstandigheden, en dat is altijd minder dan 20 knopen, en vind persoonlijk dat een "flat" daar dan weinig aan toevoegd.

Dit hele verhaal zal je keuze alleen nog maar complexer maken, en dan moet je ook nog eens kiezen welk merk.
Dus.......er zit echt niks anders op om eens aan de verschillende kites te gaan hangen om er achter te komen......des te meer omdat het ook nog eens erg persoonlijk blijft.
Aurel

Berichten: 135
Antwoord #5 September 08, 2006, 02:50:56
edit2Rapporteer  
Leuk dat er enthousiaste reacties worden geschreven!

Met mijn gewicht hoef ik als kleinste kite maar een 12m bow, en dat is denk ik wel een comfortabele maat om te varen en tricks te leren. Ik vind het lekker om de power te kunnnen vragen die je maar wilt, zelfs beneden de 20 knopen. Het goede van deze kites is ook dat je niet bang bent dat als je kite in het water valt bij tricks leren 10 minuten te moeten zwemmen om hem weer de lucht in te krijgen, en 10minuten bodydraggen om weer bij je boardje te komen, so relaxed!
Dus ik zoek gewoon een fun kite, die snel in een smalle radius draait en waar ik heel lang plezier van zal hebben. Ik ben zoals bijna ieder kiter geen pro maar gewoon iemand die veel lol wil hebben op het water!
Ik heb de review van Kiteboarding.de gelezen maar die vind ik erg pro-Cabrinha, zoveel dat het echt hard op reclame lijkt. Ik vaar op dit moment Naish (aero II en V4) en vind de afwerking en de details prettig. Ik heb gezien dat dit vaak bij cabrinha wat minder is, maar ze maken goede kites. Naish is wel goedkoper en heeft leukere design etc.

Welke vlieger van deze twee is sneller? Welke heeft een fijnere bar?
KiteDemon

Berichten: 6806
Antwoord #6 September 08, 2006, 03:47:56
edit2Rapporteer  
Over de bar bestaan geen twijfels!!!! Naishbarren van dit jaar zijn absoluut über ThumpsUp
Wat vliegeigenschappen betreft zal je echt zelf moeten testen wat je smaak is.
Maar leg de kites naast elkaar en tel al de plussen en minnen bij elkaar op en deel dit door de prijs.....dan krijg je volgens mij toch wel de meeste kite met een Naish. De 9 BSLE is in ieder geval een echt funmonster met vele tune-mogelijkheden en volgens mij de snelst herstartende kite die er is.
Ik kan helaas niks zeggen over de XB of grotere maten BSLE.....is eigenlijk ook niet helemaal mijn ding, maar sta altijd wel open om nieuw materiaal te proberen.
brutus1

Berichten: 198
Antwoord #7 September 08, 2006, 05:34:11
edit2Rapporteer  
Ik weeg 71kg en heb dit jaar 85% van de tijd met SB 9m2 gevaren, als ik maar één kite zou hebben zou ik alleen m'n 9 houden kan je vanaf 15 tot 30knp mee varen! Verder zien mijn SB's er na een seizoen varen er echt nog als nieuw uit dus als ik jou was zou ik in de uitverkoop toch maar eens voor SB's gaan sjoppen.
hagaer

Berichten: 133
Antwoord #8 September 08, 2006, 08:35:18
edit2Rapporteer  
snelst herstartende kites zijn toch nog altijd de flysurfers!
crash--->achter uit opstijgen, draaien en weer weg
drifter

Berichten: 1757
Antwoord #9 September 09, 2006, 19:04:47
edit2Rapporteer  
Bij de bowkites voor het komende jaar, gaat het vooral om de setting, oftewel de katrolletjes.

Xbow2 heeft katrolletjes, setting is 2:1. EEn depowerbeweging op de bar, is dubbele depower op de kite. Zonder katrollen, 1:1 dus, Moet je veel verder je bar depoweren om dezelfde depower te krijgen. Voordeel hiervan is dat je bow kite iets meer als een C-kite voelt. En dus tijdens de spronge makkelijker een handje los kan laten.

De boxer kun je in de 2:1 en 1:1 setting zetten. Wat ik hier op kitehigh heb gelezen is dat de boxer in de 2:1 setting behoorlijk zwaar stuurt.
Dat is niet het geval bij de nieuwe  crossbow 2. Waar de eerste crossbow nog best zware bardruk had, is het bij de xbow2 weg. Bardruk is geen issue meer. Je kunt vette sessies varen.

Je kunt met de nieuwe bows vrijwel alles wat je met een c kite ook kunt. Freestylen enz. Maar vooral in de golven is een bow kite met 2:1 heel fijn, omdat je directe power en depower hebt> iets wat lekker is als je gaat golfrijden.

Ik kan verder niets zeggen over hoe boxer en xbow varen. 2:1 is natuurlijk anders dan 1:1. Dus das een beetje het verschil denk ik. Naish en Cabrinha zijn kwalitatief hartstikke goede kites. Allebei onepump, goede bar, mooi design.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.