Wat te doen?

Quynten

Geen avatar

Berichten: 2
Augustus 01, 2008, 13:50:54
edit2Rapporteer  
Beste heren en waarschijnlijk ook wel dames;

Mijn broer heeft een paar keer met zijn vriendin gekite-surft en heeft besloten om er zelf een aan te schaffen. Aangezien ik zelf bmx en veel ervaring heb opgedaan op bmx-forums leek het mij handig om eerst zoveel mogelijk informatie te verzamelen voordat me broer een uitrusting koopt. Om het even makkelijk te maken zal ik inplaats van me broer even in ik-vorm praten.

Ik ben zo'n 1.80 meter lang en weeg 80-90 kg. Waar moet ik op letten bij een aankoop?

Moet ik rekening houden met;
-De dikte, breedte, lengte, sterkte, soort materiaal van me board en aansluiting voor mijn voeten?
-De lengte, dikte, sterkte, soort materiaal, soort geweven lijnen?
-Het 'stuur'(handlebar/bar) wat ik moet vast houden? Is hoe breder of dikker fijner? en verschillende soorten grip?
-De parachute, groote, weidte, dikte, soort materiaal enz.

Is er een soort van lijstje van topmerken en merken die je absoluut niet moet kopen? Of is de kitesurf industrie nog niet dus danig groot dat daar al zo'n groot verschil tussen zit? Moet je een beginnersuitrusting kopen en langzaam naar eigen smaak uitbouwen? Of meteen een hele goede set kopen?

Als voorbeeldje wat ik had gezien:

- Cabrinha Element 12m2. (er werd bij vermeld dat de kite 14m2 is, klopt niet met de 12m2 ofwel?)
- Merkboard: van den berg, trapeze is van het merk: pro limit,
- Bar en lijnen van de cabrinha element
- Wetsuit van het merk pro limit.

Is dit een goede/slechte/beginners set? Wat is de nieuwprijs hiervan? Vraagprijs is rond 850 euro.

Ik zal beginnen met eerst de rest van het forum om termen en andere beginnersvragen uit te pluizen( http://www.kitehigh.nl/z_tips_2ehands.php ). Is er een kitesurf winkel die aanbevolen kan worden? Toch hoop ik dat jullie me kunnen helpen. Het zijn een hoop vragen, dat weet ik, maar ik liever het zekere voor het onzekere.

Alvast bedankt!

Quynten
Nature

Berichten: 1295
Antwoord #1 Augustus 01, 2008, 16:01:48
edit2Rapporteer  
Neem lekker les Smiley Dan worden al je vragen beantwoord. For the sake of niet alleen jezelf maar ook voor de rest op het water.

JorritPi

Berichten: 1557
Antwoord #2 Augustus 01, 2008, 19:07:38
edit2Rapporteer  
Neem lekker les Smiley Dan worden al je vragen beantwoord. For the sake of niet alleen jezelf maar ook voor de rest op het water.



Jep, advies is: neem eerst een kitesurfles. Hier doe je veel kennis op en je kunt tijdens de les alles vragen. Maar de belangrijkste rede waarom je eerst een les zou moeten nemen is veiligheid. Kitesurfen is zoals je waarschijnlijk al weet niet geheel ongevaarlijk. 
Twoink

Berichten: 116
Antwoord #3 Augustus 01, 2008, 20:30:06
edit2Rapporteer  
Volledig mee eens. Ga ajb niet zomaar wat proberen, dit is niet alleen gevaarlijk voor jezelf maar ook voor de mede-kiters. En nog een groot voordeel van les nemen: je hebt gelijk ervaring met een kite, board, trapeze enzovoort.
Nicolas

Berichten: 914
Antwoord #4 Augustus 02, 2008, 17:51:48
edit2Rapporteer  
Mystic en pro-limit zijn beide wel goed. Eerst even passen en zien of het lekker zit. Beter wat meer uitgeven voor een goed harnass dan een wetsuit.

Om een kite aan te schaffen is het, zoals iedereen hier gaat zeggen, eerst een must om lessen te nemen! De sport eist jaarlijks zijn tol van zwaar tot dodelijke ongelukken, en de meeste ongelukken gebeuren met beginners.

Er zijn niet echt merken die er zwaar bovenuit schieten. Mss Naish en Best. Maar dan denk je weer aan Cabrinha en North. En dan F-one. Dusja  Cheesy Hier kan je in ieder geval lekker zoeken: xkiting.com/search.php !

Remember, neem lessen for your own sake and others!
Quynten

Geen avatar

Berichten: 2
Antwoord #5 Augustus 07, 2008, 22:56:38
edit2Rapporteer  
Ja oke, lessen heb ik al genomen dus het ging me meer om het merk. Maar goed, hier kan ik in ieder geval mee vooruit, bedankt mensen!
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #6 Augustus 08, 2008, 19:40:10
edit2Rapporteer  
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.