Krommen woodcore

daan

Berichten: 426
Mei 13, 2007, 21:58:45
edit2Rapporteer  
Zat even te denken is het misschien mogelijk je woodcore te krommen door hem in te smeren met epoxy/poleyester hars als hij nog op de rockertafel ligt en dit laten uit harden? Dan zijn gelijk eventuele putjes opgevuld en hecht de latere lagen glasvezel met epoxy/poly beter.

Of levert dit problemen op?
LeonB

Berichten: 2087
Logs: 0 | 28 uur
Antwoord #1 Mei 14, 2007, 02:18:15
edit2Rapporteer  
Daar zit wat in ThumpsUp .....Elevation is daar ook mee aan het experimenteren.

Als het goed is zal epoxyhars in de houtvezel dringen zodat de nerf "nat" wordt en flexibeler. Dit zal waarschijnlijk hetzelfde effect hebben als dat je "Pre-bending" doet met water. Alleen zal de woodcore wel zwaarder worden door de opgezogen epoxy.

Ik ben benieuwd!



Elevation

Berichten: 1363
Antwoord #2 Mei 14, 2007, 18:16:19
edit2Rapporteer  
ik denk niet dat het gewicht opweegt tegen de sterkte.. Ik moet zeggen dat woordcore die ik nu heb gemaakt wel erg veel beter is dan m'n eerste model... het is wat bewerkbaarder met een extra laagje epoxy op de boven en onderkant maar het geheel wordt ook wel stukje sterker door een nog beter hechting tussen je core en glasweefsel..
daan

Berichten: 426
Antwoord #3 Mei 14, 2007, 20:44:46
edit2Rapporteer  
En ik denk dat deze methode ook sneller is als prebending omdat je je core minderlang hoeft te laten drogen met oog op lamineren(core niet nat). Hoe zit het eigenlijk met de terugslag van het hout als je het op deze manier buigt?? (hoeveel cm moet je meer nemen)
Elevation

Berichten: 1363
Antwoord #4 Mei 14, 2007, 21:00:58
edit2Rapporteer  
zou eerst boardje 2 keer zoveel buigen ( lees scoop van 3.5 dus eerst op 7 cm ) dan pas bij je laatste vacuum van het dek ( als je dek als laatste doet ) de lijnen aanhouden van de scoop die je wilt.. moet zeggen dat mijn woodie het netjes heeft gedaan.. had eerst belachelijk veel scoop, nu als laatste dek onder vacuum gedaan en hij is helemaal goed, geen rare wokkels, denk dat ie nu helmaal zo is als ie hoort.. toch nog wel 4 mm concaaf en denk 2.5 cm scoop, en dan nog fliptips..

wel moet ik erbij zeggen dat ik fliptips heb van 1 of 1.5 mm dik, die krijg je wel alleen zo met water denk ik... ik ga wel eens een testje doen waarbij ik een stukje karuba  2mm dik maar en dat doordrenk met epoxy en eens kijk wat er gebeurd..
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.