Stuurlijnen Contra

Langbeest

Berichten: 3272
April 03, 2008, 23:27:33
edit2Rapporteer  
Beste mensen,

Vandaag even de Cabrinha Contra 3 voor het eerst de lucht ingestuurd.
Nog niet mee gevaren maar wilde alles even bekijken (je kent dat wel  Grin )
Het viel mij op dat de stuurlijnen zo slap hangen in vergelijking met mijn SLEes.
De lijnen zijn wel keurig evenlang.
Het houd dus in dat ik redelijk gepowerd de kite moet insturen toch???
Bij de SLEes kan dat zonder dat je de bar aantrekt. vandaar.
Is dit normaal?? Oja ik heb het middelste knoopje gebruikt op de pigtails.
Voor de rest een prachtige kite. ThumpsUp
drifter

Berichten: 1757
Antwoord #1 April 04, 2008, 03:08:53
edit2Rapporteer  
Ja dat klopt dat je lijnen slap hangen, dat is bijvoorbeeld bij de Crossbow ook het geval. Dat komt door het 2:1 pulley systeem op de bar. Dat zorgt ervoor dat je de bar niet ver op- en neer hoeft te bewegen om veel power of depower uit je kite te halen.

Zodra je op vaarsnelheid bent kun je het beste je bar iets van je af duwen (de bar gaat eigenlijk vanzelf een beetje van je af staan). Zodat de hoek van wind-inval in je kite optimaal is, dat zorgt voor de beste performance. In het geval van de Contra goede lichtweer eigenschappen.

Met de bar dus iets van je af staande als je op vaarsnelheid bent kun je, nagelang de wind varieert (vlagerige wind), extra poweren of juist depoweren. Dat alles zonder de bar ver op- en neer te hoeven bewegen. Dat geeft een ''smoother ride'' dan meeste andere kites.

Feit is wel dat een stuurlijn gespannen moet zijn wil je je kite ermee kunnen sturen. Daarom moet je wel je bar wat verder aantrekken dan je bij een 1:1 kite  of C-kite zou moeten doen. Maar dat heb je eigenlijk nauwelijks in de gaten, zeker niet als je de kite gewend bent.

Ik zou ook eens de verschillende knoopjes op de pigtails gaan proberen bij je Contra. En kijk het eerste knoopje (minste power) niet over het oog, want naar mijn weten is dat een afstelling die verrassend goed zou kunnen werken.

Have Fun!
Langbeest

Berichten: 3272
Antwoord #2 April 04, 2008, 03:12:21
edit2Rapporteer  
@Rory,
Bedankt voor de duidelijke uitleg en compleetheid.
Ik zal even gaan expirimenteren.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.